gresit,cu turbo se ridica puterea chit ca e stoc
si da, se poate cu costuri minime ptr inceput si fara sa ai pistoane forjate, alta axa cu came ptr turbo ... etc
se poate si cu compresia stock daca mergi cu presiune normala 0,5-0,6 asa ai siguranta ca nu face poc motoru la forje dese
n-as prea fi de acord cu decomprimarea motorului, deoarece la motor decomprimat motoru e anemic pana intra turbina

, ceea ce la o liniuta poti sa ti-o iei pe dupa ceafa pana in 400m
plus ca la turbo iti trebuie obligatoriu alte injectoare, piggy back sau alt soft + debitmetru
plus ca trebuie sa pui si senzor de detonatie pe cilindrul 4, senzor MAP ... etc
acuma depinde ce alegi
motoru comprimat, iarasi nu e o solutie, gandestete la 2-3 lucruri:
1. motoru se va supraincalzi mai repede, va trebui sa pui modina cu termostat si radiator suplimentar de ulei, sau termoflot de pe un motor dci asemanator

2. trebuie benzina si ulei mai bune
3. avansul si detonatiile ...
ca sa comprimi motoru ori iei din chiulasa, ori din bloc
ptr alte pistoane trebuie gasite cu softuri de piese auto, ceva asemanator, sau mai poti mari si cilindreea prin alezarea cilindrilor si alte pistoane cocosate care implica si alte chestii precum sa nu bata supape in cilindru ... etc
plus ca turbina trebuie bine aleasa, se fac niste calcule, sa nu cumva sa pui turbina de diesel pe benzina, prietenii stiu de ce
later edit: si eu recomand ca userul de mai sus: vinde masina si ia una mai potentade fabrica,
sau fa un swap de motor eventualsi de CV, da stai cu inima la gat la fiecare control ARR pe strada, nu zic de ITP care trebuie sa revii la motoru original si evacuarea originala ptr a lua itp-ul, fara improvizatii !
de bujii mai reci ptr turbo, de ceas afr ptr a controla amestecul aer-benz si de garnitura potenta custom n-am mai mentionat. Toate astea costa ... tu decizi pe ce drum alegi
si da evacuarea mai mare de inox si filtrul de aer sport,bujii mai performante, e placebo, castig zero