20-06-11, 11:48
|
|
Stage 5
Member of: [BMW] [2 Roti] [Street 4 Cars] [PARTICIPANT CURSE]
|
Permis
Salut,
Joi seara am fost luat de radar in mers la intrare in Valcea - era limita de 40 si ei mi-au zis ca am avut 94.
Nu le-am dat permisul, nu am semnat procesul.
Ei mi-au zis ca o sa-mi trimita citatie sa predau permisul in 5 zile la politia Valcea. De 4 ani nu mai locuiesc la domiciliul din buletin, asa ca nu o sa ma gaseasca nici o scrisoare de la ei si nici daca trimit echipaj.
Intrebarea mea e, se prescrie amenda intr-o luna de zile? Ce se intampla daca o sa ma opreasca in urmatoarele saptamani? Apar in baza de date cu permisul suspendat?
Initial am vrut sa le dau permisul, nu stiam ca era limita de 40, iar cand am auzit de limita am scos permisul dintre acte si l-am bagat in buzunar de fata cu ei - iar ei de ciuda s-au urcat in masina de politie (cu actele mele) si au plecat. Am sunat la 112 si i-a intors din drum , cred ca au vrut sa ma lase sa astept acolo ceva timp ...
|
|
|
20-06-11, 12:07
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
Member of: [Oltcit] [4Rally]
|
Re: Permis
mai bine scriai in procesul verbal la mentiuni "domnul politist m-a oprit fara a purta sapca din echipamentul de dotare si mirosea a alcool cand s-a apropiat de mine"
amenzile nu se prescriu intr-o luna ,3 sau 5 ani nu stiu sigur
si da,permisul iti poate fi suspendat chiar daca nu l-ai predat,au numele tau si cnp-ul,chestii care nu se schimba chiar daca te muti,in plus o sa-ti dea o amenda si pentru faptul ca nu ai modificat actul de identitate sa corespunda cu adresa la care locuiesti actual,desigur si permisul trebuie modificat...e cam ca o telenovela ce ai patit tu,permisul oricum o sa-l predai mai devreme sau mai tarziu,sau poate ai noroc si scapi
nu-ti pod dori decat multa bafta si alta data mergi si tu mai incet prin localitate
|
|
|
20-06-11, 12:55
|
|
Stage 5
|
Asa stau bulangii in locuri unde e limitare la 30, langa scoli, langa poduri, langa portiuni in lucru si te agata.
La mine in zona o singura bucata de sosea e mai buna, neteda, cativa km, atat, acolo stau bulangii.... la panda si au succes, ca in afara treci usor de 90-100. Iar unde sunt gropi nu stau ca nu treci de 60. Daca asta mai inseamna preventie....
Si tu ai gresit ca ai avut prea mult, in oras in unele cazuri o poti pati daca ai viteza prea mare, nici nu stii cum iese un prost fara sa se asigure si la 80/h nu mai poti opri in 3m. De luat ti-l iau oricum, mie cand mi-au luat certificatul au uitat intentionat sa il ceara in speranta ca a 2a zi voi da si eu ceva acolo , dar tzapa, am facut inca odata ITP ul cu 50lei si ei nu au primit nimic
|
|
|
20-06-11, 13:08
|
|
4Tuning International Member
Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Permisul tau e suspendat , degeaba ai tu plasticul
N-ar trebui sa se intample nimic daca tu circuli in continuare si prezinti permisul in caz de te opreste iar . Problema e daca dai peste unu care te verifica in baza de date . Atunci e caz penal pentru tine
Eu de 6 ani de cand am permis m'a verificat o singura data telefonic sa vada curcanu daca am sau nu permis , dar atunci nu am vrut eu sa'i dau nici un act .. de aia a sunat sa se lamureasca
Ce ai zis cand ai sunat la 112 ? Am fost si eu intr-o situatie cu un echipaj si am vrut sa sun !
|
|
|
21-06-11, 15:10
|
|
Stage 5
|
Ca sa fie suspendat cred ca trebuie sa semnez pentru primirea procesului verbal prin Posta - nu vine recomandat?
La 112 le-am spus ca agnetul principal Ancutei mi-a furat actele - cea de la dispecerat a luat legatura cu ei prin statie si i-a intors la mine (ei ar fi zis ca au mers in parcare sa completeze procesul verbal, dar de unde ca doar aveau loc si unde eram oprit eu, ca au intrat pe un pod la o casa). Oricum tremura de nervi agentul cand a venit inapoi si eu ii zambeam in fata.
Pe procesul verbal nu m-a lasat sa scriu nimic, asa ca nu am avut ce sa fac. Eu nici macar nu am vazut procesul verbal, a pus un taximetrist sa semneze ca martor ca nu vreau sa iau la cunostinta si cam atat, mi-a dat actele si am plecat.
|
|
|
21-06-11, 15:22
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators]
|
In noiembrie 2007 am ramas fara permis. In ianuarie 2008 s-a terminat procesul si hotararea judecatoreasca ce mi-a venit acasa a fost completata gresit, asa ca nu le-am mai dus nimic. Din ianuarie 2008, cand trebuia sa predau permisul, pana in ianuarie 2010, cand mi l-au suspendat iar, am fost oprit in trafic si verificat de mai multe ori, dar niciodata, niciun agent nu mi-a comunicat faptul ca eu mergeam, oarecum, ilegal cu masina. Acest lucru mi-a fost comunicat in momentul in care am fost sa-l ridic dupa suspendarea din ianuarie 2010.
|
21-06-11, 16:09
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
|
in concluzie data viitoare cand te opreste ai mai multe sanse sa anulezi acel pv daca semnezi si scrii la mentiuni ca politistul nu purta chipiu,sau mirosea a alcool,sau ti-a vorbit pe un ton sfidator etc,si semnezi ca ai luat la cunostinta sanctiunea dar nu recunosti fapta....desigur poti tine organu de vorba sa greseasca ceva in pv,si este anulat imediat
p.s. fara suparare,dar acte nu,viteza mare,pv semnat nu,tot tu esti cel cu gura mare?
|
|
|
21-06-11, 16:16
|
|
Stage 5
|
le a dat actele, dar nu si permisul , mai citeste odata !
Ps: te au luat cei de la budesti ?
|
|
|
21-06-11, 16:25
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
|
si permisul nu e act? am citit si eu ca a dat tot si a retinut permisul...asa ceva nu se face,permisul se suspenda si fara sa fie prezent fizic la politie dupa cum bine spune si Gabi ca a patit-o...
|
|
|
21-06-11, 16:32
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators]
|
La mine a fost o cu totul alta problema. Cand mi-a venit acasa hotararea judecatoreasca completata gresit (nume, caz, locatie), m-am dus la Judecatoria Slatina sa vad ce se poate face. M-au trimis la un birou de copiat acte sa fac o cerere de indreptare a erorii materiale pe care, in ianuarie 2008, mi s-au cerut 100 lei, bani pe care am refuzat sa-i dau pentru ca in acea judecatorie a existat o grefiera imbecila care n-a stiut ce tasteaza.
Hotararea, in formatul pe care-l primisem, nu mi-o accepta nici cel mai inapt politist, pentru ca numele din buletin (George Gabriel) nu coincidea cu cel de pe hotarare (Gheorghe Gabriel), chiar daca numele de familie si CNPul erau aceleasi.
Timp de 2 ani de zile am mers cat se poate de linistit pe strada, am fost oprit in trafic atat in Craiova, cat si in Bucuresti, Dr. Tr. Severin, Tg. Jiu, Valcea sau Pitesti, de mai multe ori n-am avut actele la mine si am fost verificat prin statie si niciodata nu mi-a spus nimeni ca eu am o problema (aveam de stat o luna pe bara - suspendarea de la Slatina).
In ianuarie 2010 am intors pe linie dubla continua, am fugit de echipajul de rutiera, am mers pe interzis si... am ramas fara permis pentru o luna. Pe 1 martie ar fi trebuit, teoretic, sa mi-l recuperez, dar, surpriza, cel de la eliberari certificate / permise mi-a spus ca pana nu-i aduc hotararea judecatoreasca de la Slatina, din 2008, nu mi-l da inapoi. Dupa ce am facut asta si am stat o luna fara permis, l-am recuperat fara niciun fel de problema.
|
|
|
21-06-11, 16:37
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
Quote:
Originally Posted by squid
Salut,
Joi seara am fost luat de radar in mers la intrare in Valcea - era limita de 40 si ei mi-au zis ca am avut 94.
Nu le-am dat permisul, nu am semnat procesul.
Ei mi-au zis ca o sa-mi trimita citatie sa predau permisul in 5 zile la politia Valcea. De 4 ani nu mai locuiesc la domiciliul din buletin, asa ca nu o sa ma gaseasca nici o scrisoare de la ei si nici daca trimit echipaj.
Intrebarea mea e, se prescrie amenda intr-o luna de zile? Ce se intampla daca o sa ma opreasca in urmatoarele saptamani? Apar in baza de date cu permisul suspendat?
Initial am vrut sa le dau permisul, nu stiam ca era limita de 40, iar cand am auzit de limita am scos permisul dintre acte si l-am bagat in buzunar de fata cu ei - iar ei de ciuda s-au urcat in masina de politie (cu actele mele) si au plecat. Am sunat la 112 si i-a intors din drum , cred ca au vrut sa ma lase sa astept acolo ceva timp ...
|
Daca nu duci permisu dupa ce trec alea 5 zile se mai adauga inca 30 zile la perioada de suspendare . Daca circuli cu masina si te verfica ,apari ca circuli fara permis .
Sfatul meu e sa duci permisu sa ti dea dovada , astepti procesu verbal sa ti vina si depui contestatie . Din momentu in care ai depus contestatia obtii certificat de grefa cu care poti sa circuli pana la terminarea procesului . Lucrurile erau mai simple daca dadeai permisu .
|
|
|
21-06-11, 17:40
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gabi
In ianuarie 2010 am intors pe linie dubla continua, am fugit de echipajul de rutiera, am mers pe interzis si... am ramas fara permis pentru o luna.
|
ce inseamna legile din romania...ia sa faci in ungaria sau germania asa ceva
|
|
|
21-06-11, 20:24
|
|
Stage 5
|
1) Din moment ce caschetarii te-au sanctionat pe drept, trebuia sa semnezi procesul, predai permisul si sa platesti amenda. Ai gresit, ai platit. Scurt.
2) Sa nu semnezi procesul verbal e o greseala, nu te ajuta la nimic, mai mult complica. In cazul in care nu esti de acord cu cele mentionate acolo, semnezi si scrii la mentiuni acolo ca nu esti de acord sau ce problema ai. Simplu, mai putin pentru "cunoscatorii" care refuza sa semneze.
3) Degeaba ai tu plasticul la tine, permisul este suspendat. Daca esti verificat si se constata ca tu il ai suspendat e dosar penal fiindca circuli fara permis.
4) Asa cum s-a mai spus, cu cat intarzii predarea permisului cu atat e mai rau, se adauga zile de suspendare.
5) Amenzile nu se prescriu asa repede, e vorba de ani, asta daca ai norocul sa ajungi acolo si nu iti mai blocheaza un cont, una alta.
PS - faptul ca nu ai declarat schimbarea de domiciliu si nu ai fost sa iti schimbi actele necesare (buletic, etc) este doar un bonus, o sa iei amenda si pentru asta .
Last edited by _anaconda_; 21-06-11 at 20:26.
|
|
|
22-06-11, 13:42
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by _anaconda_
1) Din moment ce caschetarii te-au sanctionat pe drept, trebuia sa semnezi procesul, predai permisul si sa platesti amenda. Ai gresit, ai platit. Scurt.
2) Sa nu semnezi procesul verbal e o greseala, nu te ajuta la nimic, mai mult complica. In cazul in care nu esti de acord cu cele mentionate acolo, semnezi si scrii la mentiuni acolo ca nu esti de acord sau ce problema ai. Simplu, mai putin pentru "cunoscatorii" care refuza sa semneze.
3) Degeaba ai tu plasticul la tine, permisul este suspendat. Daca esti verificat si se constata ca tu il ai suspendat e dosar penal fiindca circuli fara permis.
4) Asa cum s-a mai spus, cu cat intarzii predarea permisului cu atat e mai rau, se adauga zile de suspendare.
5) Amenzile nu se prescriu asa repede, e vorba de ani, asta daca ai norocul sa ajungi acolo si nu iti mai blocheaza un cont, una alta.
PS - faptul ca nu ai declarat schimbarea de domiciliu si nu ai fost sa iti schimbi actele necesare (buletic, etc) este doar un bonus, o sa iei amenda si pentru asta .
|
Cunosti caz concret? Da-mi detalii te rog.
Sau iti dai cu presupusul?
|
|
|
22-06-11, 13:48
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
|
pai sunt chestii reale omule,ce caz concret mai vrei ,mai mult decat ce a spus si Gabi mai sus...permisul era la el dar in baza de date era suspendat,vrei confirmare scrisa?
|
|
|
|
|