| Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia |
23-05-10, 19:17
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA] [PEUGEOT] [Opel]
|
planetara dreapta solenza
Imi cer scuze daca este pe undeva subiectul asta , dar nu l-am gasit.......Burduful de la planetara dreapta e rupt.....si la curba spre dreapta in accelerare imi face niste sunete......de mama mama ......mai se poate remedia ceva.....in afara de scimbarea planetarei.....Inca odata imi cer scuze daca s-a mai vorbit.....ms all
|
23-05-10, 20:38
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Re: planetara dreapta solenza
Quote:
Originally Posted by krysty_kry
Imi cer scuze daca este pe undeva subiectul asta , dar nu l-am gasit.......Burduful de la planetara dreapta e rupt.....si la curba spre dreapta in accelerare imi face niste sunete......de mama mama ......mai se poate remedia ceva.....in afara de scimbarea planetarei.....Inca odata imi cer scuze daca s-a mai vorbit.....ms all
|
trebe schimbat burduful si bagat alta vaselina, si mai mult ca sigur iar merge si o rectificare!  salut!
|
|
|
23-05-10, 21:42
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by sandor406
trebe schimbat burduful si bagat alta vaselina, si mai mult ca sigur iar merge si o rectificare!  salut!
|
adica vrei sa-mi spui ca daca schimb burduful si bag vaselina gata cu troncanelile alea.........si inca ceva trebui bagata un anumit tip de vaselina?
|
|
|
23-05-10, 22:44
|
|
 Stage 5
|
Quote:
adica vrei sa-mi spui ca daca schimb burduful si bag vaselina gata cu troncanelile alea.........si inca ceva trebui bagata un anumit tip de vaselina?
|
Daca a ajuns in stadiul de "troncaneala",e putin probabil,sa dispara,doar cu vaselina,fie ea de cea mai buna calitate,probabil burduful s-a spart de mai multa vreme si nu ti-ai dat seama,iar daca a mers si mult pe vreme ploioasa,apoi praf,.....s-a cam distrus,deci inarmeaza-te cu acceptul,ca va trebui reconditionata.
bafta
|
|
|
24-05-10, 08:23
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
ms mult baieti.......o sa incerc deocamdata sa iau altul si sa bag vaselina.....sa vad ce iese,ca nu prea e buget....Ms alll.............Se poate sterge
|
|
|
24-05-10, 09:38
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
schimba in primul rand burduful si vaselina (intrebi la piese auto ce vaselina iti recomanda pt ea, dar nu cred ca este cv special pt asta) si apoi daca tot iti face urat in curbe, trebuie rectificata planetara! deci trebe desfacut si vazut pe unde are uzura, si se poate face de catre un mecanic bun, sa fie ca nou!ș) si eu asa am facut cu cea din dreapta care este solicitat mai mult decat cea din stanga!bafta multa!ș)
25-05-10, 06:47
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
ms mult sandor 406 ....o sa ma ocup de treba asta..............sa vedem ce iese.............
|
|
|
25-05-10, 11:25
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
aaaa ........baieti mai am o problema ...ca sa nu mai deschid alt topic...........................voua vi s-a intamplat sa nu aveti apa in vasul de expansiune si cand desfaceti dopul sa revina apa(sa fie exact cum era)......asta dupa ce masina am ahuns acasa cu masina.........fiind apa calda?...dati-mi si mie niste explicatii va rog!!!
|
|
|
25-05-10, 22:49
|
|
 Stage 5
|
Quote:
aaaa ........baieti mai am o problema ...ca sa nu mai deschid alt topic...........................voua vi s-a intamplat sa nu aveti apa in vasul de expansiune si cand desfaceti dopul sa revina apa(sa fie exact cum era)......asta dupa ce masina am ahuns acasa cu masina.........fiind apa calda?...dati-mi si mie niste explicatii va rog!!!
|
Supapa, vasului de expansiune-blocata ( din buson ),drept urmare instalatia s-a "vidat"iar cand ai deschis busonul,firesc apa a revenit.
P.S banuiesc ca era sub nivelul normal,ca ar fi imposibil sa ajunga la "max"
|
|
|
26-05-10, 06:11
|
|
 Stage 5
|
Daca troncane planetara ii gata te-ai dus prea mult cu mizerie acolo la burduf si ai terminat-o sper sa rezolvi cu vaselina si burduf nou dar nu prea cred eu asa.
|
|
|
26-05-10, 20:17
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by CT-96-GML
Supapa, vasului de expansiune-blocata ( din buson ),drept urmare instalatia s-a "vidat"iar cand ai deschis busonul,firesc apa a revenit.
P.S banuiesc ca era sub nivelul normal,ca ar fi imposibil sa ajunga la "max"
|
bosule si ce ma sfatuiesc sa fac.....sa cumpar?......busonul ala?se gaseste separat,fara vas...????ms mult......apa revine la nivelul normal(care acum e peste maxim...ca am pus eu apa fara sa stiu asta......cand am pus apa masina era in repaus de seara ce trecuse....si cand am deschis nu avea nici un vid....era scazuta).........pe urma am descopirit asta cu vidul........
|
|
|
26-05-10, 20:18
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SOLENZAXJG
Daca troncane planetara ii gata te-ai dus prea mult cu mizerie acolo la burduf si ai terminat-o sper sa rezolvi cu vaselina si burduf nou dar nu prea cred eu asa.
|
asa am luat-o .....cu planetara aia.......de aia intrebam........si eu sper sa rezolv.........va anunt daca e ceva sa iasa bine.............
|
|
|
26-05-10, 20:23
|
|
 Stage 5
|
Doamne ajuta sa o rezolvi dar cand bate asa tare nu cred ca iese numa cu alt burduf si vaselina noua.Cred ca trebuie o planetara deaia noua nouta
|
|
|
26-05-10, 21:54
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SOLENZAXJG
Doamne ajuta sa o rezolvi dar cand bate asa tare nu cred ca iese numa cu alt burduf si vaselina noua.Cred ca trebuie o planetara deaia noua nouta 
|
ma ea (dupa parerea mea) nu troncane asa tare.........doar in curba spre dreapta,cand merg f incet(in parcare)........daia zic ca poate poate mai salvez ceva...........
|
|
|
26-05-10, 21:57
|
|
 Stage 5
|
Doamne da dar eu iti zic din ce o patit un prieten tot asa cu solenza numa asa incet facea si cand o dat-o jos si o taiat burduful sa vada ce ii acolo so si dus la magazin sa vada de una noua,Poate tu ai noroc sa scapi si alta data mai uitate pe sub masina sau pe la roti motor si vezi ce mai curge sau umezeste.
|
|
|
|
|