Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Masina mea Dacia

Reply

Thread Tools
Old 22-04-09, 11:48   #106
Cristi_XP

Stage 5

Cristi_XP's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DACIA]
Default Re: Logan MS 21 RAB

dintr-un motor aspirat prin chiptuning poa sa fie si motor de subaru se obtine tot in jur de 10% din putere pentru ca nu ai de unde asa ca nu mai fabula cu puterea,poa sa fie golf 11 sau dacia pe injectie ...ca tot atat obtii din alt soft.
Daca ai avea habar despre ce vorbesti ,cuplu ala ... e in legatura stransa cu caii aia putere ... asa ca un motor benzina aspirat de 75 cp care se vrea sa aibe si un consum mic,tot pe acolo se invarte ca si cuplu ...ca vorbim de diesel..acolo e alta problema.Ca sa pari iar "destept"... jantele alea sunt de pe clio rs ... si sunt jante OZ ...bineinteles pentru tine OZ e un noname.
Cat despre vw,si eu am acasa 2 ferrari dar le tin ascunse si am luat permisu in 10 tari , dintre care odata in japonia ,odata in anglia , odata in state odata in africa,odata in india....si stau sa citesc sectiuni de dacii pe forumuri ,stii vorba aia ... pe net poti sa fii cine vrei ...asa ca dream on.Mergi cu vw tau sh transpirat de toti nemtii de 80 de ani,si lasa loganu sa il cumpere cine vrea, vad ca in germania se vinde la greu si tzaranii romani cumpara toate pocnitorile de la ei.Din cate stiu ADACul are cupa logan ,cu mult inainte de a exista asa ceva la noi ...tot din cauza ca a fost o masina gandita sa consume putin si sa meri la cumparaturi.Nu toata lumea isi permite masini super sport ,asta inseamna tuning ...nu sa iei o masina din fabrica la care sa ii zici ... vai..nu am ce sa ii fac ca mere tare si asa .
https://www.youtube.com/watch?v=s0v8NgIutwg Asa i-ati zis si la asta? dureros nu ,ca o masina care la prima impresie sa coste 1000 euro ,sa dea mumu la masini de zeci de mii euro
cunosc pe cineva ,care din logan diesel de 65 cp , a scos 130 cp cu nu foarte multi bani investiti,asta e avantajul turbinei.Eu prin tuning inteleg performata,design,stabilitate... nu prrea tine de confort...

Last edited by Cristi_XP; 22-04-09 at 12:07.
Cristi_XP is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 11:58   #107
Golf mk5

Stage 2

Cristi_xp:Foarte bine ai subliniat faptul ca nm sunt legati de cp,dar el pe o masina aspirata de 200 de cai are in jurul la 400 /450nm.Si despre ''amaratul''motor de 1.5 dci nu ai nimerit-o si nu ai facut deloc o compartie elocventa 1.6d de la ecort nu era turbo,dar 1.5 dci de la renault este turbo,motorul nu este fortat de fabricant din mai multe puncte de vedere,si revenind la tuning se pot scoate multe dintr-un 1.5 dci amarat de 65cp/70cp/85cp,si cum spuneai si tu ''maestre'' se pot scoate foarte multi nm mai precis in jurul la 300nm,si masina rezista,franele se pot modifica usor si cand vrei.

Last edited by aleks; 23-04-09 at 15:43. Reason: jigniri
Golf mk5 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 12:25   #108
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

asa
acum fiecare a explicat ce a vrut , asta are golf si sta pe sectiunea dacia si asa mai departe , in fine..
asa e ma , loganu nu e de curse si uite totusi ca sunt care participa la raliu cu el , la urma urmei fiecare face ce vrea cu masina lui si nu ar trebui sa comenteze nimeni , si mi-am facut si eu o resoftare mai mult din necesitate si chiar se simte , si consumul e tot ala
am zis si mai sus .. mie trebuie sa imi placa nu la altu , imi place pt ca e a mea ..
bandeanradu is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 05:10   #109
smackioio

Stock

smackioio's Avatar

Smile

Cine a mintit ca Loganul consuma putin cind maninca ca nesimtita pt un motor cu o putere jenant de mica... hai sa fim seriosi...nu mai zic daca ii dai talpa..faci plinul cind ajungi la 100...
CP si Nm nu sint legate atit de strins cum pare...ar trebui intr-adevar..si asta e exact ce i lipseste motorului de pe Logan..relatia aia...cilindree-CP-Nm...are doar prima..restul...au uitat designerii sa le faca cum trebuie. Au de invatat de la nemti si alte popoare cu traditie la masini. Cit despre Logan 1.5Dci :spui ca e si turbo dupa ce am spus ca e de 2 lei motorul ca putere... si ca de aia e doar cu putin peste un motor de acum 20 ani...Ford si ala? Uita-te cit scoate un motor Diesel Turbo la capacitatea aia intii. motorul ala de Renault 1.5Dci are o monumentala eroare de concepere!

Frine acum : daca pui discuri mai mari nu rezolvi nimic atit timp cit tot sistemul de frinare e obosit si invechit. Voi chiar nu intelegeti ca fracezii au venit aici cu niste motoare design '90 , au pus o coaja fara pic de design si au scos o masina ieftina? Asta e adevarul, si singurul loc unde coincidem ca pareri este acela ca Loganul se preteaza romanilor..ca bani.
Dar de aici pina a investi sute de euro sau mii ca sa tunezi o masina care nu e decit un mijloc de transport ieftin...e hilar.
Va spun eu diferenta...una este germana, alta este o combinatie nereusita de design frantuzesc invechit si motor la fel de frantuzesc , dar facut in Turcia si lasat la acelasi nivel ca acum 15 ani cind a fost scos pe piata prima oara. Scurt. Si acum ca sa va dau cu flit peste indolenta de care dati dovada va pot spune ca masina m a costat in jur de 8500 euro. Deci..cit un Logan nou. Dati mi orice Logan nou cu orice dotare vreti si o sa refuz schimbul...oare de ce? Aveti piele in Logan? Aveti side-bags and head-curtain ? Aveti stabilitate? Aveti consum mic ? Aveti cai si cuplu ? Nu! Nu aveti decit o masina ieftina si slaba conform cu pretul ei. Asta e Loganul si ramine la fel oricit ati vrea sa va lautati cu ele.
Va urez doar sa nu aveti parte de accidente asa cum fac majoritatea tunatilor cu venele umflate la ideea de o liniuta ....
Pot sa spun ca se face raliu cu orice masina... poti sa iei 20 Trabanturi si sa faci ADAC Trabant Cup...care e problema ? Ti se umfla muschii daca exista un ADAC xxxx Cup , unde xxx e masina ta?
Se fac curse cu MANuri daca nu stiati...dar asta nu inseamna ca trebuie sa mi iau MANul si sa mi pun folie pe geam sau jenti mai late sau chip sa mai scot 10%.
Poate cel mai bun termen pt ce faceti voi aici este " amagirea ca veti obtine o alta masina decit cea de care de fapt nu sinteti multumiti si de care sinteti destul de complexati" . Asta e definitia cea mai buna.

Last edited by aleks; 23-04-09 at 15:56.
smackioio is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 16:04   #110
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

V-aş fi foarte recunoscător ambelor tabere dacă aţi īnţelege că rostul nostru aici este acela de a posta păreri obiective, legate de maşina care face obiectul topicului, fără a recurge la jigniri pentru asta şi fără a ne īnsoţi argumentările cu referiri la membrii forumului.
V-aş ruga să nu extindeţi discuţiile nici la mărci de maşini, nici la producători, naţionalităţi sau orice alt element care poate duce la flame-uri şi la off-topic.
Părerile exprimate de dumneavoastră trebuie să ajute maşina şi proprietarul ei īn a lua cele mai bune, mai logice şi mai normale decizii īn ceea ce priveşte modificările pe care le face. Pentru asta e bine să fim ponderaţi, chiar dacă suntem convinşi că avem toată dreptatea de pe lume de partea noastră, nimeni nu o să ia īn considerare un argument bun dacă e īnsoţit de īncă vreo două referiri agresive sau negative la nivelul nostru de trai, la intelectul nostru sau la modelul de maşină pe care-l posedăm.
Puţină decenţă şi cumpătare ne-ar ajuta cu siguranţă mai bine să găsim un numitor comun īn postările noastre, indiferent cāt de divergente ar fi opiniile noastre.
Spor la postat normal tuturor.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 20:31   #111
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

in vara vreau sa bag arcuri sport pe ea , h&r , ma tenteaza o suspensie regalbila kw , dar lipsa de fonduri)

Last edited by aleks; 24-04-09 at 00:51. Reason: fără legătură cu maşina prezentată īn topic
Old 23-04-09, 20:34   #112
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

nu inteleg pt ce suspensie reglabila? daca nu e electronica sa te bagi tu sub ea sa o reglezi e mai dificil, imagineaza-ti ca ar trebui s-o reglezi de 2-3 pe saptamana doar din cauza drumurilor din ROM pai te bate Dumnezeu, ca de, totusi e cat de cat dificil. H&R sau WEITECH e indeajuns dupa mine; totusi niste amortizoare sport de la billstein merg de minune cu acele arcuri, ca altfel pe aceste amortizoare le faci terci
Alejandro is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 20:40   #113
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

cu arcuri sport de la h&r e totul ok , si cu orice alte arcuri
cu suspensia reglabila nu prea vad ce electronica ai nevoie , mai este un logan in romania , BBI la numar .. e din cluj si arata foarte bine doar ca trebuie repozitionate bucsele si alea alea
cu suspensia respectiva 9cm pe fata si 9 pe spate masina e mai joasa..arata foarte bine, atasez si niste poze cu ea,cred ca nu va vine sa credeti cat e de joasa
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00162.jpg
Views:	349
Size:	459.5 KB
ID:	889622   Click image for larger version

Name:	DSC00169.jpg
Views:	231
Size:	499.0 KB
ID:	889623   Click image for larger version

Name:	DSC00174.jpg
Views:	331
Size:	454.7 KB
ID:	889624  

Name:	DSC00179.jpg
Views:	404
Size:	534.2 KB
ID:	889625   Click image for larger version

Name:	DSC00922.jpg
Views:	318
Size:	695.8 KB
ID:	889626  
Old 28-04-09, 20:02   #114
marius_bmw_gtm

Stage 4

marius_bmw_gtm's Avatar

""BBI"" arata destul de bine desi a fost ceva de munca "banuiesc eu " dar a iesit super tare, sper sa vad si MS 21 RAB prin Mures cu asa suspensii bafta in continuare
marius_bmw_gtm is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 19:07   #115
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

@ marius , merci , astept sa te cunosc la intalnire ..sau ne stim deja ?
culmea frate
mi-au furat antena
stiti voi ceva frumos ? ce sa pun pe ea ...mai micutz una alta
am o antena originala de logan rezerva din cate stiu dar as vrea sa pun altceva mai mic si ieftin
ma puteti ajuta cu vreo poza / link ? sa vad cam ce ar merge asa frumos
Old 08-05-09, 20:17   #116
_Cox_
Shine Club Member

Stage 5

_Cox_'s Avatar

Member of:
[Virtual Tuning]
[4Rally]
[2 Roti]
[Street 4 Cars]
[Shine Club]
[Street Vision]

Daca vrei i-ti poti pune antena cum am si eu din careffour cu 15 ron parca.Nu prea sa vede dar daca te intereseaza iti fac o poza ca sa se inteleaga
Attached Thumbnails

Name:	logan front.jpg
Views:	224
Size:	403.9 KB
ID:	908683  
_Cox_ is offline   Reply With Quote
Old 09-05-09, 04:02   #117
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

mi-am dat seama de care e
prinzi posturile de radio la fel de bine ca , cu cea originala ?
nu avem careffour in apropiere , poate gasesc pe la metro/selgros/auchan
merci , mai astept poze sau ceva idei in continuare si poze putin mai clare
Old 09-05-09, 18:50   #118
_Cox_
Shine Club Member

Stage 5

_Cox_'s Avatar

Member of:
[Virtual Tuning]
[4Rally]
[2 Roti]
[Street 4 Cars]
[Shine Club]
[Street Vision]

Prind la fel de bine posturile de radio ca si inainte.Daca vrei poze mei clare vb pe PV.
_Cox_ is offline   Reply With Quote
Old 15-05-09, 17:39   #119
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

ok merci .. am inteles
doua poze ..sa moara dusmanii .. photoshop am schimbat azi si placutele de frana .. urmeaza gume pt jantele O.Z pe 16"
Attached Thumbnails

Name:	194.88.148.415 copy.jpg
Views:	231
Size:	227.5 KB
ID:	919719   Click image for larger version

Name:	P3290002 copy.jpg
Views:	238
Size:	1.22 MB
ID:	919720  
Old 22-05-09, 12:13   #120
iulianr26

Stage 5

iulianr26's Avatar

Quote:
Originally Posted by bandeanradu View Post
ok merci .. am inteles
doua poze ..sa moara dusmanii .. photoshop am schimbat azi si placutele de frana .. urmeaza gume pt jantele O.Z pe 16"
Marfa photoshopul asta . Astept poze cu oz!!!
iulianr26 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -