| Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
24-01-08, 14:23
|
|
 Stage 4
|
flacari esapament
am vazut p youtube mai multe filme in titlul carora scria "anti-lag" si scot flacari p esapament. Mai d mult acum vreo 2 ani am gasit aici p site un film cu o nova ( parca JAX avea nr nush sigur ) si avea si el ceva facut la ea de scotea. din ce am citit acolo mi-a ramas in minte doar ca zicea cineva la un moment dat ca la orice masina se poate.  vreau si eu sa stiu cum.
https://www.youtube.com/watch?v=NzPXj...eature=related
|
24-01-08, 14:40
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Re: flacari esapament
exista kituri care se monteaza... "flame throwers" (sper ca am scris corect). Dar nu vad utilitatea la asa ceva... e cam la fel ca "aripioarele de rechin"
|
|
|
24-01-08, 16:57
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
exista kituri care se monteaza... "flame throwers" (sper ca am scris corect). Dar nu vad utilitatea la asa ceva... e cam la fel ca "aripioarele de rechin" 
|
E cam la fel cu lambo doors, bodykit, toba carbon, etc... utilitate nu au, dar iti fac tie placere si inseamna tuning. Daca te gandesti mai bine... stylingul nu are nici o utilitate practica. Dar nu sta nimeni sa puna la indoiala nevoia de tuning, nu?
Flame throwerul este una din cele mai spectaculoase mijloace de a-ti personaliza masina, alaturi de lambo doors si jantele mari. Gasesti destul de usor si la noi asa ceva.
|
|
|
24-01-08, 17:56
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [BMW] [DACIA] [VW]
|
Cam la ce preturi se gasesti ?
|
|
|
25-01-08, 11:22
|
|
 Stage 4
|
multumesc pentru raspunsuri. unde se gaseste asa ceva ? si la ce pretz ?
|
|
|
25-01-08, 13:34
|
|
Stage 3
|
gresiti amarnic, motivul pt care masinile de raliu , masinile turbo de performanta (de curse , sau de strada dar cu putere foarte mare si care functioneaza in regim de curse) scot flacari pe evacuare este ca au un injector care baga benzina in galeria de evacuare intre motor si turbina.
Au aratat si pe discovery acum 3-4 ani,cand faceau un documentar despre echipa subaru. Ideea e ca atunci cand schimbi viteza sau cand reduci din acceleratie turbina nu mai are sursa de energie pt a o face sa se invarta . Se pune un injector de benzina pe galeria de evacuare intre motor si turbina, cand benzina de pe evacuare se aprinde , amestecul de gaze se destinde si invarte turbina. (nu e vorba de presiune in galeria de admisie, e vorba de viteza de rotatie a turbinei, lipsa lagului).Desigur practica aceasta este folosita in cazul in care nu te astepti ca ansamblul motor,turbina,galerie de evacuare sa tina mai mult decat o etapa de raliu, o cursa de strada.... Pe acelasi principiu se foloseste si injectia cu protoxid de azot pe masinile turbo doar la turatii mici , pt a ajuta turbina sa se invarta.
|
|
|
25-01-08, 13:55
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by duud40
gresiti amarnic, motivul pt care masinile de raliu , masinile turbo de performanta (de curse , sau de strada dar cu putere foarte mare si care functioneaza in regim de curse) scot flacari pe evacuare este ca au un injector care baga benzina in galeria de evacuare intre motor si turbina.
Au aratat si pe discovery acum 3-4 ani,cand faceau un documentar despre echipa subaru. Ideea e ca atunci cand schimbi viteza sau cand reduci din acceleratie turbina nu mai are sursa de energie pt a o face sa se invarta . Se pune un injector de benzina pe galeria de evacuare intre motor si turbina, cand benzina de pe evacuare se aprinde , amestecul de gaze se destinde si invarte turbina. (nu e vorba de presiune in galeria de admisie, e vorba de viteza de rotatie a turbinei, lipsa lagului).Desigur practica aceasta este folosita in cazul in care nu te astepti ca ansamblul motor,turbina,galerie de evacuare sa tina mai mult decat o etapa de raliu, o cursa de strada.... Pe acelasi principiu se foloseste si injectia cu protoxid de azot pe masinile turbo doar la turatii mici , pt a ajuta turbina sa se invarta.
|
nici noi nu gresim, dar nici tu 
ai dreptate, dar nu cred ca era vorba despre tehnologia wrc...
|
|
|
25-01-08, 17:00
|
|
Stage 3
|
scuze daca am postat gresit . vroiam sa zic ca exista si un motiv tehnic pt care masinile scot flacari pe evacuare, nu doar pur estetic, din primul post nu se intelegea :P
|
|
|
26-01-08, 02:08
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|
Quote:
Originally Posted by duud40
scuze daca am postat gresit . vroiam sa zic ca exista si un motiv tehnic pt care masinile scot flacari pe evacuare, nu doar pur estetic, din primul post nu se intelegea :P
|
supapele de evacuare nu inchid cand trebuie sau cum trebuie asta poate sa fie alt motiv tehnic
|
|
|
26-01-08, 11:54
|
|
Stage 3
|
eu ma refeream la un motor care merge in parametrii
|
|
|
26-01-08, 17:03
|
|
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
Quote:
Originally Posted by FmFm
multumesc pentru raspunsuri. unde se gaseste asa ceva ? si la ce pretz ?
|
150-200 de euro vazusem pe net,pe un site romanesc, www.************** dar vad ca nu mai au acum..150 era pentru evacuare simpla,si 200 pentru dubla..dar eu zic ca nu prea isi are rostul...faci impresie...dar e aiurea sa ai flamethrower si masina sa aibe 100 de cai sau ceva de genu  ) mai bine iti iei o toba sport de banii astia
|
26-01-08, 18:17
|
|
 Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
din ce am vazut eu pe net acum ceva timp sistemul este destul de banal. O bobina de inductie, o bujie (nu stiu de care) si cam atat. Bobina da curent la bujie, care da scanteie si aprinde gazele. Mai trebuie o toba sport si nu merge la masinile cu catalizator. Cei care cunosc sistemul sa nu sariti cu gura pe mine, ca asta am citit si eu pe un site unde se prezenta produsul
|
|
|
26-01-08, 19:32
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [RENAULT]
|
au la PerformanceZone kit-uri d'astea...170 USD
|
|
|
27-01-08, 20:52
|
|
 Stage 4
|
multumesc pentru raspunsuri. deci merge la orice masina. asa cum credeam si eu. a spus cineva mai sus decat sa-ti iei asa ceva mai bine iti iei o toba sport de banii aia  am dreptate ?
|
|
|
28-01-08, 02:07
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|