Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 10-08-11, 02:34   #1
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

Default stand alone vs chip tuning?

din ce stiu stand alone este doar pentru masini foarte modificate, care vor o electronica cat mai buna. este un fel de ecu mult mai destept.

de la ce firme se poate achizitiona, care sunt ageate si care nu prea se merita sa dai o tarla de bani si sa omori motorul?
cam de la ce preturi la ce preturi ajung?
de ex se renteaza sa pun un stand alone la o masina de 50.000 $? mai dau 1500 euro, pt ca masina mea sa mearga si sa consume exact cum trebuie, fara interferente de nicaieri.

sa inteleg ca stand alone-ul faci si ca motorul sa fie mult mai fiabil.

despre chip tuning, putem vb de destule masini. este st.1 cel mai intalnit si cel mai rspandit la noi. toba semi/cvasi, de fapt doar finala din burlanul lu mamaia sport. clar este st.1 fara sa ne gandim la altceva.
stage 2=burlan+roti sport, clar ca bunaziua st.2 spre st.3, fortand putin nota.
...pana si la stage 5, care se cam bate cu stand alone. acolo este o lupta mai interesanta si mai crancena, ce ne place noua.

eu nu stiu prea multe, decat asa in principiu, il las pe altii mai avizati care au invatat ceva pt astazi.

puteti sa da-ti si exemple clare?
pareri, de la posesori. asta ar fii cel mai frumos, sa vb oameni care au asa ceva.

bmw 325=amanta mea

Last edited by TURBOSS; 10-08-11 at 02:37.
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 15-08-11, 18:30   #2
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: stand alone vs chip tuning?

totul depinde de cât de capabil este ecu-ul tău, și de ce aplicații vrei să faci. dacă ai ecu-ul stock al mașinii destul de capabil, se poate face un soft custom în funcție de hardware-ul folosit.
mai există și varianta cu piggy-back, care este mai convenabilă din punct de vedere financiar, și suficientă pentru un ecu mai deștept căruia nu i se cer marea cu sarea.
eu am avut așa ceva: http://www.greddy.com/products/elect...nage-ultimate/ dar nu l-am mai montat, întrucât dacă chiar vreau să modific soft-ul ecu-ul meu stock duce cu brio, pentru că nu am hardware mai nimic schimbat. acest piggy-back a fost folosit cu succes și pe nissan r32 gt-r de drift, în Japonia, cuplat cu ecu-ul stock.
acesta costă în uk în jur de 400 de lire nou, fără kit de cabluri.
tipul de la care l-am luat (care avea mașina ca a mea), când l-a comandat din Japonia l-a comandat cu tot cu o hartă pentru un anume kit de turbo, pe care nu a mai apucat să-l achiziționeze. (specific: mașina mea este aspirată),deci dacă te ajută ecu-ul stock, este suficient și un piggy-back pentru aplicații mai complexe.

sper că răspunsul este util celor care ar fi interesați de așa ceva.

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
Bong is offline   Reply With Quote
Old 19-08-11, 17:20   #3
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

sunt firme care se ocupa doar, sau mai bine spus in deosebi cu resoftari care cer o caruta de bani, de genul 700e pt un soft, ceea mi se pare deadreptul revoltator. de fapt nu este chiar o asa mare inginerie sa te joci cu hartile alea. trebuie sa fii putin antrenat, sa stii ce sa modifici si mai ales cat.

mai bine iti pui un stand alone si ti-l seteaza cineva. asta doar daca ai o masina buna, nu pe o honda din 99!
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 14:10   #4
Toyboy

Stage 5

Toyboy's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by TURBOSS View Post
mai bine iti pui un stand alone si ti-l seteaza cineva. asta doar daca ai o masina buna, nu pe o honda din 99!
ce te face sa crezi asta ?
Toyboy is offline   Reply With Quote
Old 31-08-11, 11:06   #5
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

Quote:
sunt firme care se ocupa doar, sau mai bine spus in deosebi cu resoftari care cer o caruta de bani, de genul 700e pt un soft, ceea mi se pare deadreptul revoltator. de fapt nu este chiar o asa mare inginerie sa te joci cu hartile alea. trebuie sa fii putin antrenat, sa stii ce sa modifici si mai ales cat.

haha nu stiu cum ai indraznit sa zici ceva de honda
dRR-XWX is offline   Reply With Quote
Old 31-08-11, 12:12   #6
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
un civic jdm type R din '99 e capabil să amestece visele multor mașini cu pretenții, în varianta stock , 1.6 vtec cod motor B16B (186 cp STOCK).

la o asemenea operă de artă (motor), merită.

dacă ți se pare prea slabă asta, ce zici de S2000 din '99 ? cu al său motor de 2000 cmc care aspirat (ca și cel de civic), produce 237cp. nu crezi că merită?

desigur...însoțite de ceva hardware...
Bong is offline   Reply With Quote
Old 31-08-11, 14:59   #7
Toyboy

Stage 5

Toyboy's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by dRR-XWX View Post
haha nu stiu cum ai indraznit sa zici ceva de honda
de ce nu luati voi 2 legatura, si va jucati un pic cu hartile alea, la o masina buna, a-ti putea incepe o afacere excelenta.... nu de alta dar ¨polizoarele¨ noastre merg si fara
Old 31-08-11, 15:54   #8
obisnuit

Stage 3

Iar incepe o intreaga polemica despre cazane care se va intinde pe 300 de pagini.
obisnuit is offline   Reply With Quote
Old 01-09-11, 01:01   #9
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Sunt curios cate masini de la noi cu stand-alone sunt fabricatie dupa 2000 si cate inainte . Tin sa cred ca balanta inclina serios pentru a 2-a varianta.
Old 06-10-11, 07:25   #10
Santon

Stage 5

Santon's Avatar

Member of:
[Toyota]
[AUDI]

Stand alone-ul este clar superior ECU-lui stock pentru ca-ti permite o personalizare mai complexa/avansata a softului ce in final poate duce la aplicatii pe motor ce poate nici contstructorul nu visa

Dar eu sunt un simplu muritor si poate gresesc. Voi stiti mai bine.
Santon is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -