Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 18-01-09, 22:39   #1
vladutzingerash

Stock

Default Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua

As dori si eu sa-mi dati niste sfaturi cu privire la achizitionarea unei masini noi; mai exact Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 HDI

Last edited by vladutzingerash; 18-01-09 at 22:53.
vladutzingerash is offline   Reply With Quote
Old 18-01-09, 23:30   #2
Lecca

Stage 5

Lecca's Avatar

Member of:
[KIA]
Default Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua

here we go again
ma ce pot sa-ti zic, sunt fan ceed pt ca am, e o masina super, dar aici... cu toata parerea de rau, cam castiga 308... motorul e f bun, la interior arata mai bine 308 (depinde de dotare, si ceed poate arata super, dar la varianta full va arata 308 mai bine), doar la pret, per general, 308 e cu vreao 2000-3000 mai scump, depinde acum si ce discount gasesti ( in general vreo 1000), la kia nu sunt discounturi, dar preturile sunt oricum mici... o varianta full de ceed 1.6 dsl e aproape 17000, dar una 308 1.6 hdi full, aproape 20.000, cu discount 19.000.
as alege 308 daca as avea peste 17.000.... daca as avea 15.000, probabil kia, e mai bine dotata la banii astia.

linkuri catre variante full, poti face comparatia la dotari, etc, sunt similare.
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Peu...-PREMIUM-PACK/
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Kia...-115-CP-Style/

linkuri catre variante mai ieftine, suficient dotate ambele dupa parerea mea daca nu detii prea mult cascaval...

http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Kia...L-115-CP-Base/
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Peu...-CONFORT-PACK/

diferentele de pret raman, la variantele astea sunt totusi mai mici, se amortizeaza spre 308, dar ramane cu inca 1500 de euro in plus...
dar cred ca merita, daca ii ai.

bafta

Last edited by Lecca; 18-01-09 at 23:34.
Lecca is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 07:31   #3
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]

ia-ti kia, e mai fiabil ca peugeot-ul, motorul e la fel de bun
arata mai bine, are centrul de greutate mai jos, nu are probleme de electrica
multa bafta la ales
MRKXMI is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 10:53   #4
ionut.popescu

Stage 2

ionut.popescu's Avatar

Member of:
[KIA]

Eu ti-as recomanda Kia. Au facut un mare pas inainte cu modelul Cee'd, iar eu posesor de Cee'd ma declar foarte multumit de masina.
+ sprintena (motor fiabil)
+ interior ergonomic si foarte placut (am facut calatorii destul de lungi si nu am simtit oboseala)
+ pret
+ garantia de 7 ani transmisibila viitorilor proprietari daca o vinzi in cei 7 ani
- nu este masina "nemteasca" asa cum doresc marea majoritate a romanilor
- piese si consumabile mai greu de gasit din cauza faptului ca pana la modelul Cee'd, marca Kia actiona pe un segment de nisa
ionut.popescu is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 12:56   #5
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by MRKXMI View Post
ia-ti kia, e mai fiabil ca peugeot-ul, motorul e la fel de bun
arata mai bine, are centrul de greutate mai jos, nu are probleme de electrica
multa bafta la ales
pffff, in ce sens e mai fiabila daca motoarele sunt la fel de bune? nu te contrez, doar nu inteleg la ce te referi, stiam ca la peugeot Calcaiul lui Ahile era reprezentat de dieselurile gamei, alte probleme nu aveau(nu trancaneau mai mult ca altele, nu le picau suspensii, tlescoape mai des decat la concurenta...)
Unde e buba la ele deci?
aleks is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 15:15   #6
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

dieselul de la peugeot este net superior celui de la kia
ca design as merge pe kia, dar per total peugeot imi inspira mai multa incredere
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 21:23   #7
ionut.popescu

Stage 2

ionut.popescu's Avatar

Member of:
[KIA]

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
...dar per total peugeot imi inspira mai multa incredere
Poti detalia te rog frumos?
ionut.popescu is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 22:38   #8
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]
Exclamation Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua

la peugeot motoarele diesel sunt cele mai bune
calcaiul lui ahile este parte electrica, suspensia, cutia care agata, probleme cu alternatoarele, displayul din bord care ingheata si se ard linii, instabilitatea pe curbe, faptul ca se misca ca un van de clasa mica, faptul ca ti se curata anumite plastice din interior (manere usi, etc.) datorita lacului indoielnic calitativ etc.

kia nu are asemenea probleme, deoarece nu este frantuzesc pe partea de electrica, suspensia este mult mai studiata, in principiu din cauza centrului de greutate mai coborat masina se manevreaza altfel

ca un plus, sper sa nu gresesc, cee'd-ul diesel din cate stiu nu are filtru de particule, este o varianta imbunatatita a motorului de 1.5 de pe rio (care a fost f. f. reusit), avand un plus de 5 CP, ceea ce se traduce in costuri mai scazute de utlizare

eu sincer, ca firma (Kia) care am fost aproape de faliment, nu mi-as permite sa scot cu surle si trambite un automobil prost, de asemenea daca ar fi prost nu as asigura o asemenea garantie...

ce te sfatuiesc, indiferent de ce alegi este sa te duci si sa ceri cu nesimtire un discout IMENS, sunt disperati sa vanda si la ce adaosuri comerciale au isi permit sa scada 30% din pretul masinii si tot sa castige de-o ciorba

sincer la acesti oameni care pozeaza in dealeri auto de top le-as da foc, pentru ca dupa ce cumperi masina, daca nu ai pile, te rogi de ei sa ti-o repare sau sa-ti faca o revizie corecta fara sa te fure la piese, te rogi de ei sa-ti acopere o garantie sau astepti secole pentru un loc in service

Last edited by MRKXMI; 19-01-09 at 22:42.
MRKXMI is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 23:32   #9
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Dealerii auto castiga si 150 de euro la un autoturism vandut, ei traiesc din service, nu din pretul masinii, ceea ce vezi tu incasat de ei nu ramane la ei, sa stii..
Old 20-01-09, 04:51   #10
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Smile Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Dealerii auto castiga si 150 de euro la un autoturism vandut, ei traiesc din service, nu din pretul masinii, ceea ce vezi tu incasat de ei nu ramane la ei, sa stii..
Greseti putin, sunt dealeri care dau comision 2-300 de euro doar daca le aduci clinet, deci castigul lor este superior.
Daca la o motocicleta de 8-10000 are un dealer 500-1000 de euro nu cred ca la masini se pune problema sa aibe sub 1000 de euro.

Sunt dealeri care nu au legatura cu service-ul, deci nu castiga bani din piese si cu toate astea au shwroom-uri costisitoare, deci comisioanele sunt MARI.

Referitor la comparatie, as merge tot pe Ceed. Peugeotul este mai frumos ce-i drept dar probleme de fiabilitate suspensie, transmisie si electrica au avut intodeauna.

BMW 535d(E60)- 2005

Nissan Pathfinder 2.5 dci - 2006 (Sold)
GTR is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 09:27   #11
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Stiu caz concret de dealer vw care e in situatia asta acum Sunt deacord, sunt care castiga si 2-3 mii, dar totusi, 30% din valoarea masinii, doar comision? Imposibil...
Old 20-01-09, 15:24   #12
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

nu stiu cum pusca* mea spune-ti ca mot de kia ceed este fiabil, cand deabea este la inceput de drum!?
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 20:10   #13
Lecca

Stage 5

Lecca's Avatar

Member of:
[KIA]

cred ca se pleaca de la prezumptia de nevinovatie hdi'ul + peugeot si-au dovedit hibele, dar din cate stiu eu, imediat cum au scos pe piata primele ceed'uri cu motor diesel a fost niste probleme in anumite conditii, la relanti, dar au fost remediate in productie....
sunt masini bune amandoua, imi place cum arata 308'ul, desi nu sunt un fan al designului peugeot, iar kia e oricum ok ca aspect....
tough choice. probabil ca pretul va decide castigatorul si deja stim cine sta mai bine la acest capitol.... de fapt e cam singurul capitol la care poti sa spui sigur ca una dintre masini castiga :P
Lecca is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 22:56   #14
alexbadea12

Stage 5

alexbadea12's Avatar

eu as alege cee'd-ul
1 arata mult mai bine
2 mai ieftin
3 mai fiabil
4 nu asa scump la pise ca peugeot
alexbadea12 is offline   Reply With Quote