Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
06-06-09, 17:39
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat] [Opel] [SKODA]
|
Re: Saturn e gata de vânzare către dealerul Smart din SUA
hmmm..toate ca toate dar eu ma bucur ca saturn-l nu se duce si el la chinezi
|
|
|
06-06-09, 17:46
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by amphetamine
argumenteaza.
atunci si vectra e de fapt un staurn, astra la fel, nu?
|
Oh frate, nu stiu de ce vi se pare la toti o chestie atat de noua, foarte multe compani auto, practica "badge engineering" pentru a reduce costurile sau ca forma de marketing, iar faptul ca spui ca Opel e Saturn sau Saturn e Opel, difera doar in functie de cine a dezvoltat modelul in cauza sau cine l-a scos primul pe piata.Pentru ca pana acum cateva zile ambele erau parte din GM.
Iar in cazul Opel GT, iti spun sigur ca acesta e un Saturn Sky cu badge si mici detali Opel, asa cum Astra a trecut cu tot cu nume oceanul pentru a fi Saturn Astra, iar Saturn Aura si vechiul Vectra sunt cam una si aceasi masina.
*update*
ti se pare cunoscut?
este Daewoo G2X
Afla mai multe pe www.saturn.com
Gandeste corporatist
Last edited by the_one_and _only; 06-06-09 at 18:35.
|
|
|
06-06-09, 18:23
|
|
Banned
Stage 5
|
Quote:
argumenteaza.
atunci si vectra e de fapt un staurn, astra la fel, nu?
|
EXACT !
Prin anii 80 arhicunoscutul OPEL KADETT a fost rebotezat în PONTIAC, a primit masca de radiator tipica pontiacului, sageata rosie logo în loc de inelul cu fulger de la Opel si problema a fost rezolvata.
Uite aici DOVADA !
OPEL KADETT = PONTIAC LE MANS:
Sa nu uitam VAUXHALL sau cum naiba s-o numi în Anglia, nu-i alt ceva decît un OPEL REBOTEZAT cu volan pe dreapta.
Last edited by CyberCSX; 06-06-09 at 18:27.
|
|
|
06-06-09, 18:25
|
|
Stage 5
|
deci una si aceeasi
|
|
|
06-06-09, 18:31
|
|
Banned
Stage 5
|
|
|
|
07-06-09, 00:04
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
hm, nu s-a inteles ideea. stiu foarte bine de masinile opel botezate in saturn/pontiac/holden/vauxhall etc.
dar vroiam argument pentru afirmatia: opel gt e saturn sky rebadged. sa stiu si eu de ce afirma userul respectiv ca opel gt este de fapt un model preluat, nu creat initial de opel si apoi folosit de restul producatorilor. eu unul sunt de parere ca proiectul este opel, si preluat apoi de saturn, nu invers.
|
|
|
07-06-09, 00:23
|
|
Stage 5
|
Quote:
hm, nu s-a inteles ideea. stiu foarte bine de masinile opel botezate in saturn/pontiac/holden/vauxhall etc.
dar vroiam argument pentru afirmatia: opel gt e saturn sky rebadged. sa stiu si eu de ce afirma userul respectiv ca opel gt este de fapt un model preluat, nu creat initial de opel si apoi folosit de restul producatorilor. eu unul sunt de parere ca proiectul este opel, si preluat apoi de saturn, nu invers.
|
Simplu, Sky a aparut inaintea lui Opel GT, cu vreun an inainte, iar Solstice are si mai multi ani in piata. Daca nu ma insel, vorbind strict de schimbat badge-ul, ordinea cronologica a fost, Saturn Sky => Opel GT => Daewoo G2X.
|
|
|
07-06-09, 01:11
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by the_one_and _only
Simplu, Sky a aparut inaintea lui Opel GT, cu vreun an inainte, iar Solstice are si mai multi ani in piata. Daca nu ma insel, vorbind strict de schimbat badge-ul, ordinea cronologica a fost, Saturn Sky => Opel GT => Daewoo G2X.
|
Practic Solstice a aparut in anul 2005 iar atat Sky cat si GT au aparut in 2006. Daewoo G2X in 2007.
Insa e greu de stabilit(dintre Sky si GT) care a fost lansat primul pe piata si chiar daca nu au fost lansate concomitent, intervalul de timp dintre lansari nu a fost foarte mare.
Eu as zice ca GT a fost totusi primul, pentru ca nu ar fii pentru prima data cand GM America preia modele dezvoltate de catre germani(nu si in cazul de fata, primul fiind Solstice )
|
|
|
07-06-09, 11:09
|
|
Banned
Stage 5
|
Conform unor date interne OPEL facute public prin postul TV - RTL, firma OPEL a creat cam 95% din proectele masinilor GM de pe piata americana si asta începînd din 1985. Aici fiind vorba de întreaga paleta de oferte GM fara exceptie (Pontiac, Chevrolet, Dodge, Cadillac etc.)
Toate masinile GM ce ruleaza pe strazile americane sînt gîndite si concepute de CREIER NEMTESC si nici decum american
GM datoreaza firmei OPEL nu stiu cîte "X" milioane de dolari pt. lucrarile facute numai din 2000 încoace bani ce n-a vazut Opel nici pîna în ziua de azi motiv si de ce la ora actuala Opel refuza categoric de a mai lucra la proiecte pt. piata americana.
Daca Opel si-ar fi primit banii pt. lucrarile facute, n-ar fi în situatia care este actualmente.
|
|
|
07-06-09, 17:27
|
|
Stage 2
Member of: [DACIA]
|
Sal all !
Am o super intrebare ca tot a venit vorba de vandut si cuparat.
Grupul Dacia Renault al nostru de ce nu cumpara macar o linie de productie (ma refer la ceva gen "matrite" ) sau cateva sau macar UN SINGUR proiect de la firmele astea care se tot duc la chinezi si la ceilalti...?!?!
Macar asa poate ar iesii bine pe piata cu niste masini care sa merite banii,macar o clima sau sa schimbe draq plasticul ala infect din interiorul loganurilor si cine stie poate reusesc sa scoata niste masini mai rigide cu cateva optiuni pe ele.
Poate am exagerat putin dar ma enervez la cume cand vad ca marcile care erau acum ceva vreme pe aceeasi linie ca si Dacia , au reusit sa scoata niste modele nu perfecte dar mai bune decat loganul (exemplu - LADA)
|
|
|
07-06-09, 18:15
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gyno86
Sal all !
Grupul Dacia Renault al nostru de ce nu cumpara macar o linie de productie (ma refer la ceva gen "matrite" ) sau cateva sau macar UN SINGUR proiect de la firmele astea care se tot duc la chinezi si la ceilalti...?!?!
Macar asa poate ar iesii bine pe piata cu niste masini care sa merite banii,macar o clima sau sa schimbe draq plasticul ala infect din interiorul loganurilor si cine stie poate reusesc sa scoata niste masini mai rigide cu cateva optiuni pe ele.
Poate am exagerat putin dar ma enervez la cume cand vad ca marcile care erau acum ceva vreme pe aceeasi linie ca si Dacia , au reusit sa scoata niste modele nu perfecte dar mai bune decat loganul (exemplu - LADA)
|
Grupul Renaul Nissan va distribui masini Samsung aka Renault Koreea prin intermediul Penske.
Quote:
Roger Penske va cumpăra marca, service-urile, operaţiunile de distribuţie şi productie piese de schimb legate de marca Saturn. Iar aceasta nu e totul. Grupul de dealeri plănuieşte pe viitor să cumpere şi vehicule de la alte mărci, cum ar fi Renault şi Samsung, pentru a le vinde în showroom-urile sale.
|
Totusi din cate stiu eu Penske nu dispune de cash prea mult, asa ca o viitoare alianta Penske-Saturn - Renault-Nissan nu ar fi exclusa. Si stai linistit, SUV-ul Dacia vine la anul, iar viitorul Logan undeva spre sfarsitul 2010-2011-2012, cat despre Lada, are aceasi calitate ca si masinile chinezesi, nu mai vorbesc de design.
|
|
|
07-06-09, 18:43
|
|
Banned
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gyno86
Sal all !
|
Si ce sa-ti faca cu ele ?
DACIA LOGAN COUPE - TRANS AM cu motor V 8 pt. USA (ca în Europa nu ti le cumpara nici dracu ) ?
Daca e vorba de bagat, cred ca RENAULT s-a bagat deja la CARBON MOTORS ca masina aia noua de politie prea miroase a Renault.
Pîna si logo-ul din botul masinii duce a RENAULT.
Parca-i bot de CAMARO cu triunghi întors de LOGAN de la vechiul design iar jentile parca-s jenti de aluminiu SINAIA trase la pîsla
Last edited by CyberCSX; 07-06-09 at 18:51.
|
|
|
09-06-09, 16:58
|
|
Stage 3
|
opel gt fara comentarii, nu inteleg cum de au asa tupeu
|
|