Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Divertisment

Divertisment Glume, imagini amuzante, stiti voi, orice starneste rasul.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-10-09, 01:04   #1
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Aventuri in Golf 3

Incep direct:
Noiembrie 2008. Uitandu-ma de plictiseala pe un site de anunturi auto german, gasesc urmatoarea masina: Vw Golf 3, 1.8 90 CP, 1995, 101.000 km, piele, klima, scaune incalzite, geamuri si oglinzi electrice, trip computer, jante, trapa, masina frumoasa si parea si bine intretinuta. Pretul? 1750 de euro.
Asadar purced spre procedurile de intrare in posesie a bolidului respectiv. Sun, neamtul foarte amabil, rezerv masina, rezerv bilet de autocar, fac bagajul, ma prezint la autogara si galop spre Berlin.
Ajung in Berlin, ma intalnesc cu Marius (Marson de pe forum), iesim putin la plimbare prin parcuri. Initial cautasem Opel Tigra, vreo 2 zile ne-am uitat la vreo 4 exemplare, nimic sa-mi placa, toate cu probleme, cosmetizate, mi-am pierdut si interesul fata de Tigra cu ocazia asta.
Intr-un final gasim si Golful. Km dati inapoi, absolut evident, dar masina se prezenta bine, pe motor rece n-a scos pic de fum, dotarile functionau, neamtul s-a dovedit a fi un turc nenorocit, n-am primit niciun act de vanzare pe masina, am facut eu acasa unul
Scoatem masina la o tura prin parc, n-avea frane mai deloc. Cunostintele mele tehnice fiind limitate, am presupus ca de la stat face asa. Ceea ce a fost adevarat, dupa cativa km frana de parca se izbea de un zid.
Ok, in sfarsit, multumit ca am luat masina buna, imi iau ramas bun de la Marius, la iesire din Berlin bag benzina. Intru in benzinarie, la casierie era o fata fantastic de frumoasa. Ii tot zambesc, imi zambeste si ea, ma plimb vreo 10 minute prin magazin degeaba, uitandu-ma la bureti si odorizante. Intr-un final prind curaj si ma bag in vorba. La momentul respectiv nici cu germana nu stateam prea bine, asa ca, la sfarsitul conversatiei *in care am uitat sa-i cer un numar de telefon*, ma trezesc eu Don Juan, si vreau sa spun: cius, bussi! *salut, pupici!. Ce-mi iese pe goarna? "Cius, busen!" *salut, tzatze!. Fata se uita socata la mine, eu zambesc de parca am descoperit America si plec.
La intrare in Dresden, tocmai cand laudam masina la telefon fratelui meu, simt cum pusca ceva de la motor si cade pe sub masina. Nu i-am dat atentie mare, in perioada imediata nu s-a intamplat nimic, asa ca galop mai departe.
La iesire din Dresden, creste alarmant temperatura apei, asa ca ma opresc intr-o benzinarie sa completez. Cand ies din masina, motorul suna ca dushul. Deschid capota, se sparsese o conducta de apa si sarea apa din ea ca din pistolul de la spalatoria auto. Nu m-am panicat, am zis: las ba ca completez si tot ajungem noi acasa.
Rezultatul? Aproape 600 de litri de apa, pe numarate, pana in Cluj
Ce-a urmat a fost o "cursa nebuna" de maxim 80 km/h, opriri din 15 in 15 km si completat cate 2 litri de apa dintr-o tura, masina plina de bidoane cu apa, etc.
Pe parcurs incepe distractia: se blocheaza trapa deschisa, se duce termocupla, cade si klima, observ ca nu merg stergatoarele. Ma prinde prima ploaie, ma opresc si rabd un frig tata in masina, parca eram in c*rul unui pinguin!!!
Am uitat sa mentionez ca 800 de km am ascultat "purici" la radio, pentru ca am avut prezenta de spirit sa-l fac praf in incercarea de a-l scoate, sa-l schimb cu un cd-player de la turci, cd-player care nu mergea.

Intru in Cehia, la vreo 150 de km de Brno, ma opresc intr-o parcare sa iau cafea si un sandwich. In timp ce ma intorc la masina, observ 2 persoane care se invarteau in jurul ei. Imediat, roman get-beget fiind, am intrat la banuieli. Poate era masina lor si eu nu stiam. Ma apropii de masina, realizez ca erau 2 tineri undeva la 20-22 de ani, un baiat si-o fata. Ma abordeaza fata, imi spune ca sunt polonezi si ca se plimba prin Europa cu autostopul, si ma roaga sa-i duc, daca vreau, pana la Brno. Zic: ok, dar am niste probleme la masina, o sa ajungem, dar o sa dureze putin.
Oamenii sunt de acord, isi arunca bagajele in portbagaj, se urca in masina, fata in dreapta fata si baiatul se lungeste pe bancheta, si pornim.
Evident, nu mai mult de 80 la ora, opriri din 15 in 15 km, dupa vreo 80 de km se aprinde martorul la ulei, si incepe si masina sa sune ca toti dracii. Intru in panica, ies la primul exit si ajung in fata unui motel. Era in jur de 2:30 dimineata, frig de-mi inghetau toate organele externe, eu aveam pe mine blugi, tricou si o geaca de primavara.
Eram demoralizat complet, asa ca zic frate eu ma predau, ma duc la motel, dorm, si dimineata sun un prieten sa vina cu platforma dupa mine. Mai aveam ~200 de euro cash, intru in motel, merg la receptie, si cer sa ma lase sa dau un telefon, sa ma sfatuiesc cu frate-miu sa vedem ce facem. Ce sa vezi, baiatul de la receptie nu ma lasa sa sun, decat daca iau o camera.
- Ok, vreau o camera single, o noapte, dar o eliberez maine seara.
- Nu se poate!
- Ok, atunci 2 nopti.
Imi face calculul, si tuna:
- 188 euro!
- Du-te-n mortii ma-tii ba, cum **** mea 188 de euro? (pe romaneste). Ok, renunt.
Ies din motel, ma intorc la masina, remarc iar ca ma ia mama dracu de frig, intru in masina, le comunic si oamenilor:
- Prieteni, stam o ora aici, sa se calmeze motorul, completez apa si-o luam iar la piciorus. Astia au fost de acord, incercam toti sa adormim. Ma intorc spre fata, care era in dreapta si zic:
- Nu-ti face griji, scaunele sunt incalzite, n-o sa murim de frig.
Dracu s-a gandit ca incalzirea in scaune nu mergea pe partea pasagerului... Dupa vreo ora ma trezesc brusc, deschid ochii, ma uit in spate la baiat, ala sforaia de Doamne-ajuta, n-avea nicio treaba. In schimb fata tremura din toate incheieturile. Zic: no Ionut, ce dracu facem de moare asta? Am ajuns la concluzia ca o arunc aici peste un gard, ii dau somnic si aluia si plec acasa, n-am vreme de dat declaratii!!!
Pe la 5 ma trezesc iar, se trezesc si copiii, completez apa si da-i iar la drum. Ajungem in Brno, inca nu se crapase de ziua, si cand opresc le spun oamenilor:
- Eu merg pana la Bratislava, Budapesta, etc, daca vrei va mai duc!
- Nu, multumim, mai stam putin in Brno!
- Ok. Deschid portbagajul, isi iau copii bagajele, ne luam la revedere, intru in masina, si-mi tranteste fata usa din dreapta de-am crezut ca intra usa in caroserie peste mine. M-am uitat de curiozitate in oglinda, oamenii aproape alergau in directia opusa
Pornesc mai departe, traversez toata Slovacia dintr-un sut, in Bratislava vreo 30 de minute eram convins ca ma urmaresc mafiotii, se luase dupa mine un Mercedes negru, si am inceput s-o calc, pur si simplu mi-era frica. Exact la iesire a facut dreapta la un semafor... eram atat de multumit de mine ca sofer, ca i-am pierdut, incat era sa ma urc peste un batran sa-i sara plasele ca popcornul.
Intru in Ungaria, aceeasi poveste, maxim 80 km/h, din 15 in 15 km oprit si completat la apa. Reusesc sa inchid trapa manual, fumez 2 tigari deodata in cinstea acestui eveniment si pornesc mai departe. In Budapesta ratez M0 asa ca trebuie sa trec prin centru. La un semafor isi revine termocupla din Valhalla si pe mine ma apuca fredonatul de bucurie. Evident, "Pusca si cureaua lata".
Ma opresc la o benzinarie in Budapesta, bag benzina, completez la apa si ma abordeaza un baiat de acolo. Ii explic in engleza ce si cum, la care el se apuca sa ma intrebe de ce n-am luat un fel de adeziv, dar pentru tevi, ca lutul. M-am prins ca vorbeste de Poxilina, imi dau 3 palme peste ceafa, un cap in gura si-un genunchi in c*aie singur, si-l intreb, plin de nadejde:
- Ai Poxilina la magazin?
- Nu.
- Ai idee unde gasesc?
- Nu.
Urmeaza o serie de injuraturi native de neam, istorie, morti, sfinti, familie, spus de catre mine pe grai dulce romanesc, la adresa lui... ma urc in masina si drum iar.
Ajung la Nadlac, exact in granita, cu 50 de metri inainte de control ma opresc frate vreo 45 de minute, era prastie motorul. Pun avariile, ies, fumez o tigara, in 10 min se prezinta 2 baieti:
- Ce faceti aici?
- Fumez, ce dracu crezi ca fac?
- Nu aveti voie sa stationati!
Imi sarise rau de tot tandara, era aproape 3 dimineata, nu mancasem decat un sandwich si ceva ciocolata:
- Nu stationez. Fumez, e o diferenta!!!
- Bine, ne vedem la control. Si-au plecat.
M-am uitat foarte perplex dupa ei, dar nu mi-am mai batut capul.
Evident, la control, cand a venit randul meu mi-au controlat absolut tot, cu caine si tot alaiul, fiecare obiect din masina luat la control, mai ca nu mi-au cerut arborele genealogic...
Intru in Romania, incepe partea a doua si cea mai cretina a aventurii. Continuare mai jos...
__________________

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:10   #2
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

Trec ca prin branza prin Oradea, dar ratez un sens giratoriu si vad centrul de 3 ori. Ies din oras, mai merg vreo 30 de km, bezna totala, 4 dimineata. Ajung intr-un satuc, ma opresc pe marginea drumului, ies din masina, ocoloesc in spate, cobor intr-un sant sa ma p*s. Termin manevra, ma pornesc inapoi, si exact cand ajung in strada trece un tir si-mi arunca o pietricica fix intre ochi.
Eh, primul gand a fost urmatorul: m-au impuscat! Mor, ce dracu fac?
Intru repede in masina, ma uit in oglinda, eram relativ ok. Completez iar apa, iar la drum. Ma tot opresc de cateva ori, ajung la un deal numit Dumbrava, din apropierea Clujului. Eh, pe Dumbrava m-am oprit de 8 ori... se facuse deja 6 dimineata, ma opresc la un restaurant pe marginea drumului, intru, iau o cafea, si ma pun la tv... mai iau o cafea si-un sandwich... ma pierd uitandu-ma la teleshopping, pana imi zice fata de-acolo: Domnu, daca mai stati un pic se face seara iar! Era aproape 9 AM
Pornesc mai departe, ajung intr-un final in Cluj, fericit nevoie mare. Eram in al 9-lea cer, dupa 47 de cafele, 20 de energizante, 600 de litri de apa si aproape 3 zile de drum.

Au fost mai multe faze dar nu le mai retin la ora asta, o sa le povestesc cand reusesc sa le organizez cronologic. Sfarsitul a fost genial, din punctul meu de vedere:
Ajung in fata blocului, parchez, 15 min scot toate gunoaiele din masina, urc sus, ma daram pe un scaun, si apare tata:
- No, cum ai venit? Ii explic toata distractia, la care face:
- Da' de ce n-ai luat Poxilina?
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:22   #3
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

Fratele meu mare mester..asa e knd nu ai experienta si te bucuri dinainte..oricum ma bucur pt 9-a ta achizitie si sper sa o stapanesti sanatos!
Acum cum e mai bine?ai gasit poxilina sau ai schimbat furtunu?
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:24   #4
RideTheRiddle

Stage 5
 
RideTheRiddle's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3,133
Member of:
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

bai nene ai un talent de a povesti fantastic. m-am distrat copios citind povestea ta. imi pare rau ca rad de necazul tau dar chiar nu pot sa ma abtin
" cius busen" )



P.S: De ce nu ai luat poxilina ? )
__________________
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:27   #5
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

N-am gasit nicaieri Poxilina!
Tuner: masina e vanduta de mult, dar i-am tinut urma si, din cate am inteles, n-a mai ridicat probleme majore. Probabil nu m-a placut pe mine.

Ah, uitasem: reparatia a costat: 30 de lei sudura la conducta respectiva, plus 3 sigurante. Total n-a trecut de 50 de lei. Imi venea sa ma sinucid.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:29   #6
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

Acum ce conduci?
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:30   #7
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

Saab 9-5 2.3 Turbo, Suzuki Baleno 1.3, Oltcit Club 11.

Anul asta am mai avut Saab 9000, Renault Avantime si Alfa 147.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:31   #8
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

Frumos..dar de ce ai renuntat la alfa?era veche sau consuma mult?
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:33   #9
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

Sunt obsedat de masinile italiene, dar banii respectivi trebuiau rulati. As fi vrut sa dau Saabul dar s-a ivit o problema la cutie in perioada aia, asa ca am renuntat la Alfa.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:35   #10
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

1 intrebare:dak iti permiti mai multe masini de ce iti luai un golf vechi la 2 mii de euro?
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:36   #11
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

La vremea respectiva cu asta ma ocupam.
Am si aici un thread de peste 20 de pagini cu import auto:
https://forum.4tuning.ro/191-bazar-au...nd-import.html
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:45   #12
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
La vremea respectiva cu asta ma ocupam.
Am si aici un thread de peste 20 de pagini cu import auto:
https://forum.4tuning.ro/191-bazar-au...nd-import.html
Am inteles f. interesant..as vrea si eu o masina mai sport in care sa bag bani treptat si sa consume f. putin si nu extrem de veche..peste 1995 si sa nu coste mai mult de 1500..dar visez oricum o sa arunc o privire
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:53   #13
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

Exact la asta ma uitam si eu, dar nah, fiind cu italiencele, mie mi-a cazut cu tronc RAU un Fiat Tipo 1.6 din 95, piele, klima, jante, faruri de ceata, 130.000 de km, un singur proprietar, masina costa 700 de euro.
A iesit masina anului la vremea ei, e considerat unul dintre cele mai reusite Fiaturi din istorie.
Pe parcurs i se poate transplanta un motor de Punto de 1.4 Turbo 136 cp, sau dihania aia in 5 cilindri, 20 de valve, 2.0 Turbo de pe Fiat Coupe, 220 cp, dar o sa fie probleme cu omologarea.
Fiat Coupe ar fi o varianta de luat in seama pt tine, poti lua entry-levelul 1.8 133 cp, sau 2.0 140 cp.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:54   #14
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Aventuri in Golf 3

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
Exact la asta ma uitam si eu, dar nah, fiind cu italiencele, mie mi-a cazut cu tronc RAU un Fiat Tipo 1.6 din 95, piele, klima, jante, faruri de ceata, 130.000 de km, un singur proprietar, masina costa 700 de euro.
A iesit masina anului la vremea ei, e considerat unul dintre cele mai reusite Fiaturi din istorie.
ai o poza un link ceva?
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 04-10-09, 01:55   #15
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Aventuri in Golf 3

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...g=&tabNumber=1

e '94, nu '95, imi cer scuze. Taxa e 820 euro.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -