Salut
Cred ca mai toti aveti/puteti face rost de un comp mai vechi. Asa e si cazul meu.
Am un amic care are un Volvo 940 - o masina destul de ..tanc.. daca ii pot zice asa...tipul si'a cumparat o statie chinezeasca de 1200w - replica la KenWood...dar care are chiar 1200 w - sigurantele de protectie au 80A adica cam 980 w/12v...in fine boxe alpine, cd player alpine, etc etc
Si am aparut eu:
-un IBM Netvista: Duron la 1,1 Hdd de 40 (vreau sa il schimb cu unul de laptop mai putin pretention), Video cu TV-Out, Placa 4.1 (una slaba, pt teste...cred ca am sa fac rost de un Creative Ceva)
-un mouse TrackBall
-o tst wireless Logitech
-un TV de masina NoName cu 2 intrari A/V - una pt TvOut pe comp si una rezervata pt o camera in spoileru' din spate
-camera din spoiler - in stadiul de "reparare"
Bun...pana aici lamurit..de acuma incep bubele/ideile:
-o sursa dc-dc nu am gasit in RO...am sa folosesc un inversor deoarece IBM'u asta consuma maxim 150w (atata poate debita sursa)
-placa de sunet va fi comutata digital cu cd'playeru' alpine...
-computeru' va merge la shutdown in hibernate...se face simplu
-am sa incerc voice commandu' windowsu'lui sa vad cat e de bun...desi ma pune sa citesc textaraie cam multa...am un pocketpc dell care raspunde la orice voce care ii zice "play", "next", etc inclusiv numele melodiilor (tot in engleza)
-softul va fi probabil Centrafuse - este o varianta demo pe net
-o telecomanda IR se poate face usor folosind orice telecomanda vreti+o interfata pt Girder(program de control al windowsului folosind diferite interfete)
-un hub USB pt diferite deviceuri...memory stick/dvd extern/hdd extern/etc
Optional se pot folosi:
-GPS
-Bluetooh
-un lcd HD44780
-inerfata OBD2 pt diagnostic
-Touchscreen - recomandat
-DVDROM+adaptor USB Extern
-o tst "homemade" in fct de necesitati - to Girder se ocupa de ea, daca nu un soft e usor de facut
Din pacate:
-nu am telefon BlueTooth ca sa ma joc...adaptor am
-nu am GPS - desi am vazut niste receivere GPS seriale la 200 RON
-nu am touchscrenn - si nici nu cred ca voi baga bani in unul inca...
-masina nu are OBD2 - singura solutie ar fi un ECU "homemade" gen megasquirt
Pe langa astea posibilitatile sunt nelimitate, doar imaginatia sa va tina.
Pentru cunoscatori si nu numai va astept cu intrebari/sugestii.
Pentru cei din Iasi care vor asa ceva sa imi lase mesaj IM si le recomand ce le trebuie.
Oricum, un amarat de comp de bord ajunge 400-800euro optional pe masin...Merita? Mai ales la masinile dupa 2000 care au OBD2?
Astept cu interes reply'uri.