Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 12-06-09, 13:43   #1
roadruner

Stock

Default Accidente usoare, Pentru accidente usoare nu mai trebuie sa mergem la politie?

Salut. Am inteles eu bine sau de luna viitoare nu mai trebuie sa mergem la politie daca suntem implicati intr-un accident usor?

Am cautat pe net si am gasit ca procedura s-ar numi constat amiabil si ar presupune doar semnarea unei declaratii, asupra careia sunt de accord ambii soferi implicati in accident.

Mai mult din cate am inteles, declaratia asta, “constatul”, trebuie sa o prezinte cei implicati doar companiei de asigurari (unde ar tine loc de constatate de dauna) si nu la politie si astfel NU se vor mai lua PUNCTE/CARNET (pentru schimbarea benzii de mers, neacordare de prioritate etc.)

Era si un site care parea ca da destul de multe detalii despre procedura: www.constatulamiabil.ro

Voi ce parere aveti?
roadruner is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 14:07   #2
FLAME

Stage 5

FLAME's Avatar

Member of:
[Hyundai]
Default Re: Accidente usoare, Pentru accidente usoare nu mai trebuie sa mergem la politie?

treaba asta cu constatul amiabil este valabil si acum,daca conducatorii care au facut accident usor eu asigurare CASCO

dar Formularul de constatare amiabila cina il elibereaza?
FLAME is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 16:52   #3
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]
Default Re: Accidente usoare, Pentru accidente usoare nu mai trebuie sa mergem la politie?

este vorb doar de auto gasite lovite in parcare cu autor necunoscut pt masinile cu asigurare casco .pt celelalte exista mastercard .....
KAY_ is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 20:11   #4
FLAME

Stage 5

FLAME's Avatar

Member of:
[Hyundai]

Quote:
Originally Posted by DOHC16 View Post
este vorb doar de auto gasite lovite in parcare cu autor necunoscut pt masinile cu asigurare casco .pt celelalte exista mastercard .....

de fapt este vorba de accindente usoare in care sunt implicate 2 vehicule
FLAME is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 23:53   #5
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]

du te tu (daca ai permis) la asigurator daca te lovesti cu altu in trafic , noi in zona asta mergem la politie ,cica asa scrie in cartea aia ,legislatia rutiera .
KAY_ is offline   Reply With Quote
Old 15-06-09, 08:21   #6
FLAME

Stage 5

FLAME's Avatar

Member of:
[Hyundai]

Quote:
Originally Posted by DOHC16 View Post
du te tu (daca ai permis) la asigurator daca te lovesti cu altu in trafic , noi in zona asta mergem la politie ,cica asa scrie in cartea aia ,legislatia rutiera .
si daca am CASCO tot trebuie sa ma mai duc la politie sa-mi dea actele de constatare?in legislatie scrie ca cei doi implicati in accident se pot intelege pe cale amiabila(cu conditia sa aiba CASCO)
Old 16-06-09, 09:48   #7
Marius

Stage 5

Marius's Avatar

Member of:
[VW]

Comunicatul oficial al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor il puteti gasi aici.
Iar aici gasiti procedura completa, publicata si in Monitorul Oficial.

roadruner si-a facut cont doar pentru a posta link-ul.
Old 17-06-09, 15:40   #8
roadruner

Stock

ce e pe situl CSA...sunt doar legi...nimic mai mult...cu mult mai important e sa stii cum si ce trebuie sa faci...adica normele de aplicare...pe care putini oameni le stiu pe deplin. Sit-ul pe care l-am pus mai sus mi s-a parut destul de ok, in ceea ce priveste continutul, mai ales daca este sprijinit de asa organzatii ca UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania), UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania) si CSA, care a fost mentionata mai sus.

Eu zic ca e important sa fii bine informat, ca pe urma sa nu sufer de pe urma necunoasterii drepturilor si obligatiilor...mai ales cand e vorba de partea finnciara a problemei
roadruner is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -