Salutare,
Am stat o zi intreaga .... sa ma gandesc cum sa incep topicul asta
Desi activez de peste 3 ani pe forumurile auto din tara .. nu am avut niciodata ocazia de a incepe un topic de genu ... pentru ca nu am avut propria mea masina .... proprie si personala.
Nush ce sa zic .. ce sa nu zic ... sunt incantat de masina .. e a mea... e frumoasa... merge bine .. e fix ce imi trebuie mie sa-mi fac treaba si cu timpul o sa fie si mai frumoasa.
Masinuta... este un
VW Golf mk3 ... din `93.
Motor AAZ - 1.9 GTD (55 kW; 74 hp) @4200 rpm 150 N·m (110 lb·ft) @2400−3400 rpm
Este la mine de aproximativ 3 saptamani .. si am tot stat pe ganduri daca sa o prezint sau nu .. dar e mai frumos asa.. sa vad cum era la inceput .. si cum usor usor devine ... unica dupa cum vreau eu ...
IN momentul in care am cumparat-o ... avea:
- plafon negru lucios ( vopsit - nu colant )
- stopuri + semnalizare laterala + proiectoare cu lupa - Hella smoked pt GTI
- arcuri sport pe spate
- jante 14" Rial
- Tips evacuare din inox
- faruri In.pro ( model Golf 4 ) cu lupa si angel`eyez
momentan ... am pus o suspensie FK fixa ( 60/60 ) ... dar curand o dau jos pana la primavara ca atinge in cauciucuri( sunt mai inalte cele de iarna) ... si mai am numai 3 degete pana sa matur strada cu baia de ulei
ca planuri pt viitor
- o suspensie reglabila....
- buza GTI / VR6 ...
- sa fac ceva cu farurile alea ca au prea mult crom ( vreau sa vopsesc interiorul negru ) si sa vad ce fac pana la urma cu angel-urile ( doar e golf - nu bmw )
ar mai fi multe maruntisuri care tre sa le rezolv... gen plasticele dintre semnalizare si proiector , manerul de la torpedou care e rupt... un volan mai omenesc , luminile din interior(bord + panou central) schimbate ( si asa unele sunt arse) din verdele ala specific ( btw ... ce culoare imi recomandati ca sa se potriveasca ? )
++++
uitasem porcariile alea cu playboy si restu lipite ... sunt deja date jos si tips-ul l-am mai bagat inauntru .. acum sta normal, nu aasa iesit ca in poza
momentan ... am facut actele , am trecut-o pe numele meu ,am schimbat bujiile ( Beru - Germany ) , schimbat cauciucurile cu cele de iarna ( alea de vara erau praf ) cu GoodYear UltraGrip 7 185/60/14 , echilibrat + indreptat jantele ( acum sunt perfect la linie toate ) , reglat directia , am avut o problema saptamana trecuta si nu aveam incarcare la baterie deloc ( desi alternatorul mergea normal ) ... drept urmare a murit bateria , dar am remediat rapid.. si e totul ok. Mai tin 2-3 saptamani bateria pana se pune serios frigul si o sa o schimb .. sa fie treaba sigura la iarna.
Aseara ... cand am plecat de la un semafor .. a inceput sa-mi palpaie intermitent martorul de ulei in bord, insa masina merge perfect ( nu se aud zgomote ciudate la motor , nu se comporta altfel ) . Am verificat azi dimineata masina cu motorul rece ...dar tot continua sa palpaie martorul.... uleiul e la nivel ok ( desi arata cam negru si destul de gros ),
Maine o sa verific firul de la sonda de ulei daca nu cumva este intrerupt sau are un contact imperfect ... sau o sa schimb sonda cu totul... iar in weekend fac si schimbul de ulei + filtru .. ca sa stiu o treaba sigura.
A mai patit cineva chestia asta ? stiti ce ar putea fi mai exact ?
Cam atat deocamdata cu masinuta .... atasez si cateva poze ( de cand era pe autovit + cateva din weekend ) + una modifcata un pic de mine... fara sigla si cu plasticele negre puse in loc de plasa aia ...
mai multe poze mai frumoase si detaliate ... o sa fac in weekend