Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FORD > Masina mea Ford

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-09, 22:51   #1
PinkProbeLady
Ford Driver

Stage 5
 
PinkProbeLady's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 914
Member of:
[FORD]
Default Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Din copilarie am fost atrasa de acele fiere mari pe roti, visand ca intr-o zi sa conduc si eu una mult visata.
In adolescenta (14-15 ani) aveam fixata o ideie pe o anumita masina sport a acelor ani (Opel Manta) avand una chiar in oras, tunata, pe care o priveam zile intregi in poze si realitate, pana intr-o zi cand un prieten mi-a explicat ca nu este chiar o masina ideala avand unele probleme la caroserie...rugina si nu numai. Atunci visul meu s-a cam intunecat, finca era singura masina pe care la 18 ani mi-as fi putut-o permite si in acelas timp sa fiu si satisfacuta. Tot cautam o masina sport care sa imi placa si pe viitor sa mi-o si pot permite financiar, dar nu gaseam, pana intr-o duminica dimineatza cand eu si prietenul meu ne-am hotarat sa mergem in piata de masini sa aruncam o privire, sa mancam un mic. Plimbandu-ma printre randuri ceva mi-a atras atentia, era un FORD PROBE. M-am oprit sa arunc o privire mai indeaproape, observand ca nu era intr-o stare prea buna, avand multe defecte: lovituri, zgarieturi, lipsuri atat la exterior cat si la interior iar din punct de vedere tehnic, lasa de dorit. Dar totusi m-am indragostit la prima vedere, am stiut ca este acea masina care pe mine ma va face fericita. Avand doar 17 ani, neavand permis de conducere si nici banii necesari pentru a cumpara o asemenea masina, l-am chemat fericita pe prietenul meu aratandu-i masina, stiind ca el voia sa isi schimbe vechea Mazda cu ceva mai nou, mai sportiv. Nu era prea incantat de masina mai ales de partea tehnica dupa ce am facut o proba cu ea, dar la insistentele mele a cumparat-o cu conditia ca in decurs de un an, maxim, sa o cumpar eu de la el, el dorindusi ceva mult mai nou. Asa s-a si intamplat:
Deatunci traiesc in fiecare zi in vis implinit langa acest Ford Probe.


Masina este urmatoarea:

Ford Probe USA
Motor: 2.0l 16v, 116HP
An de fabricatie: 1993


Stage I


Masina era albastra si in starea in care v-am povestit ca era, chiar acolo mai sus, in primele randuri.
Am reconditionat caroseria (loviturile, zgarieturile), am cumparat piesele lipsa (oglinzi, accesorii de exterior + mecanica) si m-am decis sa-i dau din nou viata, ajungand la vopsitor, dorindu-mi sa o fac Albastru Subaru. In timp ce masina era la pregatit a venit si fartele meu pe acolo sa arunce o privire spunandu-mi dintr-o data parca intr-o mare gluma: "de ce nu o faci roz?" ( in acelas timp razand), In acel moment ideia lui, parca a prins viata pentru mine. I-am cerut vopsitorului sa imi arate cateva nuante de roz... tot uitandu-ma ore in sir... nici una nu era pe placul meu, asa ca l-am intrebat daca nu imi face una custom. Rapunsul lui fiid: "NU, nu ma bag la custom" dar totusi i-am cerut sa ma lase sa incerc sa combin niste nuante de roz cu niste perle (si multe alte culori, care acum sunt secrete fiindca culoare este custome) pe care le combinam in capace de coca cola si ce mai gaseam pe acolo, intr-un final ajungand aproape la cea ce mi-am dorit. Cu foarte multa insistenta am preparat impreuna setul de vopsele cu care mi-a vopsit-o. Din nefericire nu prea am avut norocul mult dorit de a o cunduce zi de zi, finca am facut un ulcer la stomac fiind mult timp prin spitale si sub supravegerea medicilor ajungand la 35 de kg nestiind ce sa mai fac nici eu nici medicii, intr-o seara neputand dormii am decis sa merg pana in garaj sa imi vad masina, acel ceva pentru care am luptat atat de mult. Rasucind cheia in contat am observat ca rezervorul era aproape plin asa ca m-am decis sa fac o plimbare ... una dintre acele plimbari foarte lungi pe care chiar si acum le mai fac din pasiunea de a conduce aceast Ford Probe. In acel moment, acea "cursa", parca mi-a schimbat total viata, dandu-mi putere de a merge mai departe si de a trece peste problemele de sanatate (conducand, muncind, si intretinand aceasta masina)

Stage II

Dupa aproximativ un an de zile am inceput sa observ unele imperfectiuni optice, pe care dupa vopsire nu le-am observat, neavand ochiul inca format ( alinieri, distante etc ), dar totusi, imperfectiuni la cere nu se mai putea face mare lucru... nefericirea face ca in acel timp sa am un mic accident primind o lovitura in usa din stanga. Asa ca am decis sa mai cumpar inca o masina din Germania pentru piese. Fiinda piesele era mult prea scumpe. Am gasit inca un Ford Probe in Munchen de pe care nu lipsea nici un accesoriu doar ca era modelul europen. Am hotarat sa duc masina in starea ei originala, perfecta din punct de vedere tehnic si optic.
Am inlocuit:
- bari ( fata, spate )
- oglinzi
- faruri
- stopuri
- halogene
- eleron
- toba spate
- interior complet (bord, scaune, mocheta, volan, plafon, portbagaj, etc)
Si multe alte accesorii ce fac o masina sa fie originala din nou.

Am revopsit-o din nou adaugandui o magine de pele si alte culori care au facut culoarea sa ramana custome dar putin schimbata dupa gustul meu.
Aproximativ un an de zile am curculat cu masina intr-o stare perfecta oferindu-mi tot la ce am visat, traindu-mi in continuare visul si pasiunea.
O iubeam. In cel mai intens fel in care se poate iubii o masina. Adoram sa o conduc sa o imbunatatesc, sa o intretin si chiar sa ma murdaresc schimbandu-i piesele pentru care aveam si eu forta necesara de a le schimba...( uleiuri, filtre, garnituri, distributie, fiind de multe ori ajutata de un om care a crezut in pasiunea mea si mi-a aratat cum se schimba fiecare piesa, ajungand sa o cunosc pe derost).

Stage III

In orasul meu a aparut o masina tunata tot ROZ (spre surprinderea mea), dupa care intorceam capul de cate ori o vedeam. Mi-am pus ambitia sa imi modific si eu masina sa ajung si eu la un tuning (sa vad macar, daca sunt instare).
Am inceput sa caut Kituri de exterior pentru aceasta masina, nu voiam ceva ce am mai vazut in Romania, asa ca am inceput sa epuizez toate site-urile din USA (masina fiind americana). In final am gasit ceva care in mintea mea i se potrivea cel mai bine. Am comandat chitul asteptand dupa el cam 2 luni. A ajuns dar parca era pentru o alta masina ... total diferit la potriviri. Prietenii imi spuneau ca asa sunt cele de pe State, trebuie mai tot timpul modificate. Asa a si inceput, taiatul in bucati, munca cu flexul, fibra, kit, la care am fost ajutata de un baiat de la KID Tuning. Lucrarea a durat aproximativ 6 luni cu tot cu designul meu si copletarile pe care mi le doream. Dupa ce am terminat masina intradevar era TUNATA dar totusi ii lipseau multe, fiind si eu la inceput in acest domeniu. Am mers si eu la un Show Tuning de unde am plecat cu mana goala... putin dezamagita am intrebat persoanele de la jurizare: "ce ii lipseste, sau ce e gresit?" ei raspunzandu-mi ca alinierea rotilor nu este buna, rotile nu i se potrivesc, iar spatele se termina ciudat (acest fel de body kit nefiind vazut niciodata in Romania), am aflat ca masina a fost depunctata 90% pentru cele spuse.
Am ajuns acasa si am inceput sa fac planuri pentru a incepe din nou modificarile.

Am modificat din nou tot ce credeam ca trebuie. Componentele fiind urmatoarele:
- body kit (Millenium wide) bara fata, spate, praguri, umflaturi laterale
- jante: OZ Superturismo WRC
- flanse distantatoare
- Cauciucuri noi Good Year Eagle F1
- Evacuare INOX Coloana completa de 60,3 mm, grosime de 2 mm in pereti cu terminatie DUAL in 2 finale de carbon ( facuta de la A la Z custom)
- faruri, stopuri, semnalizari
- eleron finutz Wolf
- Suspensie LOW RIDER (pe perne de aer cu control individual si 10 jocuri)
- sonorizare HQ
- farane (discuri, etriere, fata spate)
- ETC

Stage IV


Masina a inceput sa arate mult mai bine, insa eu aveam un plan de modificare al aripilor din spate si al partii din spate al masinii findca nu era multumita cu simetria caroseriei. Voiam sa fie parca dintr-o bucata. Asa ca din nou masina a intrat la modificari ... multe matrite au fost facute, mult timp si par alb, intalnind tot felul de piedici. Dupa ce am realizat cam tot ce mi-am propus am inceput sa merg la expozitii unde am vazut ca masina atrage priviri, interese, intrebari si a inceput sa urce tot mai sus, castigand cupe, premii etc. Momentan lucrez la interior cu care sper ca va voi suprinde in primava a anului viitor.

Modificari voi mai face, nu ma opresc aici, dar momentan prefer sa le tin secrete find inca in faza de proiect.

Intamplari sunt multe prin care am trecut cu aceasta masina dar sunt sigura ca deja v-am plictisit asa ca am incercat sa fac un rezumat pe scurt.

Eu simt ca intr-un fel sau altul aceast Ford Probe m-a sustinut si m-a ajutat sa trec peste momente grele, deacea incerc sa ii ofer un viitor cat mai bun, o tabla cat mai curata, un motor functioal pentru totdeauna, etc findca acest FORD PROBE merita!


Voi pune si cateva poze cu evolutia masinii cam din primele faze pana in prezent.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P9160124.JPG
Views:	1169
Size:	607.8 KB
ID:	1166883   Click image for larger version

Name:	16-12-06_1459.jpg
Views:	607
Size:	50.9 KB
ID:	1166884   Click image for larger version

Name:	16-12-06_1457.jpg
Views:	431
Size:	48.8 KB
ID:	1166885  

Click image for larger version

Name:	DJUWz9101650-02.jpg
Views:	524
Size:	55.8 KB
ID:	1166886   Click image for larger version

Name:	pW0dZ0189652-02.jpg
Views:	797
Size:	67.2 KB
ID:	1166887   Click image for larger version

Name:	Q9hhl560292-02.jpg
Views:	459
Size:	59.9 KB
ID:	1166888  

Click image for larger version

Name:	rQm6U8323823-02.jpg
Views:	339
Size:	58.4 KB
ID:	1166889   Click image for larger version

Name:	DSC09723.JPG
Views:	1018
Size:	1.38 MB
ID:	1166890   Click image for larger version

Name:	DSC09021.JPG
Views:	2242
Size:	2.12 MB
ID:	1166891  

Click image for larger version

Name:	_DSC3753.jpg
Views:	346
Size:	83.0 KB
ID:	1166892   Click image for larger version

Name:	_DSC3754.jpg
Views:	315
Size:	77.2 KB
ID:	1166894   Click image for larger version

Name:	_DSC3813.jpg
Views:	1121
Size:	58.5 KB
ID:	1166895  

Click image for larger version

Name:	_DSC3814.jpg
Views:	1050
Size:	61.9 KB
ID:	1166896   Click image for larger version

Name:	Picture653.jpg
Views:	304
Size:	68.6 KB
ID:	1166897   Click image for larger version

Name:	Picture843.jpg
Views:	1201
Size:	84.0 KB
ID:	1166898  

Click image for larger version

Name:	Picture890.jpg
Views:	1411
Size:	77.3 KB
ID:	1166899   Click image for larger version

Name:	Picture 652.jpg
Views:	572
Size:	69.4 KB
ID:	1166900   Click image for larger version

Name:	Probe engine.jpg
Views:	859
Size:	322.9 KB
ID:	1166901  

Click image for larger version

Name:	DSC_7188.JPG
Views:	312
Size:	3.70 MB
ID:	1166908   Click image for larger version

Name:	DSC_7195.JPG
Views:	258
Size:	2.64 MB
ID:	1166909   Click image for larger version

Name:	DSC_7199 copy_bw.jpg
Views:	342
Size:	3.43 MB
ID:	1166910  

Click image for larger version

Name:	DSC_7211.jpg
Views:	631
Size:	2.62 MB
ID:	1166911   Click image for larger version

Name:	DSC_7220.JPG
Views:	243
Size:	2.23 MB
ID:	1166912   Click image for larger version

Name:	DSC_7223.JPG
Views:	417
Size:	2.80 MB
ID:	1166913  

Click image for larger version

Name:	DSC_7241.JPG
Views:	299
Size:	2.99 MB
ID:	1166914   Click image for larger version

Name:	DSC_7244.JPG
Views:	1915
Size:	2.34 MB
ID:	1166915   Click image for larger version

Name:	DSC_7198.JPG
Views:	270
Size:	3.88 MB
ID:	1166916  

Click image for larger version

Name:	DSC_7213.JPG
Views:	566
Size:	3.94 MB
ID:	1166917   Click image for larger version

Name:	DSC_7218.JPG
Views:	592
Size:	3.80 MB
ID:	1166918   Click image for larger version

Name:	DSC_7190.JPG
Views:	360
Size:	3.14 MB
ID:	1166920  

__________________

The winner ain't the one with the fastest car it's the one who refuses to lose! Pinky
Ford Probe (Pinky)
Mazda MX5 (Mia)

Last edited by PinkProbeLady; 07-11-09 at 23:07.
PinkProbeLady is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 00:23   #2
GTXR

Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,803
Member of:
[Opel]
[FORD]
Default re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Am vazut pe youtube un clip cu tine si masina ta , nu stiu...nam mai vazut o fata sa faca asfel de chesti ,adica sa tina atat de mult la masina .Te-ai implicat in toate sudat vopsit,etc .Tine-o tot asa .Multa bafta si la cat mai multe premii.
GTXR is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 00:34   #3
SAX1987
4Tuning International Member


Stage 5
 
SAX1987's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,804
Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]
Default re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Felicitari pentru masina, ai o masina speciala din toate punctele de vedere. La cati mai multi km fara probleme si spor la modificari.

Last edited by SAX1987; 08-11-09 at 00:39.
SAX1987 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 01:12   #4
bmw_motorsport

Stage 5
 
bmw_motorsport's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,320
Default re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

am ramas cu gura cascata.....cata pasiune si daruire.BRAVO
bmw_motorsport is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 01:24   #5
tracky

Stage 5
 
tracky's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 852
Member of:
[VW]
Default re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Chiar ma gandeam cand o sa-ti zici povestea aici .. felicitari pentru tot ce ai facut ..
tracky is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 11:09   #6
NWZeu

Stage 5
 
NWZeu's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,034
Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Super prezentare, masina e lucrata calitativ, s-a investit masiv ..... asadar cuvintele pot fi in plus. FELICITARI pentru pasiune - ca bonus, threadul e o saptamana sticky !
NWZeu is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 11:55   #7
Kedy
AfterDark Racing Member


Stage 5
 
Kedy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,847
Member of:
[AfterDark Racing]
[FORD]
[DACIA]
[4Tuning International]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Felicitari




P.S. Bv domnul moderator macar atat merita bijuteria
Kedy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 13:46   #8
PinkProbeLady
Ford Driver

Stage 5
 
PinkProbeLady's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 914
Member of:
[FORD]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Multumesc tuturor pentru aprecieri si ca ati avut rabdare sa cititi toata evolutia masinii mele.

Multumesc mult si pentru bonus!
PinkProbeLady is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 14:39   #9
valyh
VW Driver

Stage 5
 
valyh's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,047
Member of:
[VW]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

frumos tare probele...felicitari pt munca depusa si multa bafta in continuare..k vad ca nu ai de gand sa te opresti aici
valyh is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 14:56   #10
Sufletzel

Stage 5
 
Sufletzel's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 360
Member of:
[FORD]
[2 Roti]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Super povestea si tot respectul pt taria si ambitia de care dai dovada!!Unul dintre cele mai frumoase Ford-uri vazute de mine pana acum
Sufletzel is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 15:59   #11
roby wws

Stage 5
 
roby wws's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,170
Member of:
[Opel]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

in primul rand tot respectul ptr munca pe care ai depus-o,in al doilea rand masina arata extraordinar de bine si se vede ca te-ai implicat in design
numai ca eu ma uit la poze si masina ma duce cu gandul la o geisha(body-ul ma duce cu gandul la japoneze)

oricum sper sa te bucuri cat mai mult de masina
__________________
Acvarii si acesorii din stoc sau pe comanda
Next step:coming sone
roby wws is offline   Reply With Quote
Old 08-11-09, 16:31   #12
PinkProbeLady
Ford Driver

Stage 5
 
PinkProbeLady's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 914
Member of:
[FORD]
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Quote:
Originally Posted by roby wws View Post
in primul rand tot respectul ptr munca pe care ai depus-o,in al doilea rand masina arata extraordinar de bine si se vede ca te-ai implicat in design
numai ca eu ma uit la poze si masina ma duce cu gandul la o geisha(body-ul ma duce cu gandul la japoneze)

oricum sper sa te bucuri cat mai mult de masina
Adevarat. Este acolo un strop de Japan.
Pe baza asta am si pornit tuningul la el, sa il duc spre Street style. Am vrut ceva Clean, am insistat foarte mult pe liniile masinii si continuitatea lor. Alinierile sa fie pe cat se poate de corecte. Si inca lucrez la ele!

Nu am vrut sa merg pe un design BLING BLING si prea iesit din comun (jante cromate, umflaturi mari si multe alte accesorii) am vrut ceva clean si de strada, dar totusi tunat.
PinkProbeLady is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 00:53   #13
aXelstorm
Ford Driver

Stage 5
 
aXelstorm's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 336
Member of:
[FORD]
Thumbs up Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Metal, fibra, si un vector al existentei tale. E un Ford - built tough, designed for living engineerd to last, cum mai spun carcotasii - fixed or repaired daily... eu o vad ca pe o masina buna, o platforma tehnica adaptabila oricarui stil. Inainte sa vad masina asta, cu greu imi imaginam un Ford roz, chiar aveam o amica ce visa la un Ford Sierra roz - greu de imaginat pt mine, mi se parea o blasfemie. Dar uite ce ai facut... un Ford roz, un Ford Probe roz care indiferent cat de carcotas, cinic, sau mai stiu eu cum ai fi, nu are cum sa nu-ti placa. Felicitari, si avand in vedere ca mai mult de jumatate din proiectele de tuning anuntate pe forum nu se finalizeaza nici macar cu o refacere pe reperele originale ale masinilor, inca o data jos palaria pt tine.
__________________
Ford SIERRA MK1 XR4i 2.8i K-Jet -ex 2.0i//imperial red//Ghia bodytrim//15" OZ wheels

Last edited by aXelstorm; 09-11-09 at 01:01.
aXelstorm is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 17:48   #14
costea sebastian

Stage 2
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 28
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

NU MAI RAMANE NIMIC DE SPUS .....REPET SI EU CU TARIE...JOS PALARIA!!!
costea sebastian is offline   Reply With Quote
Old 09-11-09, 22:42   #15
Cuiutz

Stage 4
 
Cuiutz's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 273
Default Re: Ford Probe 2.0 16v - (Pink Probe Story)

Olee .. O masina deosebita .. O domnisoara deosebita ..
Felicitarii pt ceea ce ai facut .. si bafta in continuare la ceea ce ai sa faci si noile proiecte
Cuiutz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -