Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Reply

Thread Tools
Old 11-11-10, 20:00   #1
ft_al3csx

Stage 1

ft_al3csx's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default consum mare !!!

Am o dacie 1310 L din 1998 morot 1.4 ... si am un consum de 16% ce sfaturi imi dati ? este normal ????
ft_al3csx is offline   Reply With Quote
Old 12-11-10, 13:36   #2
CLO2DCB

Stage 5

CLO2DCB's Avatar

Default Re: consum mare !!!

nu e deloc normal....
in cea mai mare parte consumul se datoreaza carburatorului...
desfa-l curata-l si regleaza-l asa cum trebuie sa arate la interior un carburator cu un consum normal....
reglajele se mai fac si de afara....aer+combustibil
CLO2DCB is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 08:51   #3
dumitrescu12

Stage 3

Member of:
[DACIA]

motorul merge normal ? fara rateuri ?
consumul e exagerat de mare ...

verifica nivelul in carburator ...schimba jiglere, curata carburator, trebuie sa mearga motorul rotund ... incearca mai intai cu alt carburator gata reglat si vezi dak face la fel ... dak nu te pricepi la reglatul nivelului sa nu te bagi ...ca e belea mare acolo ) , spun din proprie experienta

https://forum.4tuning.ro/109-masina-m...mh-04-mdc.html
dumitrescu12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 13:09   #4
rpopescu

Stage 4

rpopescu's Avatar

Poti sa mai pui la racordul de priza aer a carburatorului un teu economizor de benzina ceea ce presupune scoaterea duzei din furtunul cu duza ce duce de la teu spre galeria de admisie; piesa racord aer de pe carburatorul Carfil - supranumita laba de urs - trebuie cumparata pentru ca are un stut unde se pune racordul de cauciuc spre teul economizor.
Aceasta va mai economisi benzina in franele de motor foarte dese in oras , in pante si in mersul din timpul iernii. Poti sa ceri la dealer tewu economizor Dacia - trebuie sa iti dea un teu cu o aripa terminata cu o duza - un mic furtun cotit de cauciuc si daca ceri racord aer carburator cu stut de economizor, totul va fi complet.

Este un sistem economizor implementat de uzina Dacia - sistem care nu prejudiciaza puterea motorului si lasa rulajul autovehicului normal...
rpopescu is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 18:20   #5
ft_al3csx

Stage 1

ft_al3csx's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by rpopescu View Post
Poti sa mai pui la racordul de priza aer a carburatorului un teu economizor de benzina ceea ce presupune scoaterea duzei din furtunul cu duza ce duce de la teu spre galeria de admisie; piesa racord aer de pe carburatorul Carfil - supranumita laba de urs - trebuie cumparata pentru ca are un stut unde se pune racordul de cauciuc spre teul economizor.
Aceasta va mai economisi benzina in franele de motor foarte dese in oras , in pante si in mersul din timpul iernii. Poti sa ceri la dealer tewu economizor Dacia - trebuie sa iti dea un teu cu o aripa terminata cu o duza - un mic furtun cotit de cauciuc si daca ceri racord aer carburator cu stut de economizor, totul va fi complet.

Este un sistem economizor implementat de uzina Dacia - sistem care nu prejudiciaza puterea motorului si lasa rulajul autovehicului normal...
am inteles multumesc tuturor mult ... am aflat problema este de la supape (cele de adsimisie si evacuare ) numai se inchid bine si de aceea vine acest consum mare si imi afuma ultimile 2 bujii ... @rpopescu , o sa ma duc si o sa-mi cumpar si acel economizor .. va multumesc tuturor ... salutari!
ft_al3csx is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 19:04   #6
rpopescu

Stage 4

rpopescu's Avatar

Ti-am zis despre o buna masura limitativa a consumului la Dacia cu carburator Carfil. Ma bucur ca ai fost receptiv si ai vazut lucrul practic.

La motor vei face reglajul - ce au zis colegii - si reglajul in carter .

Dar nu uita sa cureti periodic si duza si traseul gazelor recuperate din carter. Asa cum faceai la duza cea veche de pe furtun - acuma lipsa , scoasa de tine - doar ai pus teul economizor.
Nici noua duza din aripa teului economizor, nu trebuie sa se infunde...
rpopescu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -