Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Reply

Thread Tools
Old 15-05-10, 23:46   #1
WooKezZ

Stage 4

Default Nu mai pot...

Buna....off baieti va rog ajutatima cu un sfat...:-< motorul meu o ia razna...Am o dacie in 1991 1410 presiunea uleiului perfecta,temperatura apei perfecta,benzina jumate de rezervor. aztazi am facut cu ea aproape 40Km am ajuns acasa ma`m bagat la un dush toate bune si frumoase pana sa ies in oras cu amici masina parca mergea in 2 pistoane...iau bujiile toate in regula,iau jigleorul jos curat pun la loc,tot asa.In relantii merge perfect am relanti de 900.Cu mari batai de cap a mers,mergand prin orash a inceput sa ma scuture de mia scos coloana,apas ambreajul merge brici,cum apasam acceleratia se tot inneca,tin acceleratia la 4000 eu tinand acceleratia coborea la 2000 apoi iar la 4000....habar nu am ce este cu ea... un sfat va rog..
A am uitat acum o saptamana am scimbat garnitura de chiuloasa ulei elf 20W40 parca si filtru ulei nou,in mare motorul ar trebui sa mearga struna....

un sfat mi`ar fi de mare ajutor.

va multumesc si bafta
WooKezZ is offline   Reply With Quote
Old 15-05-10, 23:51   #2
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

Default Re: Nu mai pot...

eu zic ca ai carburatorul infundat. Stii sa il desfunzi cu palma?
valib is offline   Reply With Quote
Old 16-05-10, 08:29   #3
SorinT

Stage 3

SorinT's Avatar

Member of:
[4Rally]

Salut,

Verifica partea electrica, delcou, fise, platina, vezi ca pe delcou mai are un tranzistor. eu zic ca din electric este ceva. Daca ai un alt delcou incearca sa il schimbi si vezi ce se intampla.

succes!
Old 16-05-10, 09:24   #4
krysty_kry
Dacia Driver

Stage 5

krysty_kry's Avatar

Member of:
[DACIA]
[PEUGEOT]
[Opel]
Cool Re: Nu mai pot...

adevarat..........am patit-o si eu asa , dar eu am scapat usor..............era carburatorul plin de mizerie...............incearca sa-l desfunzi si tu cu palma si vezi ce iese,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
krysty_kry is offline   Reply With Quote
Old 16-05-10, 09:33   #5
WooKezZ

Stage 4

sa va spun sincer,acum 2 saptamani am scimbat fisele capac delcou,bobina aia mica de pe delcou sau cum se numeste...am facut si cu palma turam pana in 4000 si i luam aerul.dar nimic..
Old 16-05-10, 19:53   #6
al3x_leonard

Stage 4

al3x_leonard's Avatar

Member of:
[DACIA]

in primul rand,da carburatorul jos si du-te la o vulcanizare sau la cineva care are un compresor si desfuna-l bn,dar uita-te bn si la conductela de alimentare sau vezi sa nu ai vreun colier de la vreun furtun slabit si sa traga aer fals....din aprindere nu cred ca ai putea avea problem...
P.S.:sa ai grija cu condensatoarele,pt ca le poti lua defecte si din magazin....
al3x_leonard is offline   Reply With Quote
Old 17-05-10, 14:27   #7
WooKezZ

Stage 4

mersi o sa tin cont de asta.
Old 17-05-10, 14:54   #8
Alex4u
Dacia Driver

Stage 5

Alex4u's Avatar

Member of:
[DACIA]

sa o luam pe rand ...ai montat fisele bine?? ai verificat capacul delco sa nu aibe fisura ??? platina e bine ??? vezi trb cu acceleratul la 4000 ture nu e prea buna cum ai facut..chestia cu palma se numeste aspiratie.. turezi ptr 2-3 secunde dupa care astupi gaura carburatorului cu podul palmei ptr 1 secunda dupa care tragi ..vezi daca se aude tare..si iti aspira bine palma nu este infundat..si invers...eu daca as fii in locul tau as verifica si axul ala cu came din delcou..ala care are 4 muchii..sa nu fie mai tocit pe o parte -2 ...numai bine...

.(O O)\_(||||)(||||)_/(O O).
|.....o //...............\\ o.....|
.\____/==========\____/.
Alex4u is offline   Reply With Quote
Old 17-05-10, 19:24   #9
WooKezZ

Stage 4

am rezolvat problema...Am luat carburatorul jos la`m curatat si mi`a scapat un singur lucru este o sita chiar unde intra conducta cu alimentarea,am scos filtrul si era plin cu rugina dupa ce la`m curatat nu a mai facut asa ,am facut cu ea azi 40Km si a mers brici.Urmeaza acum sa dau jos carburatorul sa`l spal in diluant si apoi sal montez sa nu mai am surprize. la instalatia electrica am totul in ordine fise noi,capac delco nou platina noua absolut totul nou.
Bafta tuturor
Old 17-05-10, 22:36   #10
SOLENZAXJG

Stage 5

SOLENZAXJG's Avatar

Eu iti dau inca un sfat spala cu decarburol carburatorul sa vezi ce bine til curata zici ca ii nou eu tot cu decarburol lam spalat la fosta dacie 1400 si nu aveam treaba 1 2 dar eu tot benzina de la Petrom carrera 100 sau 95 brici merge si acuma motorul la cine am vandut-o cum vrei tu acuma.
SOLENZAXJG is offline   Reply With Quote
Old 28-05-10, 02:45   #11
matz111

Stage 3

bine zice cineva mai sus...desfunda-l cu palma...fara mila...ca doar e fier ..asa mi se intampla si mie uneori...dar isi revine si pe toba iese numai fum negru...dai turatie maxima si tine cu mana la carburator cand se decelereaza...eu asa fac...am vazut la un mecanic ...spor la treaba
matz111 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -