![]() |
Scaun sport
2 Attachment(s)
sal
am si eu o problema...daca am o masina in 2 usi si vreau sa-mi sa pun scaun sport,ca cele de raliu,cum il rabatez ca sa intre cel din spate,ca nu am vazut sa aiba un dispozitiv de tragere,ridicare.... :shock: ar mai fii o problema...cea a centurilor de siguranta...la scaune sport,centuri sport... :) daca sunt in 4 pct si se au impamantare in podea,iar nu mai e loc la picioarele celui din spate.... :roll: daca are cineva solutii,poze,sugestii e rugat sa le posteze mersi |
Scaune Sparco
1 Attachment(s)
Sper ca va fi cineva care sa ti posteze, ca nici eu nu am gasit solutie la aceasta problema.. si sunt taaaare curios cum faci.. :writers_b
Si o poza cu un scaun rabatabil.. mai scump cu 250 $ fata de cele mentionate Fabian. |
Re: Scaune Sparco
Quote:
|
Scaunele sport intregi, tip scoica, nu se pot rabata. Sunt facute ca sa te tina in pozitia ideala si sunt destinate in principiu masinilor exclusiv de competitie, nu de strada. Sa mergi pe asa ceva frecvent = crima pentru partea de jos a coloanei.
|
atata timp cat ai o masina sport si cu 2 usi pentru ce cari 4 oameni in ea ?
ai putea sa iti pui scaunele pe sine care se pot trage in fata-spate ori scoto banketa si cele 2 scaune din fata si pui numa 2 sport ori nu faci nimic 8) |
Eu am vazut scaune sport tip scoica mai demult de vanzare chiar pe 4tuning la bazar pe sit si erau rabatabile, pt masini cu 2 usi. din cate am auzit eu despre ele, prima jumatate de ora e o placere sa stai iar dupa asta devine chin si trebuie sa te dai jos sa te mai misti ca amortesti. am avut ocazia sa stau cateva minute intr-un scaun sparco de competitie si pot sa spun ca se sta excelent insa la drum lung nu stiu ce sa zic.
mai exista unele criteri de marime a scaunelor ca de exemplu o persoana mai corpolenta nu incape intr-un scaun normal din cauza bratelor scaunului care sunt foarte pronuntate si deci exista categorii si de marime |
mersi pt sfaturi,opinii
masina nu e una de competitie ca sa mearga doar 2 in ea...nu e nici autobuz sa fie plina toata ziua.. 8),dar in eventualitatea ca ar mai merge si cineva in spate,voiam sa stiu detalii despre scaun plus ca am vazut la masinile de afara scaune de rally,la noi ma gandesc ca nu isi monteaza oamenii din cauza banilor.... |
reply
Voi ziceti ca scaunele sport sunt mai incomode decat cele de serie, cu toate ca nu cred: pilotii de raliu isi petrec majoritatea timpului pe ele.. si nu am auzit de probleme la coloana + ca daca iti da pozitia \"ideala\" la volan, atunci cum de e incomoda? Condusul nu trebuie sa fie un chin sau o placere de \"jumatate de ora\".
Propunerea voastra, scoti bancheta din spate... sa ai masina proiectata cu 5 louri si te folosesti decat de 2 nu mi se pare cea mai buna varianta de luat in considerare + daca ai platit pt 5 dece sa folosesti decat 2... :lol: . Eu ma gandeam ca poate sa existe un sistem care sa ridice scaunele scoica cu totul de la sol.. pt accesarea locurilor din spate. Mai astept raspunsuri si la problema cu centuri. Va salut |
le pui pe shine :!:
|
NU am inteles, cum adik pe sine, dezvolta... :roll:
|
Re:
Quote:
oricum pilotii stau comod pe ele atat cat e cursa.. nu am vazut eu cursa de nustu cate ore in care pilotul nu se misa dupa scaun.. asa ca pt cat sta in ea la o cursa e ideal si oricum la orice scaun dupa ce stai 2-3 ore mai vrei sa te dai jos sa te dezmortesti un pic |
La solutia asta ma gandisem si eu, cu datul scaunului la max in fata ca sa aibe loc aia in spate.. dar chestia cu, pilotii la curse stau putin in masina.. nu ai deloc dreptate, gandeste te ca raliurile si f1 nu sunt singurele curse, exista si cele de anduranta (Paris-Dakar, Le Mans 24h, etc.) unde pilotii stau in masina ma se satura... in + eu am condus si 7-8 ore fara sa ma ridic de pe scaun.. si nu am simtit dureri sau crampe... deci imi inchipui ca sa stau intr un scaun Sparco va fi o adevarata placere... :lol: :lol:
|
trebuie sa aiba cineva de pe forum scaune Sparco montate pe masina....sa ne impartaseasca si noua daca sunt bune sau nu,daca merita banii....chiar ai dureri de spate & co?...alea alea :D
|
Problema comfortului am rezolvat o, l am intrebat pe tata care a alergat la raliuri si care a avut scaunele facute de el, din fibra de sticla dupa o matritza Recaro si fara prea multe umpluturi de burete... deci mult mai incomode decat cele din ultima generatie, el cu acele scaune a fost si in Italia,.. a condus perioada de o luna intr una.. circa 8-10 ore pe zi.. fara sa simta cea mai mica durere sau incomoditate...
|
iata varianta simpla ce mi-a dat un praducator de scaune , dealtfel am vazut si intr-un catalog Sparco parca , se fac doua rame cu balama tip banda ca la pian se impreuneaza si se face un blocaj cu care toata structura se poate balansa in fatza . Acum vezi tu ca va trebui sa calculezi si cum se roteste aesta fata de alte elemente din habitaclu gn volan , plafon , eventual rollbar. Daca vrei te pot ajuta sa caut zilele acestea cu poze.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:44. |
- Copyright 2026 4Tuning