Nu prea postez pe forumul asta tocmai datorita faptului ca discutiile degenereaza aberant asa cum au degenerat si in cazul subiectului de fata.
1. Nu inteleg ce atata fass: Diferenta intre Logan si BMWu (masinile de fata) e clara: cutia de viteze si trenul de rulare. Loganu ala nu poate sa aiba 102 cai fix! De ce? Pt ca e nevoie de un dinamometru special care sa masoare puterea. Dinamometrele astea sunt de 2 feluri: alea care masoara puterea la roata, si alea care masoara puterea la arborele cotit (presupune demontare motor de pe sasiu pt masurare). Mi-e greu sa cred ca cineva a stat sa scoata motoru de pe Logan, sa-l puna pe dinamometru si sa-l masoare... Cat despre varianta cu puterea la roata, asta e si mai putin plauzibila: daca Loganu asta ar avea 102Cp la roata, i-ar fi dat respect lu C00bra.
Deci care e diferenta? Pai in cartea tehnica a masinii apare puterea motorului. Din asta (90 Cp pt Logan 1.6 MPI standard) se pierd destui in cutie, rulmenti, aere conditionate, alternator, suspensii. Asa ca la roata ajung cam 60 de cai...
Tzin sa-l felicit pe posesorul Loganului \"for a job well done!\" si sa-i urez \"keep it up!\".
Si sper ca Loganu 1.6 16v sa aiba alta cutie, suspensii mai tari si discuri pa toate rotile!
2. Tzin de asemenea sa-i felicit pe cei care nu fac altceva decat sa posteze cat de nashpe \"e\" Daciile! Voi suntetzi ADEVARATZII romani mereu nemultumiti! Dar ce vb eu, probabil fiecare din voi aveti acasa cate 5, 6 supercaruri in garajele voastre din Ferentari, Colentina sau Pantelimon! Mama ce nashpa \"e\" Daciile... Toti au vrut o Dacie cat-de-cat moderna si ieftina! Acum descopera ca nu sunt multumiti... Vor mai mult... Probabil ca daca Mereces cumpara Dacia si facea S-CLassuri la 10000 de euro, romanii ar fi zis ca nu e destul de luxos...