Salutare!
Daca tot am apsentat un timp m-am gandit sa mai bag o macheta.
Daca cineva sa uitat la primul post din forum,pe care il upload-ez regulat a putut vedea ca am strans 60 de machete 1/18 pana in acest moment.
Adica ma apropi de targetul meu principal..... >>> Sa am in total 1000 de machete,nu conteaza scara dar toate sa totalizeze 1000 de machete!!!!!! De la 1/43 la 1/64 si de la 1/18 la 1/24.
Masina norocoasa cu nr. 60 in colectia de 1/18 a adus cu ea si alte cifre pare in colectie. -Al doua-zecilea Maisto;
-Al patru-lea Porsche.
Dar a adus si o cifra impara > Prima masina de LeMans de la mine din colectie.
(Ferrari 575GTC este versiunea curata asa ca practic nu e de LM,poate sa fie la fel de bine de FIA Gt,livery-ul conteaza).
Porsche 911 (996) GT1 ~ 1998 ~ Le Mans 24h Race ~ Maisto ~ 1/18 Asa ca sa va dau cateva date despre evolutia originalului 993 GT1 lansat pe pista in 1995.
Asa ca sa vorbim putin despre anul 1998. In acel an Porsche a re-gandit total acest model. Acest fapt a survenit dupa ce in 1997 la Le Mans Porsche-le 911 GT1 de uzina nu a terminat cursa si totodata pentru a fi mai competitiv in fata noului Mercedes-Benz CLK-GTR si a lui McLaren F1 GTR.
Modelul din 98' avea farurile "tip lacrima" si avea si titulatura 996. In 98' FIA si ACO au renuntat la regula conform careia masinile de clasa GT1 trebuiau sa aiba la baza o versiune "street-legal". Masina a fost de altfel facuta ca sa faca fata masinilor Toyota GT-One si Mercedes-urilor CLK-GTR. La acest model sa adaugat o noua cutie de viteze secventiala.
Din pacate in ciuda imbunatatirilor aduse atat la caroserie cat si la partea tehnica masinile Mercedes CLK-GTR au fost superioare,si acestea suferind unele imbunatatiri. Cauciucurile Michelin de pe Porsche-le de uzina si mai ales cauciucurile Pirelli de pe Porsche-le echipei private Zakspeed erau considerate inferioare fata de cauciucurile Bridgestone ale echipei Mercedes-Benz.
Totusi la Cursa de 24h de la Le Mans a fost alta poveste. Noul BMW V12-LM,Mercedes-urile CLK-LM si chiar si Toyota GT-One au abandonat din cauza diferitelor probleme de ordin tehnic. Astfel echipa Porsche chiar daca era inferioara Toyote-lor si Mercedes-urilor a castigat la general si a luat si locul al 2-lea. Astfel Porsche a obtinut un record,cu 16 curse de LeMans castigate la general de-a lungul istoriei,performanta ce nu a fost atinsa de o alta echipa.
Mai jos avem pozele!!!!
Sper sa va placa.
O zi buna,
Mihai