Sa va zic parerea mea din proprie experienta....finca am si eu pe masina un flame kit.Cineva a zis ca e pur estetic...corect,estetic si atit.Cite ceva despre ce conditii trebuie sa indeplineasca o masina pt.ca,flame kit-ul sa functioneze la capacitate maxima:
-motorul trebuie sa fie pe benzina,de preferat un motor de cilindree mai mare
-esapament sport de la motor pina la toba finala inclusiv
-inainte de a pune in functiune flame kit-ul,esapamentul trebuie sa fie foarte bine incalzit,altfel nici nu merge(cel putin la kit-ul pe care il am eu)
Flame kit-ul e format din:
-un modul care se leaga la sistemul de aprindere al masinii
-o bobona de inductie...e buna si cea de dacie(trebuie montata cit mai aproape de toba finala,eu o am in portbagaj)
-o bujie,de preferat bujiile cu filet mai lung(bujia se monteaza pe toba finala,chiar la iesire,in partea de sus...cu filetul in jos)
-o fisa care va face legatura intre bobina si bujie
Cam asta ar fi.Modulul se leaga pe aprindere care difera de la masina la masina,in masina sunt doua butoane,unul de siguranta care taie curentul din modul cind nu se foloseste....iar celalalt e un buton cu revenire,buton care da curen la bujie.Principiul e asta;se accelereaza pina in jur de 6000 de ture,se tine turatia constanta si se apasa butonul cu revenire,in tot acest timp acul de la turometru va cobori in turatie de relanti,nu trebuie luat piciorul de pe acceleratie.In spate la esapament surpriza (placuta )FLACARIIII.Modulul taie aprinderea si benzina ne arsa se trimite pe evacuare,iar cind se apasa butonul scinteia de la bujie aprinde benzina.Nu se recomanda mai mult de 7-8 incercari la rind.Cam asta e cu flame kit-ul care il am eu.Nu spun ca toate sunt la fel.Asa funtioneaza al meu.Am dat pe el in jur de 150 euro.Sper ca am reusit sa va lamuresc cit de cit si nu v-am incurcat si mai tare.Am sa incerc sa pun un link de pe youtube cu masina mea cind scotea flacari....sper sa reusesc.
https://www.youtube.com/watch?v=IBuPyD-r5VI