Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Masina mea Opel

Closed Thread

Thread Tools
Old 24-10-06, 18:01   #271
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Opel Calibra super !!!

Intradevar este tocmai invers de cum a zis Tuning Boy...
LiviuTZ is offline  
Old 24-10-06, 20:01   #272
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

mda asa e ...acum am fost mai atent..ideea era ca ai schimbat total aiurea ...si sa stii ca sincron trebuie nu ca iti moare tie motoru ca asta nu se va intampla... ci ca sa nu pierzi din putere si sa nu o bruschezi cum ai facut tu.. la fiecare schimbare mai ales din a1a a2a unde f multi gresesc e important ca masina sa mearga lin fara chestii de genu ,iar lin o faci sa mearga ori cand dai drumu usor la ambreiaj asta pt o plecare normala linistita ori cand vrei mai tare sa faci acel sincron sa simti ca si cum masina nici nuschimba de fapt...

ps: data viitoare vb pe un ton mai calm ca nu ti-am dat in cap mai montoya
Old 24-10-06, 22:03   #273
dagosh88
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

dagosh88's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Scuze in cazul asta.Da eu masinile care le-am condus cu schimbare lina nu aveam o acceleratie la fel de buna,pur si simplu ajungeam la o turatie mai joasa si nu aveam destula putere,si daca o tineam din ambreiaj la turatia buna la fel am avut impresia ca nu trage la fel de bine masina,de acolo schimbatul in modul acesta.
La masina mea schimbarea nici nu se simte chiar daca dau drumul brusc la ambreiaj,probabil si de aici mi se trage,nu stiu ce sa zic.
P.S. Schimbarea in viteza a doua am facut-o oricum extrem de prost pt ca m-a speriat ca la 6000 de ture mi-a derapat putin fata,se si vede ca am stat putin pana sa schimb a doua.Era si prima oara cand conduceam masina lui liviu si nu eram deloc obisnuit cu ea.
dagosh88 is offline  
Old 24-10-06, 22:10   #274
oldtudorhand

Stage 5

oldtudorhand's Avatar

Stan drifter (off topic) (reclama gratuita) ) !!!
oldtudorhand is offline  
Old 24-10-06, 22:36   #275
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Originally Posted by bulldog_cox View Post
liviutz...mai pune niste filmuletze...parca nu mai trage ca inainte......
Din filmuletze nu prea iti dai seama de cum trage, si mai ales cand pleaca si singura masina nu ai cu ce sa o compari
Tataee_^ is offline  
Old 26-10-06, 15:53   #276
ghiny

Stage 1

ghiny's Avatar

sincer..eu cred ca va mai trebuie ceva experientza in materie de liniutze pana sa va certatzi care cum pleaca mai bine cat trebuie turata si cum sa dai drumu la ambreiaj..fara suparare ptr dagosh si tuning boy..avetzi doar 18 ani...carnet de ceva vreme...parerea mea e ca va certazi de geaba...mai adunatzi ceva experientza...
aah..si opelul lui Liviu e sooper...
ghiny is offline  
Old 26-10-06, 15:56   #277
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]

Fratilor din pacate...masina este de vanzare...sincer chiar imi pare rau si nici nush ce sa fac!!!sa o pastrez sau nu
LiviuTZ is offline  
Old 26-10-06, 16:03   #278
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by ghiny View Post
sincer..eu cred ca va mai trebuie ceva experientza in materie de liniutze pana sa va certatzi care cum pleaca mai bine cat trebuie turata si cum sa dai drumu la ambreiaj..fara suparare ptr dagosh si tuning boy..avetzi doar 18 ani...carnet de ceva vreme...parerea mea e ca va certazi de geaba...mai adunatzi ceva experientza...
aah..si opelul lui Liviu e sooper...
am spus si ma repet..nu conteaza varsta...unii au carnet de 15 ani si sunt varza total..conteaza daca ai in sange,daca iti place sa conduci si kilometrii multi intr-un interval scurt...si faptu ca in acest interval nici un accident etc etc... deci unu de 18 ani iti poate da lectii atat la condus si unii chiar si la mecanica..nu e o regula in asa ceva
Eugen_TL is offline  
Old 26-10-06, 16:29   #279
ghiny

Stage 1

ghiny's Avatar

Quote:
Originally Posted by TuningBoy View Post
mda asa e ...acum am fost mai atent..ideea era ca ai schimbat total aiurea ...si sa stii ca sincron trebuie nu ca iti moare tie motoru ca asta nu se va intampla... ci ca sa nu pierzi din putere si sa nu o bruschezi cum ai facut tu.. la fiecare schimbare mai ales din a1a a2a unde f multi gresesc e important ca masina sa mearga lin fara chestii de genu ,iar lin o faci sa mearga ori cand dai drumu usor la ambreiaj asta pt o plecare normala linistita ori cand vrei mai tare sa faci acel sincron sa simti ca si cum masina nici nuschimba de fapt...

ps: data viitoare vb pe un ton mai calm ca nu ti-am dat in cap mai montoya
am inteles ce ai vrut tu sa zici..ai dreptate nu prea conteaza varsta ca potzi avea 25 de ani si sa fi condus de vreo 10 ori sau 18 si sa fi facut 5000 km...ideea e ca la liniutze nu se fac plecari line si nici viteza nu se schimba prea lin cum zici tu..eu am vazut la cineva care se pricepe si faptul ca ma izbea de scaun cand schimba viteza(care nu e numai din cauza calutilor)nu denota o schimbare lina
ghiny is offline  
Old 27-10-06, 01:00   #280
dagosh88
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

dagosh88's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Lasa ca poate cu acordul lui liviu o sa mai fac un filmulet,de data asta pe asfalt curat si cu schimbari facute cum trebuie in interval foarte scurt,poate verificam si 0-100 km/h.
Uite de exemplu asa cu schimbarile mele brutale am reusit sa scot dintr-un cielo undeva intre 10-11 sec la 0-100 km/h(nu pot sa zic exact ca oricum era cronometrul la un om,si aveam si ceva probleme cu politia fix in momentul acela).Daca eram asa de varza si nu stiam nimik nu cred ca scoteam chiar tot din masina aia,oricum nu am auzit pe cineva sa scoata sub 10 cu un cielo stock.Doar avansul poate e ceva mai mare dar atat!!!
Asa ca tu mai uite-te la filmulete de la curse si o sa vezi ca si la masinile puternice,la oamenii cu experienta in domeniul liniutelor coboara spatele masini la schimbarea vitezei,dovada ca nici ei nu fac o schimbare lina!!!
dagosh88 is offline  
Old 28-10-06, 14:06   #281
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]

...ce deviaza subiectele pe aici....
LiviuTZ is offline  
Old 28-10-06, 19:52   #282
dagosh88
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

dagosh88's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Gata schimbam subiectul.Azi am vazut ca liviu avea subwooferul de 200W rms pus pe un sg canal in loc sa fie in bridge,si l-am pus asa cum trebuie,adica in bridge.
Alta viata acum!!
Pacat ca ii vibreaza numarul mai tare dar inauntru de abia se aude asa ca nu e prea grav.
dagosh88 is offline  
Old 30-10-06, 20:08   #283
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

dagosh88 tu cu masina lu Liviu nu o sa poti schimba niciodata bine, pana nu te documentezi despre masina: de ex nici nu stim la ce rtpm are masina cuplu max ce draq trebuie sa aberam aici ca fraierii.
TuningBoy iti zic eu ca degeaba ai de o luna carnet si faci 20 000de km in luna aia si tuh nu ai facut nici o liniutza ; nu are rost sa ne dam aici cu parerea cei care au facut de 4-5 ori liniutze , si alea facute ca ... ca stim noi cum se face , ca am vazut la stiu eu ce legala !
Tataee_^ is offline  
Old 30-10-06, 21:52   #284
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]

Insfarsit un baiat care stie ce vorbeste....
LiviuTZ is offline  
Old 30-10-06, 22:19   #285
dagosh88
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

dagosh88's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Pana la urma fiecare are dreptate in unele privinte.
Oricum daca nu te nasti cu asta in sange tot degeaba!!
Si da, am si zis ca era prima oara cand am condus masina lui liviu si ca am fost pe departe sa merg asa cum se putea merge!!!
P.S. Liviu nu iti vinde masina ca nu mai gasesti asa masina la banii aia.
dagosh88 is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -