Quote:
Originally Posted by bogdan_wrc
eu zic sa il regretam pe impuscatu' pt asta...
|
Stateau ai mei la coada la carne si lapte, painea se dadea cu ratia, la fel si zaharul si uleiul.
Curentul era de cele mai multe ori oprit pe timp de noapte pentru economia tarii, la tv era program de la 19 la ora 22 si includea Telejurnal si un film, de cele mai multe ori rusesc sau chinezesc (nu erau binevazute tarile capitaliste),
sambata era program la tv de la ora 9 la ora 15. Lumea Copiilor (15 minute de desene animate), Viata Satului, si o emisiune de "divertisment", seara Telejurnal si film, iar Duminica era Albumul Duminical cu 10-15 min de desene animate, muzica numai si numai romaneasca, Cascadorii rasului cu Stan si Bran, Charley Chaplin sau Buster Kitten si asta era tot. Exista decat Televiziunea Romana. Ce mai vedeam..., pe la Bulgari (care se pare ca desii erau si ei comunisti, totusi aveau o viata mai buna).
Toata lumea lucra si copiii mergeau la scoala si sambata.
Daca aveai neamuri in strainatate sau prieteni, erai chemat la Securitate sa dai explicatii si sa incetezi relatia cu persoana respectiva, vecinii, prietenii sau colegii de munca puteau fii turnatori si nu era bine sa vorbesti de rau presedintele.
Avea toata lumea munca? Si ce daca? Oricum nu ajungea nici atunci salariul cine stie ce.
Mor cand aud pe cate unul care zice ca era bine pe vremea aia.
Ma bucur pentru ca s-a terminat totul.
Aveam 7 ani cand a venit revolutia si m-am bucurat pentru ca a picat comunismul.

Iti aduci aminte Bogdan...?