M-am decis cam greu sa incep acest thread pentru ca pe de o parte nu imi cunosc destul de bine masina (mai pot exista unele defecte ascunse) dar si pentru ca sunt convins ca lucrarile la ea nu vor fi atat de des facute si nici nu cred ca va fi tunata asa cum inteleg unii. Adica din ce am observat se merge mult pe Negru... Mie unul nu imi place sa fiu la fel ca ceilalti. Deci nu cred ca o s-o fac neagra. Imi place caracterul sportiv al masinii insa nu imi place ca o masina tunata sa fie incarcata si impopotonata cu elemente nefolositoare. Deci o sa fie simpla.
Tin sa mentionez inca de la inceput ca este prima mea masina, nu le am de nici o culoare cu mecanica/auto ci doar imi place sa conduc si sa am grija de masina mea (adica sa o intretin si sa tin totul "din scurt").
Acum 3 luni mi-am luat un BMW seria 3 fabricat in 11-1999 si inmatriculat in 2000. Am fost in Germania la Berlin personal sa il cumpar si am fost ajutat de un prieten de acolo.
318 i - 118 cai: Clima automata, oglinzi electrice, geamuri electrice fata, scaune/volan reglabile, senzori de parcare. Plus arcuri sport.
Cum orice masina la mana a doua nu ai s-o gasesti niciodata impecabila si asta avea unele probleme: 1 uleiul trebuia schimbat, 2 cauciucuri varza, 3 curelele de la ac si de transmisie scoapte, 4 garnitura de sub filtrul de ulei mancata, pierdea putin ulei pe acolo, 5 ii lipsea un senzor de parcare. Astea au fost primele probleme pe care le-am observat inca din Germania. Am sa scriu cronologic ce s-a intamplat de atunci pana acum ca sa intelegeti mai bine.
Am cumparat-o cu gandul ca astea nu sunt niste probleme chiar asa de grave si ca se pot remedia. Mi-a placut cum suna motorul si asta a fost elementul determinant in decizia mea de cumparare.
Am inceput inca din Berlin sa o pun la punct: Ulei+filtru noi (Castrol Magnatec), cauciucuri Dunlop noi, plinul facut seara si a doua zi la 4 dimineata dai teava pana in tara. Seara la 7 am ajuns in Ro. Nu i-am dar birja pentru ca nu o cunosteam si nici nu eram prea sigur pe ea...
O data ajuns in tara am dus-o la un service si am inceput sa o ridic din starea in care era si am schimbat:
1. Curea transmisie
2. Curea AC
3. Filtru Benzina (mann)
4. Filtru Aer (mann)
5. Garnitura de sub filtru de ulei
6. Bucse fata
7. Amortizoare fata si Flanse
8. Amortizoare spate
9. Bielete antiriliu
Astea mi-au zis astia de la service sa le schimb si am simtit si eu diferenta dupa... Apoi beleaua!!! Dupa o ploaie, cand mi-am scuturat presul de la sofer vad ca e umed pe dedesubt, si cand pun mana pe mocheta e uda bine... Am zis: "....XXXXXXX..... numai asta imi mai lipsea".
10. Chederul de pe portiera soferului
M-am dus l-a un "mecanic" si mi-a zis ca de la chederul de pe usa soferului, care e dezlipit e asa... Mi-am luat unul original, nou, l-am schimbat si tot degeaba.
Am fost la intalnirea cu posesorii de Bmw din Iasi si am vb acolo cu unul dintre ei care mi-a zis ca s-au scopt gumele de la parbriz si ca acolo ar fi problema... A zis ca se rezolva cu niste silicon transparent. Acum asta este problema cu care ma confrunt. Intre timp am mai cumparat:
11. senzor parcare din dezmembrari
Care sunt problemele actuale pe care vreau sa le rezolv in functie de gravitate:
1 Parbriz/gume scoapte - am siliconul cumparat, astept baiatul sa mi le puna la punct
2 Am doi martori (abs + esp) in bord care se sting si se aprind = un senzor abs defect (am gasit un bmw la dezmembrari de la care as vrea sa ma lipesc de un senzor, oglinda retrovizoare sofer care e putin crapata (a mea), si nuca de la schimbator, daca e in stare buna)
3 Frana de mana nu tine decat la roata dreapta spate, stanga e "pe liber" cand trag frana de mana...
Ce urmeaza:
Oglinda, Nuca schimbator, Stiker 4 Tuning, Spalat interior (tapiterie, mocheta, banchete/scaune), Huse.
Astea ca sa o aduc pe linia de plutire...
Apoi:
1. Xenon
2. Sistem bass+ ampl
3. Toba Sport
4. Bad boy look + Angel Eyes posibil
5. Statie