Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Masina mea BMW Seria 3

Reply
 
Thread Tools
Old 27-08-13, 00:06   #46
iulyansmotors

Stage 2
 
iulyansmotors's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 41
Default Re: Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by BrownBear View Post
Sincer te puteai abtine de la un astfel de comentariu. Daca nu iti place masina, nu mai accesa acest thread, e foarte, foarte simplu.
Am tot dreptul sa-mi fac un thread si sa-mi prezint masina. Au mai fost prezentate atatea masini stock aici pe acest site...si m-am gandit ca n-as face nicio crima daca mi-as posta-o si eu pe a mea...asa cum arata ea..."neinteresanta", fara vreun tuning.
Imi pare rau ca tu consideri un E36 ca fiind "neinteresant" daca n-are nicio modificare...Nu doresc sa atac pe nimeni, nu te cunosc si nu imi permit sa te atac in vreun fel, insa parerea mea, un pasionat adevarat al acestui model poate aprecia atat masinile stock, cat si cele modificate...eu cel putin pot aprecia foarte mult o masina stock intretinuta foarte bine(nu neaparat a mea...), si consider ca este mult mai bine sa o intretii asa cum e ea...decat sa incerci sa o "scoti in evidenta" prin cine stie ce tuning esuat bazandu-se pe un buget foarte mic...si/sau pe gusturi proaste. Daca doresti un tuning de calitate, acest lucru inseamna, in primul rand, sa ai bani multi! Eu personal, deocamdata nu am acesti bani...
Nu iti plac cele stock, foarte bine, insa exprima-te civilizat!
Sincer eu nu-mi permit sa ii spun unui om pe care nici macar nu-l cunosc astfel de cuvinte mai..."directe"! Daca imi place o masina postata pe acest forum de un anumit user, ii dau un mesaj precizand ca imi place masina, imi place cum o intretine si sa se bucure de ea cat mai multi km. Cam atat. Nimic altceva. Este FIX treaba omului cum doreste sa o intretina, ce modificari sa-i faca sau sa nu-i faca,etc. Iar daca nu-mi place o anumita masina, prefer sa ma abtin in a o comenta....Daca ii pot da anumite sfaturi, i le scriu frumos,fara sa fiu prea direct sau ofensator.
Aici pe acest site, oamenii nu-si prezinta NUMAI masinile lor tunate, modificate,etc (desi se numeste 4tuning...nu este vorba NUMAI de tuning...). Este vorba de pasiune pentru masini(fie ele stock, fie ele tunate).
"e total neinteresanta,sincer." - Ok, iti accept opinia ta personala si ma bucur ca masina ta este mai interesanta sau mai atragatoare decat a mea.
Repet, daca nu iti plac E36-urile stock si te intereseaza numai cele modificate,cele "iesite in evidenta", atunci acest thread in legatura cu masina mea, nu este pentru tine!
"Faptul ca o intreti bine n-are nicio legatura cu tuningul" - Intr-adevar, nu are nicio legatura cu tuning-ul...dar de ce ar trebui sa aiba legatura cu tuning-ul??? Doar ca se numeste site-ul "4tuning" ? Constat ca nu este tocmai un site destinat in proportie de 100% numai tuning-ului, accesoriilor de tuning, masinilor tunate, etc. Deci...nu ma consider vreun "intrus".
Primul tau comentariu a fost scris ok, ti-ai exprimat o nelamurire de-a ta cu privire la aceasta masina si la aspectul ei "banal"
Am precizat de mai multe ori, ca aceasta masina NU va primi NICIUN fel de tuning !
Sincer nu vad rostul ultimului tau comentariu...cand eu am precizat, zic eu, foarte clar toate detaliile cu privire la aceasta masina si la planurile mele de viitor in tuning (cu o alta masina!)
"Faptul ca o intreti bine n-are nicio legatura cu tuningul,e o chestie pe care toata lumea ar trebui sa o faca" - foarte bine, asa este, toata lumea ar trebui sa o faca!
INSA, cati o fac??? Cati constientizeaza pe deplin ce inseamna tuning, diferenta dintre tuning adevarat si kitsch si mai ales...sa nu-si bata joc de masina? Parerea mea este ca sunt destul de putini! Si din cauza acestui lucru vedem pe strazi diverse masini batjocorite de posesorii lor si aratate cu degetul de catre toti ceilalti participanti la trafic!
Din cauza acestui lucru, multe E36-uri arata ca "ceasul rau", fiind ruginite, murdare,motorul de 1.6 scotand fum negru de nu mai vezi la 2 m in fata, scartaind din toate incheieturile, cu tapiseria scaunelor facuta zdrente...dar cu toba sport, cu semnul "Nike" pe luneta, cu semnul M3 peste tot, masina fiind 316i si cate si mai cate astfel de exemple...care pateaza imaginea acestei masini.
Parerea mea este ca daca toate BMW-urile E36 din Romania ar arata si ar functiona cel putin la fel de bine ca a mea, iar daca soferii acestui model nu ar mai fi niste nesimtiti aroganti si needucati(cum sunt destul de multi din pacate), imaginea acestui model de BMW in Romania ar fi fost mult mai buna! Bineinteles ca exista multe exemplare de E36 care arata si functioneaza mult mai bine decat a mea, insa acestea sunt prea putine in comparatie cu cate modele prost intretinute sunt...Din nou, nu zic ca a mea este un E36 perfect si nu doresc s-o laud prea mult, pentru ca sunt altele care intr-adevar merita tot respectul si toata aprecierea, insa eu zic ca reprezinta un exemplu pozitiv despre pasiune fata de o masina. Si acest lucru, reprezinta, zic eu, "nucleul" si esenta filozofiei acestui site.
Precum spune si sloganul site-ului: "Prezentam cu pasiune tot ce misca despre masini".
Daca mai ai alte comentarii cu privire la masina mea "banala si neinteresanta", nu am nicio problema sa le scrii, atat timp cat le scrii civilizat, fara sa jignesti in vreun fel pe nimeni!
Daca, totusi consideri ca este necesar sa fi prea "direct" in continuare, esti liber s-o faci, nu am cum sa te opresc, insa nu voi mai baga in seama comentariile tale.
Ma scuzati ca am scris atat, insa nu este genul meu sa fiu concis, imi place sa scriu, am dreptul sa ma exprim liber si am dorit sa spun, fara vreo retinere, tot ce aveam de spus legat de acest subiect.
O zi buna!
Bine ai zis... Bravo!
iulyansmotors is offline   Reply With Quote
Old 27-08-13, 01:02   #47
alin-007

Stage 5
 
alin-007's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,576
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Daca tot iti place varianta originala ( ceva deosebit peste 10-15 ani) adauga si un set de jante oem Personal cred ca ar arata foarte bine cu un style 30 Bafta!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B1DD6264.jpg
Views:	134
Size:	15.5 KB
ID:	2843104   Click image for larger version

Name:	3245.jpeg
Views:	108
Size:	11.2 KB
ID:	2843105  
__________________


Cand cineva te priveste de sus ...Fa-l sa regrete ca este la inaltime ....
alin-007 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-13, 13:13   #48
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by ven View Post
Te-am adaugat ca prieten in lista pentru ca ai un respect desavarsit fata de tot si toate, si ca un oximoron, ai BMW E 36. Sunt doua idei ce se contrazic in tara asta, BMW=sofer respectuos (prima persoana ce o stiu ca a invins aparenta). Tot asa! Bravo!
Stiu ce inseamna E 36, fratele meu pusese mana pe un E 36 318ti 1996 (compacta), cu 2-3 mici modificari de genul suspensia coborata de avea 4 degete subtirele de ale mele sub bara fata pana la asfalt, jante de 17' si o toba finala mai guraliva (aspectul exteriorul nu prea era conform gusturilor mele dar nici oribila nu era, iar interiorul era de la un M3 - ala ma innebunea). Prima impresie? M-am indragostit instant cand am urcat la volan, de la cum torcea motorul pana la pozitia la volan si directia foarte precisa (sigur se datora si suspensiei), iar motorul era arhi-suficient de puternic. Am apucat o perioada sa o conduc, deja eram soferul masinii si nu lasam pe nimeni sa conduca ), pana a vandut-o si m-a facut sa ma ocup mai mult cu treaba numita "unghia in gat", acum inclusiv el regreta ce a facut...
Intrebare! Cati km reali a adunat masina ta in decursul a 23 de ani de existenta? De curiozitate te intreb.

Wow! Incep prin a va cere mii de scuze ca nu v-am raspuns la timp, insa credeam ca topicul cu masina mea de pe forum era "mort definitiv" ) si nu am mai umblat pe el sa vad daca mi-a mai scris cineva, spre rusinea mea...
Imi cer scuze! Am sa va raspund acum, sperand ca nu este prea tarziu.
Ce pot sa spun, exact asta doresc sa si demonstrez. Sa arat adevarata fata a acestor masini deosebite. Pana acum, un om obisnuit vedea in aceste masini niste "rable obosite, cazane, junghiuri", etc. ale caror soferi sunt niste nesimtiti, care scuipa seminte la stop, arunca servetelele pe sosea, cu salamu' tare in boxele vechi(sau cele luate cu 8 lei din Obor). Ma bucur sa vad ca cineva reuseste sa faca diferenta dintre un "cocalar cu bemveu" si un pasionat de BMW. Am fost de curand in Suedia unde astfel de masini(inca sunt destule) sunt conduse de catre oameni seriosi, imbracati bine, civilizati, manierati. Pt un suedez, nu conteaza ca vecinu' are masina mai smechera ca a lui, nu conteaza ca e mai noua, marimea sau potenta motorului, marca, etc. Ei isi cumpara masini si le tin pana acestea "crapa". Sotul verisoarei mele a tinut o Mazda 15 ani. Si asa procedeaza fffff. multi suedezi. Am avut multe de invatat de acolo si o buna parte din mentalitatea mea provine exact din Lund, Skane.
Inteleg perfect ce ai simtit cand ai condus prima data un E36. Eu am facut scoala de soferi pe un Logan(masina buna, nu zic). Insa in ziua cand m-am dus cu tata sa imi iau permisul de la DRPCIV Pipera si in momentul cand am primit "oficial" masina spre a o conduce, nu pot sa va descriu ce am simtit...si sincer nimeni din lumea asta nu poate sa ma inteleaga. Pur si simplu m-am simtit intr-o deplina siguranta, cum accelera masina, cum frana, ambreiajul cum actiona, pozitia la volan, vizibilitatea, cutia de viteze, cum se schimbau vitezele, cum "torcea" motorul, cum se auzea muzica, toate aceste lucruri m-au cucerit de prima data cand am plecat cu masina oficial ca proaspat sofer cu 0 km la "bord".
De-atunci s-au facut 3 ani si 7 luni si am exact aceeasi senzatie de fiecare data cand ma urc la volan, pornesc motorul si o scot din garaj. Every. Time.
Nu m-am saturat de ea nicio secunda pana cum!
Dupa parerea mea, garantat are ceva "special". Si cred ca absolut toate E36-urile bine intretinute au acel "ceva special".
Sigur ca multi vor spune ca e banala, ca e doar un 318i nici macar acolo un 6 cilindri, nu am "modificat" nimic la ea, are jante mici si banale, bla bla bla. Nu ma intereseaza sa "o modific",precum am mai spus. Pe aceasta masina o voi tine mereu clasica, fara jante,fara pachet M, fara "transplant de inima", fara nimic, o tin asa cum e ea. Investesc bani in ea ca sa o mentin in buna stare de functionare si sa previn rugina, atat. F*ck me right?
Mai am un E90 luat de nou din reprezentanta si nici pe departe nu ma simt asa de bine in masina aia(da, in pofida conditiilor si a multiplelor dotari din ea) precum ma simt in E36. Cam asa s-ar defini pasiunea adevarata pt. modelul respectiv, nu? Eu asa cred.
Acum, fiecare cum percepe pasiunea...
Cati km are? Pai masina, dupa cum am mai spus, a fost a verisoarei mele din Suedia. Cel putin teoretic, are 207.000km. Vara mea a luat masina in 2002 de la un bun prieten de-al ei care acesta a cumparat-o de noua. Eu sunt cam al 3-lea proprietar si nu cred ca se pune problema de km. dati inapoi sau altele...(insa nimic nu e sigur in Universul asta'...). Oricum, masina accelereaza bine, nu scoate fum deloc, nu consuma ulei, nu consuma exagerat de multa benzina, la ITP cand ii verifica noxele, cei de acolo sunt impresionati de cat de putine noxe scoate pt. varsta ei de 23 ani. Si o am de 5 ani, nu de 5 luni...
Am fost in vara asta pana in Suedia cu ea iar in total, tot drumul(~4800km dus-intors) nu a consumat decat ~400 ml de ulei. Iar consumul de benzina a fost undeva la 7.8 pe tot parcursul calatoriei. Am mers si cu >160 pe autostrazile din Germania si in general acolo am mers mai tot timpul cu 130-140. A mers excelent. Mai multe detalii despre drum aici: https://masinamea.4tuning.ro/index.ph...journal_id=293
Nu mai stau sa scriu, ca si asa iar cred ca voi scrie....mult.

Sigur ca are si ea dezavantajele ei, libsa aproape completa a dotarilor este o mica porblema, insa cu timpul le voi rezolva pe toate. M-ar interesa sa-i pun macar geamuri electrice pe fata si aer conditionat. Atat. In rest chiar ma bucur ca nu e o masina "dixita" de senzori si alte "minuni" precum E90-ul care devine uneori chiar enervant... Simplitatea ei imi place f. mult.
Dar gata ca am "laudat-o" destul...Am avut si mici probleme. Starter-ul de la electromotor facea figuri si l-am schimbat. Si odata cu el am mai schimbat si releul de la alternator, pt. ca imi incarca "aiurea"... Insa na, ce sa vreau de la ea....are 23 ani! Important e ca deocamdata merge brici. Si sunt ff. atent la ea sa vad daca mai apar alte probleme. E mult mai ieftin sa previi decat sa repari.
In prezent i-am facut un polish si astfel si-a recapatat stralucirea. Acum ca vine iarna cred ca ii voi cumpara un set de jante originale BMW pe 15 pt. cauciucurile de iarna.
O sa inchei aici pt. ca iar am scris un roman polisitst. Off...incerc sa fiu concis, insa nu-mi iese... ) Asta e...
Iti multumesc inca o data pt. comentariul frumos si pt. apreciere. Sa ai si tu grija de masina ta si sa te bucuri de ea! Multa sanatate si bafta in continuare!
__________________
Masina mea: BMW E36 318i - https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...36-clasic.html

" Un E36 clasic "
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 02-10-13, 13:20   #49
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by RacerJunior View Post
Nu sunt adeptul stilului dar trebuie si masini de astea. Daca ne-am baga toti in ele peste 10 ani nu ar mai exista neatinse. Bravo tie.
Multumesc frumos! Tind sa cred ca asa este. Oricum, mie imi place cel mai mult aspectul original al Seriei 3 E36. Am toata stima pt. cei ce investesc mii de euro in tuning, insa ii las pe ei sa faca acest lucru. Nu e pt. mine.
O zi buna sa ai si ai grija de masina/masinile tale!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 02-10-13, 13:34   #50
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by sYdanyel View Post
Masina asta e impecabila, are un proprietar de nota 10+ care are mare grija de ea , am avut ocazia sa o vad live si e foarte foarte ingrijita!
Imi place foarte mult cum ai facut stopurile / semnalele in alb , ii da un alt aspect care merge foarte bine cu culoarea masinii .
Am vorbit cu tine ( nu stiu daca mai ti minte , majorat Gabriela ) si mi-am dat seama de la inceput cat de mult ti la masina asta .
E36-le asta a nimerit pe maini bune , bafta in continuare ! Sa ne auzim cu bine !
Salut!
Multumesc frumos. Ma bucur ca iti place masina!
Insa, cu tot respectul, dar cred ca ma confunzi cu alta persoana. Nu am fost la niciun majorat al unei fete Gabriela... ) Scuze.
Insa oricum , multumesc inca o data pt. cuvintele frumoase, sa ai grija de masina ta. O zi buna sa ai!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 02-10-13, 13:36   #51
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by iulyansmotors View Post
Bine ai zis... Bravo!
Multumesc frumos ca ma sustii! Imi place mult si masina ta! Sa o mentii asa cum iti place! O zi buna!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 02-10-13, 13:52   #52
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by alin-007 View Post
Daca tot iti place varianta originala ( ceva deosebit peste 10-15 ani) adauga si un set de jante oem Personal cred ca ar arata foarte bine cu un style 30 Bafta!
Salut!
M-am gandit acum ca vine iarna sa-i cumpar niste jante OEM insa mai mici pe 15. M-as complica cu niste jante mai mari. Am deja cauciucuri bune de iarna pe 15. Stiu ca sunt mai inestetice si ca unele mai mari arata mai bine, insa toate la timpul lor.
O sa radeti, dar mie personal imi plac mult Style 27 si Style 13.
Sunt simple, insa f. raspandite pe BMW-urile E36. Mai ales style 13 stiu ca au fost si pe E30 insa cu 4 prezoane. Sunt ieftine si ar contribui si ele la "completarea" aspectului acela original de E36. Stiu ca nu au decat 7J, nu sunt late, sunt inestetice, insa sunt OEM si ele.
Style 30 imi plac mult, insa o sa ma mai gandesc mai tarziu, ca trebuie sa-mi cumpar anvelope noi de vara pe 16 sa intre pe Style 30.
Multumesc! O zi buna sa ai si ai grija de masina ta!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 03-10-13, 01:02   #53
iulyansmotors

Stage 2
 
iulyansmotors's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 41
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by BrownBear View Post
Wow! Incep prin a va cere mii de scuze ca nu v-am raspuns la timp, insa credeam ca topicul cu masina mea de pe forum era "mort definitiv" ) si nu am mai umblat pe el sa vad daca mi-a mai scris cineva, spre rusinea mea...
Imi cer scuze! Am sa va raspund acum, sperand ca nu este prea tarziu.
Ce pot sa spun, exact asta doresc sa si demonstrez. Sa arat adevarata fata a acestor masini deosebite. Pana acum, un om obisnuit vedea in aceste masini niste "rable obosite, cazane, junghiuri", etc. ale caror soferi sunt niste nesimtiti, care scuipa seminte la stop, arunca servetelele pe sosea, cu salamu' tare in boxele vechi(sau cele luate cu 8 lei din Obor). Ma bucur sa vad ca cineva reuseste sa faca diferenta dintre un "cocalar cu bemveu" si un pasionat de BMW. Am fost de curand in Suedia unde astfel de masini(inca sunt destule) sunt conduse de catre oameni seriosi, imbracati bine, civilizati, manierati. Pt un suedez, nu conteaza ca vecinu' are masina mai smechera ca a lui, nu conteaza ca e mai noua, marimea sau potenta motorului, marca, etc. Ei isi cumpara masini si le tin pana acestea "crapa". Sotul verisoarei mele a tinut o Mazda 15 ani. Si asa procedeaza fffff. multi suedezi. Am avut multe de invatat de acolo si o buna parte din mentalitatea mea provine exact din Lund, Skane.
Inteleg perfect ce ai simtit cand ai condus prima data un E36. Eu am facut scoala de soferi pe un Logan(masina buna, nu zic). Insa in ziua cand m-am dus cu tata sa imi iau permisul de la DRPCIV Pipera si in momentul cand am primit "oficial" masina spre a o conduce, nu pot sa va descriu ce am simtit...si sincer nimeni din lumea asta nu poate sa ma inteleaga. Pur si simplu m-am simtit intr-o deplina siguranta, cum accelera masina, cum frana, ambreiajul cum actiona, pozitia la volan, vizibilitatea, cutia de viteze, cum se schimbau vitezele, cum "torcea" motorul, cum se auzea muzica, toate aceste lucruri m-au cucerit de prima data cand am plecat cu masina oficial ca proaspat sofer cu 0 km la "bord".
De-atunci s-au facut 3 ani si 7 luni si am exact aceeasi senzatie de fiecare data cand ma urc la volan, pornesc motorul si o scot din garaj. Every. Time.
Nu m-am saturat de ea nicio secunda pana cum!
Dupa parerea mea, garantat are ceva "special". Si cred ca absolut toate E36-urile bine intretinute au acel "ceva special".
Sigur ca multi vor spune ca e banala, ca e doar un 318i nici macar acolo un 6 cilindri, nu am "modificat" nimic la ea, are jante mici si banale, bla bla bla. Nu ma intereseaza sa "o modific",precum am mai spus. Pe aceasta masina o voi tine mereu clasica, fara jante,fara pachet M, fara "transplant de inima", fara nimic, o tin asa cum e ea. Investesc bani in ea ca sa o mentin in buna stare de functionare si sa previn rugina, atat. F*ck me right?
Mai am un E90 luat de nou din reprezentanta si nici pe departe nu ma simt asa de bine in masina aia(da, in pofida conditiilor si a multiplelor dotari din ea) precum ma simt in E36. Cam asa s-ar defini pasiunea adevarata pt. modelul respectiv, nu? Eu asa cred.
Acum, fiecare cum percepe pasiunea...
Cati km are? Pai masina, dupa cum am mai spus, a fost a verisoarei mele din Suedia. Cel putin teoretic, are 207.000km. Vara mea a luat masina in 2002 de la un bun prieten de-al ei care acesta a cumparat-o de noua. Eu sunt cam al 3-lea proprietar si nu cred ca se pune problema de km. dati inapoi sau altele...(insa nimic nu e sigur in Universul asta'...). Oricum, masina accelereaza bine, nu scoate fum deloc, nu consuma ulei, nu consuma exagerat de multa benzina, la ITP cand ii verifica noxele, cei de acolo sunt impresionati de cat de putine noxe scoate pt. varsta ei de 23 ani. Si o am de 5 ani, nu de 5 luni...
Am fost in vara asta pana in Suedia cu ea iar in total, tot drumul(~4800km dus-intors) nu a consumat decat ~400 ml de ulei. Iar consumul de benzina a fost undeva la 7.8 pe tot parcursul calatoriei. Am mers si cu >160 pe autostrazile din Germania si in general acolo am mers mai tot timpul cu 130-140. A mers excelent. Mai multe detalii despre drum aici: https://masinamea.4tuning.ro/index.ph...journal_id=293
Nu mai stau sa scriu, ca si asa iar cred ca voi scrie....mult.

Sigur ca are si ea dezavantajele ei, libsa aproape completa a dotarilor este o mica porblema, insa cu timpul le voi rezolva pe toate. M-ar interesa sa-i pun macar geamuri electrice pe fata si aer conditionat. Atat. In rest chiar ma bucur ca nu e o masina "dixita" de senzori si alte "minuni" precum E90-ul care devine uneori chiar enervant... Simplitatea ei imi place f. mult.
Dar gata ca am "laudat-o" destul...Am avut si mici probleme. Starter-ul de la electromotor facea figuri si l-am schimbat. Si odata cu el am mai schimbat si releul de la alternator, pt. ca imi incarca "aiurea"... Insa na, ce sa vreau de la ea....are 23 ani! Important e ca deocamdata merge brici. Si sunt ff. atent la ea sa vad daca mai apar alte probleme. E mult mai ieftin sa previi decat sa repari.
In prezent i-am facut un polish si astfel si-a recapatat stralucirea. Acum ca vine iarna cred ca ii voi cumpara un set de jante originale BMW pe 15 pt. cauciucurile de iarna.
O sa inchei aici pt. ca iar am scris un roman polisitst. Off...incerc sa fiu concis, insa nu-mi iese... ) Asta e...
Iti multumesc inca o data pt. comentariul frumos si pt. apreciere. Sa ai si tu grija de masina ta si sa te bucuri de ea! Multa sanatate si bafta in continuare!
Inca un comentariu constructiv si adevarat despre BMW E36, imi place cum gandesti, inteleg perfect ce inseamna sa metii o masina intr-o stare cat mai originala( piese OEM) cu "setup-ul" de fabrica. imi place cum ai zis: "Cum accelera masina, cum frana, ambreiajul cum actiona, pozitia la volan, vizibilitatea, cutia de viteze, cum se schimbau vitezele, cum "torcea" motorul, cum se auzea muzica, toate aceste lucruri m-au cucerit de prima data cand am plecat cu masina oficial ca proaspat sofer cu 0 km la "bord"." - nu esti singurul cucerit putini observa aceste detalii, eu pe tema asta am realizat si un mini documetar(https://youtu.be/OMLI9S2JWbI) despre bmw e36. Felicitari in primul rand pentru modul in care gandesti, pentru minunatul 318-le tau si respectul pentru aceste masini;
Ps: - si mie imi plac jantele Style 15;
- atasez o poza cum "cu un "banal" bmw e36 sedan... pentru unii!
Bafta!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bmw-3-series-02.jpg
Views:	131
Size:	591.1 KB
ID:	2865462  
iulyansmotors is offline   Reply With Quote
Old 03-10-13, 08:17   #54
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by iulyansmotors View Post
Inca un comentariu constructiv si adevarat despre BMW E36, imi place cum gandesti, inteleg perfect ce inseamna sa metii o masina intr-o stare cat mai originala( piese OEM) cu "setup-ul" de fabrica. imi place cum ai zis: "Cum accelera masina, cum frana, ambreiajul cum actiona, pozitia la volan, vizibilitatea, cutia de viteze, cum se schimbau vitezele, cum "torcea" motorul, cum se auzea muzica, toate aceste lucruri m-au cucerit de prima data cand am plecat cu masina oficial ca proaspat sofer cu 0 km la "bord"." - nu esti singurul cucerit putini observa aceste detalii, eu pe tema asta am realizat si un mini documetar(https://youtu.be/OMLI9S2JWbI) despre bmw e36. Felicitari in primul rand pentru modul in care gandesti, pentru minunatul 318-le tau si respectul pentru aceste masini;
Ps: - si mie imi plac jantele Style 15;
- atasez o poza cum "cu un "banal" bmw e36 sedan... pentru unii!
Bafta!

Salut!
Foarte interesant materialul. L-am mai vazut odata la sectiunea "VIP club masina mea". Cum de altfel am vazut si celelalte clipuri din semnatura ta facute de tine. Foarte frumoase! Ma bucur ca ai grija de masina ta si sper sa o poti tine cat mai multi ani. Merita sa te bucuri de ea asa cum si ea metita o viata cat mai lunga.
Bafta si tie cu masina si multa sanatate!!!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 14-04-14, 20:50   #55
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Va salut dragi iubitori de E36!
Ma scuzati ca va deranjez...stiu, nu mi-am luat un nou set de jante pe 17, nu am pus masinii mele un body kit M, o am la fel de clasica precum am avut-o si pana acum....aa da mi-am luat niste jante originale BMW style 28...stiu ca sunt pe 15 si sunt inestetice, dar mie imi plac si dau un aer mai clasic masinii mele decat jantele AEZ Dion pe care le-am avut pana acum.


Vreau sa va arat ce am compus eu intr-o zi cand aveam ceva timp liber. Am compus o "balada" a BMW-ului E36. Am vazut ca si Dacia are o astfel de "balada" si am zis...ma de ce nu ar avea si BMW-ul E36?
Nu e cine stie ce, nu am eu talent, nu sunt vreun poet...insa am pus putin suflet cand am scris-o si reprezinta "viata" multor E36-uri din lumea asta. Si ma gandeam ca daca nu le arat "balada" asta posesorilor de E36, cui sa mai arat...? Am aratat-o unor prieteni de pe 4Tuning si le-a placut mult din cate mi-au zis...Sper sa va placa si voua! Vedeti ca e putin cam lunga )

Postarea originala o gasiti aici, unde am pus si poze ) https://masinamea.4tuning.ro/index.ph...journal_id=476

Balada BMW E36

Anul 1990, in sfarstit e mai liniste
Anul trecut a fost cam zbuciumat,
Am auzit ca s-ar fi daramat niste...
Ziduri din beton armat...?

Sunt ultimii ani dintr-un secol violent
Dar oamenii dintotdeauna au sperat,
Ca va fi mereu pace si incet-incet...
Sperantele si le-au recapatat!

Am de continuat o misiune glorioasa
Misiune ce surorile mele mari au indeplinit-o,
Sa fiu frumoasa, fiabila si spatioasa
Demna de a purta numele de BMW, precum nemtii au denumit-o

Iesita ieri din fabrica, WOW, ce bine e!
Soarele arde si asfaltul e uscat.
Ma preia un domn si ma conduce spre...
...a fi expusa intr-un showroom elegant.

"Noul Seria 3" scrie peste tot!
Vad oameni care intra si se intereseaza,
Despre preturi, dotari, design si confort
Si astfel viata mi se lumineaza!

"Imi place foarte mult, e fascinanta!
Imi place mai mult ca modelul anterior,
E mai confortabila, cocheta si mai spatioasa
Decat multe altele cu pret asemanator".

Dupa cateva zile de asteptare,
M-au scos din acel showroom elegant,
M-au spalat si m-au pus intr-o parcare
Moment in care am simtit ceva ciudat...

"Vai ce frumoasa e tatttiii, felicitari!!!"
"Domnule procuror, e foarte frumoasa!"
Numai vorbe frumoase si alte exclamari...
Am ascultat in acea zi dubioasa.

Dar se pare ca acesta e doar inceputul...
In sfarsit am gasit cumparator!
Nu am asteptat prea mult, dar acum tot gandul...
Imi zboara la drumurile frumoase din viitor!

Pentru asta am fost facuta, pentru drumuri, pentru strada
Si de aceea surorile mai mari au avut real succes.
Ca de la motorizarea cea puternica, la una mai normala
Oamenii sunt extrem de multumiti, aproape de exces.

E21 si E30 au fost masini de legenda,
Si tocmai de aceea, am o misiune grea.
Sa fiu o masina mai buna ca cea concurenta,
Din orice domeniu, lumea sa ma vrea.

A trecut un an, au trecut doi, au trecut trei,
Kilometri, cu zecile de mii se aduna...
Eu sunt in putere mereu pentru ei
Zilele bune inca nu au inceput sa apuna.

O revizie, un plin, inca o autostrada...
Mereu pe drumuri cu o servieta in portbagaj.
Stapanul meu e un om de izbanda
Si astfel si-a permis sa-mi faca un garaj!

Ploua, ninge, e vant sau furtuna
Pe mine nu prea ma intereseaza...
Stau in garaj, e uscat si caldura
Stapanul meu mereu ma rasfata...

Vad masini murdare, pline de noroi
De parca sunt de teren, nu sedanuri ca mine...
Nu e nicio diferenta daca afara sunt ploi
Sau daca sunt zile senine...

Stapanul meu e altfel, el ma respecta!
Pt mine a muncit din greu si asta se vede...
Nu e un parvenit si asta se reflecta
Pana si in vopseaua caroseriei mele...

Trec multi ani de drumetii si de rasfat...
Am vazut multe peisaje superbe.
Dupa tot acest timp, n-am reusit sa ma dezvat..
De autostrazi, drumetii si semne.

Dar intr-o zi am fost cu stapanu'...
La showroom-ul de unde el m-a luat.
Era foarte bucuros ca i-ar fi spus unu'...
Ca cica azi ceva nou s-a lansat.

Mie una sincer, nu-mi placea deloc,
Aveam o senzatie stranie de deja vu...
"Noul Seria 3" scria mare de tot !!!
"Oooo nu...nu pot sa cred...nu altu'...

Era anul 1998, si la fel ca si la mine...
Lumea dadea navala si se interesa,
Dar cel mai mult ma dispera pe mine...
Stapanului meu un E46 mult ii placea!

Trecura cateva zile si iata-l: Cosmarul!
Alb, cu numere rosii in fata garajului...
Niciun cuvant nu poate descrie amarul
Ce l-am simtit pana-n fundu' ambreiajului.

Avea mai multe dotari, mai confortabila, mai sigura...
6 cilindri, cai mai multi si cuplul era marit
Mai spatioasa, mai moderna, mergea aproape singura...
Tot ce avea BMW mai bun, intr-un model imbunatatit.

Pe mine m-a scos afara pentru ca statea sa ploua...
Iar atunci am simtit o mie de senzatii amare.
Cand in locul meu a bagat-o pe nemernica cea noua...
Si pe mine a scris mare...."DE VANZARE!"

Eram afara in ploaie, murdara si obosita...
Nu mai eram regina de alta data.
Si dintr-o data simteam cum din clipa in clipa...
Ma sfarseam bucata cu bucata.

Intr-o zi de toamna destul de mohorata,
Cu stapanul am plecat la o mica plimbare...
Dupa ce am ajuns, ma opreste si ma anunta
Ca ma va lasa aici cu alte masini in parcare.

Isi ia ramas bun, ii simt mana pe capota,
Mai calda, mai tremuranda ca de obicei...
"Asta este din pacate a masinilor soarta,
Sper ca noul proprietar sa fie mai ok..."

Stau in frig, in ploaie, ninsoare si vant...
Alaturi de mine mai sunt si alte masini
Toate asteptam, e liniste ca de mormant...
Aveam stapan, acum am ajuns singura printre straini.

Nu dupa mult timp, am un nou proprietar!
M-a cumparat la un pret foarte bun
Nu e vreun procuror, sau vreun demnitar
Dar macar ma tine mereu pe drum.

Cu trecerea anilor, incep problemele...
Am rugina pe jos, pe la aripa
Ba amortizoarele, ba bieletele...
S-au rarit drumurile, dar nu e chiar panica.

Proprietarul cel nou nu ma prea respecta,
Se vede ca in viata lui nu prea a muncit...
Parintii lui nu au luat decizia corecta,
Si incet-incet observ ca m-au chinuit...

Drumetiile frumoase facute alta data...
Peisajele, rasfatul, intretinerea atenta,
Toate au fost inlocuite de indata...
Cu demaraje, forjari si conducere violenta.

Nu mai eram condusa de-o familie fericita,
Si nici pe drumuri frumoase nu prea mai circulam...
Acu-mi plimb stapanul si pe-a lui iubita,
Ce ei mereu suspensia-mi testau...

Au! Ma doare bucsa, rulmentul ma omoara...
Pe strada cand merg, eu urlu de durere.
Insa stapanul meu nu prea ma ia in seama...
Atat timp cat el ma conduce cu placere.

Muzica tare in boxe, mainile scoase pe geam.
Demaraje tari, liniute, gogosele...
Prietenii lui ma conduc ca pe maidan,
Ca prematur sa apara unele probleme...

Mi se face rau si simt cutia cum vibreaza,
Insa ei nu prea ma mai baga in seama...
In cele din urma ambreiajul imi cedeaza,
Iar ei nu se mai ating de mine...le e teama.

M-au abandonat pe-un camp si acolo m-au lasat...
Au trecut 3,4,5 luni...nimic, nicio veste.
Mie sincer imi pare rau ca la greu eu i-am lasat...
Cand ei se simteau bine, se distrau de poveste.

Greu a trecut timpul, greu mai rasare lumina...
Simt cum ma ia rugina, simt cum voi sfarsi.
Ca bine o duceam inainte de venirea...
Acelui model nou, cu care stapanul ma inlocui...

Intr-o zi vazui stapanul nou alaturi de cineva.
Sa fie vreun mecanic, vreun dealer auto cumva?
El m-a pornit, si vizibil pe el il interesa,
Tot istoricul meu, si cum a decurs intretinerea.

Dupa ceva timp scurs in neant...
Nu-l mai vedeam decat pe acel domn nou.
Nu venise singur si era manierat...
Cu toti si toate cele din jurul sau.

Repede in service el m-a bagat...
Si degraba au inceput reparatiile.
Imi placea mult cum m-a lucrat
Fara sa apara complicatiile...

Aveam multe probleme, cardanul ma durea groaznic...
Tinichigeria el mi-a facut-o aproape ca la carte.
Fata de vechiul proprietar, vedea-l-as la dracu'n praznic...
El ma trateaza foarte bine, simtindu-ma aparte.

Gata eram cu reparatiile, tinichigeria a fost facuta.
Mai aveam putin si iar ma bucuram de strazi...
Stapanul nou m-a lucrat foarte bine pana la ultima cuta,
Ca imediat l-am si condus la o padure de brazi...

Era un meeting de pasionati de BMW,
Iar acolo foarte multi fani,
Se mirau cum de o masina asa veche,
Arata asa bine dupa atatia ani.

M-am simtit din nou ca o regina
Si ma bucur foarte mult...
Era sa ajung ca o ruina,
Dar asta a fost demult...

Zilele trecute, intr-o mare parcare,
Observ o masina familiara...
Cum sa n-o recunosc, nenorocirea mare,
Locul mi-l luase din garaj odinioara...

Acel E46 alb, acum fara numere rosii
Ruginita, lovita, ca dezmembrata...
Batjocorita de catre toti prostii,
De proprietarii ei, naiba sa-i bata!

Proprietarul ei nu mai era acelasi...
Cel care ma cumparase si pe mine.
Ci arata ca un tanar faptas...
Eliberat pe cautiune.

In final, modelele vechi din astea mai ca mine...
Ajung sa se darame, sau uitate de lume.
Dar cei care intr-adevar tin foarte mult la mine...
Nu isi pot vedea masinile ruine.

Asa ca si tu, cititorule, daca ma mai intretii,
Te rog si eu foarte frumos ceva...
Nu lasa pe nimeni sa decida ce sa detii
Daca la mijloc e pasiunea !
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 14-04-14, 21:52   #56
alin-007

Stage 5
 
alin-007's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,576
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Am ramas uimit si placut impresionat de ce minunatie ai compus ! De la mine ai NOTA 10+
alin-007 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-14, 22:30   #57
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by alin-007 View Post
Am ramas uimit si placut impresionat de ce minunatie ai compus ! De la mine ai NOTA 10+
Multumesc frumos si ma bucur foarte mult ca si tie ti-a placut...inseamna ca n-am compus-o degeaba ! O zi minunata si bafta cu proiectele!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 18-04-14, 23:01   #58
Skyll3x

Stage 4
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 298
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Foarte frumos ! Bravo.
Cu jante style 13 te pot ajuta eu daca doresti.
Recomand un casetofon OEM, ii poti face chiar tu iesire auxiliara si/sau line out.
Nu ti-ar placea o bara ca cea din poza ? E OEM, nu tuning. Cu grila neagra sau rosie cum crezi ca ti-ar placea.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	url.jpg
Views:	141
Size:	2.35 MB
ID:	2973930  
__________________
BMW 320i E36 Coupe
Skyll3x is offline   Reply With Quote
Old 19-04-14, 00:12   #59
BrownBear

Stage 2
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Quote:
Originally Posted by Skyll3x View Post
Foarte frumos ! Bravo.
Cu jante style 13 te pot ajuta eu daca doresti.
Recomand un casetofon OEM, ii poti face chiar tu iesire auxiliara si/sau line out.
Nu ti-ar placea o bara ca cea din poza ? E OEM, nu tuning. Cu grila neagra sau rosie cum crezi ca ti-ar placea.
Salut! Multumesc pt. apreciere. Deocamdata am facut rost de niste jante style 28. Initial am vb la telefon cu cineva in legatura cu niste jante style 13. Cand am ajuns acolo, am constatat ca nu le mai are pe cele style 13 si le avea pe astea.Aveau un pret foarte bun si erau in stare buna...Deocamdata o sa le tin pe astea. In legatura cu alte modificari pe la interior si exterior, sincer in exterior as dori sa o pastrez cu cat mai multe elemente originale, nu as dori sa modific nimic la ea. Sincer imi place mai mult bara non facelift decat cea facelift pe care mi-ai aratat-o in poza. In momentul asta nu prea mai am resurse din banii mei sa mai fac imbunatatiri...Insa cand voi face rost, ma voi axa in primul rand pe "tratarea" imperfectiunilor masinii (sunt cateva mici zgarieturi, mici urme de rugina...). Pe urma mai sunt si unele mici probleme tehnice pe care as dori sa le rezolv...nu foarte grave sau urgente, dar e mult mai bine si ieftin sa previi decat sa repari
Mie personal imi plac mult masinile E30, E36 stock intretinute ca scoase din fabrica. Acolo vreau s-o aduc si pe a mea. Nu cred ca mai am mult pana acolo...
Da, ma gandeam ca pe urma sa ii pun aer conditionat si geamuri electrice(acestea sunt chestii de care am nevoie, nu de "fite"). Si cam atat. Insa mai trebuie sa vad daca merita, care sunt eventualele riscuri...sa gasesc si pe cineva sa mi le monteze si sa lucreze cu pasiune. Multumesc frumos pt sustinere! Bafta si tie cu proiectele si ideile tale! O zi buna!
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 20-04-14, 17:58   #60
mihayruncanu

Stage 5
 
mihayruncanu's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 609
Default Re: E36 - Masina mea - Un E36 clasic :)

Felicitari pentru poiezie si masina , am furato dar am spus de unde Balada BMW E36
Autor: BrownBear https://forum.4tuning.ro/member.php?u=109507
mihayruncanu is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -