05-12-12, 14:25
|
|
 Stage 5
|
Re: Discutii, Anunturi, Barfe etc.
Quote:
Originally Posted by model collector
Miria, eu unul, care nu mai urmaresc forumul, ma simt jignit de chestia asta pe care tu o promovezi cu asa numitii oameni cu bani din hobby, snobi, profitori de ocazii. In primul rand acesta este un hobby care cere bani, indiferent ca unul cheltuie 1000 de lei si altul 20. Nu este cum ai colectiona cutii de chibrituri pe care le poti lua de la prieteni gratis. Continui sa aduci mereu vorba de cei care cumpara nu stiu cate machete bune pe luna. Care este problema? De ce sunt snobi cei care isi cumpara machete peste 80 de euro? De cate ori ai facut sacrificii pentru o macheta? Daca tu gasesti o macheta pe care o vrei in Germania, redusa cu 50% in perioada asta, o cumperi sau astepti sa se reintregeasca pretul din ianuarie? Pana la urma tu vinzi machete pe un forum public, deschis si bogatilor si ai cerere la pretul cerut de tine. Daca venea cineva din cei care cumpara CMC si te implora sa ii dai o macheta de 600ron la 200, poate erai indreptatit sa faci niste afirmatii. Nu ai niciun drept sa acuzi pe oricare dintre membrii ca se bucura la 200 de ron sau ca sunt snobi, atat timp cat se ofera sa cumpere machete la pretul cerut de tine pe un forum unde accesul nu este limitat de venituri. Imi pare rau sa intervin pentru o treaba care mi se pare penibila, din punctul meu de vedere nu se vinde nimic in acele anunturi si sunt promovate doar pentru a starni disconfort si discutii inutile.
Sper sa intelegi punctul meu de vedere.
|
Este parerea ta si ti-o respect.Oricum nu se va mai vinde nimic, deci numai are rost sa discutam despre ce a fost si cum a fost,conteaza ce va fi .Eu am vrut doar sa bucur niste oameni/copii fara posibilitati financiare, aceeasi idee am dorit-o si in cadrul concursului unde ar fi fost frumos sa participe toata lumea.Care e castigul din toata povestea?Macheta va fi castigata de cineva care are sigur posibilitatea sa isi cumpere un Bburago 1:18,in detrimentul unui pusti ce nu isi permite nici macar un Bburago la 1:43.Eu zic ca ar fi fost un castig pentru forum, cum am mai spus si nu imi place sa ma repet daca cineva fara posibilitati castiga un Bburago la 1:18, face efort cateva luni si isi va cumpara iar un Bburago/Maisto in locul a nu stiu ce porcarie la scara 1:X.Asa si cu dublurile mele,daca ar fi vazut cum este un Autoart poate ar fi strans un an de zile si si-ar fi cumparat altul.Fii sigur,inafara de cele 2 Bmw-uri ce le-am retras celelalte le-am dat la diverse persoane, nu imi sta in caracter sa fac misto sau sa imi bat joc.Cam asta a fost povestea, sper ca nu am suparat pe nimeni si sa ne vedem fiecare de ale noastre vin Sarbatorile numai are rost sa facem cancan.Bafta!
|
|
|
05-12-12, 20:52
|
|
Stage 3
|
adevarat spune miria
nu am putut sa particip la concurs ca nu aveam colectia postata pe site cand am vrut sa postez colectia nu erau bune pozele nu aveau fundal ok etc
poi de unde sa stiu eu ca trebuie sa indeplinesti atatea conditii ca sa te poti numi colectionar,
adevarat unii au niste preturi la unele machete exorbitante am pus si eu cateva anunturi de genul asta de curios daca se vinde si de unde nimeni nu te intreaba de machete ,spre exemplu e un tip care are un sandero de vanzare la 1/43 si i-am oferit 60 ron la care imi raspunde ca la banii astia nu gasesc nici burago spre surprinderea lui la magazinul uzinei dacia machete de renault, dacia ,si gordini,la diverse scari cu preturi incepand de la 10 ron pana la 100 ron
spre exemplu sandero la 1/43 la magazinul dacia costa 40 ron si pe site se vinde cu 75 aceeasi firma producatoare,si exemplele pot continua.
aceasta informatie am primit/o tot de la un colectionar de pe un forum mai restrans si mai mic.
cand am acuzat pe aici ca se face specula la pretul machetelor am fost restrictionat,
pe acest forum nu primesti foarte multe informatii de unde poti achizitiona vreo macheta la un pret mai ok,informatii despre reconditionari,concursuri,intruniri,etc
Si acum banuiesc ca iara ma restrictionati 2 saptamani
|
|
|
05-12-12, 21:19
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by marian490
pe acest forum nu primesti foarte multe informatii de unde poti achizitiona vreo macheta la un pret mai ok
|
Cāteva dintre site-urile care au foarte multe machete și la prețuri bune spre foarte bune.
eBay
Amazon
Modelcarworld
Modelissimo
Hobbyland
CK-Modelcars
Ca să postezi o colecție de machete trebuie să īndeplinești niște condiții, dacă pui jucării pozate pe calorifer/plapumă fii sigur că o să īți fie īnchis/șters threadul.
|
|
|
05-12-12, 21:56
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [Colectionar Machete]
|
Quote:
adevarat spune miria
nu am putut sa particip la concurs ca nu aveam colectia postata pe site cand am vrut sa postez colectia nu erau bune pozele nu aveau fundal ok etc
poi de unde sa stiu eu ca trebuie sa indeplinesti atatea conditii ca sa te poti numi colectionar,
adevarat unii au niste preturi la unele machete exorbitante am pus si eu cateva anunturi de genul asta de curios daca se vinde si de unde nimeni nu te intreaba de machete ,spre exemplu e un tip care are un sandero de vanzare la 1/43 si i-am oferit 60 ron la care imi raspunde ca la banii astia nu gasesc nici burago spre surprinderea lui la magazinul uzinei dacia machete de renault, dacia ,si gordini,la diverse scari cu preturi incepand de la 10 ron pana la 100 ron
spre exemplu sandero la 1/43 la magazinul dacia costa 40 ron si pe site se vinde cu 75 aceeasi firma producatoare,si exemplele pot continua.
aceasta informatie am primit/o tot de la un colectionar de pe un forum mai restrans si mai mic.
cand am acuzat pe aici ca se face specula la pretul machetelor am fost restrictionat,
pe acest forum nu primesti foarte multe informatii de unde poti achizitiona vreo macheta la un pret mai ok,informatii despre reconditionari,concursuri,intruniri,etc
Si acum banuiesc ca iara ma restrictionati 2 saptamani
|
Pai imagineaza-ti ca un concurs organizat aici este destinat celor ce au ajutat la dezvolatarea sectiunii prin prezentari si informatii. Imi pare absolut normal sa fie restrictionat accesul exclusiv acelor membrii. Daca cineva era interesat de forum si vroia sa puna poze, putea sa puna si inainte de concurs, nu doar atunci.
Normal ca se face specula. Pana la urma e o zica ... nu e prost ala de cere, e ala de da. Sunt unii ce vor sa cumpere machete premium la 30-40% din pretul de magazin, dar sa vanda machete low cost la 120-130% din pretul de magazin. Sunt foarte multe specimene pe la rubrica de vanzari, inclusiv tepari
|
|
|
05-12-12, 22:13
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Colectionar Machete]
|
Toate sunt pe forum, daca tu nu cauti e problema ta!
De aici cumparam marea majoritate..
https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-...utoart-ro.html
https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-...delissimo.html
https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-...car-world.html
https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-...ete-costa.html
Iar aici gasesti cam tot ce vrei sa stii, doar sa vrei sa citesti..
https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...l-machete.html
Si tu imi vindeai Dacia 1310 cu 50 ron fara transport, faceai bisnita??
Imi este foarte greu sa cred ca ai dat atat pe ea..
Last edited by 2010; 05-12-12 at 22:16.
|
|
|
06-12-12, 20:32
|
|
Stage 3
|
daca tu gasesti dacia ca aia sub 50 de ron vreau si eu 1 buc
eu am dat 50 de ron pe ea la o taraba de vechituri ma rog altii pe aici cer o gramada pe ele
fa-mi si mie rost de o dacie deaia sub 50 ron ca maine o cumpar,dar nu veni cu 49,99  )
|
|
|
06-12-12, 20:43
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Colectionar Machete]
|
Foarte scumpa pentru talcioc...
|
|
|
07-12-12, 01:50
|
|
Stage 3
|
spuneti dvs pretul sa vedem cat a-ti dat sa ne luminam de ce se face specula pe siteul asta
inca odata la uzina dacia machete dacia renault si gordini diferite scari destul de ieftine nu siteuri ce-mi aratati voi
machete cararama vw t5 renault trafic ford transit doke duba si maxi tazi la 15 ron la un magazin de jucarele in drumul taberei
astea care pe aici unii useri cu 2 identitati le vand la supra pret ca deh e prost cine da normal dar nu ti-ar spune de unde le-a luat iti arunca niste siteuri la misto
|
|
|
07-12-12, 01:53
|
|
Stage 3
|
http://blogulcolectionarului.net/201...la-la-inmedio/
promotie la imedio camion coca cola cum am mai vazut ca se vindeau pe site camioane cu reclama la bere germana la 10 eur buc in sfarsit ceva si la noi
|
|
|
07-12-12, 01:58
|
|
Stage 3
|
http://www.bulgariancollection.com/s...rian/index.htm
inca un site cu preturi acceptabile machete noi schuco 11 euro 12 euro macheta noua livrata la scara
unele machete au fost candva si pe forumul asta la preturi mari dar ma rog profitorii de pe forum
|
|
|
07-12-12, 02:00
|
|
Stage 3
|
si inca ceva ma intreb de ce unii colectionari au mai multe id pe diverse forumuri
adica de ce va ascundeti ce mi-e 4tuning miniauto etc e colectia voastra ca vindeti modele ca le cumparati eu am acelasi id pe toate forumurile o sa revin cu exemple de id diferite si colectii identice de pe siteurile acestea de machete
|
|
|
07-12-12, 11:13
|
|
 Stage 5
|
Quote:
dar nu ti-ar spune de unde le-a luat iti arunca niste siteuri la misto
|
Eu ți-am īnșirat o listă de site-uri cu machete de unde cumpără majoritatea, nu e problema mea că tu cumperi jucării din magazine cu mezeluri.
Acolo sunt machete la prețuri foarte bune, īnsă dacă vrei la 10-15 ron caută pe la pufuleți că ai șanse mai multe.
PS: Nu mai fă așa multe posturi repetate, dai edit.
|
|
|
07-12-12, 22:03
|
|
 Stage 5
Member of: [Colectionar Machete]
|
Topicul asta ma face sa zambesc in ultima vreme
|
|
|
11-01-13, 22:32
|
|
 Stage 5
Member of: [Colectionar Machete]
|
calendarele DCR sunt gata....
ce parere aveti?? eu zica ca arata bine...
|
|
|
12-01-13, 00:44
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
foarte tare ideea,e nemaipomenit calendarul.pozele intr-o calitate mai buna pt a putea fi printate. se pot posta undeva?
|
|
|
|
|