Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 13-05-07, 00:36   #16
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Scaun sport

si cu centurile cum faci? rabatat ca rabatat..sa zicem k e rezolvata..dar cum legi centurile?
si cu treaba cu balamalele ..scaunele scoica, la masinile de raliu se monteaza cu suruburi serioase, deci comparatie cu prezoanele, si se pun direct in podeaua masinii, ele fiind "reglate" pentru pilotul care va conduce masina..
si daca le iei pentru siguranta.. si le pui pe sinele vechi..tot aia e (in esenta) doar centurile te ajuta mai mult sa zicem si suporturile laterale.. k tot poate sa sara de pe sine oricand la un impact serios..
si cu balamaua tre sa ai grija cum o pui ..sa nu se desfaca cu una cu 2 ..dar nici sa iti trebuiasca forta de ... k sa o misti..
cat despre confort..iti cumperi o perna "SUPORT LOMBAR" la skoda de ex exista huse cu perne din acelea integrate..si sunt geniale si super comode..mai pui una sub c.r si aia e..
sau iti iei recaro/ tapitezi scaunele sparco..
cat despre necesitatea rabatarii.. pur si simplu ..ai o masina coupe..dar vrei din cand in cand sa iti mai plimbi prietenii cu tine..totusi nu te alergi la raliuri in fiecare zi,dar nu faci nici pe autobuzu...e bine sa stii k poti sa duci pe cineva in spate
mai exista o varianta..dar nu arata asa de bine: scaunul soferului : scoica, montat in podea, la o distanta convenabil pt proprietarul(subintelegandu-se si soferul masinii) si scaunul din dreapta stock, rabatabil - dar nu merge daca vrei simetrie sau daca nu se rabateaza ala din dreapta(cine stie ce masina ai..poate nu a fost proiectata asa..in fine..ati inteles ideea)
sper ca am putut ajuta cu cva
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 20-05-07, 14:26   #17
Miez

Stage 5

Miez's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Salut,

Eu am Sparco Sprint puse pe masina in 2 usi.
Problema la mine s-a rezolvat destul de simpu pentru ca sistemul de rabatare nu era in spatar (cum am vazut la unele masini, ex parca golf2) ci este in sina.

Drept urmare a fost o operatiune relativ simpla de a taia scaunul vechi de pe sina, construit un cadru pe care sa se prinda scaunul nou (are 4 gauri de surub) si sudat cadrul pe sanie.

Mai ramane o mica incomoditate.. scaunul nu se mai duce asa de in fata ca cel original pt ca e mai inalt (tetiera) dar tot ai loc sa te urci si in spate ..

De meritat merita, investitia nu e chiar mica, mie unu mi se par mai confortabile decat scaune de masini noi, acum depinde de la om la om .. conteaza mult si modelul care il cumperi.

Sper ca te ajuta cu ceva informatia .. oricum depinde mult de ce masina ai.. mai exact de sistem de rabatare actual.

Bafta.
Old 19-06-07, 21:49   #18
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

defapt scaunele sport le vrei pt fitza,sau pt a sta mai bine in scaun? depinde ce masina ai,ca de exemplu daca ai un oltcit,nu cred ca s-ar potrivi chiar atat de bine,da' daca ai ceva mai nervos...oricum,o solutie nu imi pot imagina...poate decat sa schimbi decat scaunul de la sofer,si cine vrea sa stea in spate,sa intre prin dreapta
eMH is offline   Reply With Quote
Old 19-06-07, 21:50   #19
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

si uitasem sa zic,o idee muuuult mai buna decat schimbarea unui singur scaun,mi se pare faza cu sinele...adica ceva mai bun de atat nu cred ca poti sa faci
eMH is offline   Reply With Quote
Old 10-07-07, 17:47   #20
jipy_4u
Oltcit Driver

Stage 3

jipy_4u's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by ND-04-SPD View Post
defapt scaunele sport le vrei pt fitza,sau pt a sta mai bine in scaun? depinde ce masina ai,ca de exemplu daca ai un oltcit,nu cred ca s-ar potrivi chiar atat de bine,da' daca ai ceva mai nervos...oricum,o solutie nu imi pot imagina...poate decat sa schimbi decat scaunul de la sofer,si cine vrea sa stea in spate,sa intre prin dreapta
imi pare rau sa te contrzaic..dar chiar stau misto scaune din astea p oltcit
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	des1 4.jpg
Views:	226
Size:	43.9 KB
ID:	301656   Click image for larger version

Name:	DESU-1.jpg
Views:	175
Size:	66.4 KB
ID:	301657   Click image for larger version

Name:	Olt-tun 2.jpg
Views:	151
Size:	33.7 KB
ID:	301658  

Name:	normal_IMG_4921.jpg
Views:	137
Size:	58.0 KB
ID:	301659  
jipy_4u is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 12:48   #21
LucianF

Stage 5

LucianF's Avatar

Member of:
[Fiat]

Sal Fabian.vezi ca pentru problema ta exista o rezolvare simpla.Cei de al MOMO au scaune RACER cele fara rabatare si cele STREET RACER care au rabatare.Depinde cati bani ai si ce vrei.Bafta.
LucianF is offline   Reply With Quote
Old 17-07-07, 11:27   #22
george albu

Stage 2

si eu am vz rabatabile de la MOMO si erau 450 e(rabatabile)da....km scumpe ..dak ai bani....
george albu is offline   Reply With Quote
Old 07-08-07, 18:51   #23
redteam

Stage 4

Salut ,

Daca te mai intereseaza scaunele sport ptr coupe iti putem vinde noi scaune sport cu sina de prindere si centuri in 3 puncte cu pretul de 450 euro setul. Uite niste poze.

Daca te intereseaza magazinul este in Bucuresti zona Razoare pe Str. Trafic greu.

Sau la telefon 0752.272.559
Attached Thumbnails

Name:	4970.jpg
Views:	207
Size:	38.0 KB
ID:	319091   Click image for larger version

Name:	4976.jpg
Views:	179
Size:	31.8 KB
ID:	319092  
redteam is offline   Reply With Quote
Old 14-08-07, 08:26   #24
Urban per4mance

Stage 5

Urban per4mance's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

dragute tare astea rosii..dai un ban da' stai in fatza
Urban per4mance is offline   Reply With Quote
Old 14-08-07, 22:51   #25
scorpio GL

Stage 5

scorpio GL's Avatar

alea nu sant de competitie, nu fiti ridicoli, cititi si voi inainte sa va dati cu parerea....
scorpio GL is offline   Reply With Quote
Old 16-08-07, 02:30   #26
Urban per4mance

Stage 5

Urban per4mance's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

pai daca au shina si nu-s prinse direct de tablarie sunt doar de fitze..
Urban per4mance is offline   Reply With Quote
Old 20-08-07, 16:57   #27
redteam

Stage 4

nimeni nu a spus ca sunt de competitie ,sunt de strada.Nu ca ia gasii la pretul asta alte scaune noi si cu sine si centuri.
Plus ca scaunele le am pe stoc ,nu mai trebuie da astepti o luna sa iti vina
redteam is offline   Reply With Quote
Old 21-08-07, 12:46   #28
john17

Stage 5

john17's Avatar

Centurile oricum nu se "impamanteaza" in spatele scaunelor, ai sa vezi instructiunile centurilor in cel putin 4 puncte ca exista un unghi maxim al chingilor superioare fata de orizontala. La masinile de competitie se prind de o bara a custii de securitate. Oricum nu vad cum ar mai putea sta cineva in spate, iar daca le "impamantezi" la un eventual accident s-ar putea sa aiba efecte nefaste.
john17 is offline   Reply With Quote
Old 22-08-07, 02:34   #29
Urban per4mance

Stage 5

Urban per4mance's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

...loool..vezi in ziar''..pasagerii din automobilul x, implicat in accident,
ar fi supravietzuit impactului dar s-au spanzurat in centurile d sigurantza ale scaunelor ,,sport'' din fatza''......mda..prea tare..la noi nu se poarta centuriile prea des deci ce mai conteaza in cate puncte sunt daca nu sunt folosite...
Old 22-08-07, 14:04   #30
aldoadabass_wrs

Stage 5

aldoadabass_wrs's Avatar

salut,adevarul e ca la problema asta cu scaunele sport/de competitie in masina de zi cu zii e cam nasol,chiar shi accesul in ele,chiar shi cu centurile la problema cu legarea scaunelor de podeaua masini,in partea din spate poate fi o rezolvare : presupusele centuri cele 4 care vin din scaun shi se prind in spate,am vazt ca unele mai au o clema de prindere,unde ai putea prinde centurile originale,cele cu blocare/cu arc in cazul unui impact in care se rupe masina in 2 sa nu fii sfarmat in scaun,ar fi mai multe sanse de scapare;cat despre scaune parerea mea cauta ceva scaune recaro,sunt mult mai confortabile shi la un pret chiar f bun shi/sau cauta un tapiter shi mergi la el sa- modifice scaunele originale in felul in care vrei u...parerea mea e mult mai simplu cu tapiterul,poate putin mai costisitor dar iese asa cum vrei u shi in plus nu te chinui cu scaunele sa le prinzi,sau sa le chinui sa incapa bine in masina shi sa la dai o pozitie corecta/accesibila...mc, a fost un sfat...numa bine
aldoadabass_wrs is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -