Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply
 
Thread Tools
Old 12-01-10, 13:37   #91
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Anul asta asi vrea sa-mi iau motor... si bine-nteles sa ma apuc si de scoala moto. Inca nu am un buget, dar voi face din asta un "target", voi vedea peste ceva timp unde ma incadrez
Din ce m-am documentat pana acum de pe net, am ajuns la concluzia ca mai bine incep cu ceva mai mic, dar nici foarte mic... si am ales naked 400cc (maxim 500cc). Mai micute, mai usoare, mai putin puternice, mai manevrabile si mai "iertatoare"...
Am 2 intrebari... ce mi-ati recomanda? Sa fie si la un pret ok (sa zic un maxim de 2000 euro, sh normal), dar sa si corespunda cerintelor mele de incepator.
A 2a intrebare: ce stiti despre Kawa zr400d Xanthus? Imi place mult cum arata... dar cea pe care am gasit-o e din 1992 (s-au fabricat intre 1992 si 1996, am inteles ca 1992 ar fi o "raritate") si are cam 60.000 km. Arata bine, inchegata (din poze)... dar merita? Ca pret mi se pare cam scumpa, fata de alte motoare chiar mai noi si cu mai putini km... dar pur si simplu imi place asta. Stie cineva ceva despre modelul asta? Fiabilitate, defecte, costuri de intretinere, durata de viata etc?
__________________
"Stiu ca sunt prost...dar cand ma uit in jurul meu, ma simt mult mai bine" (Ion Creanga)
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 20:52   #92
Bogdan2fsc

Stage 5
 
Bogdan2fsc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 432
Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

la 2000 cred ca gasesti un zx6r din 99 bunut.. de iertat nici bicicleta nu te iarta )) tie iti plac motoarele naked sa iti este frica pe ceva sport din prima ? daca nu-ti plac motoarele sport e buna alegerea..daca iti plac motoarele sport si iti este frica de ele..cumpara ceva sport ca te obisnuiesti destul de repede
__________________
Bogdan2fsc is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 21:01   #93
norbi_bidi

Stage 5
 
norbi_bidi's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,054
Member of:
[2 Roti]
[KIA]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Quote:
Originally Posted by Bogdan2fsc View Post
la 2000 cred ca gasesti un zx6r din 99 bunut.. de iertat nici bicicleta nu te iarta )) tie iti plac motoarele naked sa iti este frica pe ceva sport din prima ? daca nu-ti plac motoarele sport e buna alegerea..daca iti plac motoarele sport si iti este frica de ele..cumpara ceva sport ca te obisnuiesti destul de repede
la 2000 gasesti si R6 an mai bun de 99
norbi_bidi is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 21:05   #94
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Nu e vorba ca imi plac cele naked mai mult decat cele sport... dar din ce am inteles, pt inceput e bun un naked de 4-500cc. Stiu ca nici bicicleta nu te iarta, dar am sanse mai bune sa supravietuiesc intreg primului sezon, cu una mai "slabuta"
Sa fiu sincer, da... imi e frica, fiindca nu am experienta. Pozitia in sa e mai buna, puterea mai mica, greutatea si dimensiunile mai mici...
Oricum, am inteles ca cele super sport sunt destul de lenese pana in 6-7000 ture, pe cand cele de capacitate mai mica au plaja de putere la o turatie mai mica. Pt inceput si pt oras, asi prefera un naked. Probabil ca in timp, voi "creste", dar pt moment sunt la 0...
Xanthus-ul e, la prima strigare, 1600 euro... desi mi se pare mult si nu asi oferi atat. Asta mi-a placut acum, am precizat ca momentan nu am strans banii pt motor si echipament si nici de scoala nu m-am apucat (sa se mai incalzeasca). Pana la momentul cumpararii efective, poate imi voi schimba parerea...
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 13-01-10, 09:43   #95
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Ştii cum fă?
Caută-ţi echipament mai întâi, cumpără-l, că dacă l-ai luat sigur îţi iei şi motor şi faci pe dracu-n 4 să-ţi iei şi permis şi tot.
Dacă îţi iei motor, sigur echipamentul îl iei în grabă, incomplet, faci rabat la unele aspecte că motorul ţi-a mâncat toţi banii şi vrei să te dai odată, nu mai ai răbdare, tot aşa...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 23-02-10, 21:15   #96
shoby13

Stage 5
 
shoby13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 531
Member of:
[2 Roti]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

sallutare de curand mi s-a infierbantat sangele pentu motociclete si am cam renuntat la idea scuterului in favoarea motocross-ului.

Am 16 ani , 1.70-1.75 m inaltime si 70 kg. Ce motocross imi recomandati ? as vrea unul mai vechi de prin 1996-1997 -> de 125 cc. Vreau sa cumpar ceva pana in 800 de euro

Nu am A1 si pentru el o sa dau la 18 ani ( sau dau direct A ) As vrea sa imi iau un cross pentru weekend-uri. Sa ies cu el pe teren accidentat si sa fac umpik offroad

Deci ce imi recomandati ? Am imteles ca cel mai bun model de cross este CR 125 de la honda. Vreau sa imi recomandati doar modele de 125 !

Si inca 2 intrebari:
a) Stiti cumva in bucuresti sectoru 6 vre-un teren ceva pentru cross ?
b) Cum se numeste plasticul acela de deasupra aripi fata pe care se lipesc autocolante cu numere ( ex: in poza de mai jos pe plasticul acela de deasupra aripii unde scrie 89 )

shoby13 is offline   Reply With Quote
Old 24-02-10, 12:58   #97
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5
 
RA_2fast4u's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,611
Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Uite ca fac ceva ce am tot evitat de pe cand am luat carnetul pe B.


La 18 ani aveam posibilitatea sa imi iau si A-ul, dar am evitat.. din mai mutle motive, si mai ales dupa ce mi-am luat canretul am hotarat ca decizia de nu a lua A-ul e buna. Romania nu e pregatita pentru motoare, drumurile ... haha ) , soferii nici atat. In plus, cu masinile am experienta inca dinainte de a avea carnet. am citit, am incercat, si stiu cum sa ma tin departe de pericole in limitele bunului simt. Cu motoarele.. nu prea. Biciclism am facut cat incape de cand ajungeam la pedale, dar cu motoare foarte putin, si asta ma pune in categoria de foarte neexperimentati. Lucru care a contribuit mult la faptul ca nu am vrut inca motor.

Intre timp mi-am facut experienta destul de buna pe B... si, nu stiu exact cum, dar de cateva saptamani, mai ales acum ca s-a mai incalzit imi tot sta capul la un motor. Imi mentin hotararea de a nu imi lua A-ul.. dar asta nu inseamna ca mi-as incalca cuvantul daca imi iau A1 ) Si, ca sa se mai adune entuziasmului meu de moment, ieri cand practic mi-am dat seama cu siguranta ca asta vreau, au aparut ca din senin ceva bani.. exact cam pentru ceea ce am in cap.

Un prieten de-al meu are un Gilera DNA de 50cmc(motorul asta cred ca e responsabil in proportie de 80% pt starea in care sunt acum), chestie care mi-a oferit solutia ideala. Nu e scuter, nu e penibil, are motoras micut... dar intrebarea mea e, nu e prea micut? Adica eu vreua sa o iau foarte incet, si nu vreau sa trec niciodata peste 125. Pentru acceleratii mai puternice,viteza si viraje in forta imi pun bani deoparte de o masinuta cu suficienta putere, dar aia e partea a 2-a.


Long story short. Sunt incepator in ceea ce priveste motociclismul, nu stiu regulile de baza, am avut putin contact cu ele, dar am experienta pe masini. Sunt hotarat sa imi iau un mtor, insa nu stiu exact pentru inceput care ar fi decizia corecta, 49 sau 125?

Ca si posibilitati, prima pe lista din ce m-am documentat in ultimele doua zile, ar fi Gilera DNA, sau Aprilia RS(49 sau .. 125). Motorul in principiu vreau sa il folosesc pentru drumuri in oras.. facultate una alta, dar sunt convins ca o sa imi faca placere deosebita sa ma plimb si prin imrejurimi.

A, si inca un lucru. Mai ales la partea cu orasul, mi se pare foarte incomod sa port echipament complet de protectie, as vrea sa ma limitez la o casca. Nu vreau sa ma duc ca un clovn la facultate imbracat in ceva chestie de piele. (a nuse interpreta gresit... dar totusi consider ca in unele medii trebuie mentinuta o anumita tinuta)


Ajutati pe un proaspat inbolnavit sa scoata tot ce poate din noua lui boala )

Mersi
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 06-06-10, 23:40   #98
eMH
2 Roti

Stage 5
 
eMH's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5,101
Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Vad ca nu ti-a raspuns nimeni, deci o sa iti raspund eu. Mentionez ca maniera in care comentez este pur subiectiva. Nu sunt redactor la nicio revista, nu sunt o somitate in domeniu, si iti spun strict parerile mele proprii si personale. Tu ai postat acum ceva vreme, asa ca daca nu ti-ai luat inca motoreta, asculta aci!

Gilera DNA mie, personal nu imi plac. Nu imi place design-ul, dar asta e chestie de gust, deci nu se pune. Din punct de vedere al motorizarii, DNA-ul are motor in 4 timpi. Asta inseamna ca e un pic mai lenes decat un motor in 2 timpi. S-ar putea cand esti pe DNA-ul tau care nu e chiar atat de penibil precum un scuter, sa vina unu' cu un NRG mai jmecher, sau cu un Aerox, si sa te faca de ras.
Oricum, chiar daca iti cumperi ceva in 2 timpi, de 49 cmc te plictisesti repede. Crede-ma, o sa vrei repede set de 80, variator, carburator, si o sa te tot intinzi, nereusind sa scoti mari performante din utilajul tau.
Daca as fi in locul tau m-as baga la un 125 fara sa ma gandesc. Vezi ca RS-urile de 125 sunt bune, sau Cagiva MITO. Sunt suficient de fiabile. Cu Mito nu am apucat sa merg, dar am mers cu un RS si mi se pare destul de stabil, avand in vedere ca are o greutate relativ redusa.
Daca iti place viteza, cauta sa iti iei ceva in 2 timpi, in special RS sau MITO. De preferat 125. Daca preferi consum redus, zgomot mai bland, fiabilitate, motor mai putin "brutal", si alte astea, merge unul in 4 timpi. Problema e ca cele in 4 timpi sunt chinezarii. Daca tot vrei in 4 timpi incearca sa iei ceva cu cutie de viteze, cum e de exemplu CBR-ul de 125. Chiar daca arata ca o bicicleta, e de preferat unui DNA care are ambreiaj centrifugal (adica nu are cutie de viteze).

Sper ca nu te-am bagat in ceata mai rau decat erai deja...


Si acum sa imi vad de treaba mea: Am gasit un ZIP de vanzare. Pretul este foarte mic, insignifiant. Nu are nicio modificare, nu are niciun defect, are numa' o copie dupa talon si a zis ca facem contract de vanzare-cumparare. Si a zis ca prinde numa' 60, ca are rolele stricate. Momentan nu ma intereseaza, ca la pretul la care il da, macar il dau pe piese, si tot ma scot.
Eu am mai avut ceva scutere si as stii sa il repar daca se strica, dar totusi, as vrea sa stiu la ce tre' sa ma uit la el, sa vad daca e defect. Fiecare marca are cate un defect din fabrica (de exemplu unele au faruri slabe, unele au carburatoare proaste, si tot asa).

Piaggio ZIP ce defecte au, in general? Adica la ce ar trebui sa fiu atent?
eMH is offline   Reply With Quote
Old 07-06-10, 03:34   #99
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5
 
RA_2fast4u's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,611
Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

De atunci a trecut ceva timp si s-au schimbat multe. ma urcasem pe un dna si am ajuns la concluzia ca nu era ceea ce vroiam. eu sunt inalt, si destul de masiv, si chiar nu incapeam... de cbr nu mai vorbesc... aratam in cel mai penibil hal pe ea ). eram hotarat pe un rs(de 125) aveam vreo 5 oferte dintre care doua foarte frumoase. Imi comandasem casca, stiam deja ce echipament vroiam sa imi iau, eram la un pas de a ma inscrie la scoala de soferi, si la doi pasi de a achizitiona motorul. Deja stiam cam tot ce trebuia sa se stie, si pentru ceea ce as fi vrut eu, in acel moment, rs-ul era cel mai potrivit. Dar, chiar cu o zi inainte sa imi vina casca, si sa ma inscriu la scoala, un prieten a avut un accident foarte nasol, la care am avut nefericita experienta sa ajung la mai putin de un minut de cand s-a intamplat. Legea a spus ca a fost vina lui, dar cam oricine de pe acolo ar fi dat cel putin culpa comuna... si felul in care arata masina m-a speriat. daca il lovea putin mai in usa poate si acum eram prin spitale pe la el... si experienta asta m-a speriat, daca era pe motor? Nu stiu daca am luat decizia cea buna, dar am renuntat sa imi iau motor... eu de fel sunt mai agresiv... si sunt sigur ca nu m-as fi abtinut sa nu ii testez limitele, atunci cand as fi simtit ca sunt in stare. problema care ma speria insa nu era asta.. ci erau factorii din jur.... o groapa, un altul din trafic? cu masina am destula experienta, si de o gramda de vreme dinainte sa imi iau carnetul stiam ce trebuie facut in divverse situatii.. cu motorul as fi luat-o de la 0... si precum spuneam, nu eu si felul meu de a merge ma speria, ci cei din jurul meu.

Long story short... am decis sa renunt sa imi achitizionez motor.. asta mi-a spus instinctul, si am decis sa adun ca sa imi iau o masina cu un motor mai mare.. si poate, decapotabila. Ramane sa vina urmatoare primavara si sa vad daca nu ma ia din nou microbul. Sunt sigur ca un motor mi-ar placea la nebunie... dar pentru toti cei care doresc sa isi achizitioneze asa ceva, ii sfatuiesc ca inainte sa faca pasul, sa iasa din miraju in care intrii cand vrei sa faci decizia aceaasta, si sa se gandeasca daca sunt dispusi sa accepte riscurile. trebuie sa te gandesti ca cel putin o tranta serioasa o sa iei. asta in cel mai bun caz.


Numai bine, si asfalt uscat.

Last edited by RA_2fast4u; 07-06-10 at 03:37.
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 01-10-10, 20:24   #100
vladone93x

Stage 1
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 10
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Salutare , as dori sa achizitionez si eu un scuter nou , am mai avut unul cand eram mai mic dar nu ma intelegeam bine cu legea , acum fiind mai matur , am hotarat sa cumpar un scuter calumea , dupa urmeaza un tuning , vreau sa il vopsesc ( daca e cazul ) si sa pun niste leduri , eventual un mic tuning la motor etc.

As dori si eu cateva informatii , gen ce scuter mi-ati recomanda , o marca buna , ce informatii ar trebui sa stiu ( eu fiind incepator ) , etc.

Ma gandeam sa achizitionez un Peugeot Jet Force

http://moto-atv-scutere.anunturi-aut...9-9713115.html

L-am convins sa lase pretul la 750 , pareri cineva ?

Aparent are 5000 km , fuge 90 , porneste de la buton , arata impecabil , este adus din germania - astea sunt datele care mi le-a dat proprietarul .


Initial vroiam sa achizitionez un Aprilia Sr -50 ditech sport din germania , o bijuterie de scuter , tot la 750 de euro dar nu a mai putut tata sa plece si eu cum sunt grabit de fel ma gandeam poate gasesc ceva frumos in romania.
vladone93x is offline   Reply With Quote
Old 14-10-10, 10:57   #101
smokerikkk

Stage 1
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 10
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Salut! Dispun de aprox 2500 RON si mi-as dori un Gilera DNA 50. Gasesc ceva cu motorul ok in banii astia? Nu prea ma intereseaza anul, doar sa fie motorul in stare buna si sa nu fie mai mare de 50cc.

Daca aveti si alte recomandari (scuter cu aspect de motor) le astept cu placere.

Il voi folosi la: mers la scoala, plimbari, distractie si poate pe viitor putin tuning.

Multumesc!
smokerikkk is offline   Reply With Quote
Old 04-04-11, 06:18   #102
andrei_gsx_76

Stock
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

salutare,sunt un viitor motociclist sau cel putin asa imi doresc insa nu reusesc sa strang banii necesari sa-mi cumpar un motor,mi-asi dori un SH dar nici asa nu ma incadrez cu bugetul.imi spune-ti va rog daca am posibilitatea sa imi cumpar in rate?si daca da unde si cum?Sunt sofer de TIR si vreau sa conduc si ceva mai mic.ma oftic rau de tot cand va vad pe drumuri.multumesc
andrei_gsx_76 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-11, 20:24   #103
eMH
2 Roti

Stage 5
 
eMH's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5,101
Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Acum nu stiu daca mai sunt motociclete ieftine, dar acum ~2 luni erau Honda CBR mai vechiute, dar care nu isi arata varsta, sub ~1.000 de euro. Eu zic ca e un pret rezonabil. In rate nu prea se merita daca nu esti un impatimit cu adevarat, pentru ca trebuie sa iti cumperi una noua, care ar fi destul de scumpa.

Asta e parerea mea.
eMH is offline   Reply With Quote
Old 05-04-11, 22:14   #104
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5
 
RA_2fast4u's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,611
Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Da, dar CBR-ul e micut. Daca esti om cat de cat nu prea o sa te simti bine pe el.


Cu ratele, nu prea cred. Acum depinde si de bugetul tau. Prima data trebuie sa iti stabilesti un buget, dupa aceea sa vezi ce tip de motor vrei.. speed, cros, turing. Dupa aceea o capacitate cilindrica.. Nu uita de un echipament complet... Si numai dupa aceea poti sa iti faci o idee.
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 06-04-11, 08:30   #105
eMH
2 Roti

Stage 5
 
eMH's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5,101
Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]
Default Re: Consiliere achizitie moto / scuter

Omul e clar incepator, nu poti sa ii recomanzi o hayabusa, sau r1, sau alte astea. Din ce am auzit eu CBR sunt cele mai fiabile si usor de manevrat.
eMH is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -