Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bucuresti - 20.11.2004 (https://forum.4tuning.ro/67-bucuresti-20-11-2004.html)
-   -   tehnici de pilotaj (https://forum.4tuning.ro/67-bucuresti-20-11-2004/2536-tehnici-pilotaj.html)

iasi_drifter 14-11-04 15:53

tehnici de pilotaj

(topic creat dintr-un post al meu considerat se pare offtopic in alta parte de catre un moderator si mutat aici)
oricum sfatul meu e sa tragi frana de mana mai putin la ace de par sa nu mai intorci masina chiar 180 de grade ca dupa aia tre sa pleci de pe loc si pierzi timp. cred ca ar fi mult mai bun pt. timp sa tragi frana de mana cat sa intorci masina mai repede doar primele 90-120 de grade. asa iei usor virajul fara sa trebuiasca sa franezi prea mult pt, ca mai ramane de parcurs fara derapaj doar un arc de cerc de 90 de grade si nu 180 cum ar fi fara derapajiar avantajul e ca nu mai opresti masina. e spectaculos si cand derapeaza cu frana de mana doar primele 90 de grade. tu ai pierdut timp pe acele de par pt. ca nu ai reusit sa mentii viteza pe viraj si ai iesit mai prost la timpi decat cei care au luat acele de par fara derapaj. pe filme se poate vedea.
just my 2 cents... :D

SEBASTIAN 14-11-04 16:54

Re:

Quote:

Originally Posted by \"iasi_drifter\"
oricum sfatul meu e sa tragi frana de mana mai putin la ace de par sa nu mai intorci masina chiar 180 de grade ca dupa aia tre sa pleci de pe loc si pierzi timp. cred ca ar fi mult mai bun pt. timp sa tragi frana de mana cat sa intorci masina mai repede doar primele 90-120 de grade. asa iei usor virajul fara sa trebuiasca sa franezi prea mult pt, ca mai ramane de parcurs fara derapaj doar un arc de cerc de 90 de grade si nu 180 cum ar fi fara derapajiar avantajul e ca nu mai opresti masina. e spectaculos si cand derapeaza cu frana de mana doar primele 90 de grade. tu ai pierdut timp pe acele de par pt. ca nu ai reusit sa mentii viteza pe viraj si ai iesit mai prost la timpi decat cei care au luat acele de par fara derapaj. pe filme se poate vedea.
just my 2 cents... :D

OSERVATIE CORECTA !

XTACY 15-11-04 03:04

Iar tu Sebi chiar ai putea sa tragi de frana de mana la subaru,si sa accelerezi pe urma in loc sa accelerezi si sa te duci lateral cum am vazut toti la last prisma....parerea mea,ca sfat!

viperu 15-11-04 06:09

Frana de mana la STI nu este indicat sa fie folosita atata timp cat masina este in bagata in viteza, pentru ca LSD-ul de pe spate se va autobloca si va trage in continuu ca nebunu... trebuie sa debreiezi cel putin, iar daca debreiezi se va pierde din aderenta...

La masinile de curse cand se trage frana de mana, diferentialul central decupleaza automat diferentialul spate... dar nu este cazul...

iasi_drifter 15-11-04 09:54

nu stiu cum e la integrala STI-ului dar stiu ca aia cu tractiune spate nu au nici o scuza ca mnu folosesc frana de mana si ei cred ca in acele alea de par se derapeaza doar pe acceleratie. Si la tractiune spate s foloseste frana de mana pe asa un traseu.

x-28-TRA 15-11-04 12:35

iasi_drift nu te supara ai masina ca sunt tare curios cum connduci :shock:

iasi_drifter 15-11-04 14:15

2 Attachment(s)
am si eu 2 amarate de filme ca masina mea e cam instabila (cam da sa se rastoarne in genul masinii lui TNos) asa ca am nevoie de ploaie ca sa pot sa fac si eu drifturi. Acum uite ca in sfarsit ploua dar nu pot sa fac ca masina e in pana la mama dr@cu'. Insa promit sa fac in curand si alte filme.
Si promit ca or sa fie de departe mai misto decat astea de aici.

x-28-TRA 15-11-04 14:36

bravoo meserie dar la o cursa pe cind????? :twisted:

iasi_drifter 15-11-04 14:44

offtopic:
am in plan sa ma duc pe la munte in curand, tre sa fac ITP la masina, mai am cumparaturi importante de facut si vine si luna decembrie care e cam costisitoare cu Craciunul si Revelionul asa ca in Bucale nu pot sa vin sau undeva prea departe de Iasi. In Iasi vad ca nimeni nu se gandeste sa faca si asa ceva :(. N-am mai avut ocazia in Iasi sa particip la indemanare din 2001 incoace :(. Helloo mai faceti fratilor o indemanare si la Iasi nu numai playuri peste playuri si indemanare ioc :evil: .

EvLSant0S 15-11-04 15:20

marrfa rau filmele :) ai talent

bog88 15-11-04 19:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"viperu\"
Frana de mana la STI nu este indicat sa fie folosita atata timp cat masina este in bagata in viteza, pentru ca LSD-ul de pe spate se va autobloca si va trage in continuu ca nebunu... trebuie sa debreiezi cel putin, iar daca debreiezi se va pierde din aderenta...

ce-i LSDu ala care se autoblocheaza, omu? si cum se pierde din aderenta daca debreiezi? poate se pierde tractiunea, dar cat sa-i dai un impuls de spate nu-i problema.

NSL_Doru 15-11-04 20:07

x-24-TRA hai mah ca e tare gajiu cu derapajele iti dai seama ce ar face daca ar avea si o masina mai buna pe mana? poate ne vedem la curse sambata! bafta tuturor!

polifem 15-11-04 20:38

OFFTOPIC: ... LSD shtiu ca e un sistem in care da anumit cuplu pe fiecare roata in parte a mashinii in cazul in care roata respectiva e in aer sau derapeaza ... (sa ma corecteze careva daca greshesk)

shtiu ca exista pe Type R ...

COObra 15-11-04 20:45

Limited Slip Diferential (parca asa se scrie :roll: )
cand o roata este sa spunem in aer si nu are aderenta, la o masina normala acea roata se invarte si primeste toata puterea motorului. Cu LSD (care este un diferential care are niste ambreiaje in el) o parte din puterea motorului este transmisa si la roata care este pe pamant.
Sau altfel spus daca ai o roata pe gheata si una pe asfalt fara LSD se invarte roata care este pe gheata si nu pleci nicaieri :lol: , iar cu LSD roata de pe asfalt primeste si ea din cuplul motor si misca masina in fata.
Cred ca nam batut campii.

RoSonic 15-11-04 20:50

pai si cu diferentialul autoblocant care e treaba? sau face/este acelasi lucru ca LSD-ul?

All times are GMT +2. The time now is 14:22.

- Copyright 2026 4Tuning