Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, în 4.000-5.000 de euro fiecare) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/138838-vw-golf-iii-gti-vs-dacia-logan-second-4-000-5-000-euro-fiecare.html)

Costel-TBO 03-10-09 23:12

re: VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, în 4.000-5.000 de euro fiecare)

Sa vezi ce dragut e sa vii in noiembrie 1400 de km cu un Golf 3, sa ti se sparga o conducta de apa, sa-ti cada termocupla, sa ti se blocheze trapa deschisa, sa nu mearga stergatoarele, si, evident, sa prinzi 2 ploi pe drum, sa ti se abureasca parbrizul PE DINAFARA...

frate ce ghinion ai avut:shock:........se putea si mai rau:D

razvyy21 03-10-09 23:29

lasati piesele necare pt revizie gen filtre placute de frana etc. Astea sunt consumabile si gasesti pt orice masina.

Ia cautati voi o caseta de directie NOUA pt golf3. eventual una pt masina fara servo ca alea sunt rare. sa nu mai zic de o bieleta, o bascula, un radiator pt ac,o coloana de directie, un bloc de lumini, o macara pt geam electric,etc etc.. Repet, NOI. o sa vedeti ca o sa gasiti greu sau o sa stati 2 saptamani pana vin pe comanda :).
Asta sa nu mai zic de elemente de caroserie gen aripi, usi unde chiar le gasesti destul de greu si la preturi destul de mari. De asta zicea foarte bine ionut ca la o masina veche dezmembrarile rullzzz.
Un cunoscut cu un golf3 acum cateva luni a avut accident si a trebuit sa schimbe farurile. A vrut sa isi ia noi, ca prin dezmembrari toate erau cam matuite. Efectiv nu a gasit faruri noi la fel ca alea originale. Pana la urma si-a luat d-alea gen tuning, dar nu pt ca asa a vrut ci pt ca nu a gasit originale.

ionut_cluj 03-10-09 23:29

morghen: bine.

Costel-TBO: intr-o zi o sa scriu o carte despre cursa respectiva... atata adunatura de ghinioane n-am avut in viata mea, dar am prins drag de masina:)

Costel-TBO 03-10-09 23:37

Ionut daca mai ai masina sa ai parte de ea;)

Razvy io nu cred ca un far de golf ii mai scump ca unu de.....logan
majoritatea care sau dat jos din logan si sau urcat in golf, nu or mai vrut dacia
ii plina reprezentanta de dacii NOI NOUTE defecte

cum spuneam: VWconduce;)

RideTheRiddle 04-10-09 00:05

aripi eu mi-am luat noi. au costat 240 lei ambele si am stat 2 ore sa imi vina, faruri am gasit in absolut toate magazinele de piese auto la 300 ron perechea de faruri bielete si bascule la fel, bieletele le aveau pe stoc iar basculele au zis ca dureaza o zi sa imi aduca, macarale pentru geamuri electrice nu vad ce rost are sa iti iei noi, se gasesc destule pe la dezemembrari si originalul e mai bun decat orice, radiatorul pentru ac la fel dezmembrari, daca stii sa il verifici nu are rost sa il iei nou, coloana de directie si blocul de lumini la fel. nu cred ca golful 3 e o masina atat de rar si atat de veche incat piesele noi sa fie imposibil de gasit.

ionut_cluj 04-10-09 00:13

Quote:

Originally Posted by Costel-TBO (Post 2690372)
Ionut daca mai ai masina sa ai parte de ea;)

N-o mai am, am vandut-o la 3 zile dupa ce s-a consumat distractia.

Am scris o parte din drum aici:
https://forum.4tuning.ro/31-divertism...ml#post2690450

aleks 05-10-09 01:33

Haideţi să purtăm discuţia doar luând în considerare Golful 3 GTi versus un Logan care costă tot cam cât el, ca să avem măcar un singur element comun de discuţie, altfel comparăm inutil lucrurile.
Cine se oferă să ne dea nişte preţuri medii reale, finale(adică până la înmatricularea în RO inclusiv), pentru GTi?

spahiudrifter19 05-10-09 07:30

eu sincer as alege gti-ul,pentru ca un logan chiar daca e mai nou nu il poti compara la performante cu un gti.
alta treaba,scuze de off-topic,dar cu 8000 as putea sa imi iau un logan nou sau o supra turbo cu 4000 de euro shi mi-ar mai ramane 4000 pentru drum shi inmatriculare,voi ce credeti ca as alege?

_anaconda_ 05-10-09 08:59

Sa te vad la 35-45 de ani cand iti cumperi o masina de familie cu o Supra turbo, sa mai faci si naveta cu ea. Si intretinerea / asigurarea / whatever sunt uriase fata de Logan.Ah, si copii aia 2 unde ii bagi ?. Voi chiar nu intelegeti ca au target total diferit ? De ce crezi ca s-au vandut 1 milion de Logan-uri ? Aia toti sunt cretini, puteau sa isi cumpere Supra de 400CP nu ? Jeezas...Crezi ca toti au 20 de ani pe forum si viseaza avioane ?

morghen 05-10-09 09:23

casete de directie, radiator de clima de logan gasesti pe raft in orice magazin?
sa fim seriosi...cat astepti dupa piese de vw atata astepti si dupa piese de logan.

aleks 05-10-09 11:12

Ok, am facut un studiu rapid privind oferta de GTi-uri şi costul unuia înmatriculat în România, pentru ca unii preferă să jignească sau să-şi evidenţieze superioritatea indiferent de cât de slab pregătiţi sunt la partea practică, de exemplu în loc să discute la concret. E de înţeles, când n-ai nici cea mai vagă idee despre cum stă treaba practic, acoperi totul în multe cuvinte. N-ar fi rău dacă aţi schimba puţin asta.
Revenind: un Golf 3 GTi poate fi înmatriculat definitiv cam în 4.000 de euro.
Să luăm un Logan second în aceeaşi bani şi să le vedem unuia şi celuilalt dotările, hibele, plusurile şi minusurile, la concret, pentru a ne decide care e cel mai bun dintre cele două.

adrian78bmw 05-10-09 11:30

Re: VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, în 4.000-5.000 de euro fiecare)

la 4000 de euro gasesti un logan de 1,4 mpi anul 2006 2007 dotari medii..deci singurele avantaje care pentru unii conteaza sunt anul de fabricatie mai recent ,norma de poluare euro3 si impozit si asigurare mai mica la 1.4

morghen 05-10-09 13:00

eu am inmatriculat un golf3 TDI cu 3000-3100...eu zic ca poti aduce si inmatricula un golf3 Gti mult sub 4000 eur.

aleks 05-10-09 14:26

Pretul mediu, pentru un exemplar în minţile lui e în jur de 2000-2500 de euro, minim.
Drumul costă 500 minim, taxa de înmatriculare e 1350 de euro, restul de acte şi drumuri costă şi ele cam 150-200 de eur.

lord_wader 06-10-09 15:23

Nu pot sa nu l aprob pe anaconda, pt ca are dreptate dar si voi cei care posedati golfuri aveti dreptate. Loganul e masina ieftina de familie, Gti e o sportiva. Asta se stia de la inceputul acestui subiect care nica macar nu mai trebuia dezbatut. Un tanar de 20de ani isi va lua gti sau orice alta masina sport din pasiune pt viteza si din cauza lipsei de bani. Cati dintre voi cei cu gti uri nu v ati lua si maine noul scirocco de ex. daca ati avea bani? sau macar un R32. Dar daca ati avea 40de ani si familie si ati avea salariu de 15milioane ce v ati lua? Passat? de unde bani? Gti? pt ce?
Daca ar fi dupa mine si m ar durea in "p..." as investi toti banii intr un scirocco sau corrado si cred ca as fi mai "tare" si ca ala din logan si ca ala din golf. M ar durea la basca daca raman noaptea in pana de benzina sau mi se strica vreo piesa ori daca merg fara un far. Dar nu se poate asa in cazul meu ca as fi in stare

ionut69pavel 31-03-10 13:49

am o cunostinta care are un logan,face taxi cu el si are 360de mii de km si a schimbat doar consumabile,e intro stare foarte buna.dar tot golfu as alege .

BOGNOSS 31-03-10 14:51

salutari la toata lumea .eu nu sunt nici propietar de golf si nici de logan sunt propietar de seria 7 si de un 320i un bmw care e viata si sufletul meu si sunt si mecanic pe deasupra dar daca ar fi sa aleg astazi intre un logan si un golf3 as alege golful oricand am mai discutata pe tema asta si am avut o gramada care mi au sarit in cap dar trtebuie sa recunoastem ca un golf chiar si 3 e mult superior loganului batranului nostru logan si speram ca vreodata si tara noastra va produce o masina demna de admiratie si macar un pic competitiva cu alte marci pt ca pana acum s a dovedit a fi ceva ...ceva care nu o pot chema masina asta e parerea mea si repet asta e numai parerea mea ,va multumesc si va doresc o zi excelenta !

sponsoru 31-03-10 15:48

Super tare esti mecanic deci ai putea sa ne spui si noua de ce Logan-ul nu e "masina"?Ce are in minus fata de alte modele concurente in clasa de pret si target?
Un adolescent ar alege fara sa gandeasca prea mult un g3 dar diferenta de mai bine de 10 ani intre masini mi se pare un factor esential. Sa nu sustina nimeni ca intre un golf 3 din 1997 si un logan 2007, probabilitatea ca golful sa se strice nu e exponential mai mare.. Sau mergem pe principiul e vag si tine o vesnicie?

BOGNOSS 31-03-10 15:58

da poate ai dreptate nu pot contrazice ceea ce ai spus dar la drive testele facute la un golf 3 si la un logan sunt foarte mari asa este e o masina veche golful dar in fine e parerea mea pt ca am condus si logan si golf 3 si unul mie nu mi a inspirat multa siguranta loganuil si nici prea multa stabilitate in rest ar mai fi multre si nu vreau sa intru in amanunte unul mie nu imi place loganul puteau sa mai lucreze la el sa l faca mai altfel in fine pana la urma toate sunt niste tigai in care noi bagam milioane si milioane va salut !

lord_wader 31-03-10 16:25

Bognoss degeaba ai citit acest topic, asta daca l-ai citit in intregime, ca tot nu ai inteles de ce loganul arata asa cum arata. Este asa de simplu sa iti pui 2 intrebari si sa iti dai singur raspunsul incat nu iti trebuie studii economice : "Cat costa un logan" si "cat costa un g3 cand era el nou"? Tu daca ai fi inginer la Dacia si ti-ar cere patronu sa faci o masina de 6000E ce ai face? Dar daca ai fi inginer,dar la Vw, si ar trebui sa faci o masina de 14mii E?

Cat priveste siguranta in golf, eu unul mi-am revizuit parerile dupa ce am vazut asta: https://www.youtube.com/watch?v=jyU7oqPEFxs
si asta:
https://www.youtube.com/watch?v=UTJWp_l4TWU

sageata 01-04-10 00:02

asa, si?

https://www.youtube.com/watch?v=EXk3l_dHKSw

_anaconda_ 01-04-10 00:59

Si oricine care are simtul observatiei cat de cat dezvoltat vede ca Golful se comporta mai prost.

lord_wader 02-04-10 18:53

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 3237884)

Eu nu aveam nimic de obiectat, dar spunea Bognoss ca loganu' nu-i inspira prea multa siguranta, probabil comparativ cu golful, ceea ce nu este chiar asa. Intradevar golfurile mai noi, de la IV in sus, probabil ca iti inspira pe buna dreptate mai multa siguranta fata de logan si alte masini dar golf III si II.. :shock:

a3ds 03-04-10 04:57

Masinile noi, de la mercedes la vw, sunt mai prost facute decat cele vechi. Trist dar adevarat. Post 2000>crap

sageata 03-04-10 16:52

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3243864)
Masinile noi, de la mercedes la vw, sunt mai prost facute decat cele vechi. Trist dar adevarat. Post 2000>crap

multumesc de sustinere.:lol::lol::lol:

All times are GMT +2. The time now is 11:22.

- Copyright 2026 4Tuning