O parere bine informata poate sa aiba cineva care a testat mai multe marci, pe aceeasi masina, in conditii grele de utilizare in curse... altfel batem apa in piua
In general, gumele se mai clasifica si in functie de performanta
vizata de producator pentru cumparatorul obisnuit - chiar daca sunt clasa de viteza Y, cati dintre noi mergem cu 300 km/h, si chiar daca are unul Ferrari sau Lamborghini si-i da in goarna, poate face asta cel mult cateva minute pe autostrada, daca e norocos, in restul timpului... pas. Dupa criteriul asta, am avea 4 categorii:
- Touring - majoritatea gumelor de pe piata si majoritatea gumelor montate din fabrica
- All-season Performance - montate din fabrica pe masinile sport, de obicei cauciucuri all-season
- Ultra High Performance - de obicei sunt pentru un singur anotimp, vara, nu se monteaza din fabrica
- Race - nu sunt legale pentru strada. De obicei sunt concepute fiecare model pentru un anume tip de pista
Toate tipurile de cauciucuri de care s-a vorbit aici sunt all-season performance (sau cu performante echivalente dar pentru vara). Modele Ultra High Performance nu prea se vad pe sosea la noi, fie si pentru ca pretul lor e imens
Concluzia: macar daca am avea noi cate 2 seturi de roti + gume, unul de curse si unul de strada, atunci ne-am permite sa fim mofturosi... pana atunci, alegem ceva care sa aiba specificatiile cele mai apropiate de fabrica, de la o marca renumita, si atat
~Nautilus