Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Masina mea BMW Seria 3

Reply

Thread Tools
Old 28-07-11, 12:08   #1
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]
Default E46 - Visinica mea

M-am decis cam greu sa incep acest thread pentru ca pe de o parte nu imi cunosc destul de bine masina (mai pot exista unele defecte ascunse) dar si pentru ca sunt convins ca lucrarile la ea nu vor fi atat de des facute si nici nu cred ca va fi tunata asa cum inteleg unii. Adica din ce am observat se merge mult pe Negru... Mie unul nu imi place sa fiu la fel ca ceilalti. Deci nu cred ca o s-o fac neagra. Imi place caracterul sportiv al masinii insa nu imi place ca o masina tunata sa fie incarcata si impopotonata cu elemente nefolositoare. Deci o sa fie simpla.

Tin sa mentionez inca de la inceput ca este prima mea masina, nu le am de nici o culoare cu mecanica/auto ci doar imi place sa conduc si sa am grija de masina mea (adica sa o intretin si sa tin totul "din scurt").

Acum 3 luni mi-am luat un BMW seria 3 fabricat in 11-1999 si inmatriculat in 2000. Am fost in Germania la Berlin personal sa il cumpar si am fost ajutat de un prieten de acolo.
318 i - 118 cai: Clima automata, oglinzi electrice, geamuri electrice fata, scaune/volan reglabile, senzori de parcare. Plus arcuri sport.

Cum orice masina la mana a doua nu ai s-o gasesti niciodata impecabila si asta avea unele probleme: 1 uleiul trebuia schimbat, 2 cauciucuri varza, 3 curelele de la ac si de transmisie scoapte, 4 garnitura de sub filtrul de ulei mancata, pierdea putin ulei pe acolo, 5 ii lipsea un senzor de parcare. Astea au fost primele probleme pe care le-am observat inca din Germania. Am sa scriu cronologic ce s-a intamplat de atunci pana acum ca sa intelegeti mai bine.

Am cumparat-o cu gandul ca astea nu sunt niste probleme chiar asa de grave si ca se pot remedia. Mi-a placut cum suna motorul si asta a fost elementul determinant in decizia mea de cumparare.

Am inceput inca din Berlin sa o pun la punct: Ulei+filtru noi (Castrol Magnatec), cauciucuri Dunlop noi, plinul facut seara si a doua zi la 4 dimineata dai teava pana in tara. Seara la 7 am ajuns in Ro. Nu i-am dar birja pentru ca nu o cunosteam si nici nu eram prea sigur pe ea...

O data ajuns in tara am dus-o la un service si am inceput sa o ridic din starea in care era si am schimbat:
1. Curea transmisie
2. Curea AC
3. Filtru Benzina (mann)
4. Filtru Aer (mann)
5. Garnitura de sub filtru de ulei
6. Bucse fata
7. Amortizoare fata si Flanse
8. Amortizoare spate
9. Bielete antiriliu
Astea mi-au zis astia de la service sa le schimb si am simtit si eu diferenta dupa... Apoi beleaua!!! Dupa o ploaie, cand mi-am scuturat presul de la sofer vad ca e umed pe dedesubt, si cand pun mana pe mocheta e uda bine... Am zis: "....XXXXXXX..... numai asta imi mai lipsea".

10. Chederul de pe portiera soferului
M-am dus l-a un "mecanic" si mi-a zis ca de la chederul de pe usa soferului, care e dezlipit e asa... Mi-am luat unul original, nou, l-am schimbat si tot degeaba.

Am fost la intalnirea cu posesorii de Bmw din Iasi si am vb acolo cu unul dintre ei care mi-a zis ca s-au scopt gumele de la parbriz si ca acolo ar fi problema... A zis ca se rezolva cu niste silicon transparent. Acum asta este problema cu care ma confrunt. Intre timp am mai cumparat:
11. senzor parcare din dezmembrari

Care sunt problemele actuale pe care vreau sa le rezolv in functie de gravitate:
1 Parbriz/gume scoapte - am siliconul cumparat, astept baiatul sa mi le puna la punct
2 Am doi martori (abs + esp) in bord care se sting si se aprind = un senzor abs defect (am gasit un bmw la dezmembrari de la care as vrea sa ma lipesc de un senzor, oglinda retrovizoare sofer care e putin crapata (a mea), si nuca de la schimbator, daca e in stare buna)
3 Frana de mana nu tine decat la roata dreapta spate, stanga e "pe liber" cand trag frana de mana...

Ce urmeaza:
Oglinda, Nuca schimbator, Stiker 4 Tuning, Spalat interior (tapiterie, mocheta, banchete/scaune), Huse.
Astea ca sa o aduc pe linia de plutire...

Apoi:
1. Xenon
2. Sistem bass+ ampl
3. Toba Sport
4. Bad boy look + Angel Eyes posibil
5. Statie
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	10072011(001).jpg
Views:	131
Size:	285.7 KB
ID:	2099619   Click image for larger version

Name:	10072011(002).jpg
Views:	91
Size:	293.2 KB
ID:	2099620   Click image for larger version

Name:	10072011(003).jpg
Views:	73
Size:	319.8 KB
ID:	2099621  

Name:	10072011(005).jpg
Views:	127
Size:	414.5 KB
ID:	2099622   Click image for larger version

Name:	10072011(006).jpg
Views:	104
Size:	353.0 KB
ID:	2099623   Click image for larger version

Name:	10072011(007).jpg
Views:	104
Size:	272.4 KB
ID:	2099624  

Name:	10072011(008).jpg
Views:	67
Size:	301.1 KB
ID:	2099625   Click image for larger version

Name:	10072011(009).jpg
Views:	60
Size:	300.5 KB
ID:	2099626  
mihayyy2000 is offline   Reply With Quote
Old 28-07-11, 13:34   #2
bomber

Stage 2

bomber's Avatar

Default re: E46 - Visinica mea

Frumusica masina dar ce te faci cu inscrierea?
bomber is offline   Reply With Quote
Old 28-07-11, 14:26   #3
quze

Stage 5

E euro 3, plateste taxa.
quze is offline   Reply With Quote
Old 28-07-11, 17:57   #4
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by bomber View Post
Frumusica masina dar ce te faci cu inscrierea?
De ce vii cu intrebari de astea ??? Ti-am gresit cu ceva? ) Nu stiu deocamdata... Mai stau ca mai am un rand de nr rosii si vad ce fac "alesii" cu taxa asta. Daca o scad o inmatriculez pe Ro daca nu o sa eludez eu cumva legile (fie Bulgaria, fie caut alte metode gen platesc taxa si o cer inapoi, proces etc etc).

A! si am uitat in primul post sa specific cati km are masina. A "implinit" recent 170.000. Am facut 6300 km cu ea. Peste 3700 tre sa ii fac schimbul de ulei.
Attached Thumbnails

Name:	Foto0184.jpg
Views:	136
Size:	470.8 KB
ID:	2099889  
Old 28-07-11, 19:05   #5
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by quze View Post
E euro 3, plateste taxa.
E o varianta.
Old 28-07-11, 23:13   #6
iulian.harabagiu
VW Driver

Stage 4

iulian.harabagiu's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

Frumoasa masinuta, sa ai noroc de ea. Suna foarte bine ideea de clean look
Poate ceva folii si din cate vad asteapta xenonul probabil s-a gandit omul inainte de a`si cumpara masina si la inscris
Bafta multa la modificari!
iulian.harabagiu is offline   Reply With Quote
Old 29-07-11, 12:56   #7
JusT_SaY_BoBo
VW Driver

Stage 5

JusT_SaY_BoBo's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by iulian.harabagiu View Post
Frumoasa masinuta, sa ai noroc de ea. Suna foarte bine ideea de clean look
Poate ceva folii si din cate vad asteapta xenonul probabil s-a gandit omul inainte de a`si cumpara masina si la inscris
Bafta multa la modificari!
frumoasa masina.dupa ce ii curati tapiteria sa pui niste poze ca sunt curios de interior
JusT_SaY_BoBo is offline   Reply With Quote
Old 29-07-11, 13:06   #8
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by JusT_SaY_BoBo View Post
frumoasa masina.dupa ce ii curati tapiteria sa pui niste poze ca sunt curios de interior
Mai ai un pic de asteptat... Momentan am in plan reparatia franei de mana, sa trec RAR-ul, sa merg in concediu, TAXA ( si abia apoi o duc la spalatoria aia din Galata. Ma costa aprox 4 mil (interior TOT, exterior si motor) dar am auzit de la multi ca iese ca NOUA. Si eu is curios, dureaza o zi spalat+uscat. E scump, dar avand in vedere ca o sa o fac doar o data, urmand sa ii pun huse si sa o pastrez curata, eu zic ca se merita. Asta o sa fie undeva prin septembrie. Daca nu ai rabdare si te duci tu inainte anunta-ma si pe mine cum ti-a iesit
Old 29-07-11, 13:08   #9
JusT_SaY_BoBo
VW Driver

Stage 5

JusT_SaY_BoBo's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by mihayyy2000 View Post
Mai ai un pic de asteptat... Momentan am in plan reparatia franei de mana, sa trec RAR-ul, sa merg in concediu, TAXA ( si abia apoi o duc la spalatoria aia din Galata. Ma costa aprox 4 mil (interior TOT, exterior si motor) dar am auzit de la multi ca iese ca NOUA. Si eu is curios, dureaza o zi spalat+uscat. E scump, dar avand in vedere ca o sa o fac doar o data, urmand sa ii pun huse si sa o pastrez curata, eu zic ca se merita. Asta o sa fie undeva prin septembrie. Daca nu ai rabdare si te duci tu inainte anunta-ma si pe mine cum ti-a iesit
sa faci si niste poze de inainte sa poti face o diferenta.intr-adevar e ceva 4 mil
si dupa parerea mea e sa le pastrezi cat mai curate si sa nu ii pui huse ca se vad urat

Vand odorizante California Scents!!! 20 ron bucata!!! [email protected]
Old 29-07-11, 13:23   #10
mihayyy2000

Stage 5

Member of:
[FORD]

Quote:
sa faci si niste poze de inainte sa poti face o diferenta.intr-adevar e ceva 4 mil
si dupa parerea mea e sa le pastrezi cat mai curate si sa nu ii pui huse ca se vad urat
Daca as sti ca le pot pastra curate fara huse iti dai seama ca nu mi-as mai pune dar culoarea din interior e foarte pretentioasa la mine... Trebuie sa fi fff atent cu ea si eu unul sincer nu zic ca is neatent/neindemanatic insa mai sunt si alte persoane care vor mai calatori cu masina cu mine si nu pot sa garantez pentru ele... Asa prefer sa imi pun niste huse pe care stiu ca de cate ori am probleme le dau jos si le spal imediat la masina de spalat... Si daca as folosi masina numai pentru plimbari mi-as permite sa las banchetele simple dar eu mai si calatoresc cu ea si pasagerii mai au si alte preocupari: mai mananca, mai beau niste suc/cafea, etc etc si e f simplu sa imi murdareasca scaunele. Iar eu cand stiu ca dau 4 mil sa le spal nu stiu daca o sa-mi cada asa bine sa vad cum se murdaresc. Oricum husele nu vor fi din bazar/alte locatii cu marfa de 2 lei. Am cautat la greu niste huse cat de cat de calitate si nici ca nu am gasit... Apropo ceva sugestii? Cele mai bune pe care le-am gasit erau prin Metro, la 3 milioane setul (daca se poate zice bune ca erau fabricate in Turcia si erau poliester + nu stiu ce). Alea mi-au lasat cat de cat impresia ca ar fi ceva mai bun. In rest pe piata numai chinezarii.
Old 29-07-11, 13:45   #11
liviu tex

Stage 5

liviu tex's Avatar

Quote:
Daca as sti ca le pot pastra curate fara huse iti dai seama ca nu mi-as mai pune dar culoarea din interior e foarte pretentioasa la mine... Trebuie sa fi fff atent cu ea si eu unul sincer nu zic ca is neatent/neindemanatic insa mai sunt si alte persoane care vor mai calatori cu masina cu mine si nu pot sa garantez pentru ele... Asa prefer sa imi pun niste huse pe care stiu ca de cate ori am probleme le dau jos si le spal imediat la masina de spalat... Si daca as folosi masina numai pentru plimbari mi-as permite sa las banchetele simple dar eu mai si calatoresc cu ea si pasagerii mai au si alte preocupari: mai mananca, mai beau niste suc/cafea, etc etc si e f simplu sa imi murdareasca scaunele. Iar eu cand stiu ca dau 4 mil sa le spal nu stiu daca o sa-mi cada asa bine sa vad cum se murdaresc. Oricum husele nu vor fi din bazar/alte locatii cu marfa de 2 lei. Am cautat la greu niste huse cat de cat de calitate si nici ca nu am gasit... Apropo ceva sugestii? Cele mai bune pe care le-am gasit erau prin Metro, la 3 milioane setul (daca se poate zice bune ca erau fabricate in Turcia si erau poliester + nu stiu ce). Alea mi-au lasat cat de cat impresia ca ar fi ceva mai bun. In rest pe piata numai chinezarii.
de ce mai cureti tapiteria daca tot o acoperi cu huse? se murdaresc mai repede scaunele cand pui huse,intra praf prin materialul ala si ''atarna'' acolo pana le dai jos la spalat!
liviu tex is offline   Reply With Quote
Old 29-07-11, 13:47   #12
iulian.harabagiu
VW Driver

Stage 4

Member of:
[FORD]
[VW]

Quote:
erau niste huse la LCA Automotive, comanda online, ti le trimite prin posta sau curierat rapid si se lucreaza destul de binisor la ele. Am avut pe Lupo si am fost foarte multumit de ele incearca vezi. daca vrei iti dau numarul lor de telefon si te informezi.

@just_say_ bobo: La tine cum e cu foliile alea subtile? nu se ia nimeni de tine? ceva probleme?
Old 29-07-11, 13:49   #13
iulian.harabagiu
VW Driver

Stage 4

Member of:
[FORD]
[VW]

Quote:
Originally Posted by liviu tex View Post
de ce mai cureti tapiteria daca tot o acoperi cu huse? se murdaresc mai repede scaunele cand pui huse,intra praf prin materialul ala si ''atarna'' acolo pana le dai jos la spalat!
el din cate am inteles le vrea mai mult pentru eventuale pete si lucruri cazute...un fel de protectie. pt praf iei aspiratorul si te scapi (in mare masura)
Old 31-07-11, 15:04   #14
JusT_SaY_BoBo
VW Driver

Stage 5

JusT_SaY_BoBo's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by iulian.harabagiu View Post
erau niste huse la LCA Automotive, comanda online, ti le trimite prin posta sau curierat rapid si se lucreaza destul de binisor la ele. Am avut pe Lupo si am fost foarte multumit de ele incearca vezi. daca vrei iti dau numarul lor de telefon si te informezi.

@just_say_ bobo: La tine cum e cu foliile alea subtile? nu se ia nimeni de tine? ceva probleme?
au rezistat pana in prima zi cand si luat fratemiu permisu daca esti atent si le dai jos cand trebuie rezista,dar noaptea e cam nasol...
recomand 30%
acum am 50% si mi se par cam deschise dar nu am mai avut probleme de cand le am
Old 01-08-11, 10:38   #15
iulian.harabagiu
VW Driver

Stage 4

Member of:
[FORD]
[VW]

Quote:
au rezistat pana in prima zi cand si luat fratemiu permisu daca esti atent si le dai jos cand trebuie rezista,dar noaptea e cam nasol...
recomand 30%
acum am 50% si mi se par cam deschise dar nu am mai avut probleme de cand le am
el inca nu invatase manevra Multumesc de raspuns m-a ajuta foarte mult ca nedumerirea mea era undeva intre 30% sau 50% dar acum m-am lamurit.
Ai grija de masinuta arata superb!
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -