| Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
20-06-11, 16:10
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
E34 cu o mare problema
in urma unei intrari violente pe trotuar am atins bordura , nu stiu exact cu ce.dupa asta,motorul oscileaza la relantii , pocneste ceva,de parca ar da rateuri , undeva pe sub se aude asta,iar in mers daca depasesc 2 mii de ture se ineaca si nu mai trage...pana maine cand o duc in service astept pareri sa fiu pregatit...de asemenea pedala de frana s-a intarit si aproape ca nu o mai pot apasa......520i 24v am uitat sa mentionez
Last edited by mazdoi; 20-06-11 at 16:25.
|
|
|
22-06-11, 00:20
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
Re: E34 cu o mare problema
nici o parere nimic?
|
|
|
23-06-11, 16:45
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
revin cu actualizari:nu e spart nimic pe sub ,nici macar indoit,dar se pare ca de la soc au sarit niste furtune care vin pe langa galeria de admisie si sunt greu accesibile.am fost la 5 mecanici si fiecare cu diagnosticul lui,asta daca nu imi spunea ca nu se baga la bmw...
unul mi-a spus ca trebuie demontate capacele de la motor pt a avea acces la acele furtunase , sa fie verificate si de asemenea curatat regulatorul de relantii
altul mi-a spus ca motorul e compromis si mi-a dat niste explicatii care m-au speriat...pana la urma sa se distruga motorul la 30 la ora cand te invarti pe sosea uda mi se pare o aberatie..astept pareri poate mai vine cineva cu vreo idee cat aleg un service mai normal
|
|
|
23-06-11, 18:12
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by mazdoi
revin cu actualizari:nu e spart nimic pe sub ,nici macar indoit,dar se pare ca de la soc au sarit niste furtune care vin pe langa galeria de admisie si sunt greu accesibile.am fost la 5 mecanici si fiecare cu diagnosticul lui,asta daca nu imi spunea ca nu se baga la bmw...
unul mi-a spus ca trebuie demontate capacele de la motor pt a avea acces la acele furtunase , sa fie verificate si de asemenea curatat regulatorul de relantii
altul mi-a spus ca motorul e compromis si mi-a dat niste explicatii care m-au speriat...pana la urma sa se distruga motorul la 30 la ora cand te invarti pe sosea uda mi se pare o aberatie..astept pareri poate mai vine cineva cu vreo idee cat aleg un service mai normal
|
Cauta-ti alti mecanici..... e prima oara cand aud ca se poate strica motorul de la un impact cu o bordura  )) La furtunasele respective poti ajunge fara prea mari batai de cap, desfaci colierul de burduful clapetei de acceleratie, dai la o parte burduful + debitmetrul + carcasa filtrului de aer si iti faci un pic de loc ca sa ajungi sub admisie... ar mai fi varianta sa dai admisia jos cu totul... dar dureaza 2 - 3 ore operatiunea daca nu ai mai facut o vre-o data. Daca zici ca ai lovit o bordura verifica cititorul de la vibrochen... vezi daca mai e intreg, sau daca mai exista acolo.
Edit: Capacele de la motor nu trebuiesc desfacute decat in cazul in care dai admisia cu injectoarele jos.
2. Cureti degeaba regulatorul de relantiu... cand e murdar / nu mai merge iti oscileaza relantiul..
Last edited by sprinter; 23-06-11 at 18:15.
|
|
|
23-06-11, 18:44
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by sprinter
Cauta-ti alti mecanici..... e prima oara cand aud ca se poate strica motorul de la un impact cu o bordura  )) La furtunasele respective poti ajunge fara prea mari batai de cap, desfaci colierul de burduful clapetei de acceleratie, dai la o parte burduful + debitmetrul + carcasa filtrului de aer si iti faci un pic de loc ca sa ajungi sub admisie... ar mai fi varianta sa dai admisia jos cu totul... dar dureaza 2 - 3 ore operatiunea daca nu ai mai facut o vre-o data. Daca zici ca ai lovit o bordura verifica cititorul de la vibrochen... vezi daca mai e intreg, sau daca mai exista acolo.
Edit: Capacele de la motor nu trebuiesc desfacute decat in cazul in care dai admisia cu injectoarele jos.
2. Cureti degeaba regulatorul de relantiu... cand e murdar / nu mai merge iti oscileaza relantiul..
|
senzorul de la vibrochen cam cat ar costa la dezmembrari?
|
|
|
23-06-11, 18:58
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by mazdoi
senzorul de la vibrochen cam cat ar costa la dezmembrari?
|
100 ron ~ ... e singuru senzor din zona aia, tot de el depinde si aprinderea, in rest nu prea mai e nimic in partea de jos a motorului, ah si mai verifica ca fulia vibrochenului sa fie intreaga, sa aiba toti dintii la locul lor, altfel senzoru citeste eronat..
|
|
|
25-06-11, 12:58
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by sprinter
100 ron ~ ... e singuru senzor din zona aia, tot de el depinde si aprinderea, in rest nu prea mai e nimic in partea de jos a motorului, ah si mai verifica ca fulia vibrochenului sa fie intreaga, sa aiba toti dintii la locul lor, altfel senzoru citeste eronat..
|
nu e de la ala...am mai trecut prin 2 service-uri si am iesit cum am intrat...ba chiar merge mai rau.pareri sunt ...debitmetru,pompa de benzina...acum sa incep sa cumpar piese doar ca sa descopar ce nu merge nu am cum....asa ca daca e cineva interesat de o ragalie sa ma anunte
|
|
|
26-06-11, 17:00
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
mai am o intrebare: daca o pun pe tester aflu ce anume nu functioneaza?
|
|
|
27-06-11, 23:58
|
|
Stage 3
|
ce senzor poate fi stricat daca se intareste frana? raspuns?! nici unu
verifica absolut toate furtunele de vacum, in special cel din pompa de frana care duce pe galerie(in timp cauciucu se face ca si guma si crapa) iti spun sigur ca asta e problema ta, la o franare mai violenta mi-a sarit acelasi furtun cu tot cu colier,masina a inceput sa tremure la relanti,avea variatii,dadea sa moara, frana era foarte tare si aproape ca nu prindea, am verificat toate furtunele chiar daca l-am gasit pe cel vinovat.
later edit: nu te chinuii sa dai banii pe tester sau pe cine stie ce "meseriasi" care iti zic din start ce sa schimbi(ce defapt nu trebuie schimbat)
28-06-11, 00:02
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by alecs1
ce senzor poate fi stricat daca se intareste frana? raspuns?! nici unu
verifica absolut toate furtunele de vacum, in special cel din pompa de frana care duce pe galerie(in timp cauciucu se face ca si guma si crapa) iti spun sigur ca asta e problema ta, la o franare mai violenta mi-a sarit acelasi furtun cu tot cu colier,masina a inceput sa tremure la relanti,avea variatii,dadea sa moara, frana era foarte tare si aproape ca nu prindea, am verificat toate furtunele chiar daca l-am gasit pe cel vinovat.
later edit: nu te chinuii sa dai banii pe tester sau pe cine stie ce "meseriasi" care iti zic din start ce sa schimbi(ce defapt nu trebuie schimbat) 
|
cand nu stiu de la ce e ti-o baga pe asta cu testerul....ms de sfat , nu stiam ca frana poate sa afecteze atatea...unde mai exact e acest furtun?
|
|
|
28-06-11, 00:11
|
|
Stage 3
|
corect! ce motor ai pe ea? defapt nu prea conteaza furtunul de care vorbesc este destul de comun,si la 4L si la 6L
http://forums.bimmerforums.com/forum...d.php?t=795578
furtunul este cel care vine din spate din pompa si intra pe galerie, mai incoace de joja
http://www.google.ro/imgres?imgurl=h...ch&um=1&itbs=1 in)a 2 furtunase de verificat(oricum sunt destul de multe vacuumuri dar in general afecteaza mai mult franele doar cele care pleaca din pompa)
e normal sa se intareasca frana(nu mai e servo frana fara vacuum)
|
|
|
28-06-11, 00:26
|
|
|
Banned
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by alecs1
|
motorul e un 2.0 benzina 24v , fara vanos
ms mult pt indicatii,poze,info...exact asta asteptam pe cineva care a mai patit ceva asemanator
|
|
|
28-06-11, 16:36
|
|
Stage 3
|
cu placere ,e pacat sa vinzi o masina din niste probleme banale,o sa fii mult mai mandru ca ai tinuto,o sa vezi
|
|
|
|
|