Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
23-01-09, 23:46
|
|
Stage 3
|
Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua
Quote:
Originally Posted by robertinho
...daca pentru tine premiul de masina a anului inseamna ca masina aia respectiv fiat 500 in cazul de fata este mai buna decat ce ai enumerat tu TINAND CONT DE CRITERIUL DE BAZA SI ANUME PRETUL SI DOTARILE...atunci nu avem ce discuta...e vorba de raportul dintre multimea de dotari de siguranta si confort si pretul cat mai scazut de achizitie...NU POATE SA IASA MASINA A ANULUI O MASINA CARE COSTA + 100k EURO!!!...dar totodata nu inseamna ca fiat 500 e peste s,aston martin,bmw,etc
|
egal ce premii si pt ce masini aceste premii vin ca o recunoastere a valorii respectivei masini la momentul respectiv egal ce se intampla cu ea peste 10 ani sau la peste 200.000km si asta e valabil si pt kia si pt 308 aceste premii nu se dau postmortem dupa ce masina si a demonstrat fiabilitatea daca ar fi asa in 2009 ar trebui sa iasa mb123 masina anului.cred ca nimeni nu e asa de inconstient sa spuna ca un fiat 500 e mai bun decat s ul dar facand RAPORTUL DINTRE PRET si dotari,performante,comfort,siguranta,economie comb,protectia mediului, comportament rutier...etc...etc fiat 500 iese in fata s ului. treziti va fratilor TOTUL SE REZUMA SI SE RAPORTEAZA LA PRET IN PRIUL RAND de aceea nu o sa vezi iesind masina anului una la aceste sume despre care vorbesti si acum inversand logica NU SE POATE SPUNE CA FIAT 500 ESTE O MASINA PROASTA SAU CA NU E BUNA de aceea aceste premii sunt foarte importante si vin ca o recunoastere a calitatii respectivei masini.
ceea ce este deranjant e faptul ca multi de pe aici sunt ferm convinsi ca restul lumii e profund subiectiva el respectivul fiind mama obiectivitatii aici vb in general nu am nimic cu tine personal
bafta!
|
|
|
23-01-09, 23:53
|
|
Stage 3
|
si cum ziceam....peugeot e peugeot (adica o gramada de modele reusite, de la 205 gti, 405 mi16 pana la 206 rc 307 masina anului 407 etc.) iar kia.....kia e ceeŽd in rest daca intrebi un posesor de kia daca stie sa zica inca 5 modele din gama...in afara de sorento si rio numai stie...te asigur....
banuiesc ca daca maine apare Sandero cu 110 cp din 1.4 aspirat (vorba vine) si cu 14 ani garantie o sa avem parte de un versus sandero vs kia 308 focus golf si altele....si cu siguranta va fi cea mai fiabila si cea mai atragatoare din versus pentru ca are 14 ani garantie si 110 cp din 1.4 aspirat asa cum e kia in acest versus si cu un 206 ma distrez cu o kia sa fim seriosi....
si cum zicea un posesor de kia pro ceeŽd 1.4 109 cp supersonici, peugeot e o gioarsa de masina
ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva!
Numai bine.
Last edited by aleks; 26-01-09 at 17:04.
|
|
|
24-01-09, 00:08
|
|
VW Driver
![](/images/ranks/6.gif) Stage 5
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by stratus
egal ce premii si pt ce masini aceste premii vin ca o recunoastere a valorii respectivei masini la momentul respectiv egal ce se intampla cu ea peste 10 ani sau la peste 200.000km si asta e valabil si pt kia si pt 308 aceste premii nu se dau postmortem dupa ce masina si a demonstrat fiabilitatea daca ar fi asa in 2009 ar trebui sa iasa mb123 masina anului.cred ca nimeni nu e asa de inconstient sa spuna ca un fiat 500 e mai bun decat s ul dar facand RAPORTUL DINTRE PRET si dotari,performante,comfort,siguranta,economie comb,protectia mediului, comportament rutier...etc...etc fiat 500 iese in fata s ului. treziti va fratilor TOTUL SE REZUMA SI SE RAPORTEAZA LA PRET IN PRIUL RAND de aceea nu o sa vezi iesind masina anului una la aceste sume despre care vorbesti si acum inversand logica NU SE POATE SPUNE CA FIAT 500 ESTE O MASINA PROASTA SAU CA NU E BUNA de aceea aceste premii sunt foarte importante si vin ca o recunoastere a calitatii respectivei masini.
ceea ce este deranjant e faptul ca multi de pe aici sunt ferm convinsi ca restul lumii e profund subiectiva el respectivul fiind mama obiectivitatii aici vb in general nu am nimic cu tine personal
bafta!
|
...iti multumesc ca mi-ai dat dreptate...esti de acord cu mine macar ca premiul respectiv are ca principal criteriu raportul dintre pret si calitate dar ca o masina nu poate fi considerata buna doar pentru ca a primit acel premiu...O masina buna nu inseamna 100 de gadgeturi puse laolalta la un pret de nimic ...sper ca macar aici esti de acord cu mine ca o masina buna trebuie sa indeplineasca multe alte criterii
numai bine si nici eu nu am nimic cu tine
~Intermedieri vanzari/cumparari/inchirieri de studio-uri/garosoniere/apartamente in cea mai frumoasa statiune de vacanta de pe litoralul bulgaresc :SUNNY BEACH.PRETURI FOARTE MICI!!! Pentru detalii,informatii suplimentare sau chiar viizonari-0733 936 864-Dl.Mihaila Robert~
~turism intern,turism extern,curse charter,bilete avion,rezervari hoteliere oriunde in lume.vacante,excursii si weekenduri de vis la preturi avantajoase.Pentru detalii-0733936864-Dl Mihaila Robert~
|
|
|
26-01-09, 12:21
|
|
Stage 2
Member of: [KIA]
|
Eu consider ca discutia deviaza putin si colegul de forum, care a initiat acest topic, nu doreste sa auda altceva decat realitati obiective, comunicate de posesori si nu premii, filmulete de prezentare, pareri ale dealerilor, etc.
Am un post in care eu, posesor al unei masini marca Kia, (nu var cu mama fratelui unei vecine care are o masina Kia) imi dau cu parerea si pro si contra despre aceasta masina.
Ar fi mult mai civilizat daca fiecare ne-am rezuma la asa ceva.
|
|
|
26-01-09, 14:13
|
|
|
Quote:
Originally Posted by stratus
si cum ziceam....peugeot e peugeot (adica o gramada de modele reusite, de la 205 gti, 405 mi16 pana la 206 rc 307 masina anului 407 etc.) iar kia.....kia e ceeŽd in rest daca intrebi un posesor de kia daca stie sa zica inca 5 modele din gama...in afara de sorento si rio numai stie...te asigur....
banuiesc ca daca maine apare Sandero cu 110 cp din 1.4 aspirat (vorba vine) si cu 14 ani garantie o sa avem parte de un versus sandero vs kia 308 focus golf si altele....si cu siguranta va fi cea mai fiabila si cea mai atragatoare din versus pentru ca are 14 ani garantie si 110 cp din 1.4 aspirat asa cum e kia in acest versus si cu un 206 ma distrez cu o kia sa fim seriosi....
si cum zicea un posesor de kia pro ceeŽd 1.4 109 cp supersonici, peugeot e o gioarsa de masina
ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva!
Numai bine.
|
stratus...ca tot ai adus vorba de premii fii bun si citeste ceva aici...
Last edited by aleks; 26-01-09 at 17:05.
|
|
|
26-01-09, 20:06
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by JohnnyX
stratus...ca tot ai adus vorba de premii fii bun si citeste ceva aici...
|
eu stiu ce inseamna kia destul de bine postul pe care l ai vazut acolo era postul lui EWN de pe pagina a doua si eu am facut un comentariu la el care a fost sters lasandu se doar comentariul lui EWN ! nu pe mine trebuie sa ma lamuresti de calitatile ceed ului
bafta!!
si o intrebare deunde ai cumparat ceed ul ? de la baia mare?
|
|
|
26-01-09, 20:54
|
|
|
scuze in cazul asta.....da` totusi trebuia sa dai quote pentru ca e identic, sau aleks l`a facut asa... ![Confused](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_confused.gif) ma rog...
Cee`d`ul l`am cumparat din Oradea. PM pt detalii sa nu facem reclama
Last edited by JohnnyX; 26-01-09 at 20:58.
|
|
|
26-01-09, 21:00
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
![](/images/ranks/4ti.gif) ![](/images/ranks/6.gif) Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
dintre cele doua.. clar as alege C'eed pt ca e mai convenabil ! insa 308 e mai frumos si mai rafinat!
Am avut placerea sa merg cu un c'eed de 140 de cai diesel si nu e rau.. se infige destul de bine! In momentul de fata ( dat fiind faptul ca si euro a crescut simtitor ).. C'eed se merita cel mai mult !
|
|
|
26-01-09, 21:06
|
|
|
Quote:
Originally Posted by spiderweb03
Voi nu ati invatat pana acum in 20 de ani de libertate ca ce e mai ieftin e si mai prost?
Multi poate ma vor contrazice cu argumente de genul ''platesti marca'' , este adevarata si treaba asta.....dar din experienta va spun ca ce e ieftin e PROST.
Oamenii cu mai multa minte si experienta ca noi din vest au o zicala.. ''sunt prea sarac ca sa-mi permit lucruri ieftine''
|
nu neaparat ce e ieftin e si prost! acuma depinde care sunt aspiratiile tale in calitate de vanzator ! .. o luam cu exemple! daca la domo un nintendo wii costa 950 ron si la mediagalaxy acelasi wii costa 1250 ron.. ala de la domo e mai prost? sau cum vine asta? nu's aceleasi lucruri?!
PS: vb lui Johnny.. o fi lucur ala prost dar ai ceva garantie la el! si s-a mai inventat si O.P.C
Quote:
Originally Posted by JohnnyX
Kia oferă pentru modelul cee'd 7 ani garanţie:
- 7 ani garanţie/150.000 km pentru trenul de rulare şi 5 ani garanţie / 150.000 km pentru întreg autoturismul.
|
aaa... deci acu sunt 5 ani nu ? pai nu meritati ma injurati toti astia care va dadeati cocosi ca frateeee are 7 ani garantie! pana la urma cum sta treaba? 7 ani la trenul de rulare, 5 ani la plasticele de pe bord, 4 ani la jante, 3 ani la cric, 2 ani la RCD ( in cazul in care nu ti-l fura ) , un an la tapiseria de pe scaune ?
|
|
|
26-01-09, 21:15
|
|
|
Quote:
Originally Posted by dolb
150.000 km ? ii faci in 2 ani
|
Asta a fost reactia ta pe alt topic cand am amintit de garantie. ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) )) O sa repet: 5 ani pe consumabile (de la bara la bara) si 7 pentru trenul de rulare... . Era prea frumos sa fii in sfarsit de acord cu mine in totalitate ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) )))
|
|
|
26-01-09, 22:57
|
|
Member of: [PEUGEOT]
|
deci sa inteleg ca are garantie timp de 150 de mii de km? daca e asa, e strategie de marketing ca 150 de mii ii faci in 2-3-4 ani nicidecum in 7...mai ales in Romania...lamuriti-ma si pe mine cum e cu garantia asta la kia
|
|
|
27-01-09, 09:08
|
|
|
da man, 150.000, tu cati faci pe an cu a ta? eu cu golful , condus si de mine si de tata, in 3 ani am facut 50.000.... poate suntem mai lenesi, nush, dar si toti prietenii mei, in afara de unul care a facut 100.000 intr-un an ![Laughing](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_lol.gif) , toti fac ~20.000 pe an... u do the math... cauta si tu pe net statistici si vezi cam cat, in medie, conduce un roman pe an....
|
|
27-01-09, 11:45
|
|
|
eu cu fosta masina facusem intr-un an jumate vreo 50.000 - 70.000! toata ziua dadeam ture de oras, in fiecare weekend ma duceam la mare
|
|
|
27-01-09, 12:09
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~
deci sa inteleg ca are garantie timp de 150 de mii de km? daca e asa, e strategie de marketing ca 150 de mii ii faci in 2-3-4 ani nicidecum in 7...mai ales in Romania...lamuriti-ma si pe mine cum e cu garantia asta la kia ![Very Happy](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
nu este nicidecum o startegie de marketing aceasta garantie! sigur vor exista si persoane care vor face 100.000km pe an dar ia gandeste te cati sunt care stau intr un oras de 400.000 de loc. si merg la servici dim si vin seara de la servici , mai merg la un supermarket pt cumparaturi si isi fac concediul de vara si iarna in europa ! pt acestia media pe an este de 20.000-30.000km si sunt multi in situatia aceasta.nu vb de taxi uri sau masini de flote!
iar referitor la garantie este de 7 ani in limita a 150.000km
ce inseamna aceasta garantie? primii 5 ani din bara in baraplus inca 2 ani GRUPUL MOTOPROPULSORadica motor-cutie-planetare!
bineinteles excuzand consumabilele!
gandeste-te ca distributia este pe lant asta inseamna ca va fi schimbata undeva pe la 200.000km prima data!
garantia anti perforare este de 10 ani
garantia pe acumulator o da producatorul acumulatorului si este de 2 ani
garantiacauciucurilor o da iarasi producatorul adica michelin care este si unic furnizor de anvelope pt cee'd
sa iti dau un exepmlu de politica a preturilor de la kia asta ca sa putem judeca putin si interpreta corect pretul unui cee'd cat si pt a vedea ca nu se face rabat de la calitate , calitate care se ofera la PRETURI CORECTE
un pachet sport costa 455E fara tva!
ce primesti pt acesti bani?
facem abstractie de pedale de aluminiu,pachet piele(margini piele -mijloc stofa), cusaturi argintii la tapiterie si volan
faruri cu interior negru 4 jante pe 17 toli cu 4 cauciucuri michelin de 225/45/17!
acum ia vezi cat te costa o janta de dim aceasta si un cauciuc cu dimensiunile respective!
|
|
|
27-01-09, 14:45
|
|
|
Ca sa nu vorbim doar de cee`d am aici si garantia pe care o ofera Peugeot pentru modelele lor :
Quote:
GARANTIA CONTRACTUALA
- 24 luni fara limita de kilometri (in conditiile stipulate in Carnetul de Garantii)
- 12 ani anticoroziune pentru toate vehiculele comercializate
GARANTIE VOPSEA
- 3 ani pentru autovehiculele de transport persoane;
- 1 an pentru autovehiculele utilitare si EXPERT COMBI, BOXER COMBI.
GARANTIE ANTICOROZIUNE
- 12 ani pentru autovehiculele de transport persoane;
- 6 ani pentru autovehiculele utilitare si EXPERT COMBI, BOXER COMBI.
|
|
|
|
|
|