Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 28-04-09, 19:39   #1
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Dosar penal

Salut pe toata lumea.Sunt sofer profesionist de 20 ani si am si eu o problema.In ianuarie ma-u oprit si imi expirasera numerele rosii.A urmat o dovada de 15 zile ,suspendarea permisului pe 90 zile si in februarie pe 16 am fost citat pentru inca o declaratie la circulatie.Am vorbit cu anchetatorul ce se poate face vis-a-vis de suspendare si mi-a spus ca nu am ce sa fac,eventual o contestatie,imi elibereaza permisul pana la solutionarea dosarului dupa care trebuie sa aduc din nou permisul la ei pentru zilele ramase,respectiv pana la 90.Mi-a mai spus ca intre 30-60 de zile o sa-mi vina raspunsul de la procuratura.Am hotarat ca nu fac contestatie si raman in continuare fara permis.Azi sau implinit 90 zile,ma duc la Udriste sa imi ridic pemisul,surpriza nu pot sa-l ridic pentru ca procuratura nu a trimis nimic.Sunt trimis la cel care a inchis dosarul sa vb cu el si imi spune ca el a trimis dosarul procuratura dar au foarte multe dosare si de aceea nu sa rezolvat dosarul meu.Ca poate sa dureze si un an sau doi pana la finalizare...OK,dar eu am stat 90 zile fara permis,eu ce fac acum.
R Va duceti la procuratura si faceti o cerere de prelungire a dovezi.
Eu In luna martie am fost nevoit sa-mi dau demisia de la servici pentru ca nu ma tine nimeni pe dreapta.
R Mergeti la procuratura si vedeti ce va spune de acolo.
Am mers,dar nu am avut ce sa fac pt ca era prea tarziu,programul lor cu publicul fiind intre 9 - 12.Am urmatoarea intrebare...Stie cineva sau a trecut cineva prin asa ceva sa-mi spuna si mie ce se poate face?
Eu maine merg acolo sa vad ce fac.Asta este meseria mea,nu ma pot angaja pe baza unei dovezi,nu se incalca drepturile omului,adica dreptul la munca.Sunt de acord am gresit, dar am platit trei luni urmand sa vad ce finalitate are dosarul.Daca v-am plictisit cu prbl mea imi cer scuze anticipat.Bafta si sa nu patiti ca mine.
__________________
Vw Corrado 2000 cmc , 16 Valve , 140 CP , Valoare Sentimentala.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 20:10   #2
Bmw_Rulllzzz

Stage 5
 
Bmw_Rulllzzz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 7,772
Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[MERCEDES]
Default Re: Dosar penal

esti sofer profesionist in varsta de 20 de ani sau ai 20 de ani de cand esti sofer profesionist? fii mai explicit, ca la tine la profil scrie ca ai 19 ani. in fine...nu conteaza prea mult lucrul acesta. am trecut si eu prin ceva asemanator si a durat exact 6 luni pana cand mi-am luat permisul inapoi. cel mai bine ar fi fost sa fi facut atunci contestatie. eu atunci chiar devenisem disperat in acea situatie si am incercat toate variantele.....am facut o reclamatie pe nu stiu ce site al politiei si am apelat si la un avocat care incepuse sa faca presiuni asupra politistului, intrucat la mine dosarul a stat 5 luni la politistul de la cercetari penale si nu vroia el sa dea drumul mai departe la dosar (era ceva personal). dupa ce le-am adus la cunostinta celor de la politie de la bucuresti (prin intermediul acelui site) s-au interesat asupra acelui dosar si l-au luat la p**a pe acel militian de la cercetari penale. la 2 zile dupa ce l-au luat la rost deja daduse drumul la dosar sa ajunga la parchet. intre timp aflasem numarul de dosar si saptamanal m-am dus la procurorul de serviciu sa intreb despre dosar. cam intr-o luna (sau chiar mai putin de o luna, cei de la parchet daduse deja solutie) cu acea hartie de la parchet m-am dus la politie unde am facut o cerere si mi-a dat permisul inapoi. si la politie cand m-am dus mi-a zis sa fac acea cerere si apoi dureaza cam o saptamana pana imi da permisul inapoi. am facut putina panarama si in juma' de ora mi-am recuperat permisul. sper ca ai inteles ceva din "povestea" mea. ca o concluzie.....daca tu stii ca dosarul tau a plecat de la politie si este deja la parchet atunci du-te si tu saptamanal in audienta la procurorul de serviciu si spune-i ca ai ramas fara job din aceasta cauza...
__________________
ex car - e46
Parbrize - Lunete - Geamuri laterale
0751.08.34.33/0769.18.26.99 pymautoglass@yahoo.com sau office@parbrizeonline.ro
www.parbrizeonline.ro
Vanzari/Montaj/Garantie 24 de luni.
Bmw_Rulllzzz is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 20:32   #3
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Am 20 de ani de sofat,asta este contul baiatului meu.Eu am inteles de la politist ca procuratura trebuie sa-mi dea prelungire la dovada obligatoriu.Dar eu nu am ce sa fac cu dovada pt ca nu te angajeza nimeni fara carnet.Plus la fiecare 15 zile dute la parchet dupa aia la politie pt ca tot POLITIA iti prelungeste dovada.Dar la tine 6 luni fara permis,asta nu este abuz?Peste 90 zile suspendare,urmatoarea pedeapsa este anularea permisului.De ce l-au tinut atata la ei?
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 20:40   #4
brownshark

Stage 5
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,145
Default Re: Dosar penal

pt ca trebuia sa-i ingropi in hartii de a doua zi p cei d la politie, iti terminau cercetarea si propunerea pt procuror , iti dadeau o hartie cu ce nr d dosar ai la parchet , faceai si acolo acelasi lucru , mai bagai si vreo hartie d la sv , in cele 3 luni de stat p dreapta rezolvai trb. asa ai stat p coada...
brownshark is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 20:50   #5
Alex_sxx

Stage 5
 
Alex_sxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 497
Default Re: Dosar penal

salut si eu am trecut prin asa ceva, doar ca mie nu mi l-a suspendat deloc, eu facusem accident si mi-a zis ca nu mi-l suspenda, doar mi-l retine si trimite dosarul cu neinceperea urmaririi penale si ca mai mult de o luna nu dureaza si o sa imi iau permisul...o luna s-a transformat in 5 luni jumate, si dupa atat timp l-am luat fiindca mi-a zis un prieten sa fac o cerere si dupa o sa mi-l dea, altfel stau mult timp dupa ei, in perioada asta de 5 luni jumate eu o singura data mi-am luat dovada si in rest am mers asa, pt ca daca luam pe fiecare luna trebuia sa dau examen cand se solutiona dosarul
__________________
It doesn't matter if you win by an inch or a mile...winning is winning
Alex_sxx is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:01   #6
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Orice as fi facut la finalizarea dosarului tot stateam pe dreapta 90 zile.Verbal mi sa spus ca nu o sa platesc amenda penala,nici inchisoare nu fac dar 90 de zile ramai fara permis.La momentul cand am dat a doua declaratie aveam deja 20 de zile de suspendare si am zis ca nu are rost sa ma duc sa fac contestatie sa-mi dea permisul si la finalizarea dosarului sa-l predau iar pentru inca 70 zile.Aveam dreptul la concediu si am zis ca ma descurc eu cumva pana azi cand ar fi trebuit sa ridic permisul.Dar lucrurile nu au fost asa de roze si am fost nevoit sa-mi dau demisia de comun acord partile.Asta nu inteleg eu:nu se incalca drepturile omului,daca asta este meseria mea?Dreptul la munca nu poate sa ti-l ia nimeni.Chiar si in inchisoare poti sa muncesti,cu un salariu mic binenteles dar ai dreptul.Ei spun ca imi da dovada dar ce pot face cu ea,eu nu vreau sa ma plimb cu masina vreau sa-mi intretin familia.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:34   #7
y_u_s

Stage 5
 
y_u_s's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,329
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Dosar penal

Deci hai sa iti spun cam cum ar fi stat treaba in drept (din punct de vedere legal). In primul rand ai savarsit o infractiune prevazuta de codul rutier prin art 85, referitoare la punerea in circulatie pe drumurile publice a autovehiculelor neinmatriculate se constituie ca infractiune si se pedepseste conform legii cu inchisoarea de la 1-3 ani. Executarea cu suspendare se dispune doar pentru pedepse de pana la 2 ani, ceea ce e admisibil ca nu ai circumsante agravante...ma rog nu iti cunosc prea bine cazierul dar banuiesc ca fapta s-a "descoperit" in urma unui control de rutina nu intr-un accident sau stiu eu. Deci slabe sperante sa iti dea cu executare. De asemenea in acest caz se retine autovehiculul deci este imobilizat, iar posesorului sau conducatorului autovehiculului ii este retinut dreptul de a circula pe drumurile publice. Din cate stiu eu ar trebui sa ti se dea autorizatie de provizorie pana la solutionarea cauzei, deci pana la pronuntarea hotararii, urmand ulterior sa se aplice decizia prin inapoierea permisului, anularea, executarea pedepsei, sau suspendarea acestuia pe o perioada determinata etc. Totusi ai comis o infractiune prevazuta de legea statului roman, ca atare se aplica sanctiunile de rigoare, as zice cu un pic de exces de zel sau mai bine spus abuz. Parerea mea este ca poti cere daune interese si despagubiri dar asta ar insemna sa faci o alta actiune in instanta de data aceasta civila care va dura in comparatie cu asta inmiit cred si sa ceri despagubiri, un avocat bun e foarte indicat si nu stiu ce sa zic bafta!
y_u_s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:45   #8
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Ai dreptate cu ce spui YUS.Eu nu inteleg cum daca faceam contestatie in februarie imi dadeau permisul inapoi pana la finalizare iar acum dupa 90 de zile de suspendare imi spun ca imi prelungesc dovada.Vis-a-vis de executare nu cred ca se pune prbl pt ca nu am avut nici-un acident vreodata si nici permisul suspendat.M-au "descoperit" pt ca aveam nr rosii, adica la plesneala.Ca de la 800 euro taxa m-am trezit ca trebuie sa platesc 3900 de euro.

Last edited by Corrado; 28-04-09 at 21:53.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:56   #9
y_u_s

Stage 5
 
y_u_s's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,329
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Dosar penal

Pai da fapta in sine cica prezinta pericol social si deci se constituie ca infractiune iar treaba cu accidente sau chestii dastea tine de circumstante atenuante/agravante la luarea deciziilor de catre magistrati si chiar instrumentarea dosarului. Totusi poti merge la procuratura sa faci o cerere sau ceva sa ti se elibereze acea dovada e tot ce poti face nu ti se incalca un drept tinand cont ca ai comis o infractiune si iti este suspendat un drept care prin exercitarea lui se presupune ca reprezinta un pericol social si este actionat ca atare.
y_u_s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 22:15   #10
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Ok sa spunem ca reprezint un pericol social si sunt sanctionat ca atare.Dar daca eu din asta imi castig existenta ce fac?Ce face procuratura ma trimite la furat la dat in cap,cum pot sa imi castig traiul?De asta nu se tine cont?De acord am comis o infractiune,trebuie sa platesc pentru asta.Daca imi dau amenda penala 2000 sau 3000 de roni,nu stiu nu ma pricep la amenzi cat poate sa fie,eu cum o platesc daca nu lucrez pt ca nu am permis?
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 22:31   #11
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Va multumesc celor care mi-ati raspuns,eu ma duc maine dimineata la procuratura sa vad ce fac si o sa anunt raspunsul lor.Dar trebuie sa ma calmez ca daca m-as duce acum cred ca ma aresteaza aia la ce nervi am.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 29-04-09, 14:37   #12
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Azi am fost la procuratura si am depus o cerere de prelungire a dovezi sau eliberarea permisului,care va ramane acolo mult si bine.Mi sa spus sa mai astept 2 saptamani raspunsul procuraturii si daca nu l-am primit sa ma duc din nou la ei.Sunt foarte multe dosare de acest fel si nu au putut fi rezolvate,asta mi sa spus.In concluzie o sa iau permisul cand va ajunge si dosarul meu pe masa procurorului.Cum spunea si YUS reprezint un pericol social si se sanctioneaza ca atare.Nu se tine cont ca asta este meseria mea,ai gresit platesti.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 29-04-09, 14:41   #13
Marius

Stage 5
 
Marius's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 378
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Quote:
Originally Posted by Corrado View Post
Dar daca eu din asta imi castig existenta ce fac?Ce face procuratura ma trimite la furat la dat in cap,cum pot sa imi castig traiul?De asta nu se tine cont?
Procurorul nu vede asa problema. El va spune ca exista si alte moduri de ati castiga existenta inafara meseriei de conducator auto.
Bafta!
Marius is offline   Reply With Quote
Old 29-04-09, 14:45   #14
Corrado

Stage 5
 
Corrado's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 950
Member of:
[VW]
Default Re: Dosar penal

Corect Marius, dar eu am stat 90 de zile pe bara.Din momentul asta am inceput numaratoarea de la 90 in sus.
Corrado is offline   Reply With Quote
Old 29-04-09, 21:28   #15
y_u_s

Stage 5
 
y_u_s's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,329
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Dosar penal

Exact, practic ti se restrictioneaza un drept prin care tu ai comis o infractiune sa zicem cum s-a mai spus nu iti este atins dreptul la munca cinstita tinand cont ca nu e singurul mod de a face-o. Iar ce spui tu apropo de amenda...ce amenda?! Fapta se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 la 3 ani e posibil si amenda dar nu stiu exact textul de lege. Cea cu inchisoarea e prevazuta de art 84 Cod Rutier alin.1 parca, sper sa nu ma insele memoria. Ai si tu mai multa grija pe viitor ca asa e in tara asta se sanctioneaza oamenii astia de rand care comit niste fapte infime pe langa furturile ce au loc la nivel politic, economic si asa mai departe pornind de la delapidari si falsuri pana la abuz in serviciu trafic de influenta si multe altele ceva mai grave pentru societatea in sine.
Bafta si tine-ne la curent cu solutia procuraturii. Apropo cred ca autorizatia trebuia eliberata de Serviciul Politiei Rutiere de care faci parte, cred de asemenea ai putea rezolva cu un telefon aceasta problema cred, si la procuratura daca te duci din 2 in 2 saptamani s-ar putea sa vezi permisul la primavara ...trebuie sa te duci ceva mai frecvent si sa intrebi despre dosar eventual ia si un avocat sa va uitati un pic pe el sa vezi si tu ce cuprinde ca se pot gasi nereguli pe la procesul verbal, rechizitoriu si alte documente intrumentate in cauza.Succes!
y_u_s is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -