Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 18-05-06, 11:04   #16
cosmin_meme

Stage 5

cosmin_meme's Avatar

Default Re: opel calibra..avantaje si dezavantaje!

omule tot zici ca daca dai in ea in oras sare de 15%.poate la tine,ca in bucuresti ziua intre 9 si 17 NU ai unde sa ii dai ca te urci pe ala din fata ta).asa ca sa inteleaga omul ca e o masina buna cu consum acceptabil.ma repet mers normal 9 in oras si afara ~7 cu masina plina,eu asa am scos,am facut multe drumuri bucuresti-brasov,stii si tu serpentine,frane de motor etc etc.deci,daca chiar te intereseaza masina ,FAST_RACER_SONIk, ID meu de mess e cosmin_meme.intra si vorbim si iti raspund la intrebari...asculta sfaturi de la cei care au/avut genul asta de masina,ca daca te iei dupa toti,ajungi sa iti iei bicicleta.salut
cosmin_meme is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 11:10   #17
cosmin_meme

Stage 5

cosmin_meme's Avatar

apropo...Tataee_^ sa nu faci o confuzie..cei 20%cand se ambala masina la semafor(nu inteleg de ce sa ambalezi o masina care sta pe loc)sa nu fi fost CONSUMUL INSTANT...in momentul acela...numai bine
Old 18-05-06, 12:12   #18
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]

Bun atunci cand am zis ca ia 15 afara am facut un raliu de 10 km prin munti de asta....am facut un test sa vad cum merge...Si la faza cu 20 la suta la semafor ia doar doar pana se pune in masina in miscare.Intradevar cum zice D M X de la a 3 simti ca zbori...Calibra merita pe bune!

Si de inschis parca s-a bagat o lege noua ca poti inscrie masini cu euro 2 si euro 1...a zis si la televizor...am auzit ca legea va intra in viguare la sfarsitul anului!
LiviuTZ is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 12:39   #19
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]

Da,si eu am auzit ceva de o lege la tv dar nu stiu exact despre ce e vorba...de-asta am intrebat pe aici in sperantza ca e cineva care stie mai multe...eu stiam ca acum din vara le inscrii mai usor....

Vad ca toata lumea e multzumita de calibra lui,si asta e un lucru bun.
Peste vreo luna,2,cand trece sesiunea sper sa dau o fuga dupa masina pe dincolo...

F.R.Sonic is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 14:50   #20
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

D_M_X vrei sa zici ca o Calibra ia un ursuletz? Ca asa ceva n-am mai auzit.
Tataee_^ is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 16:06   #21
cosmin_meme

Stage 5

cosmin_meme's Avatar

se vede ca esti fan bmw...cumpara-ti unul si vedem pe urma...frate ursu inafara de linie dreapta & burn-uri nu face altceva.ba da,mananca benzina.pe serpentine te fac si cu solenza daca ai urs cu autoblocant...toata lumea stie sa dea in ea pe 400m si pe serpentine se merge cu 40km/h.calibra are suspensie independenta pe puntea spate daca nu stiai,ursu nu.ursu castiga plecarea pe linie dreapta din cauza propulsiei spate si cam atat pt ca puntea fata patineaza.de la a2a altfel sta treaba.cam ce motor de urs compari tu ?2.3,2.5?...
Old 18-05-06, 16:46   #22
Giany

Stage 2

De ce va pierdeti voi timpu cu baiatu TATAEE nu inteleg. BMW e cel mai tare si bate orice din cauza de emblema acolo castiga mii de cai si gata da? Bai frate BMW RULZZZ !!!! Deci frate degeaba ai Calibra de SFI de 150 cai ca o ia de la BMW de oricat ar fi el si de 100cai ca nu ai cum sa il bati frate ca e BMW da?
EMBLEMA TRAGE MAI TARE CA MOTORU si lasa vraja cu plecare si viraje si alte vrajeli ca BMW RULZ frate da?
Giany is offline   Reply With Quote
Old 19-05-06, 10:31   #23
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]
Thumbs up Re: opel calibra..avantaje si dezavantaje!

Quote:
Originally Posted by Giany
De ce va pierdeti voi timpu cu baiatu TATAEE nu inteleg. BMW e cel mai tare si bate orice din cauza de emblema acolo castiga mii de cai si gata da? Bai frate BMW RULZZZ !!!! Deci frate degeaba ai Calibra de SFI de 150 cai ca o ia de la BMW de oricat ar fi el si de 100cai ca nu ai cum sa il bati frate ca e BMW da?
EMBLEMA TRAGE MAI TARE CA MOTORU si lasa vraja cu plecare si viraje si alte vrajeli ca BMW RULZ frate da?
Emblema trage mai tare ca motoru?? nici la figurat nu potzi spune asa ceva!! o fi bmw-u bmw da nici chiar asa,ca tot 4 roti are!! Decat un Bmw care mananca cat o raba mai bine o cali! fiecare cu preferintele lui!
Old 19-05-06, 11:55   #24
cosmin_meme

Stage 5

cosmin_meme's Avatar

era o replica ironica la giany..cred...treaba sta in felul urmator.sunt masini total diferite si trebuie sa te hotarasti ce vrei...ursu e totusi un sedan/coupe iar calibra e o masina sport si atat.ursu a fost "transformat de`a lungul anilor in idea de "muscle car" in romania. Adica iei motorul de 3.5 il pui sub capota si da-i pe 400m.dar banuiesc ca tu nu mergi la curse in fiecare zi...iti trebuie o masina de uz zilnic,cu o tenta sportiva,atragatoare si relativ usor de intretinut.>>>calibra.uita de urs ca nu e o alternativa lasa-i pe altii sa isi cumpere.
Old 19-05-06, 12:28   #25
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Atunci sa incheiem subiectu cu urs, dar in nici un caz nu pot nu-mi calibra masina de uz casnic: unul din motive este ca e f rigida, mie asa mi sa parut.
Old 19-05-06, 12:29   #26
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

vroiam sa zic uz zilnic nu casnic , scuzati greseala
Old 19-05-06, 12:58   #27
Vladutzzz_sv

Stage 5

Vladutzzz_sv's Avatar

Toti pe care i-am auzit sunt multumiti de calibra. La 4tuning day am fost cu o calibra 2.0 16v si pe Suceava-Bucuresti mers in forja consumul mediu a fost de 12 litri.
Piesele se gasesc destul de usor iar acte pe la noi se gasesc nu fff usor dar se gasesc
Ca probleme tehnice nu am gasit nimic deosebit fata de clasicile probleme ale masinilor opel din generatia respectiva ( curea distributie si rugina aripi spate si praguri).
preturile sunt negociabile
contact 0742859363, ymess vladutzzz_sv
Vladutzzz_sv is offline   Reply With Quote
Old 19-05-06, 20:39   #28
cosmin_meme

Stage 5

cosmin_meme's Avatar

sustin ca opel calibra e o masina de uz zilnic pt ca este construita pe platforma de opel vectra A ,cu mici imbunatatiri care era un sedan,deci se folosea zi de zi.e o masina rigida e SPORT asa trebuie sa fie,e mare..crede-ma e mare.spatiul interior e mai mult decat de ajuns pentru 4 persoane.si portbagajul e la fel de spatios,bancheta rabatabila,deci un avantaj daca ai nevoie sa cari(nu cred ca e cazul)ceva mai lung...singurul defect la calibra sunt capetele de bara care sunt cam subtirele..asta e defectul care l-am gasit eu la calibra.
Old 19-05-06, 22:55   #29
Loukas

Stage 2

Salutare. Si mie-mi plac f mult Calibrele si, m-am gandit si eu la varianta achizitionarii unei calibre de dincolo. Acuma.... prin martie sau aprilie (in fine..nu mai stiu exact dar era perioada aia in care se tot anunta la televizor proiectul de lege care va fii aplicat dupa 2007 , sau chiar din toamna anutlui curent referitor la inmatricularii masinilor de dincolo). Eu am auzit la TV cum ca, vom scapa de taxa vamala sau TVA..nu mai tin minte bine....dar cica va suna in felul urmator.... masini pana`n 8 ani vechime cu euro 3 , ca sa le inmatriculezi in tara, va fi o taxa de 1000 E , iar masini intre 8-10 ani vechime , cu euro 2 parca, taxa va fii de 2000 E (cica le considera masini vechi, norme de oluare mai ridicate, etc). Bun. Dar nu au zis nimic de masini mai vechi de 10 ani. S-ar putea sa nu le putem inmatricula. Iar calibra din 1997..... nu stiu unde ai gasi asa ceva....mi se pare ca ultimul an de fabrcatie al calibrelor este `97...dar alea costa si dincolo euroi buni nu gluma.
Un prieten de-al meu chiar azi zicea cum ca vom baga taxa din 2007 pe cilindreea motoarelor (inca o taxa in plus pt. detinerea unei masini..... ti-ar baga astia taxa si pe excrement daca ar putea).... taxa preluata din UE ... prietenul asta al meu atata a retinut cum ca pt. motor de 1,6 l va fi o taxa anuala de 40 E parca....si pt. motoare de 3 l sau mai mari va fii o taxa anuala de 800 E !!!!! .....deci la 2 l va fi un 300 E anual..... + 100% ca vor baga si taxa pe norme de poluare, + ca mi se pare ca in UE e si ceva taxa in functie de vechimea masinii....ufff.... deci 2000 E taxa ca sa o inscrii + vreo 300 E anual taxa pt cilindreea de 2 l , + mai stie dracu cate taxe o sa ne bage pe gat..... eu ma tot gandesc daca o sa pot intretine ( si nu ma refer la revizii, piese ...ma refer la taxe peste taxe...masina veche + norma de poluar ridicata + pretul benzinei tot creste) o calibra dupa ce intram in UE.
Am tot cautat pe mobile.de ....pai.... gasesti calibre super faine.... la 170 CP (nush ce motor e ala..mi se pare ca tot 2000 cm3 dar turbo) ....nemodificate, intretinute la aprox. 3000 - 3500 E ...si la vreo 2000-2500 E se gasesc calibre cu motor de 2000 cm3 si 116 cp ...modificate f frumos, jante super pe 17, spoilere, eleroane, etc...chiar -am gandit la inceput ca in vreo 8000 E pot sam`i iau 2 calibre....una de 170 CP, si cealalta pt piese si tuningul aplicat pe ea si sa le aduc in tara, aia de 170 CP sa o inmatriculez , cealalta nu, aia de pe aia neinmatriculata sa iau spoilerele, jantele, etc si sa le pun pe astalalta si ies mult mai ieftin...ca un kit cu spoilere, praguri costa vreo 700 E ( kituri rieger, seidl , etc) , jante pe 17 faine de tot cu gume cu talon mic...alea iara vreo 1300 E ...deci la 2000 E as iesi sa o modific in tara...dar la 2000 E am si partile de tuning, si inca o masina pt. piese de schimb...deci ar merita sa imi aduc 2...dar astept sa vad cum va fi cu inmatricularile astea dupa 2007, ce taxe vom avea de platit...nu sar cu capu`n fata...ca poate nu imi pot permite sa o intretin. Am scris chestia asta pt. fast racer sonik ca zicea ceva despre inmatriculare, etc.
Sa ne auzim cu bine.
Loukas is offline   Reply With Quote
Old 19-05-06, 23:55   #30
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]

eu nu prea sunt clar cu inmatriculatul celor din afara...atatea taxe??? 2000E taxa ca sa o inscriu,pt ca e motor de 2L, + 300 de euro pe an?? ...cine stie un site de unde sa iau detali despre inscrierea masinilor aduse din afara tzarii?
Mersi Loukas pt cifre...
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -