Painting - Airbrush - Viniyls Locul in care artistii isi expun cele mai reusite creatii in domeniul Painting, Airbrush si Viniyls. |
01-04-08, 20:31
|
|
Stock
|
Re: Alegerea unui airbrush shi compresor....help :D
salutare! hot_ice, ai spus ca ai facut rost de niste sabloane. si eu sunt incepator in arta aerografiei si mi-ar prinde bine niste sabloane. poti sa-mi trimiti si mie cateva?
|
|
|
12-04-08, 01:06
|
|
Stage 5
Member of: [Design Team] [Virtual Tuning] [Freehand Design Usergroup] [4Tuning International] [AirBrush] [4Rally]
|
Probleme / Solutii pentru probleme
va rog nu mai deschideti 100 topicuri pentru fiecare problema pe care o intampinati.... va rog sa postati in acest topic si astfel cei care stiu sa va rezolve problemele o sa fie atenti pe aici sa va ajute cu sfaturi.
cu respect : NLD
|
|
|
12-04-08, 01:09
|
|
Stage 5
Member of: [Design Team] [Virtual Tuning] [Freehand Design Usergroup] [4Tuning International] [AirBrush] [4Rally]
|
Re: Probleme / Rezolvari la probleme
incep eu cu o problema..... am de vopsit maine un bmw seria 5 si trebuie sa ii fac o linie LATA pe masina longitudinal....am acoperit cu banda ce ramane negru..am slefuit cu smirghel de 180 si acu vreau sa stiu daca sa dau cu spritz-kit sau nu...eu ma gandeam sa nu dau sa nu fie prea groasa linia dintre negru si gri(culoarea liniei)..... sfaturi?...
cu respect: NLD
|
|
|
15-04-08, 20:17
|
|
Stage 4
|
Va salut in primul rand; am si eu o problema: vreau sa-mi vopsesc consola centrala si nu reusesc; consola este dintr-un plastic acoperit cu un strat de cauciuc... care se zgarie foarte usor. Stratul respectiv l-am indepartat, apoi am dat cu smirghel de granulatie 200, apoi cu granulatie 400. Totul parea in regula, pana am dat cu vopsea > dupa ce se usuca ies in evidenta niste zgarieturi fine, probabil de la slefuire. Am dat vreo 4 straturi de vopsea si tot degeaba (am dat si strat gros, ca am observat la alte lucruri, ca iese perfect drept dupa ce se usuca daca este stratul mai gros). La ultimul strat intr-adevar nu au mai iesit zgarieturile in evidenta, dar vopseaua este mata in 90% din suprafata. Inainte sa dau cu vopsea am dat cu un plastic primer (l-am luat de la piata gorjului) facut de duplicolor; vopseaua este negru lucios, tot duplicolor. Intrebare > care este procedeul corect ca sa vopsesc alea bine? cate straturi de vopsea, cate de primer, straturi groase sau nu, ce smirghel...intelegeti voi. Va multumesc anticiat, salut. Si inca o chestie: Trebuie sa le fac din nou, (sa dau jos vopseaua?) sau dau peste cu vopsea. Poate dupa ce ii mai dau un strat subtire, iese lucios.
Last edited by no limits design; 17-04-08 at 13:36.
|
|
|
15-04-08, 20:59
|
|
Stage 5
Member of: [AirBrush]
|
Quote:
Originally Posted by FIATCOUPE
Va salut in primul rand; am si eu o problema: vreau sa-mi vopsesc consola centrala si nu reusesc; consola este dintr-un plastic acoperit cu un strat de cauciuc... care se zgarie foarte usor. Stratul respectiv l-am indepartat, apoi am dat cu smirghel de granulatie 200, apoi cu granulatie 400. Totul parea in regula, pana am dat cu vopsea > dupa ce se usuca ies in evidenta niste zgarieturi fine, probabil de la slefuire. Am dat vreo 4 straturi de vopsea si tot degeaba (am dat si strat gros, ca am observat la alte lucruri, ca iese perfect drept dupa ce se usuca daca este stratul mai gros). La ultimul strat intr-adevar nu au mai iesit zgarieturile in evidenta, dar vopseaua este mata in 90% din suprafata. Inainte sa dau cu vopsea am dat cu un plastic primer (l-am luat de la piata gorjului) facut de duplicolor; vopseaua este negru lucios, tot duplicolor. Intrebare > care este procedeul corect ca sa vopsesc alea bine? cate straturi de vopsea, cate de primer, straturi groase sau nu, ce smirghel...intelegeti voi. Va multumesc anticiat, salut. Si inca o chestie: Trebuie sa le fac din nou, (sa dau jos vopseaua?) sau dau peste cu vopsea. Poate dupa ce ii mai dau un strat subtire, iese lucios.
|
dac acum spui ca e neteda si singura ta problema e luciul vopselei eu spun ca dupa uscarea ai sa o matuieshti cu 1000 dupa care ii dai un strat normal de vopsea cu luciu dac e vopsea cu luciu poate ai vopsea mate si acum in mod normal ar urma sa dai lacul .
dac ai vopsea cu luciu sa nu uiti sa pui intaritorul in ea (trebuie sa fie intaritor pt ea )
in caz ca e vopsea cu luciu atuci cred ca ti -as matiut din cauza ca l-=ai gazaat , nu ai acopeit bune suprafatza . nu stiu exact ce ai facut doar mi-am dat cu presupusul
oricum spar sa te ajute aceste sfaturi
etapele de inainte de vopsire sunt ok numai ca dupa shmirghelul de 400 trebuia sa sdai cu 1000 , shpritzchit si apoi vopsit atuci erai sigur ca iese perfect . ideeal e sa foloseshti vopsele mate pste care se aplica lacul
are rezistentza in timp mult mai mare si arata mult mai bine
Last edited by no limits design; 17-04-08 at 13:36.
|
|
|
15-04-08, 21:11
|
|
Stage 4
|
Iti multumesc pentru sfaturi, dar am uitat sa mentionez ca am folosit vopsea spray. Nu am compresor disponibil, si nu prea as avea loc pe balcon oricum... As mai vrea sa te intreb de unde sa imi procur materiale, mai ales primer > in afara de magazinul cu vopsele auto de la piata gorjului nu cunosc alte magazine (lasand la o parte Carrefour si Bricostore). Smirghel nu am gasit decat maxim 400 in piata, iar primer nu am gasit decat la piata gorjului pentru plastic (dar e transparent si e subtire) si in Bricostore dar nu scrie ca e pentru plastic (e auto, deci banuiesc ca e pentru metal); ala e bun, e mai gros, dar nu cred ca prinde pe plastic (o sa incerc totusi). Si inca o chestie > care e intervalul de timp la care se aplica straturile de primer si de vopsea, si cate straturi se dau. Eu vreau sa iasa foarte fina si lucioasa consola, un negru din ala lucios misto :P. Mersi, salut.
Last edited by no limits design; 17-04-08 at 13:38.
|
|
|
15-04-08, 21:31
|
|
Stage 5
Member of: [AirBrush]
|
pune te rog o poza cu ceea ce ai facut sa vad despre ce e vb
nu stiu unde gaseshti ca nu sunt din buc
dar la vopsitorii ca sunt destule in buc
Last edited by no limits design; 17-04-08 at 13:39.
|
|
|
15-04-08, 21:33
|
|
Stage 4
|
Din pacate sunt la munca pana maine dimineata la 5, deci o sa pun maine poza
Last edited by no limits design; 17-04-08 at 13:39.
|
|
|
18-04-08, 16:11
|
|
Ford Driver
Stage 3
Member of: [FORD] [Xtreme Club Emotion]
|
unde pot sa gasesc codul de vopsea pe masina?
ceau...vreau sa imi cumpar niste vopsea pt masina si nu stiu unde pot sa gasesc codul de vopsea pe masina pt a nu cumpara o alta nuanta? in cartea masini scrie doar albastru, atat.
20-04-08, 03:03
|
|
Stock
|
Ajutor pentru vopsire cu spray!
Salut!
De curand am achizitionat un scuter Malaguti f12 Phantom,merge bine,kit Polini de 80,dar problema e VOPSEAUA.
E galben(un galben sidefat,frumos) si pe unele locuri s-a sters vopseaua, asa ca se pot gasi pete albe pe el.
Vreau sa-l vopsesc,nu am bani pt vopsire in service deci m-am gandit sa-l fac eu acasa cu spray-uri,problema e ca eu ma pricep mai mult la paint pe pereti!
Vreau sa-i dau culori frumoase(galben+verde+rosu:alb+rosu;alb+negru:negr u cu rosu;negru+galben si un dragon tribal pe el(facut dupa schita)) si o vopsire de calitate(adica sa nu apara pete sau sa se decojeasca)!
Dati-mi niste instructiuni va rog!!!!
|
|
|
22-04-08, 18:39
|
|
Stage 5
|
Re: Probleme / Solutii pentru probleme
pai..pregateste-ti bine suprafata pe care vrei sa o vopsesti... ar fi indicat sa dai spritz kit dar daca nu ai cum merge si fara..... da 2-3 straturi o culoare de baza(dezavantajul la spray este k nu iese uniform.......).... dupa care iti faci desenul cum vrei...si eventual lac.... cu respect NLD
|
|
|
23-04-08, 23:27
|
|
Stock
|
o sa iasa bine?.....am auzit ca nu iese.....ii bun smirghel de 200?....
|
|
|
24-04-08, 00:07
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Problema
Am si eu o problema serioasa si ii multumesc serios celui care ma ajuta. Problema e asta...am umblat in faruri sa le fac smoked, montaj angel eyes...si am sters oglinda... (mai xact am facut amprente pe oglinda...am incercat sa sterg amprentele...sa dus si oglinda farului drq..)...cine stie cum sau unde pot sa imi refac oglinda la faruri. SPER SA excludem solutiile gen lipesti folie de staniol pe oglinda sau le dai cu spray de ala crom...ca prima varianta mi se pare chiar tampita...a IIa mi sa parut pertinenta, a iesit ceva dar nu ca inainte...si nu reflecta lumina cat ar trebui. DECI... sa vad puterea forumistilor
|
|
|
24-04-08, 11:46
|
|
Stage 5
|
de 200 eu zic ca e destul de fin......
|
|
|
02-05-08, 18:20
|
|
Stage 4
Member of: [Opel]
|
Stiti cumva cat de bine poti vopsi cu un pistol electric ? Am gasit in Bricostore cu 60-80 lei .
|
|
|
|
|