Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Ploiesti

Reply
 
Thread Tools
Old 05-08-08, 03:28   #76
Vladz

Stage 5
 
Vladz's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,182
Default Re: informatii utile

ghid de evitat plata amenzilor rutiere

Autor: Mihai PASCU

Ati încalcat prevederile Codului Rutier? Nu va bateti prea mult capul cu asta! Instanta va poate scapa de plata amenzilor sau de punctele acumulate. Lacunele existente în legislatia româneasca pot salva pielea multora dintre cei care încalca prevederile Codului Rutier fiindca lasa loc pentru o sumedenie de interpretari.

În ziua de azi totul e posibil, mai ales când vine vorba de evitarea platii unei amenzi de circulatie primita ca urmare a unei înregistrari pe un radar stationar sau pe o camera de înregistrare. Pe site-ul www.urbaniulian.ro se gasesc o multime de solutii despre cum se poate “ocoli“ legea în deplina legalitate. De precizat este ca amenda poate fi contestata în termen de 15 zile si, pe baza procesului verbal, se poate scapa definitiv de sanctiune. Atât doar ca întreg procesul se desfasoara numai în instanta.

Ce se poate contesta?
Amenzile rutiere aplicate prin camerele de supraveghere rutiera pot fi contestate ca fiind ilegale si procesele-verbale de amenda lovite de nulitate daca soferul face dovada ca agentul de circulatie constatator nu i-a adus la cunostinta dreptul de a aduce obiectiuni la continutul actului de constatare. Mai mult, în proces, se poate cere ca instanta de judecata sa oblige Politia Rutiera si firma care a montat camerele de supraveghere sa depuna dovada faptului ca acestea respecta legea privind prelucrarea datelor personale 677/ 2001. Daca nu exista autorizare pentru prelucrarea acestor informatii toate datele înregistrate si procesate sunt ilegale si pot fi anulate în justitie.
Mai exista o serie de puncte care pot fi evidentiate în tribunal în vederea evitarii platii amenzii. Acestea se refera la obligatia Politiei, la cererea instantei de a aduce informatii referitoare la firmele care au instalat camerele de supraveghere, când au fost ultima data verificate metrologic aceste camere sau daca atribuirea contractului de instalare a camerelor de supraveghere s-a facut în urma unei licitatii publice cu selectie de oferte legislatiei. În plus, firma în cauza poate fi obligata sa depuna la dosarul cauzei dovada existentei autorizatiei de constructie si amplasare a camerei si sa comunice instantei cota procentuala care-i revine din cuantumul amenzilor încasate de la soferi.

Ups! Fotografiile astea...
Masuratorile cu radare nu pot fi folosite ca probe în instanta daca fotografiile au fost facute în conditii de ceata, ploaie, ninsoare sau furtuna si, ca urmare, culoarea masinii, numarul sau soferul acesteia nu pot fi determinate exact. Acelasi lucru este valabil si în cazul unui aparat de tip stationar, daca înregistrarea este facuta în miscare sau daca în momentul înregistrarii exista simultan mai multe masini, iar autoturismul vizat nu poate fi clar evidentiat în fotografia-proba. Fata soferului trebuie sa fie perfect identificabila pentru ca, în cazul masinilor de firma, acestea sunt conduse chiar în aceeasi zi de mai multe persoane. În acest caz, sanctiunea se aplica numai soferului si nu poate fi aplicata masinii ori firmei. În plus, pe fotografie sau film trebuie sa apara obligatoriu faptul ca auto-testarea radarului a fost efectuata anterior. Daca un sofer constata ca poza lui are pe ecran litera “T“, înseamna ca aceasta este prima poza de la pornirea aparatului, iar în instanta o astfel de “dovada“ este considerata nula. Agentul care constata contraventia este cel care aplica si sanctiunea. Astfel ca, daca un agent constata contraventia, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent, aflat la doi-trei km distanta (situatia în care se transmite viteza prin statie), instanta va anula procesul-verbal împreuna cu amenda si punctele.

Complicitatea serviciilor postale
OUG 2/2001 lasa multe portite legale pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata. De exemplu, daca soferul refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savârsirii contraventiei. În astfel de situatii, procesul verbal va fi trimis prin posta la domiciliul soferului, unde trebuie sajunga în maxim 30 de zile de la data încheierii procesului-verbal de contraventie. Acest lucru presupune ca destinatarul (conducatorul auto) trebuie sa semneze pentru primirea procesului verbal. Daca nu este acasa o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la posta sa îl ridice si sa-l semneze, documentul va fi trimis înapoi la Politie. Altfel spus, daca Politia nu poate dovedi ca a comunicat procesul verbal contravenientului în termen de 30 de zile, sub semnatura acestuia de primire, amenda nu mai poate fi executata silit.

Neortodoxe, dar cu potential
De radarele fixe scapati alegând dintr-un ziar numele unei persoane care a decedat dupa data depistarii încalcarii Codului Rutier. Acest nume îl puteti trece în invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. Fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, identificarea soferului dupa fata neputând fi efectuata. Astfel, Politia Rutiera nu poate aplica sanctiunea si nu poate face dovada ca persoana decedata trecuta în invitatie a condus sau nu autoturismul. Înstiintarea poate fi trimisa cu plata la destinatar, adica aceasta sa fie efectuata de Politie la momentul primirii scrisorii. Daca Politia nu achita taxele, plicul se întoarce la expeditor. Se poate face astfel dovada faptului ca datele cerute au fost comunicate, ce-i drept, pe banii Politiei, si ca aceasta din urma nu a vrut sa platesca. Iar amenda ramâne de domeniul trecutului.
Cea mai “valabila“ varianta, însa, este sa sustineti ca în masina se aflau mai multe persoane, toate având permise de conducere, si ca acestea au condus pe rând. Pe un ton respectuos, rugati Politia sa va puna la dispozitie fotografia clara a masinii, urmând sa identificati persoana care a condus pe acel segment de drum. Cum fotografiile se fac din spatele masinii, nu se va putea face identificarea. Nimeni nu va va putea acuza de rea-vointa, iar Politia nu va avea pe cine sa amendeze.
Vladz is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 13:14   #77
Vladz

Stage 5
 
Vladz's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,182
Default Re: informatii utile

http://www.telegrafuldeprahova.ro/in...dart=10095&p=r


pe ce mai cheltuie primaria banii abia ce a plecat Calota , a venit altu
Vladz is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 22:03   #78
tre

Stage 5
 
tre's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,872
Default Re: informatii utile

pai asta are fata mai de prost decat calota, nu ca ai fi avut de unde alege, contracantindatul avea fata de betiv. ploiesti, a lost cause.
tre is offline   Reply With Quote
Old 18-09-08, 20:33   #79
tng
Observator 4tuning

Stage 5
 
tng's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5,936
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[Virtual Tuning]
[Opel]
Default Re: informatii utile

link util ptr ploiesteni si nu numai - http://www.hartaploiestiului.ro/cauta-o-strada.html
tng is offline   Reply With Quote
Old 19-09-08, 13:13   #80
krafmar

Stage 2
 
krafmar's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 34
Default Re: informatii utile

Produse pentru imbunatatirea performantelor masinii

http://www.metabond.helloweb.eu/rom/...o-metabond.htm
krafmar is offline   Reply With Quote
Old 24-09-08, 11:57   #81
PH86MIN

Stage 5
 
PH86MIN's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,408
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
Default Re: informatii utile

www.montan.tv aveti acolo camere live din Sinaia,Busteni si Predeal,plus stiri montane si radio Montan.......pentru cei care vor sa plece la munte si vor sa afle cum este vremea acolo
__________________
Kia Pro_Ceed 1.6GSL,Facelift,White. https://forum.4tuning.ro/591-masina-m...ml#post3454299
Renault Symbol 1.5 Dci
Honda CBR 600F

Vand becuri cu leduri SMD: https://forum.4tuning.ro/460-faruri-s...ml#post5250005
PH86MIN is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 17:24   #82
alex2see

Stage 5
 
alex2see's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,245
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: informatii utile

http://www.cancan.ro/2008-10-02/Ramb...la-Socola.html

consider ca este o informatie utila pentru colegul nostru jakal care lucreaza in domeniu
alex2see is offline   Reply With Quote
Old 09-10-08, 11:57   #83
PH86MIN

Stage 5
 
PH86MIN's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,408
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
Default Re: informatii utile

http://www.romanialibera.ro/a135297/...tru-radar.html
Drepturile pe care le avem atunci cand suntem opriti de radar,a se observa si ca "masinile de politie dotate cu radar nu au voie sa porneasca radarul atunci cand te vad ca treci rpin dreptul lor,este ilegal"
PH86MIN is offline   Reply With Quote
Old 09-10-08, 12:04   #84
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5
 
bogdan_wrc's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 5,152
Member of:
[AUDI]
Default Re: informatii utile

pai oricum nu il pornesc imediat, pt el are nevoie de cateva secunde sa se calibreze...
eventual il tin intors in alta parte..inspre camp.
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 27-10-08, 19:11   #85
cv-03-btf

Stage 5
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 700
Default Re: informatii utile

Salut....Acum un an am aflat ca exista in Ploiesti o firma care executa la comanda stopuri auto.Din pacate am pierdut adresa si numarul de telefon. Ma poate ajuta cineva..???
cv-03-btf is offline   Reply With Quote
Old 27-10-08, 22:46   #86
tng
Observator 4tuning

Stage 5
 
tng's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5,936
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[Virtual Tuning]
[Opel]
Default Re: informatii utile

Un nume de firma ai cumva?
tng is offline   Reply With Quote
Old 27-10-08, 23:18   #87
andrei_hrz

Stage 4
 
andrei_hrz's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 288
Member of:
[Opel]
[DACIA]
Default Re: informatii utile

cred k se refera la orbi asa cum zicem noi
andrei_hrz is offline   Reply With Quote
Old 29-10-08, 21:49   #88
Vladz

Stage 5
 
Vladz's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,182
Default Re: informatii utile

RAR vrea pistă de testare în valoare de 30 milioane euro
Autor: Andrei Hărăguş
Publicat: 28 Octombrie 2008
Vizionari: 329;

Registrul Auto Roman, RAR, vrea sa construiasca o pista de testare a zgomotului si sistemelor de franare ale masinilor, in valoare de 30 milioane de euro, in zona Bolintin-Vale, situata la 30 de km de Bucuresti, a declarat directorul tehnic al Registrului, Flavius Campeanu, pentru Capital Online.

"Vrem sa construim aceasta pista pentru a ne completa capacitatile si dotarile de testare existente deja. Speram ca lucrarile pentru aceasta pista sa inceapa anul viitor, iar prima parte care va fi realizata va servi testarii dispozitivelor de franare si al zgomotelor emise in mers de autovehicule, finalizarea fiind preconizata pentru 2010" a precizat Campeanu.

Pista va fi simlara celei din competitia Nascar si va avea o lungime de 1,9 km fiind compusa din doua linii drepte de 700 m fiecare si doua curbe pentru viteza, cu inclinatie de 80 de grade. Pe langa aceasta pista, RAR mai are in plan construirea unui turn de control, precum si a altor facilitati conexe necesare realizarii testelor. Viteza maxima la care autovehiculele vor putea fi testate este de 320 km /h. Pe aceasta pista vor fi testate masinile carora le au fost aduse modificari de tip tuning.

"RAR nu-si poate permite sa plateasca singur investitia de 30 milioane de euro, cheltuieli generale pentru constructie, si cauta sa incheie parteneriate cu producatori autohtoni de vehicule dar si cu Guvernul. Avem deschise discutii cu Renault si urmeaza sa vedem ce discutii vom aborda si cu cei de la Ford, precum si reprezentantii Ministrerului Mediului si al Dezvoltarii Durabile si Ministerul Economiei si Comertului" a mai declarat Campeanu.








Nush de ce imi suna a tun imobiliar ... cate masini sa omologhezi incat sa amortizezi investitia de 30 de mil ? noi nu avem sosele da vrem piste de omologat , si sa nu mai zic ca au in cap sa introduca ITP acela la 2 ani sa fie facut anual pt masinile mai vechi de 7 ani
Vladz is offline   Reply With Quote
Old 30-10-08, 07:15   #89
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5
 
bogdan_wrc's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 5,152
Member of:
[AUDI]
Default Re: informatii utile

asa-i romanu'...cand vrea cineva sa faca..tot nu e bine...ce ctz motivul?...pista sa fie. nu or tine-o ei 24/24h ocupata.
or trage unii un tun ceva...ma doare fix in spate..ca oricum tot noi platim fie pista fie alte case, vile si terenuri...macar de asta putem beneficia si noi.
__________________
Objects in the mirror tend to disappear

It will never have enough power until I can spin the wheels at the end of the straightaway in high gear
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 30-10-08, 11:03   #90
ven`u

Stage 5
 
ven`u's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,069
Member of:
[Opel]
Default Re: informatii utile

vise taica .... vise
ven`u is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -