Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > HONDA - ACURA > Honda - Acura tuning

Closed Thread

Thread Tools
Old 11-09-07, 22:21   #1
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Default prelude

Sunt intr-o mare dilema si sper sa ma ajutati. In 2 luni sper sa imi iau masina si tot caut un model. eu sunt fan bmw pana acum stateam in cumpana intre 2 modele bmw. Mi-a zis un amic sa ma uit pe la modelele honda. La inceput m-am uitat chioras dar cautam pe net si am vazut cateva modele chiar mijto. As dori sa am informati mai mult aspura unor modele. Ce mi-a atras atentia e honda prelude modelul din anii 93, 94. Nu stiu aproape nimic despre ele, nici ce motorizari au, nici cat sunt de fiabile, costuri intretinere, consum, performante. Stiu ca honda face unele dintre cele mai bune motoare. Deci daca puteti sa ma luminati v-as fi foarte recunoscator. Am uitat sa va zic suma de care dispun se invarte in jurul a 7000 de euro. As putea lua un prelude dar sa fie cat de cat intretinut si sa ii mai fac cate ceva?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	prelude04.jpg
Views:	113
Size:	43.9 KB
ID:	342240   Click image for larger version

Name:	honda_prelude_bb1_8k.jpg
Views:	112
Size:	30.4 KB
ID:	342241   Click image for larger version

Name:	bodykit-honda-prelude-9296-bcs.jpg
Views:	108
Size:	18.6 KB
ID:	342242  

Coss_min is offline  
Old 12-09-07, 03:27   #2
BogdanNZ
Toyota Driver

Stage 5

BogdanNZ's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]
Default Re: prelude

Salut,
Nici nu ma mai mira faptul ca si dupa atatia ani, modelul acesta inca isi atrage clientela(designul e de vina stiu ).
Ceea ce va trebui sa cauti tu e modelul din 94 sau mai tarziu, are mici modificari estetice fata de cel din 93, faruri cromate in loc de cele negre, design interior putin modificat, sonsola dintre scaunele din spate acum a fost scoasa pt a face mai mult loc, elemente interioare mai de calitate...etc.
Motorizari(cea mai importanta parte)...ceea ce cauti tu e motorul de 2.2 litrii vtec cu codul H22A(deobicei e scris in fata, in stanga heat shield-ului).Motorul acesta in varianta europeana scoate 180 de cai si e cel mai potent din familia Prelude.
Despre fiabilitate nu-ti spun decat sa nu-ti faci probleme, dar incearca sa cauti una cu in jur de 150.000 km...dar nu e bai mare daca are mai multi.
Intretinerea in Europa o voi lasa pe altii sa completeze...
Consumul la motorizarea de mai sus e undeva la 11l/100km mixt...dar in afara orasului poti sa o scazi si la 8.5-9.
Performante...cu motorul acela...0-100km/h...cam 7s...si urca lejer pana pe la 220.(nu stiu exact varianta europeana la ce vit max e limitata)
Modificari...per total se pot face din dpdv mecanic multe...estetic...daca chiar vrei i poti lua un lip-kit(doar buze) ca cel din poza din stanga, cel rosu, e cel mai subtil si da cel mai bine.
Cam astea ar fi pe scurt...ramane de vazut daca te vei incadra in buget(nu stiu preturile din Europa) la ce ti-am sugerat eu...Bafta!
Old 12-09-07, 03:33   #3
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

daca cauti un prelud bafta pt ca am avut ocazia sa merg cu unu si am ramas incantat la cum putea sa mearga o masina de aproape 10ani
motorul la acea masina era tot 2.2 vtec
FIGHET is offline  
Old 15-09-07, 05:26   #4
Nicknamed_13

Stage 5

Nicknamed_13's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]

Bogdan a spus cam tot ce era de spus despre masina. Ce vreau sa mai adaug este ca daca pui ochii pe un Prelude si vrei sa il iei, verifica sa nu fi fost tamponata in trecut. Masinile astea le incaseaza mai des din cauza faptului ca sunt rapide si lumea le alearga dar cele mai multe accidente sunt in partea din spate. Vizibilitatea e mai nasoala si lumea da cu fundu in ce apuca.
Prelude-ul H22A este o alegere mai buna decat marea majoritatea modelelor BMW.

"Let's try it again from a roll"

Honda Prelude H22A JDM Spec
https://forum.4tuning.ro/127-masina-mea-honda-acura/56205-93-prelude-type-jdm-2-2i-vtec-h22a.html
Nicknamed_13 is offline  
Old 18-09-07, 19:02   #5
sakerut

Stage 4

sakerut's Avatar

vand eu prelude 22vtec din 95 H22A pret inf 10 000euro tuning total masina este in iasi 0742642895
sakerut is offline  
Old 18-09-07, 19:11   #6
sakerut

Stage 4

sakerut's Avatar

https://forum.4tuning.ro/213-zona-comerciala-iasi-bazar-servicii-talcioc/45968-vanzare-honda-prelude-22ha-vtec.html
mai multe poze si date
sakerut is offline  
Old 26-09-07, 03:27   #7
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

intrebarea mea este ai ales honda in detrimentul bmw dupa felul sportiv in care arata masina ? sau care au fost criteriile ?

totusi e cam mare diferenta
CJ-01-WOB is offline  
Old 27-09-07, 17:26   #8
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Nu am ales honda in detrimentul bmw-ului, imi placea modelul asta dar m-am hotarat
acum am alta dilema
ursulet sau pisica
rog p cineva sa stearga postul
ms mult de informatii
Coss_min is offline  
Old 28-09-07, 00:57   #9
!41!
Banned

Stage 5

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]

Quote:
Originally Posted by Coss_min View Post
Nu am ales honda in detrimentul bmw-ului, imi placea modelul asta dar m-am hotarat
acum am alta dilema
ursulet sau pisica
rog p cineva sa stearga postul
ms mult de informatii
daca dai peste vre-un prelude la semafor sa te prefaci ca esti sofer civilizat si nu la dai la liniute....
!41! is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -