Go Back   Forum 4Tuning > www.4tuning.ro > ARHIVA > Arhiva evenimente > Legal-Racing > Bucuresti - 20.11.2004

Bucuresti - 20.11.2004 20.11.2004 - INDEMANARE - PRISMA - LEGAL RACING

Reply

Thread Tools
Old 14-11-04, 15:53   #1
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default tehnici de pilotaj

(topic creat dintr-un post al meu considerat se pare offtopic in alta parte de catre un moderator si mutat aici)
oricum sfatul meu e sa tragi frana de mana mai putin la ace de par sa nu mai intorci masina chiar 180 de grade ca dupa aia tre sa pleci de pe loc si pierzi timp. cred ca ar fi mult mai bun pt. timp sa tragi frana de mana cat sa intorci masina mai repede doar primele 90-120 de grade. asa iei usor virajul fara sa trebuiasca sa franezi prea mult pt, ca mai ramane de parcurs fara derapaj doar un arc de cerc de 90 de grade si nu 180 cum ar fi fara derapajiar avantajul e ca nu mai opresti masina. e spectaculos si cand derapeaza cu frana de mana doar primele 90 de grade. tu ai pierdut timp pe acele de par pt. ca nu ai reusit sa mentii viteza pe viraj si ai iesit mai prost la timpi decat cei care au luat acele de par fara derapaj. pe filme se poate vedea.
just my 2 cents...
iasi_drifter is offline   Reply With Quote
Old 14-11-04, 16:54   #2
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"iasi_drifter\"
oricum sfatul meu e sa tragi frana de mana mai putin la ace de par sa nu mai intorci masina chiar 180 de grade ca dupa aia tre sa pleci de pe loc si pierzi timp. cred ca ar fi mult mai bun pt. timp sa tragi frana de mana cat sa intorci masina mai repede doar primele 90-120 de grade. asa iei usor virajul fara sa trebuiasca sa franezi prea mult pt, ca mai ramane de parcurs fara derapaj doar un arc de cerc de 90 de grade si nu 180 cum ar fi fara derapajiar avantajul e ca nu mai opresti masina. e spectaculos si cand derapeaza cu frana de mana doar primele 90 de grade. tu ai pierdut timp pe acele de par pt. ca nu ai reusit sa mentii viteza pe viraj si ai iesit mai prost la timpi decat cei care au luat acele de par fara derapaj. pe filme se poate vedea.
just my 2 cents...

OSERVATIE CORECTA !
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 03:04   #3
XTACY

Stage 3

XTACY's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

Iar tu Sebi chiar ai putea sa tragi de frana de mana la subaru,si sa accelerezi pe urma in loc sa accelerezi si sa te duci lateral cum am vazut toti la last prisma....parerea mea,ca sfat!
Old 15-11-04, 06:09   #4
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]

Frana de mana la STI nu este indicat sa fie folosita atata timp cat masina este in bagata in viteza, pentru ca LSD-ul de pe spate se va autobloca si va trage in continuu ca nebunu... trebuie sa debreiezi cel putin, iar daca debreiezi se va pierde din aderenta...

La masinile de curse cand se trage frana de mana, diferentialul central decupleaza automat diferentialul spate... dar nu este cazul...
Old 15-11-04, 09:54   #5
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

nu stiu cum e la integrala STI-ului dar stiu ca aia cu tractiune spate nu au nici o scuza ca mnu folosesc frana de mana si ei cred ca in acele alea de par se derapeaza doar pe acceleratie. Si la tractiune spate s foloseste frana de mana pe asa un traseu.
Old 15-11-04, 12:35   #6
x-28-TRA
X-Team Racing Club Member

Stage 5

x-28-TRA's Avatar

Member of:
[X-Team Racing Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]

iasi_drift nu te supara ai masina ca sunt tare curios cum connduci
x-28-TRA is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 14:15   #7
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

am si eu 2 amarate de filme ca masina mea e cam instabila (cam da sa se rastoarne in genul masinii lui TNos) asa ca am nevoie de ploaie ca sa pot sa fac si eu drifturi. Acum uite ca in sfarsit ploua dar nu pot sa fac ca masina e in pana la mama dr@cu'. Insa promit sa fac in curand si alte filme.
Si promit ca or sa fie de departe mai misto decat astea de aici.
Attached Files
File Type: mpeg derapaj2.mpeg (183.7 KB, 396 views)
File Type: mpeg derapaj_139.mpeg (231.3 KB, 314 views)
Old 15-11-04, 14:36   #8
x-28-TRA
X-Team Racing Club Member

Stage 5

x-28-TRA's Avatar

Member of:
[X-Team Racing Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]

bravoo meserie dar la o cursa pe cind?????
x-28-TRA is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 14:44   #9
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

offtopic:
am in plan sa ma duc pe la munte in curand, tre sa fac ITP la masina, mai am cumparaturi importante de facut si vine si luna decembrie care e cam costisitoare cu Craciunul si Revelionul asa ca in Bucale nu pot sa vin sau undeva prea departe de Iasi. In Iasi vad ca nimeni nu se gandeste sa faca si asa ceva . N-am mai avut ocazia in Iasi sa particip la indemanare din 2001 incoace . Helloo mai faceti fratilor o indemanare si la Iasi nu numai playuri peste playuri si indemanare ioc .
Old 15-11-04, 15:20   #10
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5

EvLSant0S's Avatar

Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]

marrfa rau filmele ai talent
EvLSant0S is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 19:02   #11
bog88

Stage 3

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"viperu\"
Frana de mana la STI nu este indicat sa fie folosita atata timp cat masina este in bagata in viteza, pentru ca LSD-ul de pe spate se va autobloca si va trage in continuu ca nebunu... trebuie sa debreiezi cel putin, iar daca debreiezi se va pierde din aderenta...
ce-i LSDu ala care se autoblocheaza, omu? si cum se pierde din aderenta daca debreiezi? poate se pierde tractiunea, dar cat sa-i dai un impuls de spate nu-i problema.
Old 15-11-04, 20:07   #12
NSL_Doru

Stage 5

NSL_Doru's Avatar

x-24-TRA hai mah ca e tare gajiu cu derapajele iti dai seama ce ar face daca ar avea si o masina mai buna pe mana? poate ne vedem la curse sambata! bafta tuturor!
NSL_Doru is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 20:38   #13
polifem

Vicepresedinte Insomnia Racing

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[Insomnia]

OFFTOPIC: ... LSD shtiu ca e un sistem in care da anumit cuplu pe fiecare roata in parte a mashinii in cazul in care roata respectiva e in aer sau derapeaza ... (sa ma corecteze careva daca greshesk)

shtiu ca exista pe Type R ...
Old 15-11-04, 20:45   #14
COObra

Stage 5

COObra's Avatar

Limited Slip Diferential (parca asa se scrie )
cand o roata este sa spunem in aer si nu are aderenta, la o masina normala acea roata se invarte si primeste toata puterea motorului. Cu LSD (care este un diferential care are niste ambreiaje in el) o parte din puterea motorului este transmisa si la roata care este pe pamant.
Sau altfel spus daca ai o roata pe gheata si una pe asfalt fara LSD se invarte roata care este pe gheata si nu pleci nicaieri , iar cu LSD roata de pe asfalt primeste si ea din cuplul motor si misca masina in fata.
Cred ca nam batut campii.
COObra is offline   Reply With Quote
Old 15-11-04, 20:50   #15
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

pai si cu diferentialul autoblocant care e treaba? sau face/este acelasi lucru ca LSD-ul?
RoSonic is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -