Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 17-12-09, 00:46   #31
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Anvelope de Vara vs Anvelope de Iarna

Quote:
Originally Posted by Herbas View Post
Bogdan probabil cauciucurile de zapada testate pe pajero sunt unele de off-road si de aici performantele mai bune la franare. Oricum distanta standard de franare la un pajero 100-0
Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 50,2m
Mitsubishi Pajero 3500 V6 44,3m
La 330 cat si la Passat sunt sub 40m, de aceea mi se pare ciudat. Anaconda sitem-ul 4x4 nu are nici o legatura cu franarea, chiar dimpotriva, fiind mai grea, se opreste mai greu ca si un RWD/FWD.

Ontopic, chiar conteaza anvelopele de iarna, de multe ori reprezinta aceea siguranta care te salveaza din situatii neprevazute.
Old 17-12-09, 01:04   #32
UnuNegru

Stage 3

UnuNegru's Avatar

Member of:
[VW]

Din punctul meu de vedere ... lasand cauciucul deoparte nu avem cultura (toti sunt zmei in tara asta) .
On Topic toate testele metionate mai sus au fost facute pe zapada nu ? sa incerce si pe poleiu de acu 2 zile din bucuresti de iti era frica sa treci masina pe langa masina ...
Folosesc niste AllSeason Michelin Energy Saver si o cutie hidramata (imi duce lipsa treapa2 la plecarile de pe loc) in rest sunt multumit de ele
Old 17-12-09, 05:53   #33
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

AllSeason - Ultima varianta de teapa
GTR is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 07:23   #34
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Vorbeam cu un băiat care-i mare sculă pe la Michellin Romania şi-mi explica o treabă interesantă: deşi se produc şi prin ţări vestice, anvelopele all-season se vând în 90% din cazuri doar în ţari precum România, Bulgaria, R. Moldova, zonele sudice din Grecia etc.

Despre distanţa de frânare pe polei discutată fără a lua în calcul restul comportamentului respectivelor anvelope, precum felul în care reuşeşti să menţii trasa dorită în momentul frânării (sau a apariţiei unei situaţii neprevăzute, nu doar frânare), şi a felului în care te poţi redresa, felului în care te ţin pe şosea după ce ai mers pe zăpadă afânată urmată de zone acoperite cu polei, de exemplu, îl înţeleg doar pe _anaconda_ să discute, că el n-are niciun fel de experienţă practică şi habar n-are cum stau lucrurile acolo afară, departe de tastatură (deşi aici pe versus e expertul absolut, indiferent de subiectul discuţiilor), dar pe voi restul, care aveţi o grămadă de kilometri făcuţi în diverse condiţii şi pe multiple trasee, unii cel puţin, chiar sunt uimit să văd cum vă lăsaţi antrenaţi în discuţii simpliste...

Să-mi fie scuzată mirarea de mai sus, nu vreau să supăr pe nimeni, doar ziceam şi eu...

Last edited by aleks; 17-12-09 at 13:55.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 07:35   #35
Lil' D

Stage 5

Lil' D's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by Bogdan_mb View Post
La 330 cat si la Passat sunt sub 40m, de aceea mi se pare ciudat. Anaconda sitem-ul 4x4 nu are nici o legatura cu franarea, chiar dimpotriva, fiind mai grea, se opreste mai greu ca si un RWD/FWD.

Ontopic, chiar conteaza anvelopele de iarna, de multe ori reprezinta aceea siguranta care te salveaza din situatii neprevazute.
Greutate mai mare si frane pe masura = distanta mai mica de oprire. Forta de frecare cu solul e mai mare.

Last edited by Lil' D; 17-12-09 at 07:40.
Lil' D is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 07:40   #36
Lecca

Stage 5

Lecca's Avatar

Member of:
[KIA]

pai si cu inertia ce facem?
Lecca is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 07:54   #37
Lil' D

Stage 5

Lil' D's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Am scris si sistem de franare pe masura, nu doar greutate mai mare.
Lil' D is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 13:31   #38
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lil' D View Post
Am scris si sistem de franare pe masura, nu doar greutate mai mare.
Dar in nici un caz nu inseamna distanta de oprire mai mica, intodeauna in conditii similare (cauciucuri, sistem de franer, asfalt, entru de greutate, etc.) greutate mai mare inseamna distantra mai mare, este doar fizica aia mecanica din liceu.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 13:42   #39
tigermotorsport
Cluj Street Racing Member

Stage 5

tigermotorsport's Avatar

Member of:
[Opel]
[CSR]

Eu am pe ascona din 88 fara smecherii electronice anvelope de iarna . Strada pe care stau nu e curatata deloc, ca multe alte strazi secundare din cluj. Daca accelerez tare pierde aderenta si in a 3, un motor de 75cai lenesi... Dar cu cauciucuri de vara nu stiu cum as pleca de pe loc.
Old 17-12-09, 14:12   #40
Andrei Suzuki

Stage 5

Andrei Suzuki's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Suzuki]

N-ai pleca
Andrei Suzuki is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 17:43   #41
Trixi
Swift Driver

Stage 5

Trixi's Avatar

Member of:
[Suzuki]

...in primul rind,nici pe departe nu e vorba de 2 saptamini de zapada!anul trecut aveam aproape 5 luni setul de iarna pe masina.
exact cum spune CyberCSX(doamne,tre sa admit ca sunt de acord cu el! ) : 2 seturi,una in garaj si una pe masina.cum coboara sub 7 grade,incep sa urlu sa ma ajute un amic sa desfacem prezoanele si setul de vara se spala si se pune in garaj.

eu,de felul meu sunt radicala.pe vara,merg cu cauciucuri destul de dure si foarte late(205 pe o buburuza).deja pe la 5 grade imi lasa impresia ca umblu cu niste betoane pe roti.pe iarna,ma mut de pe 16 pe 14,de pe 205 pe 165!cauciucul subtire,efectiv "taie" zapada ,iar materialul nici atunci cind sunt -10 grade nu lasa impresia ca e din piatra.

anvelopele "all seasons" nu sunt bune nici vara,nici iarna.sunt ca toate aparatele multifunctionale.oarecum,le poti folosi ,pana ce nu ai nevoie de o functie mai serios.cei care zic,ca sunt bune ,conduc probabil in asa situatii ,incit e totuna pt ei.
Old 17-12-09, 17:46   #42
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

da, bună ultima observaţie, şi corectă...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 21:52   #43
tigermotorsport
Cluj Street Racing Member

Stage 5

tigermotorsport's Avatar

Member of:
[Opel]
[CSR]

Revin cu o patanie... In cluj, in centru, cum intri pe str avram iancu am intrat lejer, ca doar e artera principala si e curatat... Rezultatul e demn de koe drift series... Deci, cum spunea careva, nimic nu te ajuta daca nu conduci preventiv.
tigermotorsport is offline   Reply With Quote
Old 17-12-09, 21:59   #44
Alex_55

Stage 5

Alex_55's Avatar

vara cauciucuri de vara
iarna cauciucuri de iarna !! ( este diferenta enorma de tractiune )

niciodata cauciucuri all season !!!!!! ( cele mai proaste, nu sunt bune nici vara nici iarna )
Alex_55 is offline   Reply With Quote
Old 18-12-09, 09:16   #45
Nautilus

Stage 5

Un cauciuc all-season se numeşte astfel fiindcă merge în toate sezoanele la fel de prost

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -