Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 21-08-08, 13:44   #16
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Cenad-Dacia "vs" TIR .

Nene, eu nu ştiu cum procedezi tu când circuli în afara oraşului, dar eu detest să merg în spatele unui tir, dubă, sau orice altă maşină din spatele căreia nu am nici un fel de vizibilitate. De asemenea, nu ştiu cum faci tu depăşirile, dar refuz să cred că intrii în depăşire de la 200 m din spatele maşinii din faţă, aşa cum refuz să cred că tu te asiguri şi pe stânga, să vezi dacă vine ceva pe contrasens, şi pe dreapta, să nu fie ceva staţionat.

Mi se pare absurd să susţii la nesfârşit că şoferul Daciei e vinovat pentru că nu s-a uitat să vadă dacă e vreo maşină staţionată pe marginea carosabilului.
Old 21-08-08, 15:51   #17
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

inainte sa fac o depasire prefer s ama asigur bine, sa nu-mi pun viata in pericol doar pentru ca nu am avut rabdare inca 1-2minute sa stau in spatele acelui tir, care pana la urma merge cu 70-90km/h, deci incet, dar nu cu viteza unei carute. am facut si eu destule depasiri cretine din lipsa de rabdare si era sa o patesc urat. de atunci mi-am dat seama ca pur si simplu nu merita sa imi risc viata mea si a celor din masina din cauza unei porcarii. si fac depasiri, chiar multe, pentru ca nu sunt genul care circula cu 100 pe drum drept, ba chiar sar foarte mult de viteza asta
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 29-09-08, 16:47   #18
turmentatu

Stage 4

turmentatu's Avatar

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
inainte sa fac o depasire prefer s ama asigur bine,
si daca esti angajat in depasire...iar din fata vine o masina...ar trebui sa pui frana nu?? ieri (28.09.200 am venit de la rm valcea spre buc. pe drum ..unul a intrat in depasire...avea un 4x4,,,nu am avut timp sa vad ce si imi dadea el flash-uri sa ma dau la o parte. POFTIM???!!!... bine inteles ca am pus frana shi am tras pe dreapta.....ma intepa inima f rau....iar a doua faza...o dacie depasea pe alta....ala a fost simtit si un a mai dat flash-uri...dar tot la depasit pe ala fiind distanta intre noi de aprox 30 cm....toate 3 masini pe carosabil in acelasi timp. poate nu m-am facut inteles dar in ambele depasir masinile imi veneau din fata
Old 01-10-08, 11:21   #19
nxtaz
Old School Cars

Stage 5

nxtaz's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Fiat]
[Old School Cars]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by turmentatu View Post
si daca esti angajat in depasire...iar din fata vine o masina...ar trebui sa pui frana nu?? ieri (28.09.200 am venit de la rm valcea spre buc. pe drum ..unul a intrat in depasire...avea un 4x4,,,nu am avut timp sa vad ce si imi dadea el flash-uri sa ma dau la o parte. POFTIM???!!!... bine inteles ca am pus frana shi am tras pe dreapta.....ma intepa inima f rau....iar a doua faza...o dacie depasea pe alta....ala a fost simtit si un a mai dat flash-uri...dar tot la depasit pe ala fiind distanta intre noi de aprox 30 cm....toate 3 masini pe carosabil in acelasi timp. poate nu m-am facut inteles dar in ambele depasir masinile imi veneau din fata

Nu e tocmai o depasire exemplara ce ai patit tu dar cred ca fiecaruia dintre noi a trait cel putin o data o situatie similara (in postura celui care dadea flash-uri) si nu cred ca ti-a dat flash-uri din tupeu ci ca sa te avertizeze de situatie si ...sa franezi un pic. Daca tot ai comis greseala asta si te afli in depasire e destul de periculos sa pui frana ca se poate intampla sa puna frana si cel pe care il depasesti si sa se termine tragic. Eu unul chiar ma dau cat pot pe dreapta cand din fata mea vine coloana ca sa poata sa depaseasca cei de pe sens opus. Sunt multe sosele care desi sunt cu o singura banda pe sens e loc suficient pentru astfel de manevre avand o latime maricica (~1m de asfalt de la linia de margine pana la pamant ex: Bucuresti-Alexandria)

Iar referitor la accidentul despre care se vorbeste singura vina este a celui cu TIR-ul din orice punct de vedere pentru ca nu s-a asigurat cand a efectuat depasirea.
nxtaz is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -