Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 20-04-10, 20:52   #1
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Oltcit?

In primul rand salutare tuturor. Momentan am 17 ani, pe la sfarsitul verii ma apuc de scoala de soferi. Am o Dacia 1310 break din '89, cea de la avatar. Am e cam impropriu spus, e al lui bunu' da' s-a lasat de condus, iar eu ma mai dau ocazional cu ea. Ma bate gandul insa, sa-mi iau un Oltcit, sa fie masina mea.
Am gasit unul la 9 milioane, in stare foarte buna. Dilema e urmatoarea: merge mai bine un oltcit( e din 94, motor de 1,1, 55 de caluti) decat batrana dacie? Ma refer la directie, la cat de usor se conduce, nu neaparat la cum fuge. Deocamdata sunt elev, asa ca nu se poate discuta de mii de euro, dat fiind ca o iau cu banii mei si nu bani dati de parinti. Si nu vreau sa astept pana la anu' cand poate o sa strang 1k E. Cand o sa fiu pe un salar stabil o sa fie alta mancare de peste.
Astept pareri despre masina, mie unul imi place, dar nu am avut sansa sa conduc sau sa merg vreodata cu un oltcit.
Multumesc.
__________________
E30-CJ 25 LKB -marea iubire
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 20-04-10, 22:00   #2
ZaNe94

Stage 5
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 725
Default Re: Oltcit?

nu am idee despre directie prea multe, ca idee stiu ca rotile din fata sunt mai departate decat cele din spate, tata zicea ca mergea bine, ca au avut si ai mei una acum vreo 5 ani (pacat ca nu il mai au si acum ca sunt eu mai maricel), totusi tin minte ca era o problema la consum (nu am idee daca e vorba de o stricaciune sau asa e din fabrica) si au pus carburator de dacie, iar urmatorul proprietar a pus la loc vechiul carburator si a limitat masina la 120. oricum masina cat de cat duce, alor mei tin minte ca a mers cu 120-130.

in rest nu prea mai ai sanse sa gasesti cine stie ce in 9 milioane, doar daca nu dai la schimb dacia si o diferenta . daca bunicul nu mai conduce sa tio lase tie ca de aia te numesti nepot . Totusi eu zic ca in bani putini mai bine "iei oltu in piept", decat vreo masina recunoscuta a fi o masian buna ca sigur are un defect de are un pret aparte de ieftin. bafta. si apoi mai faci tu niste schimburi si ajungi treptat la masini mai bune
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 20-04-10, 22:29   #3
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

Mai merge prin sat cu ea, pana la magazin, pana la un vecin, e mare satul si la 130 kg si 75 de ani se misca greu pe picioare . De asta i-as lasao lui. Si una e cand ai masina ta, cumparata pe banii tai, nu iti poate reprosa nimeni nimic. Dacia aia are valoare sentimentala pt bunicul, iti dai seama ca a luat-o de noua.
Stiu ca in 10, chiar 20 de milioane nu imi gasesc, de aia intrebam de oltean.
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 20-04-10, 22:33   #4
ZaNe94

Stage 5
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 725
Default Re: Oltcit?

pana in 20 poate, dar destul de greu corsa b, si o inmatriculezi la bulgari, ca sfat nu te baga la kadett, sierra, sau ceti mai place tie ca la un oltcit gasesti piesele mai usor, si la alea cad piesele sigur ca sunt vechi si ele.
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 20-04-10, 22:45   #5
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5
 
JunKer_hP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,343
Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

Oltcit e masina foarte buna , merita sa-ti iei , am avut si eu mai demult cand nu aveam permis si stiu ca e foarte buna , e cea mai buna varinta in banii aceia
__________________
PLM Games
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 20-04-10, 23:02   #6
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

Ma intereseaza in special Oltcit-ul in comparatie cu Dacia.
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 21-04-10, 11:14   #7
GABBY_

Stage 5
 
GABBY_'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,430
Member of:
[Opel]
Default Re: Oltcit?

daca intrii cu el intr-un filtru RAR cu siguranta ti-o confisca.
Sunt vanate masinile romanesti si mai ales vechi
GABBY_ is offline   Reply With Quote
Old 21-04-10, 12:03   #8
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

Daca are ITP-ul facut, nu vad de ce ar confisca-o.
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 12:33   #9
valib
Banned

Stage 5
 
valib's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3,348
Default Re: Oltcit?

confiscat...povesti pescaresti...

daca ai masina in regula, NU AU CE SA ITI FACA.
daca tu circuli cu jocuri la directie, cu probleme la frana...FOARTE BINE CA ITI IAU TALONUL, pentru ca o meriti din plin
si asa mai departe


dacia vs oltcit
54cai....62cai (1.3)
motor in linie....motor boxer (turatie, putere)
4usi....2usi
masina de familie....masina mai sportiva
discuri de frana pe fata....vs discuri de frana pe toate 4 rotile (pe fata sunt duble, ventilate). Dacia are pe fata etrieri cu cate un pistonas, si pe spate tamburi. Oltcitul are peste tot etrieri cu cate 2 pistonase.
suspensie McPherson(punte spate)....vs suspensie semi-independenta (bari de torsiune + amortizoare. Lipsa arcuri, reglaj de inaltime dupa cum vrei tu, confort sporit)
consum de vreo 7 afara (nu mai retin cat consuma dacia exact)....consum de vreo 7-8% afara (la 110-120km/h). In oras...vreo 10, 12...depinde de oras/trafic/aglomeratie/durata calatorie
sistem racire motor cu apa(ai caldura in masina cand e calda apa)....vs sistem de racire cu aer (isi ia caldura pentru habitaclu direct de pe evacuare, si te asigur ca evacuarea se incalzeste FOARTE REPEDE). Un punct in minus la oltcit, ar fi vara cand e cald ca in sahara, si motorul se cam supra-incalzeste (merge, bla bla, doar ca pierde din putere), si faptul ca iarna motorul ajunge la temperatura optima de functionare mai gre(consum mai mare iarna)
reparatie ieftina oriunde....vs mecanici care nu prea se baga la oltcit, din necunostinta de cauza (iti cauti un mecanic bun, sau te pui cu burta pe carte si ti-o repari tu)
piese la orice coltz de strada pentru dacie....vs 2-3locuri/oras cu piese Oltcit. (la problema asta te pot ajuta eu...ca am magazin care se ocupa doar cu piese oltcit)
preturi mici la piese dacia.........vs preturi la fel de mici/apropiate
intretinere usoara la dacie (oricine cica se pricepe)........vs intretinere migaloasa la oltcit (daca e stricat ceva, trebuie inlocuit, nu merge carpit cu sarma. Daca masina are nevoie de ceva, trebuie sa ii faci pe plac, ca altfel se distruge mult mai repede).
dacia nu are centuri retractabile (decat din `98 parca)....oltcitul are din `85
dacia are confort scazut....oltcitul are confort mai bun
calitate finisaje la dacie destul de scazuta.......la oltcit e incomparabil cu dacia (no offence)
dacia e o masina la care toti se pricep....oltcitul e un fel de OZN in d'ale masinilor (are bordul foarte ciudat la prima vedere, cu satelitii de comanda pentru lumini/stergatoare, motor boxer (de care 90% din oameni nici nu stiu ca e pe oltcit), sistem de suspensie cu bari de torsiune, bla bla)
carburator monocorp(usor de reglat)......vs carburator dublucorp(reglaj mai anevoios, dar e un carburator care te satisface cand apesi acceleratia pana in podea)
distributie pe lantz.........vs distributie pe curele (ah...oltcitul are 2 curele de distributie, 2 axe cu came)
ca pret de achizitie....daciile sunt mai scumpe......oltciturile mai ieftin(un oltcit la 1500-2000ron deja se apropie de starea de 'aproape perfect')


1.1 are 57cai....
1.3 are 62,5cai....

parerea mea subiectiva/obiectiva, zii cum vrei, ca pasionat Oltcit, ca cineva care se ocupa cu oltcituri...e ca e mult peste dacie, dar ca e dezapreciata datorita faptului ca romanul nu se pricepe la chestii de finetze, la chestii care nu implica tziganitul in reparatii.
Piese inca gasesti noi (majoritatea), cate o masina buna de dezmembrat mai gasesti, si deci te descurci.

Sa nu te astepti sa mearga nu stiu cum din 1000ron un oltcit, sau o dacie....ca e aceeasi branza. Trebuie investit niste banuti in ele, ca sa mearga totul ca la carte, si sa ai satisfactia de a conduce o masina buna.

daca te intereseaza si alte chestii despre oltcit...da-mi un PM.
Eventual cauta un oltcitist din cluj, sa iti arate masina de aproape, sa te dea si o tura, doua....
valib is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 13:34   #10
MihaiS
Opel Driver

Stage 5
 
MihaiS's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,153
Member of:
[Opel]
[Oltcit]
Default Re: Oltcit?

am si dacie, am si oltcit...
Oltcitul e mai tineresc, 2 usi hach... motor boxer, frane pe discuri, bordul pare de ozn la prima vedere, carburator dublu-corp...
daca la un oltcit modifici putin suspensia, o cobori repede din barile de torsiune, jante mai late, cauciucuri cu talon mai mic se schimba imediat aspectul masinii.
dacia e mai de batranei. motorul relativ simplu, frane nu prea sigure, saboti spate... mare lucru la o dacie nu prea vad ce se poate face... tai din arcuri si o cobori putin, muzica si cam atat...
daca asa alege dacie as alege una 1300 cat mai veche in stilul old...
Prefer oltcitul pt ca este o masina mai sportiva si mai "sofisticata"
MihaiS is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 13:55   #11
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

@valib ms mult pentru informatii, foarte utile. M-ai convins 100% pentru oltcit. . Ori luna viitoare, ori daca nu prin vara, o sa-l am parcat in curte.
@MihaiS stiu ca la un oltcit ai ce sa modifici, si iese mult mai bine decat o dacie, in majoritatea cazurilor. Am intrat eu pe topicul cu pasionatii de Oltcit, si m-am indragostit de cateva bijuterii de acolo.
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 21:22   #12
Winnetou.K.
BMW Driver

Stage 5
 
Winnetou.K.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 304
Member of:
[BMW]
[Old School Cars]
Default Re: Oltcit?

Azi am fost sa vad oltcitul pe care vreau sa-l cumpar. E un Club 11 RL
Deci, tablaria e super ok, nu are nicio pata de rugina. Bine, vospeaua e cam matuita si alea alea, dar nu e problema majora. Motorul arata foarte bine, nu l-am pornit ca e moarta bateria, nu a mai fost pornit de un an, iar alternatorul e stricat( sper sa nu am mari probleme cu el, am vazut ca la multi li se tot strica). A pus omu' bateria la incarcat si maine dau o tura, sa speram ca reusim sa-l pornim. Oricum, m-a impresionat foarte mult cum se schimba de usor vitezele, nu ma asteptam.
In alta ordine de idei, m-am indragostit de el. Imi place si bordul de ozn, cu alea 2 mari butoane. . Doamne ajuta sa reusesc sa o parchez in curte cat mai repede.

Last edited by Winnetou.K.; 22-04-10 at 21:28.
Winnetou.K. is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 21:28   #13
ZaNe94

Stage 5
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 725
Default Re: Oltcit?

te rog sa ne arati si noua ceva poze dupa ce o bagi sub aripa .
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 23:10   #14
GABBY_

Stage 5
 
GABBY_'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,430
Member of:
[Opel]
Default Re: Oltcit?

Eu cred ca cel putin 40-50% din masinile de pe strazi au probleme si in cazul unui control riguros ar ramane fara talon.
Nu va mai da-ti asa cunoscatori,ala daca vrea iti garantez ca va gasii masinii o buba.
Xenon after market,gume si jante necorespunzatoare...defectiuni tehnice....au ptr ce sa-ti ia talonul chiar daca tu crezi ca masina ta e tipla si ai bagat o caruta de bani in ea
Referitor la alegere, daca nu aveai nevoie mare de ceva protbagaj ,Oltcit e o alegere buna in defavoarea Daciei
GABBY_ is offline   Reply With Quote
Old 22-04-10, 23:21   #15
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5
 
julaikos's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6,455
Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: Oltcit?

gandeste-te daca iei oltcit ca o sa se strice...are cine sa ti-l repare?la dacie se mai gasesc piese noi si nu-s chiar scumpe...la oltcit nu prea,iar de cand cu rabla2010 au disparut foarte multe...
daca nu te descurci la surubarit,oltcitul nu prea e de tine,doar daca ai bani si ai un mecanic bun care sa mai repare oltcituri...

p.s. orice caruta cu 4 roti se poate "tuna" depinde de priceperea fiecaruia sa iasa ceva frumos sau nu
__________________
Julaikos customs

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -