Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Masina mea Volkswagen

Reply

Thread Tools
Old 27-10-10, 03:52   #1
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]
Default Golf mk3 - 99RIO

Salutare,

Am stat o zi intreaga .... sa ma gandesc cum sa incep topicul asta Desi activez de peste 3 ani pe forumurile auto din tara .. nu am avut niciodata ocazia de a incepe un topic de genu ... pentru ca nu am avut propria mea masina .... proprie si personala.

Nush ce sa zic .. ce sa nu zic ... sunt incantat de masina .. e a mea... e frumoasa... merge bine .. e fix ce imi trebuie mie sa-mi fac treaba si cu timpul o sa fie si mai frumoasa.

Masinuta... este un VW Golf mk3 ... din `93.
Motor AAZ - 1.9 GTD (55 kW; 74 hp) @4200 rpm 150 N·m (110 lb·ft) @2400−3400 rpm

Este la mine de aproximativ 3 saptamani .. si am tot stat pe ganduri daca sa o prezint sau nu .. dar e mai frumos asa.. sa vad cum era la inceput .. si cum usor usor devine ... unica dupa cum vreau eu ...

IN momentul in care am cumparat-o ... avea:
- plafon negru lucios ( vopsit - nu colant )
- stopuri + semnalizare laterala + proiectoare cu lupa - Hella smoked pt GTI
- arcuri sport pe spate
- jante 14" Rial
- Tips evacuare din inox
- faruri In.pro ( model Golf 4 ) cu lupa si angel`eyez

momentan ... am pus o suspensie FK fixa ( 60/60 ) ... dar curand o dau jos pana la primavara ca atinge in cauciucuri( sunt mai inalte cele de iarna) ... si mai am numai 3 degete pana sa matur strada cu baia de ulei

ca planuri pt viitor
- o suspensie reglabila....
- buza GTI / VR6 ...
- sa fac ceva cu farurile alea ca au prea mult crom ( vreau sa vopsesc interiorul negru ) si sa vad ce fac pana la urma cu angel-urile ( doar e golf - nu bmw )

ar mai fi multe maruntisuri care tre sa le rezolv... gen plasticele dintre semnalizare si proiector , manerul de la torpedou care e rupt... un volan mai omenesc , luminile din interior(bord + panou central) schimbate ( si asa unele sunt arse) din verdele ala specific ( btw ... ce culoare imi recomandati ca sa se potriveasca ? )
++++ uitasem porcariile alea cu playboy si restu lipite ... sunt deja date jos si tips-ul l-am mai bagat inauntru .. acum sta normal, nu aasa iesit ca in poza

momentan ... am facut actele , am trecut-o pe numele meu ,am schimbat bujiile ( Beru - Germany ) , schimbat cauciucurile cu cele de iarna ( alea de vara erau praf ) cu GoodYear UltraGrip 7 185/60/14 , echilibrat + indreptat jantele ( acum sunt perfect la linie toate ) , reglat directia , am avut o problema saptamana trecuta si nu aveam incarcare la baterie deloc ( desi alternatorul mergea normal ) ... drept urmare a murit bateria , dar am remediat rapid.. si e totul ok. Mai tin 2-3 saptamani bateria pana se pune serios frigul si o sa o schimb .. sa fie treaba sigura la iarna.

Aseara ... cand am plecat de la un semafor .. a inceput sa-mi palpaie intermitent martorul de ulei in bord, insa masina merge perfect ( nu se aud zgomote ciudate la motor , nu se comporta altfel ) . Am verificat azi dimineata masina cu motorul rece ...dar tot continua sa palpaie martorul.... uleiul e la nivel ok ( desi arata cam negru si destul de gros ),
Maine o sa verific firul de la sonda de ulei daca nu cumva este intrerupt sau are un contact imperfect ... sau o sa schimb sonda cu totul... iar in weekend fac si schimbul de ulei + filtru .. ca sa stiu o treaba sigura.
A mai patit cineva chestia asta ? stiti ce ar putea fi mai exact ?

Cam atat deocamdata cu masinuta .... atasez si cateva poze ( de cand era pe autovit + cateva din weekend ) + una modifcata un pic de mine... fara sigla si cu plasticele negre puse in loc de plasa aia ...
mai multe poze mai frumoase si detaliate ... o sa fac in weekend
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	12312.jpg
Views:	435
Size:	457.7 KB
ID:	1713308   Click image for larger version

Name:	C15499316_1.jpg
Views:	401
Size:	123.6 KB
ID:	1713309   Click image for larger version

Name:	C15499316_2.jpg
Views:	304
Size:	116.9 KB
ID:	1713310  

Click image for larger version

Name:	rio12.jpg
Views:	349
Size:	524.4 KB
ID:	1713311   Click image for larger version

Name:	P110004011edf1.jpg
Views:	562
Size:	429.6 KB
ID:	1713312  

Last edited by CaDDy; 27-10-10 at 03:58.
CaDDy is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 07:52   #2
VL 77 SYD
VW Driver

Stage 5

VL 77 SYD's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Golf mk3 - 99RIO

Quote:
Originally Posted by CaDDy View Post
sunt incantat de masina .. e a mea... e frumoasa... merge bine .. e fix ce imi trebuie si cu timpul o sa fie si mai frumoasa.
Da-mi voie sa ma bucur cu tine, stiu ce inseamna si cat m-am zbatut si eu sa o am pe a mea. Sunt convins ca o sa fie mult mai frumoasa, te cunosc si stiu ce ne place. (wagenwerks)
Quote:
mai am numai 3 degete pana sa matur strada cu baia de ulei
Asa-ti trebuie, de ce sa-mi rup doar eu si Alex pantalonii in c.. ??? ))
Quote:
GoodYear UltraGrip 7
Sunt nebunie, am si eu si dupa ce am testat mai multe modele, pot spune ca astea ar urca si pe zid. (pacat ca sunt cam uratele...)
Quote:
fac si schimbul de ulei + filtru .. ca sa stiu o treaba sigura.
Cel mai bine. Nu se stie daca vechiul proprietar l-a mai schimbat la timp, avand in vedere ca avea masina la vanzare. (traim in RO )
Quote:
poze mai frumoase si detaliate ... o sa fac in weekend
Astept un semn, poate sunt liber si e timp frumos.
SA O STAPANESTI SANATOS!!!
Old 27-10-10, 09:42   #3
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]

ms ms frumos SYD ... ne auzim la un telefon .. ca eu joi dupa-masa plec din Cluj

mai sunt multe de facut la ea .. si de schimbat .. ca sa fie asa cum vreau eu
dar... am prieteni care ma ajuta si cu ajutorul lui TZU ... o sa iasa ceva frumos sper
Old 27-10-10, 12:01   #4
tibibody

Stage 4

tibibody's Avatar

bravo razvan. am vazut masina si live prin oras in trafic....nu e ca oricare golf 3.... adica arata bine, pare ingrijita. plus ca sunt foarte sigur ca urmeaza multe modificari. sa o stapanesti sanatos si sa o modifici frumos. cat despre weekend sunati-ma si pe bine ca ajung si eu joi seara

www.tyb.ro
tibibody is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 12:13   #5
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

foarte frumos! sa il stapanesti sanatos!
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 13:42   #6
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]
Smile Re: Golf mk3 - 99RIO

ms ms ! asa sa fie ...

pana la urma o sa iau azi din Cluj ... uleiul , filtrul de ulei si sonda.... si le schimb aici.

nu mai astept pana in weekend ( mai ales ca trebuia sa merg 280 de km pana acasa ... cu eroarea in bord... ) Poate e sonda dusa.... sau poate e filtrul vechi si prost... si hartiile alea duse.. si se infunda... caleaza motorul ... ma lasa pe drum... nu are rost

Maine o sa le schimb si sper sa fie totul ok
Old 27-10-10, 15:44   #7
MadAboutGolf3
VW Driver

Stage 5

MadAboutGolf3's Avatar

Member of:
[VW]

arata fain masinuta si pare ingrijita, daca nu stii ce sa faci cu angel-urile, un led SMD puternic portocaliu si le poti pune ca semnalizare, ca idee.. sau le poti da jos de tot, daca mergi spre clean look fara semnalizari in spoiler atunci poate ca iti vor fi folositoare ca semnalizare, daca nu mergi spre clean look ai putea sa ii pui si arcade GT/GTi la aripi si praguri OEM.
multi km fara incidente si spor la modificat!
MadAboutGolf3 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 21:12   #8
mydream
VW Driver

Stage 5

mydream's Avatar

Member of:
[VW]

frumoasa masina .... sa o stapanesti sanatos ... hai cu planuri de viitor ... twin xenon ? )

ps : daca era alta culoare nu imi placea
mydream is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 22:30   #9
ovidiu89
VW Driver

Stage 5

ovidiu89's Avatar

Member of:
[VW]
[RENAULT]

foarte ingrijita masina. imi place ca ai ganduri bune cu ea. cu cat mai simpla cu atat va fi mai frumoasa. bafta cu ea!
ovidiu89 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 22:50   #10
Rulez
VW Driver

Stage 5

Rulez's Avatar

Member of:
[VW]

Frumos , sa o stapanesti sanatos in continuare .
Imi plac farurile , dar cred totusi ca ar arata mult mai bine vopsite in interior negru .

Bafta la indeplinirea planurilor de viitor .

Rulez is offline   Reply With Quote
Old 28-10-10, 00:25   #11
p1Tz1

Stage 5

p1Tz1's Avatar

Member of:
[VW]
Talking Re: Golf mk3 - 99RIO

marfa masina merita bagati bani in ea ... ce pot sa zic bafta in continuare cu ea
p1Tz1 is offline   Reply With Quote
Old 28-10-10, 03:00   #12
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]

multumesc tuturor pt urari si sfaturi ...

desi o am numai de scurt timp... nush ... are ceva ... al ei ... ceva frumos. am fost in seara asta la niste prieteni ... si ma uitam in parcare ... nu`mi venea sa cred ca e golful meu ... si ca arata asa bne... iar ursuletul negru mat, lasat pe burta ... cu niste jante nesimtite rau de tot si motor de 2.5 turbo ... era total eclipsat

legat de faruri ... da , interiorul negru .. ca sa dea mai bine decat cromul ala intens

clean ... asa si vreau - cat mai simpla , cat mai de efect

planuri ar fi multe ... sa fie bani ca timp ne facem imediat
Old 28-10-10, 03:15   #13
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

urs negru mat 2.5 turbo? eclipsat? e clar, inca un "nebun". welcome to the club
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 28-10-10, 09:37   #14
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]

a mea era cel putin de 5-6 ori mai frumoasa , mai puternica, mai lasata , mai murdara , mai alba si mai.... tanara

.... sau nu
Old 29-10-10, 20:32   #15
CaDDy
VW Driver

Stage 5

CaDDy's Avatar

Member of:
[VW]

update ... la asta mica alba

ieri am facut o spalare de motor ( pe interior ) ca sa indepartez impuritatile si sa fie totul ok prin motor
- schimbat ulei
- schimbat filtru de ulei
- schimbat sonda de ulei
... dupa toate astea..... nu s-a stins becul de la ulei care palpaia.... si in fata facultatii am mai tras o privire pe la motor ... si am vazut un fir subtire care ar fi trebuit sa intre in alternator ( W-ul ) ... care era rupt

cum am rezolvat firul si l-am pus la loc ... am avut si incarcare la baterie si s-a stins si becul din bord de ulei ( nu vad ce legatura aveau unu cu altul .. dar ma rog )

revin mai trz cu poze ..
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -