Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Bacau

Reply
 
Thread Tools
Old 07-12-07, 17:49   #1
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Exclamation 4tuning News Bacău

De azi, in functie de timpul pe care il am, am sa pun pe forum diverse articole din presa locala.


Politica, auto, reportaj, interviu....poze
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 17:51   #2
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Cine a platit taxa auto nu va primi banii înapoi

Cine spera ca-si va primi inapoi banii platiti pentru taxa auto de prima înmatriculare trebuie sa se resemneze. Guvernul nu va restitui sumele achitate pentru ca nu are baza legala, a anuntat ministrul Finantelor. În plus, Varujan Vosganian a declarat ca eliminarea sau reducerea taxei nu ar fi o victorie pentru societatea româneasca. Asta pentru ca daca vom permite accesul vechiturilor pe soselele României, gradul de poluare va creste continuu. Efectele benefice ale acestei taxe se vad deja, sustine Vosganian. Parcul auto s-a înnoit simtitor în acest an. Din 300 - 350 de masini importate, doua treimi au o vechime mai mica de un an. Prin urmare, Guvernul nu va elimina si nici nu va reduce taxa auto.


Informatia Bacaului
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 18:10   #3
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Brazi fara acte

In data de 7.12.2007, in jurul orelor 12.30, agenti locali impreuna cu inspectori din cadrul Biroului de Inspectie Comerciala din cadrul Politiei Primariei au depistat faptul ca, in zona Podului Narcisa, o societate comerciala vindea brazi de Craciun. In urma controlului, s-a constatat ca respectiva societate nu detinea documentatia prevazuta de lege, motiv pentru care a fost dispusa masura de sanctionare contraventionala cu suma de 400 RON, conform O.G. 99/2000, pentru nerespectarea profilului de activitate prevazut in autorizatie ( societatea având ca obiect de activitate bunuri industriale), neavând autorizatie de comercializare material lemons (brazi de Craciun), in conformitate cu legislatia in vigoare. A fost dispusa masura complementara de confiscare si depozitare a brazilor, in vederea predarii acestora catre ocolul silvic de provenienta.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 18:11   #4
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Hoti de pantaloni

In ziua de 4 decembrie 2007, in jurul orelor 20.00, o patrula de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau a fost sesizata cu privire la faptul ca intr-un magazin cu articole de imbracaminte, doi tineri au sustras mai multe articole de imbracaminte si au incercat sa dispara dar au fost opriti de catre lucratorii de acolo in incinta magazinului. Patrula s-a deplasat imediat la locul faptei unde i-a identificat pe: Ionut B. de 16 ani, din localitatea Gheorghe Doja, judetul Bacau, si Vlad C. de 12 ani, din aceeasi localitate. Acestia au recunoscut ca au intrat in magazin in jurul orei 20.00 si Vlad C. a pus intr-o sacosa câteva perechi de pantaloni, ascunzând apoi sacosa sub haina cu care era imbracat; inainte de a iesi din magazin i-a dat sacosa prietenului sau pentru ca acesta sa o scoata afara. In cauza a fost intocmit dosar cu acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, dosar care a fost inaintat organelor competente pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale. Bunurile sustrase au fost restituite proprietarului magazinului. Cei doi faptuitori vor fi cercetati in stare de libertate.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:03   #5
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

2.500 de bacauani ramasi fara loc de munca

Peste 1200 de bacauani vor ramane fara un loc de munca incepand cu luna ianuarie a anului urmator. Daca e sa-i mai punem la socoteala si pe cei peste 1,100 de la Diana Forest care vor fi nevoiti sa stea acasa incepand cu 24 decembrie, numarul bacauanilor concediati se ridica la aproape 2500. Mai multe societati bacauane au decis sa-si restranga sau sa-si inchida de tot activitatea. Este vorba despre trei firme de constructii, una de crestere si comercializare a carnii si una de parchet. Daca in urma cu cateva luni se anunta inchiderea S.C. Diana Forest si concedierea celor 1.143 de salariati, in luna noiembrie alti patru agenti economici au decis sa traga obloanele.
SC Conextrust SA, din totalul de 172 salariati, va trimite acasa, incepand cu data de 1 ianuarie, 80 dintre acestia. De la Rombet SA, din cei 345 muncitori, 284 vor fi nevoiti sa gaseasca alte locuri de munca. Nici la Bacon SA situatia nu este mai roza. Din 187 salariati, 165 vor fi disponibilizati pentru ca societatea se reorganizeaza si astfel va inceta lucrul in cateva sectoare. Surpriza cea mare o constituie SC Agricola International unde din totalul de 2357 salariati, vor fi disponibilizati 767: 333 de la departamentul Avicola si 434 de la abatorul de pasari. La Agricola oamenii vor fi trimisi in somaj pentru ca se opreste temporar activitatea de crestere a pasarilor si implicit se opreste si producerea de preparate din carne de pasare. Toate acestea pentru retehnologizare.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:05   #6
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Cel mai bun tinar chimist din Romania invata la Bacau

Sergiu Cerghici, elev al Colegiului "Gheorghe Vranceanu", a reusit sa obtina o multime de premii la concursuri de cel mai inalt nivel * chiar daca va avea ocazia sa studieze in strainatate, el vrea sa revina in tara

Pe Sergiu Gheghici l-am abordat in clasa, in timpul unei pauze. Elevul Colegiului National "Gheorghe Vranceanu" a acceptat sa vorbeasca fara falsa modestie despre reusitele sele. Performantele sale, putin cunoscute bacauanilor, poate si din cauza faptului ca sint in domeniul stiintei, si nu al divertismentului ori al sportului, claseaza Bacaul intre orasele cu cei mai buni tineri chimisti din Romania. Sergiu a reusit sa obtina Premiul I la Concursul National "C. D. Nenitescu", sectiunea chimie organica, organizat la Institutul Politehnic din Bucuresti, in perioada 15-17 noiembrie, si Premiul Special al Societatii de Chimie din Romania. Doua distinctii deosebite, pe care putini reusesc sa le obtina. "Premiul I obtinut la Bucuresti este unul foarte special pentru mine. E cea mai mare reusita ca elev. De acum incerc sa vad daca pot intra in lotul international", a mai spus el. De asemenea, tinarul premiant a recunoscut ca "n-as fi reusit sa ajung la astfel de performante daca nu era doamna profesoara Mariana Rosenschein, cea care i-a insuflat pasiune pentru studiul chimiei inca din clasa a X-a. Totodata, tin sa multumesc si Universitatii din Bacau, in mod special doamnei Finaru, care m-a ajutat in pregatirea pentru proba practica a concursului", a mai zis el. Chiar daca in palmaresul lui Sergiu Gheghici se mai numara o mentiune nationala, obtinuta in clasa a IX-a, si una speciala, in clasa a X-a, ambele in Chimie organica, viitorul lui nu pare a fi in domeniul cercetarii. "Cred ca voi merge pe medicina. Mi-as dori o cariera in domeniul chirurgiei. Dintre specializarile medicinei mi se pare cea mai respectata. In plus, imi place sa interactionez cu oamenii", a mai spus el. In ceea ce priveste viitorul ca student, Sergiu Gheghici se numara intre cei care opteaza pentru a ramine sa activeze in tara. "Ramin in tara. Daca voi avea ocazia sa studiez in afara, voi reveni aici. Altfel, daca m-as duce in alta parte, as trai sentimentul de izolare", a mai adaugat el. Oricum, exista toate sansele de a se razgindi in aceasta privinta, daca tinem cont ca, exceptind ajutorul scolii in care invata, al profesorilor si al Universitatii din Bacau, lui Sergiu Gheghici nu i s-a oferit nici o recompensa pentru reusita sa
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:09   #7
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Parintii vor raspunde contraventional daca odraslele lor dau cu petarde


Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau a primit luna aceasta nu mai putin de 15 solicitari de reinnoire a autorizatiilor de comercializare sau depozitare a materialelor explozive.

"Autorizatiile anuale se reinnoiesc anual de catre ITM si Inspectoratul Judetean de Politie ", spune Haralambie Irimescu, inspector sef al ITM Bacau. Pocnitorile si petardele au fost practic scoase in afara legii in România. Vinzarea, detinerea si utilizarea oricarui fel de petarda sau pocnitoare, indiferent de cantitatea de amestec pirotehnic continuta, reprezinta acum o infractiune. Importatorii de petarde, pocnitori si artificii au fost informati ca noua lege 406 prevede pedepse cu inchisoarea atit pentru comercializarea catre persoane fizice, cit si pentru utilizarea fara autorizatie a acestui gen de produse. Nici copiii nu vor fi lasati sa-si faca de cap. Parintii vor raspunde contraventional daca odraslele lor dau cu petarde, amenda fiind cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei. In ciuda acestei desfasurari de forte, este putin probabil ca Revelionul 2007 sa fie unul linistit, chiar daca utilizarea petardelor va fi mai putin raspindita decit in anii trecuti.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:10   #8
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Taxa pe emisiile de noxe de la centralele de apartament

Uniunea Europeana pretinde taxe de mediu pentru gura de aerisire de la centralele termice de apartament care elibereaza noxe in atmosfera.

Taxa pentru emisiile de poluanti in atmosfera este prevazuta in legislatia privind Fondul pentru mediu inca din anul 2002. Aceasta reprezinta o taxa care se aplica doar la anumite categorii de poluanti in atmosfera. "Toti operatorii economici care desfasoara activitati generatoare de emisii de poluanti in atmosfera, conform Legii Fondului pentru mediu, au obligatia de a calcula si vira taxa la Fondul pentru mediu in functie de cantitatea emisa", declara Corina Pricope, director al Agentiei pentru Protectia Mediului Bacau (APM). Pe site-ul Garzii de Mediu se gaseste metodologia de calcul pentru taxa aferenta emisiilor de poluanti in atmosfera, care provin de la surse fixe (centrale termice, CET, cazane, cuptoare de prelucrare etc.) si surse mobile (autoturisme, autovehicule etc.), precum si un exemplu de calcul pentru sursele mobile. Pentru neplata taxei pe emisii se calculeaza majorari de intirziere, contraventie fiind numai nedepunerea la termen a declaratiilor lunare. Pina la 25 ale lunii se depun declaratiile pentru luna precedenta. Bacauanii care au o centrala de apartament vor plati si ei o taxa de mediu. "Gazele si vaporii de apa sint produsii rezultati in urma arderii combustibilului. Acestia, desi au temperaturi ridicate, la centralele standard sint evacuati in atmosfera. Din aceste considerente, Uniunea Europeana pretinde aceasta taxa de mediu si la micii consumatori, nu numai la agentii economici", declara Ionel Dogaru, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari. Directorul APM Bacau, Corina Pricope, spune ca nu are inca precizari pentru centralele termice de apartament, ci doar pentru societati care detin centrale. "Agentii economici platesc taxa de mediu in functie de cit consuma", adauga Pricope.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:11   #9
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

A decedat actorul principal din filmul "Moartea domnului Lăzărescu"
Sâmbătă 08 decembrie 2007, 13:05

Ioan Fiscuteanu, actorul principal din filmul "Moartea domnului Lăzărescu", regia Cristi Puiu, a decedat astăzi, în spital.

Fiscuteanu s-a născut la Sânmihaiu de Câmpie, în Bistriţa-Năsăud, la 19 noiembrie 1937.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:12   #10
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Festival de filme realizate cu telefonul mobil

Peste 40 de filme realizate cu telefoane dotate cu video camere au intrat într-un festival inedit, în Japonia. 400 de producţii filmate cu telefonul mobil s-au înscris la festival, dar numai 48 au ajuns în selecţia oficială.

Subiectele filmelor sunt întâmplările de zi cu zi, înregistrările fiind făcute pe stradă. Filmele au fost realizate de amatori şi nu au fost procesate prin tehnici de editare sofisticate.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 12:33   #11
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Profa de engleza, sex oral sub ochii elevilor

O profesoara care preda engleza la o scoala generala din Filiasi e acuzata de elevii sai ca ar fi facut sex oral in fata lor



Mai multi elevi ai scolii generale din localitatea doljeana Filiasi spun ca au vazut-o pe profesoara Andreea Elena Catrina in timp ce dansa lasciv si tinea capul intre picioarele iubitului ei, cu care se pare ca facea sex oral in clubul Jou-Jou. "Era invitat DJ Geo da Silva la club, in seara de 30 noiembrie. Discoteca a fost arhiplina, insa vedeta serii nu a fost DJ-ul, ci doamna profesoara de engleza, Catrina, care dansa lasciv si statea pe picioarele iubitului ei. Am crezut ca este beata, pentru ca noi am avut impresia ca face sex oral. Ne-am uitat toata seara la ei", a declarat unul dintre elevii profesoarei, care se afla in local. In scurt timp, totii clientii discotecii si-au atintit privirile asupra femeii care se dadea in spectacol. Baiatul care dirija reflectoarele a observat si el "show-ul" si a indreptat intreaga lumina catre masa unde se aflau cei doi indragostiti. Pusi intr-o situatie dificila de faptul ca in local are loc un asemenea spectacol, sub privirile minorilor, bodyguarzii i-au dat afara pe protagonisti. Povestea a ajuns, insa, pe buzele tuturor. Mai mult, unul dintre elevii cu care aceasta face meditatii in particular sustine ca a vazut-o in timpul sedintei cu mana intre picioarele iubitului ei, Marcel. Conducerea scolii ii ia, insa, apararea profesoarei, pentru a nu sifona imaginea institutiei. "Profesoara se afla in timpul liber, in acel bar. Sustine ca a dansat tinereste, dar ca nu a facut sex in discoteca", a declarat Elena Gheara, directoarea scolii. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a inceput, ieri, o ancheta in acest caz. "Nu conteaza ca era in timpul liber. Este cadru didactic si trebuie sa aiba demnitate", sustine Elfilia Oprescu, inspector general ISJ Dolj. Colegii profesoarei au fost socati de cele auzite si sustin ca aceasta nu a trecut ieri pe la ore. Ei au declarat pentru CANCAN ca profesoara Catrina crede ca cineva vrea sa-i strice imaginea cu acest scandal. Potrivit unor surse, din cauza "spectacolului erotic" din club , iubitul profesoarei a fost deja concediat.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 23-12-07, 22:32   #12
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: 4tuning News Bacau

si cu aceasta ultima stire "lasciva" s-a incheiat revista stirilor?
aleks is offline   Reply With Quote
Old 10-01-08, 18:31   #13
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Am revenit cu o stire bomba

Taxa de prima imatriculare se reduce cu pana la 90 %



Noua variantă a taxei auto, trimisă Comisiei Europene

Noua variantă a taxei de primă înmatriculare încurajează cumpărarea maşinilor vechi. Valoarea taxei va creşte de aproape trei ori în cazul maşinilor noi, urmând să scadă proporţional cu vechimea în cazul autovehiculelor cu aceeaşi capacitate cilindrică şi încadrate în aceeaşi normă de poluare Euro. Spre exemplu, dacă taxa actuală pentru o maşină nouă Euro 4 şi cu o capacitate cilindrică de 1.400-1.600 de centimetri cubi este de puţin peste o sută de euro, în noua formulă pe care Executivul o propune Comisiei aceasta creşte până la mai mult de 400 de euro. O maşină Euro 4 cu motorizare de peste 1.900 de centimetri cubi va fi înmatriculată pentru o sumă ce se apropie de... 1.000 de euro.
Guvernul a decis ieri modificarea taxei de primă înmatriculare. Modalitatea de calcul a taxei va fi schimbată până la sfârşitul lunii ianurie, luându-se în considerare criterii stabilite de Comisia Europeană. În cursul serii trecute Guvernul urma să trimită la Bruxelles o nouă scrisoare privind taxa de primă înmatriculare auto, în care să prezinte modalitatea finală de calcul a taxei.
Potrivit noii metode de calcul, cu cât maşina va fi mai veche, cu atât taxa de primă înmatriculuare va fi mai mică, reducerea ajungând chiar la 90% pentru maşinile de peste 20 de ani. Astfel, taxa de primă înmatriculare este mai mică pentru maşinile vechi cu un grad de poluare ridicat. Pentru o maşină cu vechime cuprinsă între 1 şi 3 luni, taxa în vigoare ar urma să scadă cu 3%, iar pentru un autovehicul cu vechimea cuprinsă între 9 luni şi un an, reducerea ar fi de 10%. Pentru o maşină cu vechime cuprinsă între 1 şi 2 ani, taxa scade cu 15%.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-08, 18:34   #14
Alex69

Stage 4
 
Alex69's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 217
Default Re: 4tuning News Bacau

Studentii bacauani, cap de lista la copiat


Copiuta invizibila

Fituicile ascunse sub haine, cursurile scanate sau mesajele pe telefonul mobil sunt câteva dintre metodele de copiat, devenite traditie printre studenti. Toate acestea palesc însa în fata unei „minuni” a tehnicii ce transforma copiatul în treaba de James Bond. Niste studenti români au inventat dispozitivul care te ajuta sa copiezi, fara a fi prins de catre profesor. Cum sesiunea se apropie, inventatorii au început deja sa îsi vânda produsul.


Sistemul de copiat pare a fi desprins din filmele de actiune. Practic e vorba de o casca invizibila, prin care sunt transmise toate informatiile dorite. Casca este, de fapt, un magnet cu diametrul de maxim trei milimetri care se introduce în ureche. Este atât de mica încât abia se vede cu ochiul liber, iar odata plasata pe canalul urechii devine insesizabila. Atât de insesizabila încât pentru a o scoate din ureche e nevoie tot de un magnet.

James Bond in toata regula

„Microcastile se monteaza direct pe timpan si nu au niciun fir. Datele sunt transmise printr-un colier inductiv care se ascunde sub haine si care se conecteaza printr-o mufa jack ce poate fi conectata la orice sistem media: telefon mobil, mp3 player sau radio. La casca sunt transmise doar vibratii. Vibratiile sunt transmise apoi prin magnetul din care e confectionata casca si receptate de urechea interna. Creierul le decodifica în ceea ce auzim. E indetectabila, sunetul e clar si fara zgomote de fundal”, sustine Ciprian, un student din Bucuresti care comercializeaza prin intermediul internetului astfel de dispozitive. Acesta sustine ca metoda este sigura, iar riscul ca dispozitivul sa ramâna în ureche este inexistent, deoarece pe acelasi sistem functioneaza si protezarea audio.

Unele probleme de legalitate

Inventatorii handsfree-ului invizibil recunosc ca astfel dispozitive nu sunt tocmai legale, mai ales ca sunt inspirate dupa modelul sistemelor de comunicare al serviciilor secrete. Scot însa bani frumosi de pe urma celor care doresc sa poata copia la examene fara a fi prinsi de profesori.
Un dispozitiv invizibil costa 170 de lei, iar vânzatorii asigura ca îl pot livra oriunde în tara. „Pâna acum am vândut în jur de 300, în toata tara. Pot sa le trimit prin curier sau prin prietenii pe care îi am prin campusuri. În Brasov am vândut deja sapte si cererea e tot mai mare, însa cele mai multe merg prin Iasi, Bacau, Suceava, Oradea si Timisoara”, sustine Ciprian.

Posibila eficienta la Universitatea din Bacau

Profesorii din cadrul Universitatii din Bacau sustin ca nu au prins pâna in prezent studenti copiind cu ajutorul acestor dispozitive. De altfel, profesorii aceleiasi universitati declara ca pâna la ora actuala copiatul a fost un fenomen inregistrat sporadic la Universitate din Bacau si ca metodele folosite sunt cele clasice.
“Eu personal nu am avut astfel de probleme cu studentii. Stiu de existenta acestor dispozitive, insa nu am auzit sa fie folosite si la noi la facultate. N-am auzit nici sa se plânga vreunul dintre colegi”, a explicat Valentin Nedeff , decanul Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii din Bacau.
Fie acest dispozitiv este unul deosebit de eficient, fie studentii bacauani sunt mai constiinciosi. Ramâne intrebarea – pentru ce anume au fost achizitionate aceste dispozitive de catre bacauani? O explicatie in privinta faptului ca nu au fost cazuri notabile de studenti prinsi copiind la Universitatea din Bacau a incercat sa o ofere prorectorul Gheorghe Pintilie.
“La Universitatea din Bacau sistemul de notare e putin diferit. Nota nu se pune doar la examen. Se noteaza in functie de multe alte criterii. Se primeste un punctaj pe prezenta la seminarii si laboratoare, pe prezenta la cursuri, pe efectuarea temelor, pe testele din timpul anului. Acestea au alocate câte un procent din nota finala. Astfel, nota de la examene valoreaza intre 30 si 40 de procente din nota finala. Probabil din acest motiv nu au fost cazuri notabile de incercare de fraudare a examenelor. S-au mai semnalat mici incidente, dar a fost vorba de metode clasice de copiat. Nimic deosebit”, a explicat acesta.
Alex69 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-08, 23:51   #15
Al3xxx

Stage 5
 
Al3xxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,670
Member of:
[Crazy Drivers]
Default Re: 4tuning News Bacau

Quote:
Originally Posted by Alex69 View Post
Studentii bacauani, cap de lista la copiat


Copiuta invizibila

Fituicile ascunse sub haine, cursurile scanate sau mesajele pe telefonul mobil sunt câteva dintre metodele de copiat, devenite traditie printre studenti. Toate acestea palesc însa în fata unei „minuni” a tehnicii ce transforma copiatul în treaba de James Bond. Niste studenti români au inventat dispozitivul care te ajuta sa copiezi, fara a fi prins de catre profesor. Cum sesiunea se apropie, inventatorii au început deja sa îsi vânda produsul.


Sistemul de copiat pare a fi desprins din filmele de actiune. Practic e vorba de o casca invizibila, prin care sunt transmise toate informatiile dorite. Casca este, de fapt, un magnet cu diametrul de maxim trei milimetri care se introduce în ureche. Este atât de mica încât abia se vede cu ochiul liber, iar odata plasata pe canalul urechii devine insesizabila. Atât de insesizabila încât pentru a o scoate din ureche e nevoie tot de un magnet.

James Bond in toata regula

„Microcastile se monteaza direct pe timpan si nu au niciun fir. Datele sunt transmise printr-un colier inductiv care se ascunde sub haine si care se conecteaza printr-o mufa jack ce poate fi conectata la orice sistem media: telefon mobil, mp3 player sau radio. La casca sunt transmise doar vibratii. Vibratiile sunt transmise apoi prin magnetul din care e confectionata casca si receptate de urechea interna. Creierul le decodifica în ceea ce auzim. E indetectabila, sunetul e clar si fara zgomote de fundal”, sustine Ciprian, un student din Bucuresti care comercializeaza prin intermediul internetului astfel de dispozitive. Acesta sustine ca metoda este sigura, iar riscul ca dispozitivul sa ramâna în ureche este inexistent, deoarece pe acelasi sistem functioneaza si protezarea audio.

Unele probleme de legalitate

Inventatorii handsfree-ului invizibil recunosc ca astfel dispozitive nu sunt tocmai legale, mai ales ca sunt inspirate dupa modelul sistemelor de comunicare al serviciilor secrete. Scot însa bani frumosi de pe urma celor care doresc sa poata copia la examene fara a fi prinsi de profesori.
Un dispozitiv invizibil costa 170 de lei, iar vânzatorii asigura ca îl pot livra oriunde în tara. „Pâna acum am vândut în jur de 300, în toata tara. Pot sa le trimit prin curier sau prin prietenii pe care îi am prin campusuri. În Brasov am vândut deja sapte si cererea e tot mai mare, însa cele mai multe merg prin Iasi, Bacau, Suceava, Oradea si Timisoara”, sustine Ciprian.

Posibila eficienta la Universitatea din Bacau

Profesorii din cadrul Universitatii din Bacau sustin ca nu au prins pâna in prezent studenti copiind cu ajutorul acestor dispozitive. De altfel, profesorii aceleiasi universitati declara ca pâna la ora actuala copiatul a fost un fenomen inregistrat sporadic la Universitate din Bacau si ca metodele folosite sunt cele clasice.
“Eu personal nu am avut astfel de probleme cu studentii. Stiu de existenta acestor dispozitive, insa nu am auzit sa fie folosite si la noi la facultate. N-am auzit nici sa se plânga vreunul dintre colegi”, a explicat Valentin Nedeff , decanul Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii din Bacau.
Fie acest dispozitiv este unul deosebit de eficient, fie studentii bacauani sunt mai constiinciosi. Ramâne intrebarea – pentru ce anume au fost achizitionate aceste dispozitive de catre bacauani? O explicatie in privinta faptului ca nu au fost cazuri notabile de studenti prinsi copiind la Universitatea din Bacau a incercat sa o ofere prorectorul Gheorghe Pintilie.
“La Universitatea din Bacau sistemul de notare e putin diferit. Nota nu se pune doar la examen. Se noteaza in functie de multe alte criterii. Se primeste un punctaj pe prezenta la seminarii si laboratoare, pe prezenta la cursuri, pe efectuarea temelor, pe testele din timpul anului. Acestea au alocate câte un procent din nota finala. Astfel, nota de la examene valoreaza intre 30 si 40 de procente din nota finala. Probabil din acest motiv nu au fost cazuri notabile de incercare de fraudare a examenelor. S-au mai semnalat mici incidente, dar a fost vorba de metode clasice de copiat. Nimic deosebit”, a explicat acesta.


ce om ... trebuia sa dezvaluiti voi metodele de copiat offf ce oameni
Al3xxx is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -