Quote:
Originally Posted by alexsterpu
Buna tuturor, ma poatea ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna cum pot desface bordul masinii mele? Am un Ford Mondeo 1.6 benzina din 93 clasa limuzina.
As aprecia un sfat, pentru ca nu as vrea sa stric ceva si dupa aia sa nu mai pot pune la loc bordul. Vreau sa imi schimb becurile de la bord respectiv de la ventilatie pentru ca mi s-au ars in mare parte.
Multumesc
|
Ca sa schimbi becurile din ceasurile de bord faci asa:
Scoti ceasul afara, coltul de langa ceas, butonul de dezaburire, in partea stanga la fel ai 2 spatii gen butoane le scoti afara(is pe cleme cu grija bagi o surubelnita lata subtire sub fiecare si iasa). Apoi ai 3 suruburi care le desfaci cu o surubelnita in cruce(in partea stanga in colt, in locul unde era butonul de dezaburire luneta si unul in colt. Mai ai inca 2 suruburi deasupra ceasurilor de bord ( aici iti trebuie o surubelnita scurta si in cruce) iar apoi scoti partea de sus a bordului si ajungi la ceasuri! Ceasurile au 5-6 suruburi le desfaci (daca ai volanu dat in fata dal maxim jos si in spate sa poti lucra linistit) scoti ceasul in afara si desfaci mufele (de pe cablu iasa singur fara probleme) Acum ai grija sa nu prea intorci in toate partile ceasurile sa nu se deregleze ceva in ele si pe placa din spate ai ledurile (2-5 w nu mai retin exact).
Pentru a schimba ledurile de la comutatoare (caldura, pozitii si trepte) procedezi in felul urmator:
Desfaci consola centrala(unde ii schimbatorul de viteze) intai ai pe laterale in fata cate 2 suruburi astupate de capacele fiecare le desfaci si pe o parte si pe alta, apoi desfaci piele de la schimbator, scoti scrumiera afara si vei gasi acolo alte 2 suruburi mascate le desfaci si pe alea, daca ai modelul cu cotiera inauntru ai 3 suruburi le desfaci si pe alea, desfaci pielea de pe frana de mana si apoi o tragi putin inapoi ca sa ai loc sa scoti partea cealalalta unde vrei tu sa ajung (o sa vezi de ce cand urmezi restul de pasi)
Acum scoti suportul de casete de sub casetofon iasa daca bagi o surubelnita sub el si il tragi afara, scoti casetofonul afara cu tot cu suportul lui ca altfel nu iasa panoul si apoi tot panoul are cleme si tragi usor de el si iasa PS. Daca ai oglinzi electrice inainte sa tragi tot panoul scoate si mufa de la reglajul oglinzilor. Dupa ce dai la o parte panoul ajung la comanda calduri - asta are 4 suruburi si le desfaci si ai spatiu suficient fara sa mai desfaci mufele sa schimbi ledurile ( are 2 leduri ) 1 led intre reglajul de caldura si pozitii aer si inca 1 led intre reglaj pozitii aer si trepte!
Sper ca ti-am fost de ajutor!