10-01-08, 23:53
|
#16
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
La munca nu la intins urecheaaa
|
|
|
11-01-08, 13:01
|
#17
|
Mercedes Driver
 Stage 5
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,491
Member of: [VW] [NoSpeedLimit Romania Club] [MERCEDES]
|
Re: 4tuning News Bacau
asa de mult imi place munca incat m-as uita toata ziua la ea.
|
|
|
11-01-08, 13:45
|
#18
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Laptop-urile, de două ori mai vândute decât desktop-urile
Piaţa de IT va ajunge anul acesta la 1,37 miliarde de euro, creştere datorată cererii foarte mari pentru calculatoare personale(PC), cea mai mare creştere fiind înregistrată la notebook-uri.
Potrivit estimărilor companiei de cercetare IDC, deşi vânzările de notebook-uri vor reprezenta circa o treime din unităţile de desktop vândute, vor înregistra totuşi o rată de creştere dublă faţă de cea a desktop-urilor.
Rata de creştere a valorii pieţei de PC-uri, exprimată în euro, va fi de aproximativ 10%, cu toate că există o creştere semnificativă a cererii pentru unităţi notebook, reprezentând efectul maturizării treptate a pieţei şi a scăderii preţurilor la computerele personale. Potrivit IDC, un factor marcant al acestui an va fi competiţia acerbă, iar companiile naţionale, internaţionale şi multinaţionale vor concura pentru cote cât mai mari din investiţiile locale, străine şi fondurile structurale europene destinate serviciilor IT.
|
|
|
11-01-08, 13:52
|
#19
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Asigurarea locuinţei, bonus înşelător la încheierea RCA
Companiile autorizate să încheie asigurări obligatorii auto (RCA) oferă la pachet şi asigurări pentru locuinţă sau pentru malpraxis. Reclama sună bine: primiţi asigurarea locuinţei cadou acum (în condiţiile în care introducerea obligativităţii e iminentă) dacă faceţi poliţă pentru maşină.
Aveţi însă grijă, căci s-ar putea să rămâneţi cu buza umflată în cazul unei catastrofe.
Promoţiile ţin până la sfârşitul acestei luni. Majoritatea asigurătorilor practică reduceri de 10-25% de la tariful standard, în cazul plăţii integrale. Unii oferă o poliţă de asigurare a locuinţei, mizând pe faptul că aceasta va deveni obligatorie în acest an, chiar dacă legea nu a intrat în vigoare.
Cei care îşi fac RCA la Unita Vienna Insurance Group primesc asigurarea obligatorie gratis şi o reducere de 10% pentru orice alt tip de poliţă. O ofertă similară primim şi de la Omniasig. La Astra, asigurarea gratuită de casă se încheie pe o perioadă de minim 6 luni, tot la pachet cu RCA. Chiar dacă ce e gratis prinde bine, ar trebui să aveţi grijă în ceea ce priveşte valoarea asigurată a imobilului, care este cu mult sub valoarea reală, de cele mai multe ori aceasta nefiind stabilită pe baza unei expertize. În caz de producere a riscului asigurat, veţi rămâne cu ochii în soare, pentru că despăgubirile plătite de companie nu vor acoperi prea multe daune. De exemplu, dacă aveţi un apartament cu trei camere, valoarea asigurată este de 20.000 de euro. În capitală, cu această sumă nu poţi visa nici măcar la o garsonieră.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cunoaşte practicile asigurătorilor şi recomandă clienţilor să fie atenţi când semnează un contract.
|
|
|
11-01-08, 13:53
|
#20
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Vrem facturile dumneavoastră de întreţinere!
Răzvan Dumitrescu a lansat în emisiunea "Realitatea Zilei" o invitaţie către toţi românii: trimiteţi pe adresa martorocular@realitatea.net copii ale facturilor dumneavoastră de întreţinere.
Realitatea TV vrea să vadă facturile dumneavoastră pentru a putea face ceva împotriva "întreţinerilor groazei".
Gerul din ultima vreme va umfla simţitor facturile la întreţinere. Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din România estimează o dublare a cheltuielilor pe luna ianuarie 2008 faţă de noiembrie 2007.
Specialiştii spun că locatarii vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru luna ianuarie. De exemplu, o persoană care locuieşte într-o garsonieră a plătit aproape 128 de lei la întreţinere pentru luna noiembrie. Factura aferentă lunii ianuarie va fi cu 85 de lei mai mare.
|
|
|
11-01-08, 14:02
|
#21
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
La 9-10 ani, elevilor li se cere la clasă să explice cum alăptează mămicile
Au aceeaşi vârstă, trăiesc în aceeaşi ţară, învaţă după aceleaşi manuale şi totuşi sunt atât de diferiţi. Este vorba despre elevii de la sate şi cei de la oraşe. În timp ce mii de copii din mediul urban se bucură de cele mai bune condiţii şi explicaţii din partea cadrelor didactice, pentru cei de la ţară şcoala a devenit o adevărată corvoadă.
Conform argumentelor aduse de oficiali ai MEdC, în ultimii ani s-au evidenţiat tot mai mult, la un număr mare de elevi, dificultăţi de înţelegere şi aplicare a cunoştinţelor din domeniul ştiinţelor naturii (fizică, biologie, chimie), concretizate printr-o scădere a interesului pentru studiul acestora. Caracterul strict specializat, cu slabe conexiuni interdisciplinare şi slabe repere în viaţa de fiecare zi, a creat pentru marea majoritate a elevilor o barieră în înţelegerea şi aplicarea cunoştinţelor din domeniul ştiinţelor naturii. Aceste aspecte au dus la ideea necesităţii revizuirii Curriculum-ului pentru ştiinţe ale naturii în şcoală la nivel naţional, demers care se impune şi datorită faptului că piaţa ştiinţifică este caracterizată de o modificare continuă şi rapidă, insuficient reflectată în modificările întreprinse anterior asupra Curriculum-ului şcolar. Oficialii ministerului spun că întârzieri în restructurarea procesului de predare-învăţare a ştiinţelor în şcoală au impus necesitatea găsirii unor modalităţi de atragere a elevilor spre studiul acestora. Lacunele existente în sistem pot fi depăşite pornindu-se de la identificarea principalelor piedici manifestate la nivelul înţelegerii problemelor ştiinţifice de către elevi. Ştiinţele naturii ca disciplină de învăţământ vizează observarea şi perceperea lumii în întregul său, cu componentele, procesele şi fenomenele caracteristice, ca şi învăţarea prin înţelegere şi aplicare. De aceea demersul didactic trebuie deplasat de la "ce se învaţă?" la "de ce se învaţă?". O problemă o constituie şi locul cercetării şi inovaţiei în demersul didactic, adică modul în care este împărtăşită inovaţia de către elev. Aceasta implică transformarea elevului din spectator în actor al activităţii ştiinţifice. În acest fel se evidenţiază necesitatea pregătirii elevului nu ca pe un cercetător şi om de ştiinţă, ci ca pe un cetăţean care să utilizeze demersul ştiinţific în vederea înţelegerii şi participării active la viaţa socială. Rezolvarea problemelor ridicate implică o profundă schimbare de mentalitate în abordarea studiului ştiinţelor naturii, iar acest demers trebuie să înceapă chiar cu învăţământul primar.
Ce se mai poate spune
Un lucru este cert. Toate aceste modificări s-au făcut după ce România a angajat, în urmă cu câţiva ani, cu Banca Mondială, trecerea la manualele alternative în învăţământul primar şi gimnazial. Aşa s-a comis încercarea producerii de manuale alternative fără reforma planurilor de învăţământ şi a programelor. Manualele alternative sunt un bun indicator al distanţei pe care o luăm faţă de socialismul răsăritean şi de malformaţiile lui. Manualele ar trebui confruntate cu criterii generale şi cu criterii specifice disciplinei. Ele trebuie să conţină partea cea mai relevantă, adecvată vârstei, a disciplinei. Şi nu să se întâmple precum în manualul de ştiinţe ale naturii din clasa a III-a al Editurii Aramis - autoare: Anina Bădescu, unde la prima lecţie ţâncilor de 8-9 ani li se cere să explice uitându-se într-o poză ce face mămica din imagine. Păi ce poate să facă? Îşi alăptează pruncul...
|
|
|
11-01-08, 14:09
|
#22
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Sapte metode de a scapa de amenzile din trafic
"Informatia Bacaului" va propune astazi un asa-numit "ghid practic" de sanctionare, in folos propriu, a superficialitatii, comoditatii sau ignorantei agentilor de Politie care va dau amenzi in trafic. Va prezentam nu mai putin de sapte metode absolut legale prin care aveti sanse maxime sa scapati de o sanctiune rutiera. Toate metodele sunt elaborate de specialisti in drept sau avocati. Nu ne propunem sa ingreunam munca, si asa grea, a politistilor. Vrem doar sa ii obligam sa respecte legea intocmai, la "punct si virgula", pentru a nu lasa loc la alte abuzuri.
Vi s-a intâmplat vreodata sa fiti amendati de politisti si sa platiti amenda fara sa stiti ca ati fi putut scapa de aceasta? Vi s-a retinut permisul de conducere si nu ati stiut cum sa faceti ca sa il recuperati imediat? De câte ori ati luat amenda in trafic, desi nu erati convins ca sunteti vinovat? In general, se spune ca politistii respecta regulile si litera legii. Nu o fac insa intotdeauna, ceea ce poate naste abuzuri. Ziarul nostru va propune un asa-numit „ghid practic" de lupta impotriva unor eventuale abuzuri sau nereguli ale politistilor, in special ale celor de la Politia Rutiera. Va prezentam nu mai putin de sapte modalitati prin care puteti scapa de amenzi, daca politistii nu au respectat legea intocmai, pâna la „punct si virgula". Nereguli care se intâmpla adesea la oamenii legii, fie din nestiinta, fie din comoditate, fie bazându-se pe ignoranta celor amendati. Daca in aceste cazuri veti contesta in instanta procesele verbale, aveti toate sansele de anulare a acestora. Anul trecut, nu mai putin de un sfert dintre bacauanii care au facut constestatie au avut câstig de cauza. Multi insa au pierdut pentru ca nu s-au mai prezentat. Astfel, numerosi bacauani au reusit in instanta, pe baza neregulilor din procesele verbale sau din comportamentul politistilor, sa anuleze amenzi sau sa-si recapete permisele de conducere. Prin acest „ghid" nu ne propunem sa ingreunam munca politistilor, ci vrem doar sa ii obligam sa respecte absolut toate prevederile legii, fara a da nastere la eventuale abuzuri, iar bacauanii amendati pe nedrept sau fara respectarea dispozitiilor legale sa-i poata „sanctiona" astfel pe agentii superficiali sau comozi. Din dosarele deja judecate in instanta, un sfert din contestatii au fost câstigate de soferii care au atacat procesele verbale ale Politiei Rutiere. Juristii spun insa ca multi contestatari, care au facut plângerea imediat dupa sanctiune, sub imperiul nervilor, nu se mai prezinta ulterior la termene si pierd procesul. Chiar si asa, aceasta inseamna ca sansele de reusita in instanta sunt destul de mari, iar multi agenti de politie fac greseli in completarea proceselor verbale sau greseli de alta natura, sanctionabile de catre contravenienti.
Ce sa contestati la radar?
Una din probele Politiei ce par infailibile este cea legata de radar. Experienta arata insa ca lucrurile nu stau chiar asa. De exemplu, masuratorile cu radare nu pot fi folosite ca probe in instanta daca fotografiile au fost facute in conditii de ceata, ploaie, ninsoare sau furtuna si, ca urmare, culoarea masinii, numarul sau soferul acesteia nu pot fi determinate absolut fara dubiu. Acelasi lucru daca aparatul este unul de tip stationar si inregistrarea este facuta in miscare, neregula care se intâmpla frecvent, sau daca in momentul inregistrarii exista simultan mai multe masini, iar autoturismul vizat nu poate fi clar evidentiat in fotografia-proba: numar, culoare, sofer. In plus, pe fotografie trebuie sa apara obligatoriu data si ora la care a fost efectuata masuratoarea, valoarea vitezei, sensul in care s-a deplasat masina si faptul ca a fost efectuata anterior auto-testarea radarului (un test care se face ca exercitiu, cu prima masina care trece). Potrivit site-ului specializat amenda.ro, autotestarea face sa nu fie valabila o inregistrare radar luata cu aparatul pornit chiar atunci, asa cum se pare ca procedeaza unii politisti. Acestia stau cu radarul inchis, pentru a nu fi depistati de detectoarele soferilor, si-l pornesc brusc la aparitia unei masini ce pare a avea viteza superioara. Asadar, in acest caz autotestarea nu a avut loc, iar daca un sofer constata ca poza lui are pe ecran litera „T", inseamna ca aceasta este autotestare, adica este prima poza de la pornirea aparatului, deci nu poate fi proba.
Radare sperietoare
In plus, in imaginea radar trebuie sa se vada clar numarul de inmatriculare al masinii vizate de politisti. „Sunt intr-adevar radare care nu functioneaza in anumite conditii meteo. In astfel de cazuri sunt folosite nu pentru a avea probe in cazul unei contestatii, ci pentru ca exista multe masini dotate cu detectoare radar. Echipajul de Politie care efectueaza controale cu radare trebuie sa aiba in permanenta asupra lui certificatul de omologare al radarului, buletinul de verificare metrologica - in termen de valabilitate de 12 luni, si autorizatia de operator radar, pentru agentul care intocmeste procesul verbal. Lipsa oricarui din aceste documente poate fi trecuta in procesul verbal la rubrica „alte mentiuni" si atrage nulitatea amenzii, daca este contestata in instanta. Atentie, insa: echipajul de Politie nu este obligat sa arate soferului fotografia - proba. In cazul aparatelor cu inregistrare video, acestea sunt pornite la intrarea in serviciu si oprite la intoarcere. Politistul nu are voie sa intrerupa sau sa deruleze inregistrarea. In cazul celorlalte aparate, fotografiile sunt realizate pe film clasic, care apoi sunt developate. Agentul de politie nu are cum si nu este obligat sa prezinte fotografia decât in instanta, in cazul in care procesul verbal este contestat de catre sofer. Radarele au o functie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. In timpul testarii, in coltul din stânga jos a inregistrarii video sau foto apare litera „T". Fotografiile astfel marcate nu pot fi folosite de Politie ca probe in instanta, pentru ca aparatul nu era reglat in momentul folosirii. Aparatele radar de tip stationar nu pot fi amplasate in apropierea surselor puternice de radiatii electromagnetice (stâlp de radio, televiziune, telefonie mobila sau retea de inalta tensiune). Totodata, camerele digitale amplasate de Politie pe sosele nu sunt omologate inca la Bacau si pentru determinarea vitezei. Inregistrarile de pe acestea pot fi folosite doar pentru a proba o depasire neregulamentara sau trecere pe rosu la semafor. Singurele camere din tara care in acest moment pot inregistra viteze sunt montate pe DN1, la Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic si Sinaia.
|
|
|
11-01-08, 14:11
|
#23
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Cum trebuie sa se comporte agentul
Aplicarea sanctiunilor contraventionale se face numai de catre „agenti constatatori". In cazul amenzilor rutiere, singurii agenti constatatori sunt, potrivit site-ului specializat www.amenda.ro, politistii de la Rutiera. Politistul care v-a oprit in trafic are, pe lânga drepturi, si o serie de obligatii. Astfel, in momentul in care sunteti tras „pe dreapta", agentul de la Rutiera trebuie sa vina in dreptul portierei soferului, sa salute, sa se prezinte (grad profesional, nume si unitatea de politie din care face parte) si sa ceara pe un ton politicos documentele (actul de identitate, permisul de conducere, atestatul profesional - daca este cazul, talonul masinii si asigurarea RCA). Toate actele trebuie prezentate in original. Lipsa unuia se sanctioneaza cu avertisment sau amenda. In cazul in care nu aveti actele la dumneavoastra, agentul poate face verificarea prin statie in baza de date. Politistul trebuie sa ii comunice soferului motivul opririi si abaterea comisa, precum si faptul ca trebuie sa ramâna in masina pâna la completarea actelor de constatare. La finalul controlului, agentul Politiei Rutiere trebuie sa returneze toate documentele (in cazul in care nu s-a retinut vreunul la constatarea abaterii) si sa ii spuna soferului ca are dreptul de a face mentiuni in procesul verbal, precum si termenul in care procesul verbal poate fi contestat.
Ce trebuie sa contina un proces verbal
Pentru a fi valabil, pe procesul verbal trebuie obligatoriu inscrise data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele dumneavoastra personale din actul de identitate; codul numeric personal al dumneavoastra; ocupatia si locul de munca, precum si descrierea faptei pentru care ati fost oprit, prin indicarea datei, orei si locului si descrierea imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite. Pe procesul verbal trebuie sa se regaseasca, de asemenea, numarul actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza fapta pentru care ati fost oprit (care trebuie verificate, adesea constatându-se neconcordante fie din cauza ignorantei agentului, fie a unei greseli. In caz de accident, trebuie trecut si numele societatii de asigurare. Posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii si termenul de atacare si institutia la care se depune plângerea impotriva procesului verbal trebuie, de asemenea, inscrise in actul de constatare. Un proces verbal nu poate fi completat de alta persoana decât „agentul constatator". Nu pot fi asadar date amenzi radar folosind date transmise prin statie, uneori la kilometri distanta, politistului care v-a oprit. In acest caz, contestarea sanctiunii are sanse maxime de reusita. Daca procesul verbal nu poarta semnatura dumneavoastra, politistul trebuie sa aleaga un martor care sa contrasemneze (un politist nu poate fi trecut ca martor). Politistii pot trimite procesele verbale celor amendati si prin posta. Daca nu semnati procesul verbal sau nu erati de fata când s-a intocmit, se va considera ca ati luat cunostinta de acesta când ati primit de la posta scrisoarea cu amenda, iar termenul de atacare in justitie curge din ziua imediat urmatoare. Plângerea impotriva procesului verbal suspenda executarea, iar cât timp dosarul este in instanta nu exista nicio prevedere care sa va oblige sa platiti amenda.
Cum se contesta procesul verbal
Pentru sesizarea instantei nu este nevoie de prezenta dumneavoastra: puteti sa trimiteti plângerea prin posta, cu confirmare de primire. Plângerea se depune la sediul Politiei Rutiere unde lucreaza politistul care v-a amendat si se adreseaza Judecatoriei pe raza careia a fost savârsita fapta. Termenul de atacare a amenzii este de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de continutul procesului verbal. Dosarul prin care contestati amenda trebuie sa contina copie dupa actul de identitate si dupa amenda, plângerea impotriva procesului verbal si un memoriu impotriva politistului (daca este cazul). Toate documentele trebuie prezentate in câte doua exemplare.
Principalele motive de anulare a proceselor verbale
- neprezentarea probei radar in instanta;
- politistul nu mentioneaza distanta de indicatorul care interzice oprirea / stationarea si nu mentioneaza numarul casei in fata careia a fost oprita masina;
- nementionarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces verbal sau care nu contine datele cerute de lege;
- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;
- lipsa semnaturii agentului constatator;
- lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator;
- stabilirea amenzii in suma totala, fara sa indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventiile stabilite.
|
|
|
11-01-08, 14:15
|
#24
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Şoferul unui maşini de transport de valori, împuşcat de un coleg
Şoferul unui maşini de transport de valori a fost împuşcat de un coleg, astăzi, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Firma de transport tocmai alimentase bancomatele din Palatul Victoria.
Pistolul Carpaţi 7,65 mm din dotare s-a descărcat accidental. Şoferul era conştient atunci când a fost preluat de Ambulanţă, a informat Poliţia. Bărbatul a fost rănit între vertebrele 6 şi 7 şi la un braţ. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 14.
Parchetul a demarat o anchetă.
|
|
|
11-01-08, 22:45
|
#25
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Top 5 mituri despre sex
Miturile sexuale ne fac de multe ori sa ne simtim nesigure, iar pentru unii creaza chiar reale complexe, insa de cele mai multe ori nu au nici macar o baza solida. Care sunt adevarate sau false afli in cele ce urmeaza:
1. Barbatii vor mai mult sex decat femeile. Fals! Motivul pentru care in aparenta barbatii isi doresc acest lucru cu mai multa indarjire nu tine neaparat de dorinta intrinseca ci de felul in care ne raportam noi la nevoia de dragoste si afectiune. Tinand cont de faptul ca femeile din ziua de azi sunt foarte active profesional, uneori mai active ca barbatii au si tendinta de a fi mai epuizate ca sa nu mai mentionam faptul ca din punct de vedere hormonal organismul nostru ne dicteaza dorinta in anumite perioade ale lunii. In plus, noi asociem sexului mai multe sentimente decat barbatii si in consecinta atunci cand apar disensiuni si conflicte in cuplu, tensiunile se vor reflecta si asupra vietii sexuale.
2. Afro-americanii au penisuri mai mari! Adevarat ( fericite fie in acest caz cele care au un iubit de culoare). Acest subiect este destul de controversat si ultra dezbatut insa ultimele studii releva ca intr-un top 3 al "echipamentului din dotare" pe primul loc se situeaza afro-americanii, urmati de caucazieni si apoi de asiatici, pare-se cei mai defavorizati.
3. Femeilor le displace pornografia sau "sexul murdar". Am spune ca acest mit este prostesc si complet neadevarat! Stiu ca traim intr-o societate in care multe lucruri nu sunt spuse insa in confortul propriului dormitor lucrurile pot deveni salbatice. Bineinteles, mitul depinde de tipologia fiecarei femei: in timp ce unele isi doresc petale de trandafir pe pat si masaje romantice, altele pot sa dea frau liber imaginatiei…fara inhibitii.
4. Majoritatea femeilor au orgasm in timpul actului sexual propriu-zis! Nimic mai fals… Este deja stiut si demonstrat ca doar 30% din femei pot ajunge la punctul culminant exclusiv prin penetrare iar restul au nevoie si de stimularea clitorisului. Asa ca barbati, inarmati-va cu multa rabdare…si cu uleiuri lubrifiante!
5. Daca esti o amanta veritabila inseamna ca satisfacerea oricarui partner nu ar trebui sa fie o problema! Din punct de vedere tehnic, este intr-adevar foarte probabil ca o persoana care stie multe despre sex si care are si multa "practica" in pat sa fie mai priceputa decat cineva care este la inceput. Insa, datorita implicarii sentimentale si dorintei de satisface partenerul, sexul poate fi ghicitoare usor de dezlegat de catre oricine.
In concluzie, sexul de calitate in egala masura de perceptia creierului cat si de tehnica partenerului si sensibilitatatea organelor genitale.
|
|
|
13-01-08, 21:58
|
#26
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Loto 6 din 49: Premiul cel mare nu a fost câştigat nici astăzi
Numerele extrase la Loto 6 din 49 au fost: 33, 35, 23, 12, 19 şi 15, iar la Noroc: 0213888.
Nici în această săptămână cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române nu a fost cîştigat. Cele 35 de milioane de lei s-au reportat pentru extragerea de duminica viitoare. Potul cel mare la 6 din 49 nu a mai fost câştigat de 20 de săptămâni.
Astăzi a fost pus în joc cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române. Potul cel mare a fost pus la bătaie la jocul Loto "6 din 49" şi a fost de aproximativ 9,6 milioane de euro.
Calculat la cursul BNR de 3 lei şi 66 de bani, premiul valorează peste 35 de milioane de lei, cu un milion mai mult decât în august 2006. Atunci, un bărbat din judeţul Călăraşi a reuşit să câştige aproximativ 34 de milioane de lei.
|
|
|
13-01-08, 22:01
|
#27
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
Amenzi la targul de maşini Autovit
Inspectorii Primăriei Sectorului 4 şi cei ai Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au aplicat în acest weekend amenzi de peste 40.000 lei unităţilor din incinta târgului de maşini Autovit. Cele mai multe amenzi au fost date pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare, a carnetelor de sănătate pentru angajaţi, precum şi pentru starea de curăţenie necorespunzătoar
|
|
|
14-01-08, 08:57
|
#28
|
 Stage 5
Join Date: Feb 2007
Posts: 623
Member of: [SEAT]
|
Re: 4tuning News Bacau
tare postu asta, chiar interesant...aflam lucruri noi si utile, bv
|
|
|
14-01-08, 12:39
|
#29
|
 Stage 5
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,670
Member of: [Crazy Drivers]
|
Re: 4tuning News Bacau
hai mai repede cu articolul despre ala cu cadillacul de la luncani...
|
|
|
14-01-08, 17:25
|
#30
|
 Stage 4
Join Date: May 2007
Posts: 217
|
Re: 4tuning News Bacau
La un pas sa moara in Cadillac
Un bacauan de 64 de ani a fost implicat ieri intr-un accident de circulatie la iesirea spre Bacau din satul Luncani.
Ieri, in jurul orei 12.30, masina descarcerarii de la Bacau a fost chemata la un accident in Luncani. Nu a mai fost nevoie de masina descarcerarii pentru ca Cadillacul Escalade implicat in accident aproape ca nu avea nico zgârietura.
Viorel Grigore, soferul Escalade-ului cu numarul de imatriculare B 59458, a suferit un preinfart inainte sa intre intr-o curba din satul Luncani. Astfel masina a tinut linia dreapta, a iesti de pe sosea, a sarit un podet de piatra, a ajuns intr-un sant, s-a izbit de niste copaci si a ricosat in gardul unei case. Primul care a ajuns la accident a fost proprietarul casei a carei gard a fost distrus. A incercat sa deschida usile dar acestea erau inchise. Asa ca a incercat sa sparga un geam dar nici acest lucru nu l-a putut face. "Am fost primul aici. Am auzit o bubuitura puternica si pe urma am auzit cum se rup scândurile de la gard. Masina era rasturnata pe o parte asa ca impreuna cu niste vecini am pus-o pe roti. Am tras de usi dar nu se deschideau. Am dat cu pumnul si cu niste bolovani in geam dar nu am reusit sa-l spargem. Noroc ca s-a oprit un baiat de la Bacau cu o masina mare neagra, cu DAN la numar parca, si a spart el geamul din spate cu o toporisca. Asa am reusit sa-l scoatem pe om din masina. Dupa vreo 15 minute dupa ce l-am scos a venit si salvarea. Oricum am pus mâna pe el si era mort când l-am scos", ne-a spus Vasile Marcu, proprietarul gardului in care s-a oprit Escalade-ul.
Martorii spun ca inainte de curba masina mergea in zig - zag.
Vasile Grigore a fost resuscitat in masina Ambulantei mai bine de jumatate de ora. Abia dupa ce medicii au simtit un puls slab au plecat spre spital. Barbatul si-a revenit aproape complet dar nu-si aduce aminte foarte bine ce s-a intâmplat. "Pacientul a fost stabilizat si este in afara oricarui pericol. Este la terapie intensiva si va ramâne acolo pentru observatii. Nu are nicio alta leziune", ne-a explicat Liliana Petrescu, doctor de garda la Spitalul Bacau.
Vasile Grigore este cetatean moldovean si este stabilit de câtiva ani in Bacau.
|
|
|
|
|