Salut, am si eu o nelamurire.
Depasirea vitezei in localitate in Ungaria, cum este sanctionata.
De unde intra pe langa amenda si suspendarea permisului.
Nu de alta, acum 2 zile tranzitam ungaria si la o intrare in localitate, cum normal exista alveola aia de franare, si cu venzile transversale pe asfalt, presemnalizata fiind alveola prin indicator si limitarea vitezei la 70km/h, reduc viteza si intru in zona alveolei cu o viteza intre 60 si 70 km/h si in punct neutru de tractiune, din inertie am trecut cu viteza asta prin alveola dupa care am intrat in franare si frana de motor in treapta a 3-a si am redus in limita 50 km/h, oricum eram pana in 52km/h, fiindca in treapta a 3-a la 2000 rpm am 50 km/h fix.
Si ma ia filtru radar in alveola respectiva ca aveam 70km/h, cu totul fals, deja redusesem dinainte, insa admit ca eram intre 60-70 km/h.
Bon, si pentru ca dupa ei in alveola deja intrasem in localitate, era depasirea vitezei in localitate cu 20 km/h, ca ei admiteau ca aveam 70km/h viteza la intrarea in localitate.
Oricum am incercat eu sa le explic situatia, nu s-a putut sa am eu nici un pic de dreptate.
Acum intrebarea e, ce sanctiune primeam eu pentru incalcarea legii lor.
Acum sa lamuresc lumea, poate mai citeste cineva pe aici si mai apoi trece prin ungaria, sa stie ce se intampla, e presemnalizarea acelei zone de franare prevazuta cu alveola de ocolire si franare prin benzi transversale pe asfalt, si pe acelasi panou cu presemnalizarea asta mai e si limitare de 70km/h. Si atat.
Panoul asta e amplasat la distanta obligatorie fata de locul presemnalizat, insa soferul stie ca are voie cu viteza aia in zona alveolei, de unde, fix unde faci ocolirea prin dreapta a acelui petec de bordura, ai indicatorul cu numele localitatii si atat, daca ai intrat in acea zona cu viteza de pe indicatorul care insotea presemnalizarea, respectiv indicatorul de 70, si ai viteza aia in dreptul placii cu numele localitatii, indicator montat fix in zona de reducere in limita 70, se considera ca ai depasit viteza in localitate cu 20 de km/h. Deci unde spune ca ai dreptul sa intri cu maxim 70 de km/h apare indicatorul de localitate, si atat, fara indicatorul de restrictie de 50, si se considera depasirea vitezei regulamentare.
Ce sanctiune meritam eu in cazul asta.....avand in vedere ca e capcana rutiera ce era acolo.....si asa e fix in toate localitatile din ungaria de pe e60 intre solnok si vama bors.
Cel putin la intrarile in localitati dinspre solnok spre oradea in sensul de mers, alveolele sunt in toate localitatile, la iesire nu le-am remarcat datorita vitezei prea lente de traversare a lor. Daca mai mergi si din reflex nu le sesizezi. Deci in fiecare localitate exista aceasta capcana.
Sper ca am scris cat de cat inteligibil, dupa 2 zile inca ma sacaie dracia asta, eu pot sa jur ca nu era vina mea.
As vrea sa stiu ce sanctiune trebuia sa mi se aplice sa compar cu ce-mi spusese militianu ala umflat.