Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
10-06-11, 23:15
|
|
Stage 5
|
Re: Power Box pe Bertone Cabrio G 1,6 16v
Quote:
Originally Posted by andreiand1
Scuza-ma din nou, dar in unul din posturi cereai sfaturi despre ce ai putea face sa duci motorul tau in 130-150cp, iar prin analogie cu primul post in legatura cu power box-ul, dupa logica mea se poate ca tu sa te fi gandit la power box ca si solutie de a duce motorul tau la puterea respectiva...in sensul asta am spus ca nu are nici o sansa de izbanda acesta incercare cu "cutiuta de putere", dat fiind ca alte motoare non-turbo necesita modificari majore pentru o astfel de crestere de putere.
Ca sa nu mai fiu "pedinafara", din cunostintele mele, acest power box, se monta cu predilectie pe motoare turbo-diesel (TURBO!), iar de acolo e o poveste lunga cu fiabilitatea si performantele reale obtinute. Iar aceste cutiute sunt de mai multe feluri (preturi).....din ce stiu eu, la cele low budget, rata de nemultumire a utilizatorilor este destul de mare, iar la cele top budget, pretul este astfel incat nu stiu daca renteaza mai mult acesta "cutie cu rezistente" sau o resoftare a la carte.
Parerea mea este ca la un benzinar aspirat de cilindreea 1.6, sau si in general la benzinare aspirate, e destul de greu de obtinut o crestere de putere de aprox 30-40% cu astfel de artificii. Exemplu il am la un Golf V Gti (200cp), care dupa resoftare a obtinut un plus de aprox 20-22% de putere, asta in situatia in care la cresterea asta nu era riscul de a risca fortarea cutiei....oricum pentru o crestere mai mare, i s-a recomandat si schimbarea intercooler-ului....oricum nu mai intru in detalii offtopic.
Sper sa nu fiu din nou "pedinafara" si cu postul asta.
|
ajuta-ma atuncea ce as putea face? sa am si eu macar acolo 130caluti?...sa nu fie umblat la exterior interior pe partea audio si motor stock ?
|
|
|
11-06-11, 10:14
|
|
VW Driver
Stage 4
Member of: [VW]
|
Tocmai asta spunem in posturile anterioare ca la un motor de 1.6 aspirat o crestere de 25% (rezulta appx 130cp) e cam irealizabila fara investii notabile....nu stiu daca mai are rost sa iti bati capul cu variante si solutii de a creste puterea acestui motor. Lasa-l mai bine asa....eventual incearca o resoftare, dar tare ma mir daca o sa fii multumit de plusul de putere castigat, luand raportul cp/Euro. Parearea mea e ca motorul asta de 1.6 e limitat dpdv al tuningului motor.
|
11-06-11, 21:52
|
|
Stage 5
|
am vorbit azi la Satu Mare cu ceva baieti, si la o resoftare nu ma ajuta aproape cu nimic, adica consta in faptul ca nu ar prea avea rost sa dau 200-300 euro pentru ce? o crestere de 4,5 maxim 6cp!...atunci merg pe ideea ta! mai bine asa, mie deajuns evacuare inox si admisia care le am deja!
|
13-06-11, 23:36
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [A.C.S. Speedline Motorsport]
|
Tipic romanesc......jdemii de cai doriti.....consum cat mai mic....cum a mai zis cineva.....tehnologie extraterestra.....Parerea mea.....motorul tau este bashit....poti sa ii faci 100 de softari...sa ii pui 300 de evacuari.. si 40 de power-box-uri......si tot ca o basina va merge......cred ca este cat se poate de evident ca producatorul masinii si-a dorit prin acest model...mai ales prin motorizare ceva cat mai economic posibil,lipsit de orice fel de urma de sportivitate.Si cum ai fixat tu un target de 130-140 de cai?......acolo ai fi fost tu multumit?......iti spun eu./...sigur nu.........deci sfatul meu.....cand ai okazia .....fa-i un transplant de motor........si ai rezolvat problema,fara bani aruncati pe cutiute miraculoase si filtre inchipuite.
|
15-06-11, 02:17
|
|
Stage 1
|
Salutare , am si eu tot un bertone 1.8 , intradevar , pe aspirat nu te poti astepta sa scoti prea mult , colegul bluey , se referea prin " LET " la Z20LET si anume motorul 2.0 Turbo de pe bertone , dezvolta undeva la 190 - 192 CP , si da , cu o diferenta de apx. 1000 E sau mai putin poti lua un bertone turbo , sunt destul de multe la vanzare si atunci crede-ma ca stam altfel , dar daca te tenteaza ideea da-mi un PM , cunosc eu cativa colegi care isi vand frumusetile ...deja upgradate putin :P . si eu vand 1.8 -ul meu pt ca vreau turbo in special
|
|
|
15-06-11, 14:32
|
|
Stage 5
|
sa vedem ce va rezerva viitorul, deocamdata cunt in cautare de x5 model 2001-2004 3,0D transmisie manuala...pe urma sa vedem cu cati $ o sa raman si probabil o sa merg pe ideea voastra un 2,0t sau 1,8 t bertone am vazut destule in anglia la pret aceptabil!...
|
|
|
|
|