Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Reply

Thread Tools
Old 25-05-10, 20:14   #1
bv58bar

Stage 5

bv58bar's Avatar

Angry Frana spate

E normal sa se incinga roata dupa ce am schimbat ferodourile? Inainte sa schimb nu-mi tinea nici cu frana de mana pe partea dreapta si doar aici am schimbat, pe partea cealalta am schimbat mai demult. Tamburul a intrat umpic fortat dar impins cu mainile nu lovit sau altceva...dar am facut vreo 10 km si cand am pus mana pe janta frigea si mirosea...si se simte ca trage in greu de zici ca am ceva incarcatura...Acum nu stiu, e normal pana se uzeaza umpic ferodourile?
Old 25-05-10, 22:12   #2
R_Gordini
Dacia Driver

Stage 5

R_Gordini's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Frana spate

nu e normal sa iti frece asa tare;dupa ce schimbi ferodourile si montezi tamburul,normal ar fi sa poti invarti cu mana tamburul si sa nu opuna prea mare rezistenta.din cate stiu e o "tija" de unde poti modifica distanta dintre ferodou si tamburi.Bafta
R_Gordini is offline   Reply With Quote
Old 26-05-10, 08:53   #3
bv58bar

Stage 5

bv58bar's Avatar

O sa desfac azi sa vad c dracu e acolo, am mai intrebat pe cineva si mi-a zis ca e normal Asa ca cel mai bine desfac si vad care e treaba. Revin cu info.
bv58bar is offline   Reply With Quote
Old 26-05-10, 19:17   #4
R_Gordini
Dacia Driver

Stage 5

R_Gordini's Avatar

Member of:
[DACIA]

oky,asteptam.Sper sa iasa bine si spor la treaba
Old 27-05-10, 08:35   #5
bv58bar

Stage 5

bv58bar's Avatar

Thumbs up Re: Frana spate

Am rezolvat am dat tamburul jos, greu de tot(am invartit de el pana a iesit) apoi am luat una bucata smirghel si am frecat in locurile unde se vedea ca a frecat ferodoul pe tambur. Am frecat, am pus inapoi tamburul, l-am invartit apoi l-am dat iar jos si am frecat iar cu smirghel unde a lasat urma tamburul pe ferodou. Am repetat de vreo 4 ori procesul asta pana a mers acceptabil. Un singur lucru nu am inteles, de ce daca invart de tambur in spate merge f usor iar daca invart in fata merge mai greu umpic
Old 27-05-10, 15:56   #6
R_Gordini
Dacia Driver

Stage 5

R_Gordini's Avatar

Member of:
[DACIA]

Asa mi s-a intamplat si mie.Freca foarte tare roata spate dreapta,chiar ramanea blocata si ca sa plec de pe loc,o miscam intai in spate si apoi plecam cu fata(dar totusi se incalzea).Asa m-am miscat 2 zile pana am dat jos tamburul si am schimbat pistonasul(ramanea blocat).
Old 28-05-10, 20:51   #7
bv58bar

Stage 5

bv58bar's Avatar

Pai primul lucru asta l-am facut Am demonatat tot cilindrul si l-am curatat acu' merge brici :d cred ca erau ferodourile de "reparatie". Stiu ca asa erau la camioane, de reparatie, in caz ca ai tamburul uzat...
- Copyright 2026 4Tuning -