Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
31-07-06, 04:34
|
|
 Stage 5
|
Re: A6 vs Mondeo
Quote:
Originally Posted by teddy
RaZv, lol. si numai privind de cand esti tu aici si cate posturi ai iti pot spune ca esti un anonim si nu inteleg cum de-ti permiti harfele astea proaste, deja.
tocmai pentru ca banii erau facuti de mine am preferat sa nu ii arunc pe un VW, asa cum ziceau baietii de la spalatorie si femeile de serviciu din service.
|
Eu nu cred ca trebuie sa fii o "vedeta" sau sa scrie in dreptul tau "de-al casei"( ca la copiii mici) ca sa-ti poti expune o parere. Noi postam aici pt a expune niste informatii celor interesati nu pt a ne lauda propriile masini. Si mai ales, ce naiba sa lauzi la un Ford ?! Maybach-ul e copil mic pe langa minunatia asta de masina dupa tine, teddy. Cred ca astia de pe aici care aveti si voi un Ford sunteti in stare sa deschideti un topic Maybach vs Mondeo  . Nu mai aveti mult!
|
31-07-06, 04:39
|
|
 Stage 5
|
e vorba de felul in care iti expui parerile, tu ai facut-o jignitor... si da, nu are nicio legatura cu faptul ca esti 'de-al casei', ca ai fost activ ani intregi aici sau ca abia ai aparut... are legatura cu bunul simt care ar trebui sa se aplice pentru toti.
nici la un ford dar nici la un volkswagen nu ai ce sa lauzi, sunt masini ieftine, de zi cu zi, care isi fac treaba. probabil ramane o chestie de gust. in europa de est VW e considerat peste ford iar in vest, invers. cine crezi ca e mai pretentios?
|
|
|
31-07-06, 04:59
|
|
 Stage 5
|
Atunci de ce Fordurile sunt mai ieftine?  Fordul nu se stie nici macar daca e mai bun ca Opel  . Am vazut ca ai Mondeo din 2000. Daca e modelul care cred eu ca e atunci e cam "uratel". Sincer, nu-mi place nici Passat-ul din 2000 si nici Mondeo din 2000(model ca a tau). Dupa 2001, altfel stau lucrurile. In momentul de fata, dupa ce dai 35000 euro pe noul Passat altfel se vor a fii lucrurile. Totusi, desi se incearca o geneza a VW-ului spre brand auto de lux, eu nu cred ca va fii niciodata o marca premium ca BMW sau Audi. Eu n-am zis ca eu, daca am un Passat, gata, asta e cea mai buna masina asa cum faceti voi cu Fordu' vostru. Cel putin, Obraznik asta e jale cu el cat mai lauda Fordurile maica-sii
|
|
|
31-07-06, 05:02
|
|
 Stage 5
|
teddy, te rog fii sincer. Ce alegi, de exemplu intre un Golf IV si un Focus? Vreau sa vad daca esti realist.
|
|
|
31-07-06, 05:43
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International] [Honda]
|
Discutia asta va dura mult si bine si saracu om va ajunge sa isi ia Audi A6 model 2030! Fiecare are norocul lui cand alege o masina! Ai mei au avut Golf si l-au handralit de l-a luat mama dreaq si a mers fara probleme ani buni! Altul care a avut acelasi model (amandoa luate din Germania la km asemanatori) si a spus k e cea mai proasta masina pe care a avut-o si dupa juma de an a trecut pe Renault! Masinile de aceiasi marca,model si an difera intre ele si acum este numai de cum ti-e norocul! Singurul mod de a spune care este mai buna in GENERAL: Ford sau VW este sa strangi parerile a multor POSESORI ale acestor marci (nu din astia care stau la trecerea de pietoni si vad un Mondeo cum trece pe doua roti) si sa faci o medie a concluziilor (pentru asta exista forumul reviziilor auto: vezi google)!
Cat despre alegere pot spune ca intr-adevar un volvo ar fi mai exotic dar nu se va ridica la luxul audi-ului!Cad despre Mondeo este o alegere mai logica pentru cei care vor masina cat mai noua cu km putini! Alegerea depinde de de asteptarile tale!
|
|
|
31-07-06, 15:24
|
|
 Stage 5
|
focus, sincer. nu imi place absolut nimic la golf 4 pe cand focus mi-a placut inca de cand a aparut... bordul cu design misto (la golf e doar ceva care sa sustina butoanele), si designul exterior, motoarele destul de durabile, handlingul care a ramas etalon pentru hatchbackuri... whats your point? cam in orice comparatie golf 4 vs. focus mk1 a castigat focusul, ce credeai ca demonstrezi?
am facut si comparatia asta pe viu, oscilam intre focus 1 si golf 4 dar am luat un mondeo din 2000, mk2.
si faptul ca fordurile sunt mai ieftine e exact marele avantaj, ofera cam acelasi lucru la preturi mai mici... si cand banii nu vin de la taticu' apreciezi lucrurile astea, si nu te apuci sa arunci cu miile de euro pe o sigla.
ps. am un mondeo din 2000 si un mondeo din 2003, mondeo-ul din 2000 va fi de vanzare zilele astea... se strang bani pentru un cabrio manevrabil... poate mazda mx5
Last edited by teddy; 31-07-06 at 15:27.
|
|
|
31-07-06, 16:05
|
|
 Stage 5
|
hai sa fim seriosi inafara de pret nu exista comparatie intre un modeo si un a6.
calitatea si materialele din interiorul a6-lui nu le are nici un ford, la exterior compari un model nou cu penultimul model al seriei deci poti in oarecare masura sa dai un mic + pt mondeo
referitor la intretinere , daca te duci cu masina la reprezentata amandoua sunt exorbitant de costisitoare ,dar atat timp cat exista piese aftermarket pe toate drumurile nu mai exista o balanta precisa.
gandeste-te ca un a6 nou a costat cel putin dublu fata de un mondeo si asta se vede in fiecare centimetru de masina si acest raport ramane valabil pana ajung ambele la remat.
|
|
|
31-07-06, 16:17
|
|
 Stage 5
|
asta se stie,
|
|
|
31-07-06, 16:18
|
|
 Stage 5
|
asta se stie, discutia o luase pe aratura...
|
|
|
31-07-06, 17:03
|
|
 Stage 4
|
dak t tzine buzunarul sa intretzii un a6..... tzil recomand
|
|
|
31-07-06, 18:56
|
|
 Stage 5
Member of: [Insomnia] [Honda] [SUBARU]
|
vis-a-vis de focus vs golf ... le am in familie pe amandoua si la handling este mult superior focusul fata de golf...in rest e o gluma proasta inclusiv la motorizari lol si nu inteleg cum a castigat nush ce pm de premiu cu bordu ala ca de cand am ridicat masina (nu aveam golf 4 pe atunci) nu mi-a placut deloc...si nici interiorul...imi place cutia de viteze in schimb si motorul dar fata de VAG n-are treaba
|
|
|
31-07-06, 21:13
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by teddy
focus, sincer. nu imi place absolut nimic la golf 4 pe cand focus mi-a placut inca de cand a aparut... bordul cu design misto (la golf e doar ceva care sa sustina butoanele), si designul exterior, motoarele destul de durabile, handlingul care a ramas etalon pentru hatchbackuri... whats your point? cam in orice comparatie golf 4 vs. focus mk1 a castigat focusul, ce credeai ca demonstrezi?
am facut si comparatia asta pe viu, oscilam intre focus 1 si golf 4 dar am luat un mondeo din 2000, mk2.
si faptul ca fordurile sunt mai ieftine e exact marele avantaj, ofera cam acelasi lucru la preturi mai mici... si cand banii nu vin de la taticu' apreciezi lucrurile astea, si nu te apuci sa arunci cu miile de euro pe o sigla.
ps. am un mondeo din 2000 si un mondeo din 2003, mondeo-ul din 2000 va fi de vanzare zilele astea... se strang bani pentru un cabrio manevrabil... poate mazda mx5 
|
Ce bord cu design misto vezi cu la Focus mah?! Ala vrei sa zici ca e design atragator?! Credeam ca macar esti realist si sincer  dar se pare ca postezi aiurea.
Pe site era facut un poll intre VW Golf, Opel Astra si Ford Focus. Uita-te si tu acolo sa vezi cum sta Golf IV si cum sta Focus. De fapt daca vrei sa afli o comparatie obiectiva uita-te in revistele auto sau pe site-urile lor. Cert e o Focus nici macar nu poate fii comparat cu un Golf, e prea mare diferenta calitativa. Am mai zis-o si o mai zic, Ford poate fii comparat cu Opel, nici vb de VW. Si inca ceva, am vazut ca sunt mult mai dorite Opel Astra decat Ford Focus  . Sedanul si variantul de la Focus arata oribil!
|
|
|
31-07-06, 21:15
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by zGb
vis-a-vis de focus vs golf ... le am in familie pe amandoua si la handling este mult superior focusul fata de golf...in rest e o gluma proasta inclusiv la motorizari lol si nu inteleg cum a castigat nush ce pm de premiu cu bordu ala ca de cand am ridicat masina (nu aveam golf 4 pe atunci) nu mi-a placut deloc...si nici interiorul...imi place cutia de viteze in schimb si motorul dar fata de VAG n-are treaba
|
Uite aici o parere realista si obiectiva mah Teddy  . Cand o sa ai tu o masina mai buna decat Ford atuncea mai vb
|
|
|
31-07-06, 22:40
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [No Limits racing team]
|
Fiecare cu parerile lui.In majoritatea testelor focusul apare peste Golf IV.De stat am stat in amandoua si parea mai bine inchegata vw. In schimb spatiul era mai mare la focus.
Si uite asa se scrises cateva pagini de offtopic.
Si ultima propozitie de off. Golfu e prin definitie o masina echilibrata ce nu exceleaza iar focusu exceleaza in handeling dar pierde in alte parti.
|
|
|
01-08-06, 03:21
|
|
 Stage 5
|
RaZv, ideea ca VW e mai decat un Ford sau invers e diferita pentru oricine.
Oricum, nu exceleaza niciuna dintre ele... sunt doar masini de tranzitie, cu care iti faci treaba pana iti permiti sa-ti cumperi ce ti-ai dorit. Nu cred ca un Ford sau un VW e masina de vis a nimanui (vorbim de modelele comune, nu phaeton W12, mustang gt sau gt40).
|
|
|
|
|