Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 11-11-10, 15:46   #1
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Exclamation EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

O investigatie marca 4tuning.ro. Iata in acest prim-episod cum incearca romanii printr-o filiera din Anglia sa fraiereasca cumparatorii de masini din toata lumea! Cu siguranta, mai multi clienti din Europa si Statele Unite au cazut in plasa vanzatorilor fictivi. Intra aici si afla detalii pas cu pas despre filiera de hoti romani si cum activeaza acestia!



Cine e fraier si trimite banii inainte sa aiba masina in curte, plateste! Asta li s-a intamplat mai multor clienti de buna credinta care au fost fraieriti de romanii din Anglia. Vezi mai jos pas cu pas cum are loc inselatoria.





Pasul 1
Un client cauta o masina pe un site international de vanzari auto. Gaseste o oferta buna, ba chiar, suspect de buna. Completeaza formularul de contact de pe site pentru a intra in legatura cu vanzatorul. Vanzatorul in acest caz vinde un Seat Leon Cupra 4TT din 2001 cu 3100 de Euro.







Pasul 2
Potentialul cumparator primeste un mail cu mai multe detalii de la vanzator. In acest caz, vanzatorul este, chipurile, din Italia, dar sta in Manchester si se numeste Nicola Liccardo si are adresa de mail liccardo_nicola@libero.it. Un semn de suspiciune este faptul ca masina are numerele cenzurate.




Mailul trimis de vanzatorul fictiv:


Ciao,
Do you speak italian or english language ?


Vendo Seat Leon Cupra 4TT 4x4 1.9TDI 150Cv causa inutilizzo,ora vivo in Inghiltaerra (mi ho trasferito con il lavoro) e ho bisogno di un'auto con il volante sulla destra. L'auto si trova a casa mia, in Manchester.


Nel prezzo sono compresse tutte le tasse (anche la spedizione e passagio di propieta), quindi 3100 euro e tutto l'amonto che devi pagare. La vendo a questo prezzo basso perche l'auto e immatricolata in Italia, ha tutti i documenti in
Italia ed e dificile venderla in Inghilterra. inmatricolata nel 10/2001,unico proprietario, perfette condizioni,138.000 km originali,4 airbar, clima automatico, sensore pioggia e sensore antiabbagliamento, ESP con ASR, 4 ruote motrici 4motion, 4 dischi ventilati 312mm ant+256mm posteriori, autoradio cassette con caricatore CD, interni pelle/tessuto RECARO marchiati CUPRA, distanziali ant 16mm/post 20mm + 4 cerchi GMP ITALY 17" canale 7,5 ET29.
Montati ad inizio 2010 ammortizzatori Seat Sport nuovi + Molle H&R, gomme al 70%.


Per farre l'affare abbiamo 2 opzioni:
1.Ci possiamo incontrare nel aeroporto di Manchester e puoi andiamo a casa mia
per concludere l'affare.


2. Possiamo usare una compania di spedizione che ha il servizio Escrow - Trans Shipper. Questo metodo e sicuro per entrambi. In questo caso la spedizione del'auto e il passaggio di propietta sara fatto da loro.


Io devo portare la macchina da loro, farrano tutte le verifichie e quando tutto e a posto si metteranno in contatto con te e ti farranno sapere tutti i passi della vendita.


Un amico mio ha usato questa compagnia un paio di messi fa e andato tutto bene.

Per motivi di sicurezza i soldi sarano inviati alla societa di spedizione. La societa tiene i soldi del'aquirente, in modo che il aquirente ha il tempo per di farre tutte le verifiche sulla machina (3 giorni o un massimo di 500 km). Io ricevero i soldi dalla societa dopo che la machinna e intestata a te. Nel caso in cui non ti piace l'auto puo essere restituito e i tuoi soldi saranno rimborsati.


La societa ti inviera tutti i dettagli della transazione e la procedura che dovrei seguire.
In caso in cui non puoi venire a Manchester questi sono i datti che ho bisogno:


Nome:
Cognome:
Indirizzo:
Citta:
Codice postale:
Provincia:
Paese:
Codice fiscale:
Numero di telefono:
Una volta che ricevo il tuo email con questi datti vaddo alla societa e lascio l'auto nella loro custodia.
Si vuoi vedere alcune foto del'auto:


Aspetto tue notizie.

A presto!






In cateva cuvinte, traducerea este cam asa: Vand masina asta ca m-am mutat cu munca in Anglia si am nevoie de o masina cu volan pe dreapta. In pret sunt incluse toate taxele, chiar si transportul. Ca sa facem afacerea, avem doua variante: fie vii tu in Manchester sa ridici masina, fie eu o duc la o firma de shipping care o sa ti-o livreze fara ca tu sa platesti transportul. Un amic de-al meu a mai utilizat serviciul de livrare si a fost totul bine.



Aici vine bomba: Pentru siguranta, banii ii vei trimite la firma de shipping. Aceasta firma de shipping se numeste Trans Shipper. Firma de shipping tine banii la ea timp de 3 zile, timp in care tu poti testa masina si, daca nu-ti convine, o poti returna si banii ii vei recupera.


COMENTARII: Vanzatorul cica trimite masina printr-o firma de curierat care iti livreaza masina pe platforma, la usa. In banii de vanzare 3100 Euro e cuprins si transportul masinii. Cumparatorul tinde sa aleaga aceasta varianta, pentru ca e mai ieftin si banii raman la firma de shipping, chipurile, pana cand primeste masina cumparatorul.





Pasul 3
Cumparatorul alege prima varianta, sa mearga in Anglia sa ridice personal masina. Dar vanzatorul fictiv ii trimite mail spunandu-i:



Hello,


Here are the terms of the transaction:
You send me your full name and the exact address where the car will be delivered to.
I start the transaction with you as the intended receiver.
You receive the transaction confirmation and the payment request.
(you will receive a tracking number to track the transaction online and information about the next step of the transaction).
You will be requested to deposit 3100 euro to one of their cashier, as safe deposit.
(They will keep the money in their custody until you will be able to test and register the car on your name).
In 4 days you will receive the car and from that moment you will have 10 days to inspect it.
You decide if you want to keep the car or not.
You keep the car and the payment will be forwarded to me only with your approval.
You dont keep the car, you will receive your money back, and the car will be returned in the transportation company custody.
To simplify the transaction I allready deposited the car in to the transportation company custody, the car is ready for transportation. I will only need your full name and the delivery address to start the transaction.



Traducere: Acestia sunt termenii tranzactiei: imi trimiti datele de contact, eu duc masina la firma de curier, tu platesti suma de bani 3100 de Euro intr-un cont pe care ti-l vor spune ei, primesti masina si te decizi daca o pastrezi, dupa care, cand iti dai acordul, banii vor ajunge la mine.


Dar, pentru a simplifica tranzactia, eu deja am dus masina la firma de curierat. Am nevoie doar de datele de contact si adresa pentr a demara tranzactia.


COMENTARII: Vanzatorul fictiv vrea ca tranzactia sa aiba loc neaparat prin firma de curierat. Cica este mai sigura si banii raman la ei. Pluseaza si zice ca a dus deja masina la firma de shipping. Destul de convingator pentru naivi, nu?




Pasul 4
Vanzatorul primeste pana la urma un nume si o adresa de livrare de la cumparator. Dupa care, acesta spune ca a luat legatura cu firma de shipping numita Trans Shipper si ca aceasta il va contacta in scurt timp.


Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 15:47   #2
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Pasul 5
Intra pe felie firma de shipping Trans Shipper, evident, o firma fantoma, dar cu un nume ales bine, pentru ca daca dai search pe Google, vei gasi mii de rezultate. Asadar, fraierii cad in plasa si au incredere.


Firma comunica cu cumparatorul de pe adresa de mail: transshipperltd@europe.com


Firma fantoma de shipping are chiar si site: http://transshipperltd.t35.com/






Firma Trans Shipper trimite cumparatorului un mail cum ca vanzatorul a dus masina si e in custodia lor. In plus, pentru a creste credibilitatea, firma de shipping mai ataseaza un formular prin care confirma ca vanzatorul a platit transportul.






Vanzatorul fictiv impreuna cu firma fantoma de curierat pluseaza si spun vanzatorului sa puna codul primit (shipment ID) pe site-ul lor la tracking number pentru a se convinge ca masina este la ei. In plus, mai ataseaza si un scan dupa certificatul de inregistrare a firmei:







Pasul 6
Cumparatorul primeste un mail de la vanzator care ii spune ca el a primit un mail de la compania de shipping cu datele de plata si ca cumparatorul le va primi abia luni. Insa deadlineul platii este joi.






Aici lucrurile devin cu certitudine dubioase. Pe datele de plata trimise de vanzator, care ar trebui sa fie de fapt datele contului de la firma Trans Shipper, apare un nume romanesc: Marius Ristea.


ACCOUNT HOLDER: MARIUS RISTEA
BANK ADDRESS: 1 CHURCHILL PLACE, LONDON, E14 5HP. BARCLAYS BANK PLC
ACCOUNT #: 93720209
SORT CODE: 202937
IBAN : GB35 BARC 2029 3793 7202 09
SWIFT : BARCGB22





Pasul 7
Cumparatorul face plata in acest cont pentru ca joi este deadline-ul. Masina nu exista, la fel si firma de shipping Trans Shipper.





CONCLUZII


Un vanzator de masini pe nume Nicola Liccardo zice ca a dus masina la firma de shipping. Firma de shipping confirma ca a primit masina. Firma de shipping ii spune cumparatorului ca trebuie sa faca plata intr-un cont. Cumparatorul face plata si isi ia teapa.


1. Site-ul http://transshipperltd.t35.com/ este un site facut de romani, special pentru a confirma ID-urile de confirmare pe care le-au generat ei;
2. Nicola Liccardo este probabil unul si acelasi cu Marius Ristea;
3. Masina vanduta probabil este masina de zi cu zi a d-lui Marius;
4. In Anglia, romanii au cont la o banca de unde pot extrage banii fara justificare;

5. Site-ul firmei Trans Shipper este un site pe un domeniu gratuit, pentru a nu avea date de contact.



Deci bagati bine la cap: NICIODATA sa nu trimiteti bani cuiva, sau la o firma, fara a avea produsul comandat inainte. Numai sistem precum Pay Pal au 100% garantia ca banii vor ajunge unde trebuie. Orice masina care pare mult prea buna ca sa fie adevarata, probabil asa si este. Mai bine cumparati ceea ce puteti vedea live. Orice alt comentariu sau sfat nu mai are rost.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 16:51   #3
dony ddc

Stage 5
 
dony ddc's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 861
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Macar ne duce mintea la ceva
dony ddc is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 17:01   #4
ionutblv

Stage 5
 
ionutblv's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,012
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

si eu primisem o asemenea oferta, cu un golf IV.
Nimeni nu vinde ceva |gratis|
ionutblv is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 17:16   #5
Angel 5

Stage 5
 
Angel 5's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 878
Member of:
[Old School Cars]
[Echipa de sprijin]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Macar de isi cumparau domeniul transshipperltd.com, mai stiam o treaba, dar asa site free, subdomeniu pentru t35.com, e chiar rusinos .

Oricum, eu tot nu imi dau seama cum cineva ar trimite atati bani inainte pentru o masina fara a o vedea. Poate chiar e o oferta "curata" dar nu iti dai seama din poze in ce stare e masina, poate are contra-aripile mancate, poate a fost accidentata, poate poate, nu stiu...
__________________

Driving the Trabant like it's supposed to be driven!
Angel 5 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 17:35   #6
ionutblv

Stage 5
 
ionutblv's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,012
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Pe forum toyota e unu care ""vinde"" Telefoane, cum:

Thanks for the enquiry,good day to you,yes the phones are brand new Unlocked sealed in manufacturer box with complete accessories and also with warraty.we are located in United Kingdom.So what do you really want to buy? do reply back now and we will provide with more information about how to order from our company thanks



We cn make delivery to anywhere you want but according to our company rules,we have to confirm your payment first through western union before we can be able to proceed with the shipment ok so do reply back now with your details thanks



Thanks for the enquiry
Good day to you,Yes we sell


Nokia N8 : €170 euro
Google Nexus One : €200 euro
Samsung Galaxy S (i9000) : €200 euro

which item do you want free?

Shipping cost.....free

Total Cost.....€570euro



Buy 3 Unit get 1 Unit free,Plus free shipment




They are all Brand new sealed in the original company box with complete accessories and also with 1 year international warranty from the manufacturer and 6 Months Return Policy money back Guarantee,

Shipping is Via UPS/FedEx international Courier service and the delivery at your door step is within 48 hour after your payment confirmation

Payment is through Western union money transfer or MoneyGramm.

We are Serious and legit seller and we are ready to treat your order soundly and smoothly the best way a customer deserve ok,all we need to process your order is your full name,shipping address and contact phone number so do reply back now with the details thanks

Awaiting your response,
MARKETINGCELLS LIMITED
LYNTON HOUSE
7-12 TAVISTOCK SQUARE
LONDON
UNITED KINGDOM
WC1H 9BQ
(Marketing Manager)
Michael Romeo
TEL:+447024099860

__________________
Odorizante California Scents .OEM...Golden State Delight!
Gsm: 0743 10 80 80 /ionutzBLV@gmail.com
https://www.facebook.com/BLVScents
ionutblv is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 18:07   #7
kidu2006

Stage 5
 
kidu2006's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,528
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

M-ati innebunit,v-ati facut si detectivi!!Cand vreodata o sa vedeti un roman intepat de alt roman pe net?Niciodata,mai bine posteaza la americani o sa ai mai mult succes,aici or sa se mai treazeasca 2-3 care cica au patit`o si ei sau erau s`o pateasca..balarii evident
__________________
www.royal-amanet.ro
Amanet: Auto, Moto, Ambarcatiuni, Aur, Argint, Platina, Diamante, Electronice, GSM si alte obiecte de valoare
kidu2006 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 19:42   #8
dony ddc

Stage 5
 
dony ddc's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 861
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Cine mananca minciuna ca un Seat Leon 4x4 1.9 tdi din 2001 la 3100 euro???Si in alta tara sa fie....
dony ddc is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 21:39   #9
lupalb

Stage 5
 
lupalb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,002
Member of:
[VW]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

treburile astea se practicau pe net acum vreo 6 ani....eu nu stiu cine mai sta la "miloaga" pe chestii de genu` asta...
Genul asta de "afacere" se numeste "fishing" si e un fel de spamming ...spammeaza forumuri, site-uri de licitatii (ebay, paybill, alibaba etc) , mess, mail etc pana pica unu....
O penibilitate, dar e arhicunoscuta la noi. Numai ca strainii nu stiu sa se intereseze de frauda pe net...
__________________

Cineva zicea ca cercul de prieteni nu il faci cu compasul....
lupalb is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 23:08   #10
kidu2006

Stage 5
 
kidu2006's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,528
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Quote:
Originally Posted by lupalb View Post
treburile astea se practicau pe net acum vreo 6 ani....eu nu stiu cine mai sta la "miloaga" pe chestii de genu` asta...
Genul asta de "afacere" se numeste "fishing" si e un fel de spamming ...spammeaza forumuri, site-uri de licitatii (ebay, paybill, alibaba etc) , mess, mail etc pana pica unu....
O penibilitate, dar e arhicunoscuta la noi. Numai ca strainii nu stiu sa se intereseze de frauda pe net...
6 ani plus .. nu`i prost ala care cere ci ala care da),mai bine va luati de cazanele alea supraevaluate de la bazar
kidu2006 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 23:44   #11
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Foarte interesanta treaba,pana acum 1 saptamana imi cautam masina la bani putini,aproximativ 3000 euro si printre sute de Fiat Punto am gasit un ibiza din 2003 si un VW Bora tot de prin aceiasi ani foarte ieftine,am intrat pe fir si cand colo primesc mailuri ca 1 e in Ungaria si cealalta in Grecia,ambii vanzatori foarte dispusi sa recurga la firme de curierat cu plata la vedere antepremergatoare vizionarii automobilului...asa ca cu grija mai romani caci se practica si la noi foarte mult aceasta metoda...
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 12-11-10, 07:36   #12
!41!
Banned

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,397
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

cine a luat vreodata masini de pe mobile sau autoscout sare automat peste anunturi de genul asta . poate e ceva nou pentru "specialistii" de tastatura ,ca de astia avem destui pe forumul asta.
!41! is offline   Reply With Quote
Old 12-11-10, 09:53   #13
valitataye


Stage 5
 
valitataye's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,465
Member of:
[Competitor CNCA]
[SEAT]
[4Tuning International]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Macar ne duce capu la ceva))
valitataye is offline   Reply With Quote
Old 12-11-10, 12:42   #14
lupalb

Stage 5
 
lupalb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,002
Member of:
[VW]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Quote:
Originally Posted by kidu2006 View Post
6 ani plus .. nu`i prost ala care cere ci ala care da),mai bine va luati de cazanele alea supraevaluate de la bazar
Cand zici cazane la care te referi mai exact?
lupalb is offline   Reply With Quote
Old 12-11-10, 13:30   #15
ondin

Stage 5
 
ondin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,981
Member of:
[VW]
Default Re: EXCLUSIV 4TUNING: Cum ii jefuiesc romanii pe cumparatorii de masini online

Eu am primit chiar si fila cec in acest sens de la un 'englez', care a gresit suma ceruta de mine si a trecut una de vreo 6 ori mai mare, chipurile ca sa imi retin eu cat consider de aici si sa ii trimit lui numai diferenta, de cateva mii de lire sterline.
Super baiat, nu?
Ii trimiti banii bucuros ca ai facut afacere si apoi cand vezi tu ca marele cec primit de la englez este lipsit de orice lira, deja este prea tarziu si teapa e gata luata.


Atentie mare la neatentie.
__________________
VW - Das Auto - Golf - H.H. The black beast.
Are you GTI enough?

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -