Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce becuri recomandati?
Osram 1 20.00%
Philips 4 80.00%
alte marci 0 0%
Voters: 5. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 29-09-09, 17:46   #1
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Becuri Osram vs. becuri Philips

Ma tenteaza mai demult sa imi iau si eu becuri H7 Cool Blue, Diadem si din cele fara soclu tot culoare albastra, si nu stiu ce sa aleg intre Philips si Osram.
Osram este dotare originala la Golf IV, cel putin la masina mea. Philips sunt mai cotate si ceva mais scumpe.
M-ar interesa pererile celor dintre voi care aveti experienta sau stiti despre ele.
Eu inclin mai mult catre Osram (fiind firma a lui Siemens si prin urmare productie germana).
Ce nu imi place este ca sunt asemanatoare le pret (adica foarte scumpe) atunci cand vine vorba despre aceste modele care imita xenonul sau cele silver.
Care o fi diferenta intre cele de semnalizare de la Philips si cele Diadem de la Osram. Cu cele Diadem am vazut poze si se vede frumos semnalizarea cand nu sunt aprinse. Ma intreb daca se vad la fel de frumos si cele de semnalizare Philips Silver, pentru ca nu am vazut poze. Daca cunoasteti alte marci bune care comercializeaza asemenea becuri mentionatile. Neaparat mentionati si cat ati dat pe ele sau daca stiti undeva mai ieftin sau mai avantajos de cumparat. Fac referinta la becuri halogen, pentru ca eu nu am xenon.

Sa vedem pareri si experiente.

Last edited by iulian2476; 29-09-09 at 17:57.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 10:12   #2
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Re: Becuri Osram vs. becuri Philips

recomand philips ... le am de 1 an jumate (blue vision, halogen) si se vede foarte bine! E cam in jur la 80 de lei ...nu stiu sigur

Last edited by JunKer_hP; 30-09-09 at 10:14.
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 10:13   #3
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by JunKer_hP View Post
recomand philips ... le am de 1 an jumate (super blue) si se vede foarte bine!
Sunt mai bune ca Osram? Dacă da sau dacă nu, de ce?
Sau compară-le cu alte mărci, să vedem ce atuuri au, e cam generală descrierea aia cu "se vede foarte bine".
aleks is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 10:16   #4
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

pai osram nu le-am incercat ... da am incercat philips si sunt foarte bune , le recomand ( daca le recomand inseamna ca dupa parerea mea sunt mai bune)
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 10:20   #5
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by JunKer_hP View Post
pai osram nu le-am incercat ... da am incercat philips si sunt foarte bune , le recomand ( daca le recomand inseamna ca dupa parerea mea sunt mai bune)
Am īnţeles că tu le recomanzi şi că tu crezi că sunt cele mai bune, te-am īntrebat altceva: care sunt capitolele la care e mai bun decāt alt tip şi concret, de ce?
Old 30-09-09, 10:24   #6
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

pai nu le compar cu alt tip ...doar imi dau cu parerea ...capitolele ar fi ca eu sunt multumit de ele si ca ofera o luminozitate asemanatoare cu cea naturala
Old 30-09-09, 10:38   #7
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Pentru că optiunea bifată īn poll e egală cu zero fără un argument clar, aşa cum mi s-a reproşat, am decis să īnchid poll-ul, cu promisiunea că dacă vă argumentaţi ideea număr eu voturile la urmă.
Old 30-09-09, 13:29   #8
Bogdan_SX

Stage 1

Bogdan_SX's Avatar

ai aici doua teste: primul e la becuri standard, iar al doilea la becuri "blue"
http://www.autoexpress.co.uk/product...bulb_test.html
http://www.autoexpress.co.uk/product...t_h4_blue.html

problema este ca testele nu s-au facut pe drumuri tipice romanesti, ci in tunel, aici este marea problema la noi, de la trepidati se duc filamentele in bec mai rapid ca in alte tari. problema apare si la xenon-uri, mai ales cele ieftine cu filamente mai sensibile. Am urmarit teste facute de "Auto Motor si Sport" la germani despre becuri, iar aici este principala diferenta intre cele ieftine si cele mai scumpe, fiabilitatea.

ca fiabilitate, parerea mea ca Hella sunt cele mai durabile, sunt putin mai scumpe, dar in timp sincer cred ca-si scot banii, asa ca eu as fi votat "alte marci" (dar poll-ul s-a terminat)
Bogdan_SX is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 14:03   #9
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Genul ăsta de argumentare o ceream eu, mai detaliată. Dacă 30% din răspunsurile de pe forum ar fi şi cel la lui Bogdan sigur am avea mult mai multe de īnvăţat de pe forum...
Old 30-09-09, 15:22   #10
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Scuzati ca intervin, dar am o nelamurire. Eu am mai facut polluri si nu mi s-a mai intamplat sa se inchida.De ce oare s-a inchis acesta nu stiu, pentur ca eu am lasat pe zero la setarea pollului, si prin urmare ar fit rebuit sa fie fara termen de valabilitate. Daca se poate modifica valabilitatea pollului (fara termen) as ruga pe un moderator s-o faca. Dimpotriva, eu mi-am dorit sa fie pentru toata lumea, oricand posibil si sa nu se inchida. Imi pare rau ca s-a intamplat asta, sau poate am gresit eu la setari.

Sau sugerez daca nu se poate face nimic la termenul de valabilitate al pollului, cineva sa mute toate replay-urile la un topic no si sa treaca acelasi optiuni de poll cu diferenta sa nu fi cu termen de valabilitate.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-09, 17:40   #11
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Eu sunt cel care īnchide poll-urile, pe sectiunea versus mai putin contează numărul de click-uri şi de raspunsuri şi mai mult calitatea informaţiei transmise.
Īmi pare rău, e o zonă liberă de aberaţii şi de posturi inutile, pe cāt posibil, iar poll-urile nu aduc după ele nicio lămurire fără justificările absolut necesare pe secţiune.
E regula casei, nu e ceva personal cu tine sau cu alţi useri.
Old 30-09-09, 17:57   #12
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Nu am incercat Osram, dar am avut pana ieri Philips BlueVision (s-a ars unul si am preferat sa pun 2 simple, si sa nu mai dau 65ron pe un bluevision pentru ca vreau sa pun cat de curand xenon). Diferenta fata de becurile clasice este enorma, dar parca nu merita 65ron becul. Mai pui 100-150 roni pe langa cei 130 cat costa setul de bluevision si iei instalatie xenon care e mult mai buna.
Desi am fost foarte multumit de philips bluevision (ofera o lumina puternica si placuta), nu ti le recomand din cauza pretului cam mare. 130ron mi se pare cam mult pentru niste becuri cu halogen. Iar efectul de xenon este inexistent, sunt pur si simplu aproape albe.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 06-10-09, 16:37   #13
03HNO

Stage 4

03HNO's Avatar

eu am dat 80 lei pe un set blue vision ce continea si becuri de pozitie. impresia mea legata de ele e ca lumineaza mai departe decat cele standard. am h1 osram cool blue pe faza mica si blue vision h1 pe faza lunga. efectul de xenon lipseste la amandoua seturi insa ambele emana o lumina alba puternica, iar nesimtitii care nu stiau ce e aia lumina de intalnire si refuzau sa schimbe la flas-urile mele nu raman indiferenti la flash-urile cu blue vision.

cum gasesc de cumparat narva contrast+ o sa vin cu impresii si despre acest set. acus vin ceturile...

Last edited by 03HNO; 06-10-09 at 16:40.
03HNO is offline   Reply With Quote
Old 06-10-09, 16:51   #14
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Unde ai gasit set de 2 bluevision si 2 pozitii la 80lei? Peste tot costa cam 150lei
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 06-10-09, 17:53   #15
03HNO

Stage 4

03HNO's Avatar

lucrez la un mag de piese auto. colegii de la electrice le aduc de la ASPAD, iar pretul de 80 lei e pretul din magazin(pt h1), fara nici o reducere

http://www.philips-shop.ro/1824.c.html

Last edited by 03HNO; 06-10-09 at 17:56.
03HNO is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -