![]() |
Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?
Quote:
Si singurul motiv pe care s-ar putea respinge cererea este in cazul in care judecatorul considera ca nu este discriminare taxa,si cam atat. |
Quote:
App se poate sa ii dai in judecata si inainte sa platesti taxa si dupa? |
avocata mea zicea k ii dam in judecata inainte sa platim taxa si daca nu castigam platim si schimbam actele pe recuperare da taxa...
|
Quote:
Se poate si inainte si dupa. Numai ca acuma cu legea noua sunt alte chichite,care nu le-am aflat inca. Un avocat bun ti-ar putea spune mai clar. Si apropos mai mult de 70% din cauzele in care s-a pierdut procesul a fost atunci cand dosarul nu era complet. |
Oricum ma gandesc ca daca pierzi mai poti face recurs nu? Sau daca pierzi ii mai dai odata in judecata....
Avantajul daca e inscrisa si ii dai in judecata poti circula lejer cu masina iar daca nu e inscrisa si se termina numerele rosii stai cu ea in fata blocului:):) |
Quote:
Apoi gata s-a terminat. Faci o cerere in care spui ca taxa este contrara dreptului comunitar, discriminatorie si se soliciti restituirea ei,impreuna cu o copie dupa chitanta care atesta ca ia platit taxa si o depui la Administratia Financiara. În termen de 30 de zile, Administratia Financiara este obligata, potrivit Codului Fiscal, sa raspunda daca este de acord sau nu cu cererea de restituire. In cazul in care raspunsul este negativ, se mai depune o contestatie pe cale administrativa. „Daca si de aceasta data raspunsul este negativ, se trece la pasul al doilea, respectiv chemarea in judecata a Administratiei Financiare, la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul tribunalului unde domiciliezi. În cererea de chemare în judecata trebuie sa ceara anularea actelor administrative fiscale emise în momentul achitarii taxei de prima înmatriculare si obligarea Administratiei Finantelor Publice sa restituie bani Recuperarea taxei dureaza 5-6 luni. |
eu din cate stiu,faza cu datul in judecata inainte sa platesti taxa nu mai merge,sunt din Baia Mare si aici am fost la 5 avocati si mi sa spus ca nu se mai accepta procesele la judecatorie,ma puteti la muri pana la urma daca se poate sa nu se mai poate??...
|
Eu am auzit ca e suspendata pe moment faza cu recuperarea taxei in instanta dar nu stiu cat de adevarat e.....+ daca citeai mai sus a spus un coleg ca s-ar putea sa nu se mai poata da in judecata sa numai platesti taxa ci doar dupa ce o platesti sa o poti recupera :)
|
Quote:
|
Quote:
am si eu o intrebare daca imi puteti raspunde -mi-am cumparat in iunie 2010 o skoda octavia 1,9 diesel noua de la reprezentanta si am platit taxa de prima inmatriculare aprox 4700 lei, acesti bani se mai pot recupera?? va multumesc |
@de_coco Hai enerveaza-te !!!!! :):):):)
|
milo frontera tu ai bani de masina noua de peste 12.000 de euro si mai si vrei taxa inapoi ?
P.S. nu o poti primi inapoi sac sac :):):) |
Quote:
-mi-am cumparat in iunie 2010 o skoda octavia 1,9 diesel noua de la reprezentanta si am platit taxa de prima inmatriculare aprox 4700 lei, acesti bani se mai pot recupera?? va multumesc eu am intrebat dar vad ca sunt luat in ras |
Quote:
daca citeai topicul iti dadeai seama ca nu poti recupera taxa....dar cum e foame mare la noi nu ma mir |
Quote:
app. de ce nu se poate recupera in cazul meu??? |
Pentru ca taxa sa se recupereze trebuie sa le explici lor ca masina a mai fost inscrisa in alta tara UE ceea ce rezulta ca ai mai plati a 2-a oara taxa de inmatriculare in Ro ceea ce nu e legal dupa art. nush care.
Masina ta e noua si e si normal sa platesti taxa de prima inmatriculare ca altfel nu o poti inscrie in circulatie....iar daca tu si taxa asta o vrei inapoi esti prea flamand nu te supara ca iti zic dar dupa parerea mea cei care platesc dublu valoarea masinii taxa aia ar merita sa primeasca inapoi banii nu cei ca tine care iti iei masina de 13.000 de euro si vrei 1000 inapoi. Sper ca te-am ajutat si nu te-ai suparat. O seara faina mai departe |
Quote:
Sorry de ''off topic'' ! |
Quote:
|
Mie imi place faza cu cotetul de 20 de ani. E tipica din putul gandirii. Daca ii arat niste cotete de acu' 20 de ani, care si acum costa mai mult decat cazanu' lui nou euro5 cred ca isi da singurel foc.
Pentru tipul cu skoda noua, de ce dracu' a fost asa mare taxa de inmatriculare? E noua taxa din 2011 sau e cea veche? E masina euro 3 sau ceva? Ciudat. Oricum, daca vrei un raspuns la obiect, vorbeste cu un avocat specializat pe chestia asta, recuperari de taxa auto. Vezi ca prin Baia Mare parca sau Arad au fost cele mai multe procese de genu', acolo trebuie sa fie si cei mai buni avocati, experimentati in acest domeniu. |
[QUOTE=a3ds;4088832]Mie imi place faza cu cotetul de 20 de ani. E tipica din putul gandirii. Daca ii arat niste cotete de acu' 20 de ani, care si acum costa mai mult decat cazanu' lui nou euro5 cred ca isi da singurel foc.
Salutare, se pare ca putul gandirii tale nu e asa de adanc pe cum crezi. Daca ai petrece mai mult de 5 secunde la citirea unui post nu doar prima fraza ai reusi sa deslusesti la ce fel de cotet am facut referire (si nu e vorba de marca). Si referitor la cotete de 20 de ani si cazane euro 5 aratami tu un cotet de 20 de ani de care spui ca m-ar face sa imi dau foc care face o caruta de bani si consuma cat un camion si io o sa iti arat un cazan euro 5 la care suportul de prindere de la catalizator face mai mult decat cotetul tau, dupa care poti sa iai un cutit si sa te impusti cu el. Asa ca nu te avanta asa din prima si incearca sa mai sapi la put. |
voi va bateti capul cu TAXA AUTO ILEGALA cum sa recuperati banii , in loc sa va GANDITI la colegii nostri din NORD de la peste 400-450 de KM de Bucuresti si care au masinile inmatriculate in Bulgaria in RUSSE !!! numai zic de cei din VARNA , SILISTRA , SOFIA , DUBRICH sau mai stiu eu ce orase !!!
in mom cand se va baga softul BULGARESC pe masinile din ROMANIA sa se verifice ITP si ASIGURAREA o mare parte PESTE 90% o sa ramaneti cu masinile PE DREAPTA din cauza ITP care este necesara masina in BG la revizie !!! |
parerea mea sa se puna bazele ...sa se faca un demers pentru infiinatarea unei STATII ITP de masini Bulgaresti in ROMANIA dau si eu cu parerea pentru ca MINIM 5% din masine care ruleaza in Romania sunt inm pe Bulgaria !!!
|
3 Attachment(s)
EU AM PLATIT 8000 de lei impozit pe an la un Dodge Ram motor de 5200,cand am fost la RAR au iesit gazele din prima,normal ca nu mi se pare corect,dar sa fim seriosi acum in legatura cu masinile inmatriculate pe Bulgaria e ok sa circule atata timp cat sant ok,dar atata timp cat ''ciorile'' care traiesc vizavi de mine si care nu au nici o treaba cu actele la masina,nu mai zic de permise,eu unul le-am declarat razboi oficial atata timp cat eu sant corect si platesc toate taxele.toate se leaga intre ele...
|
Quote:
si pe langa asta acolo la voi in zona este si mai ieftin intretinerea masini deoarece este o alta capacitate de productie economica a orasului si preturile la ITP si ASIGURARE sunt mai mici decat aici inspre RUSEE , SILISTRA etc !!! VARNA si DUBRICH au preturile mai mici ...B 0000 ak...si TX 0000 XA exemplu ! am si eu un GOLF 3 de TX si am iesit cu 20 euro mai ieftin la ITP si asigurare |
Productia orasului?egal cu zero! Republica MAZARE FACE LEGEA!!! eu am afacerea mea si deocamdata imi permit sa platesc toate taxele.spre deosebire de altii..o sa vina si ziua aia...
|
Quote:
am o cunostinta in Bucuresti care are firma Romana - Bulgara si omu sia inmatriculat toate masinile pe BULGARIA ...mai exact in Bucuresti sectorul 3 pe Dudesti .,,,(cei ce sunteti dupe aici) BMW x5 NOU , BMW x6 , seat leon ala mai mare de familie , seat cupra , mercedes e classe si PARCUL auto continua ...sa nu mai punem toate masinile pe firma INCLUSIV LOGANELE trecute pe Bulgaria !!! |
Romanu' e cel mai nesimtit animal rovere, dupa ce ca e foarte ieftin de inscris/intretinut o masina in Bulgaria, le mai e si lene sa fie in regula cu actele/ITP-ul/asigurarile. Foarte bine, sa puna softu' bulgaresc, sa-i rada pe toti astia cu masini fantoma si pericole publice, fara acte, fara asigurari si cu cazane din care curge rugina.
|
subscriu la cele de mai sus...
Chiar de curand m-a oprit un politai pe la Baneasa zambind...arogant...ironic intreaba: si citez: "Domnul banuiesc ca nu sunteti bulgar","stiti aici este 50 limita de viteza". Raspund Aveam 67 abia schimbasem a doua,putem merge impreuna sa va demostrez/ el: Da ce masina aveti,e de curse sau ce e?ca e cam mare? eu: E clasica,uitati talonul,copie dupa carte,asig,rovig si o procura. Se uita asa indicnat parca...ia uite-l si pasta are pana si rovinieta... Imi da actele si cu un alt ton mai oficial imi multumeste,ureaza o seara buna si sa merg totusi un pic mai incet ca poate sare vre-un pieton. Asta a fost tot de 6 luni si circa 18.000 km prin tara si oras. EU nu mai dau bani in tara asta,ma sustrag cat pot...REFUZ sa mai hranesc gurile hapsanilor astora nenorociti...ca sa ce???sa mai bage o taxa,sa mai asfalteze pana la toamna...sa puna asfalt cu picioarele (la propiu) sa ...vin de la Brasov si sa fac 6 OREEEEE pe drum... Multumesc de rabdare !!! Succes celor cu procese la activ pentru taxa si celor ce doresc inceperea unuia. |
Pana aici, toate bune, dar ce se intampla cu masina pana la sfarsitul procesului, daca are ultimul rand de numere rosii ?
|
Quote:
|
Quote:
Dar din cate stiu la masinile noi nu se platea "taxa de prima inmatriculare" Quote:
|
O LAMURIRE PENTRU CEI DE FORUM : pentru anul 2007 si 2008 pana la 1 iulie 2008 , apoi 1 ian 2009 -15 ian 2010 se castiga sigur taxa cu dobanda de la data depunerii cererii la finante si pana la plata efectiva . Procesul in sine dureaza dupa cum urmeaza .
Daca inregistrezi azi actiunea vei avea termen de judecata peste 2 luni , depinde de ce Tribunal este vorba , apoi la primul termen , daca sunt toate actele depuse instanta ramane in pronuntare . Astepti vreo luna sa primesti hotararea apoi iti va veni citatia cu recursul finantelor in alte 2-3 saptamani , termenul de judecata la Curte fiind peste vreo 2 luni , iar la acel termen se va judeca . Apoi in alte 4-6 saptamani vei primi hotararea , dupa care cu cele doua hotarari vei merge iar la Tribunal pentru a le investi cu formula executorie , unde ti se mai da iar un termen de vreo 2-3 saptamani pentru a-ti pune cateva stampile si un timbru : Acestea fiind terminate se va face o cerere catre finante in care se va alatura o copie xerox dupa cartea de identitate , un extras dupa contul bancar al dumneavoastra ( sau daca vreti sa ridicati banul de la caserie nu mai e nevoie ) si cele doua hotarari. Se asteapta cam 4-5 saptamani si veti avea banii. |
1 Attachment(s)
Cu noua taxa se plateste taxa si pe euro 5.. doar pe euro 6 si hibrid nu platesti
App lasati discutiile inutile ca ce bine e pe Bulgaria ca nu e topicul pentru asa ceva.... daca veniti cu ceva constructiv bine daca nu dati fuga in Bulgaria si tineti parerile pentru voi ca nu suntem curiosi de BULGARIA REPET titlul topicului este CUM RECUPEREZI TAXA DE PRIMA INMATRICULARE !!!!!!! ASA CA NU E LEGAT ABSOLUT NIMIC DE BULGARIA.... INCETATI VA ROG SA STRICATI TOPICUL SI FITI LA SUBIECT . P.S. daca vreti sa vorbiti ore in sir despre Bulgaria am deschis un topic special pentru asta https://forum.4tuning.ro/221-colt-leg...ml#post4089978 Multumesc de intelegere |
daca am inscris o in 2009 mai recuperez vreun ban?am dat 880 euro taxa!!la un amarat de fiat bravo din 97..plus ca la vremea respectiva nu exista taxa de depreciere deci am fost discriminat de 2 ori...nu de alta dar am impozit pe 2 ani de platit si niste radare si inca o amenda pt rovinieta de vreo 20 de milioane toata faza.. macar daca recuperez sa le platesc din banii aia :)
p/s/ si cat costa un asemenea proces?de durat am inteles cam 2 luni dar costurile?un avocat sau alte taxe de timbru sau ce se mai plateste??ca daca ma duce la 6-700 euro ce smecherie mai fac... |
eu o am inca inscrisa pe bulgaria , are rost sa fac acest demers ca sa o inscriu in tara , cum ar trebui sa procedez ? daca nu castig pot sa o reinmatriculez dupaia din nou in bulgaria?
|
Quote:
pana atunci .... mii de multumiri! o zi frumoasa! ceau! |
Quote:
Quote:
Da ai putea sa o inmatriculezi din nou pe Bulgaria. Ceva ce mai mergea facut pana anul asta. Aduceai masina - plateai taxa - o "vindeai" la bulgari si o inmatriculai acolo - luai banii pe taxa caci masina a parasit parcul auto romanesc - apoi inscriai masina la noi fara taxa caci nu mai era la prima inmatriculare. Din pacate nu mai merge deoarece este stipulat in lege ca daca faci asa vei plati din nou taxa de poluare. |
deci conteaza anul care am inscris o?deci am zis 2009 am dat 880 euro..si afara de onorariul avocatului ce se mai plateste ceva taxe?si daca nu castig cam cat ar fi paguba?sau exista vreun avocat care sa nu ceara avans nimic?!nu am mai auzit asa ceva oricum!
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning